Katie Posted February 16, 2010 Posted February 16, 2010 Szczerze mowiac, to dla mnie za daleko, sprawdzilam se na mapie w jakich okolicach to jest i ja nawet okolic nie kojarze..... nie mam pojecia gdzie to jest :shake: bo ja dokladnie z lodzi to nie jestem.... mieszkam blizej pabianic..... Quote
Karilka Posted February 16, 2010 Author Posted February 16, 2010 Ja też 10 km od Pabianic mieszkam ;). Park nie trudno znaleźć, jest drugi co do wielkości w Łodzi i przystępny psom. Odbywaja sie tam m.in treningi zawodników Watahy czy Stake-out czyli psich sportowców, wiec park polecany i sprawdzony z kazdej strony ;). Quote
Katie Posted February 17, 2010 Posted February 17, 2010 Karilka, a ty dojezdzasz tam miejskimi srodkami komunikacji? Quote
Koma Posted February 18, 2010 Posted February 18, 2010 Całkiem fajny pomysł :) O ile na spotkania w celu samego podokazywania psiaków się raczej nie piszę- sunia nie jest specjalnie towarzyska to na jakieś wspólne ćwiczenia posłuszeństwa mogłybyśmy się czasem pojawić- z tym że dopiero na wiosnę jak zrobi się cieplej ;) Quote
Pestka Posted February 23, 2010 Posted February 23, 2010 Jestem z Tomaszowa Maz., i moze byłabym chętna na tego typu spotkania? ;) Oczywiscie musiałabym dojeżdżać, no i porozmawiać z rodzicami, bo mam około 50km w jedną stronę, ale sama idea spotkań mi się bardzo podoba, no i miałabym szanse popracować z moim psem w obecności większej liczby psów, chociaż troszkę obawiam się jednej rzeczy, a mianowicie - mój kundel nie jest do wszystkich psów nastawiony super, zdarza mu się warknać, szczeknąć czy pokazać ząbki,oczywiście nie do wszystkich psów, bo z psami jeśli się polubią potrafi sie super bawić, w ganianego, podgryzanie czy inne zabawy,no ale wiadomo, że nie zawsze muszą się psy polubić... No i widze, że tu sporo osób coś trenowało z psami, ba, nawet brał udział w zawodach. No my niestety nie mamy żadnych osiągnięć, oprócz amatorskiego agility, rzucania dyskiem i ostatnio zaczęliśmy ćwiczyć elementy obi, jednak nie jest to nic zachwycającego, hm, chociaz moze po to sa te spotkania, aby się czegoś douczyć pod okiem bardziej doświadczonych psiarzy? Co do spotkać, to pierwsze będzie chyba bardziej zapoznawcze? Czy już coś będziemy robić? Później można oprócz samych zabaw, cwiczyć posłuszeństwo, bo na pewno się przyda, a gdy jest możliwosć w takiej grupie większej to tym bardziej ;) No co, agility - fajnie by było, ale toru chyba skombinowac się nie da? I jeszcze takie pytanie, ja bede jechać PKSem z Tomaszowa, który dojeżdża na Łódź centralny, tutaj pytanie do osób orientujących się w łodzkiej komunikacji. Jak wygląda dojazd do tego parku? Dużo przesiadek, gdybym jechała z centralnego? 6 marzec mi na razie pasuje jak najbardziej, i mam nadzieje, że nic nagłego mi nie wypadnie, a śnieg stopnieje, bo chodzenie po polu w takim śniegu jest trochę uciążliwe. A w jakich godzinach odbywałyby się spotkania, no i czy w soboty same czy niedziele tez? Quote
teqquila Posted February 23, 2010 Posted February 23, 2010 Jeśli Tzt będzie wolny 6 to się pojawimy hm.. może z 3 a jeśli nie to ze staruchem wpadnę :) jeśli chodzi o psy które mogą mieć problemy można przecież wziasc linkę 5 metrowa by mieć kontrole. My będziemy mieć bo nie wiem jak staruch sie dogada z obcymi ale nie powinno byc problemu :) a takie spotkania sa super pod wzgledem socjalizacji :) Quote
yamayka Posted February 24, 2010 Posted February 24, 2010 Ja się chętnie pojawię w Parku 3 Maja ale jeszcze nie wiem czy mam wolne 6, ja muszę wcześniej planować wolne dni w grafiku niestety... Tylko ze jeśli w planach są głównie psie zabawy to ja się wypisuję - po cóś uczę psa od jakiegoś czasu pracy ze mną... ;) Za to pracę w rozproszeniach (w tym obecność psów) chętnie poćwiczę bo miewamy z tym problemy. Quote
Karilka Posted February 25, 2010 Author Posted February 25, 2010 Sł[FONT=MS Shell Dlg 2]uchajcie, planujemy wspólne treningi jednak uważam, ze trudno zorganizować coś konkretnego nie znając grupy ludzi, nie znając psów i ich mozliwości. Uważam że pierwsze spotkanie powinno polegac na prezentacji psa, przewodnika i ich możliwosci, tak aby inni wiedzieli czego i od kogo mogą sie nauczyć. Nie prowadzilam nigdy zajec w grupie, nie uczestniczylam tez w zajeciach prowadzonych przy tak wielu psich temperamentach i typach sportowych. Czekam także na Wasze propozycje.[/FONT] Quote
teqquila Posted February 25, 2010 Posted February 25, 2010 Karlinka myślę ze to dobry pomysł z tym by każdy pokazał jak pracuje z psem i co potrafia:) Quote
Cieplutkaa. Posted February 25, 2010 Posted February 25, 2010 No to ja też bardzo chętnie się zjawię : ) mam tylko nadzieję, że 6 będę mogła .. aa w jakich godzinkach ? przedpoludniowych czy raczej pozniejszych .. ? Tak szczerze mowiac to mi by chyba najbardziej odpowiadalo tak ok 11 czy w poludnie, ale to tylko propozycja i oczywiscie najwazniejsze jest by dopasowac sie do calej grupy ;) Na początku też raczej będziemy się zapoznawac, bawic .. boo tak jak niektorzy poprzednicy mamy pewne niedociagniecia jesli chodzi o socjal i powolutku, powolutku się resocjalizujemy .. Z psami juz nie mamy az takiego problemu, jak byl na poczatku .. Teraz Lara niesmialo podchodzi, ale zazwyczaj juz po chwili sie rozkreca .. Najwiekszy szkopuł jest kiedy mała spotyka obcych mężczyzn. Pewnie będą jacyś psiarze płci przeciwnej, także chętnie wykorzystamy ten fakt i poprosimy niektorych o jakis delikatny kontakt z Lara np. podanie jej smaczka (kiedy ta juz sie oswoi z nową sytuacją). Ogólnie pomysł spotkań uważam za bardzo trafiony. Miło, że mamy na dogo łodzkie cioteczki, ktore nie tylko wychodzą z tak ciekawą inicjatywą, ale też ją realizują . :) PS : Czy sa ograniczenia wiekowe? Pewnie i tak pojade z mamą, ale tak się pytam na wszelki wypadek ;) Quote
Pestka Posted February 26, 2010 Posted February 26, 2010 To ja ponawiam moje pytanie, moze ktos bedzie wiedziec. I jeszcze takie pytanie, ja bede jechać PKSem z Tomaszowa, który dojeżdża na Łódź centralny, tutaj pytanie do osób orientujących się w łodzkiej komunikacji. Jak wygląda dojazd do tego parku? Dużo przesiadek, gdybym jechała z centralnego? 6 marzec mi na razie pasuje jak najbardziej, i mam nadzieje, że nic nagłego mi nie wypadnie, a śnieg stopnieje, bo chodzenie po polu w takim śniegu jest trochę uciążliwe. A w jakich godzinach odbywałyby się spotkania, no i czy w soboty same czy niedziele tez? Quote
rufus295 Posted February 26, 2010 Posted February 26, 2010 Jak dojedziesz na dworzec, to musisz dojść do ulicy Narutowicza( ta po której jeżdżą tramwaje). Jak chcesz możesz iść na pieszo-w prawą stronę idziesz około 800metrów(cały czas Narutowicza), dochodzisz do skrzyżowania z ul. Kopcińskiego i kierujesz się w prawo-idziesz 250 metrów i masz po lewej stronie park. Idź Kopcińskiego lewą stroną bo po tej jest park. Jeżeli tramwajem to 7,9,13- jedziesz trzy przystanki;) Quote
Koma Posted February 26, 2010 Posted February 26, 2010 A w którym dokładnie miejscu w Parku 3go Maja byłyby te spotkania? ;) Quote
Katie Posted February 26, 2010 Posted February 26, 2010 Rufus, to powiedz jeszcze mi, jak bym mogla dojechac, bo ja to zupelnie nie wiem. Nie wiem, od kad powiedziec, moze z Ronda Lotnikow Lwowskich. :) Quote
Mion Posted February 27, 2010 Posted February 27, 2010 To ja też się na to piszę. :D Hm, a ile to będzie trwać? I o której, gdzie dokładnie się spotykamy? Jakiś charakterystyczny punkt by się przydał, bo ja np. nie znam w ogóle Łodzi, a co dopiero jakiś tam park. :P Quote
rufus295 Posted February 27, 2010 Posted February 27, 2010 ;)Katie napisał(a):Rufus, to powiedz jeszcze mi, jak bym mogla dojechac, bo ja to zupelnie nie wiem. Nie wiem, od kad powiedziec, moze z Ronda Lotnikow Lwowskich. :) Jak znam życie będziesz jechała jedenastką. Dojedziesz do Centralu(skrzyżowanie Kościuszki/Mickiewicza) a stamtąd mogę Was już zabrać. Jak reflektujesz to pisz na pw Quote
Krystak Posted February 28, 2010 Posted February 28, 2010 No właśnie ja należę do tej płci przeciwnej także Lara może mnie poznać :) 6 w sobote raczej się zjawię ,ale nie obiecuję na 100% .Noo ja tez mam dopiero 15 lat,więc ciekawe czy mogę :D Quote
mArGoSiA Posted March 2, 2010 Posted March 2, 2010 Pewnie,że bym chciała nad tym popracować jeżeli Wam to nie będzie przeszkadzać. Tylko ja niestety 6 marca odpadam bo mam zjazd na uczelni.. Quote
Mion Posted March 2, 2010 Posted March 2, 2010 chociaż troszkę obawiam się jednej rzeczy, a mianowicie - mój kundel nie jest do wszystkich psów nastawiony super Ja też się trochę obawiam, bo nie wiem jak Shiva zachowa się w takiej sytuacji. Ale zagryźć tam waszych nie zagryzie...:evil_lol: No i widze, że tu sporo osób coś trenowało z psami, ba, nawet brał udział w zawodach. No my niestety nie mamy żadnych osiągnięć, oprócz amatorskiego agility, rzucania dyskiem i ostatnio zaczęliśmy ćwiczyć elementy obi, jednak nie jest to nic zachwycającego, hm, chociaz moze po to sa te spotkania, aby się czegoś douczyć pod okiem bardziej doświadczonych psiarzy? No widzisz, moja Shiva toru agility na oczy (niestety, wrrr) nie widziała, frisbee też nie (ale niedługo się to zmieni), więc z tobą nie jest tak źle. : P Czy sa ograniczenia wiekowe? Noo ja tez mam dopiero 15 lat,więc ciekawe czy mogę Ja też mam nadzieję, że wiek problemu nie robi, bo ja też latami nie grzeszę... :cool3: no i czy w soboty same czy niedziele tez? Oj, dla mnie to by było straszne, jakby w niedzielę (bądź w inny dzień, oprócz soboty dzień tygodnia) również były, bo i tak bym nie dojechała (ja się obawiam, czy systematycznie będę miała w ogóle możliwość, ech)... Quote
Krystak Posted March 3, 2010 Posted March 3, 2010 Ja pisałem, raczej bd :) Ale jak coś to wole popatrzeć/podziwiać niż sam próbować.Moja sunia będzie pewnie trochę przestraszona ale później jak się spodobają więksi koledzy to i będzie zapraszać do zabawy :D Dzisiaj ma ona 10 msc. także już z prawie dorosłym psem przyjadę :] Quote
Karilka Posted March 3, 2010 Author Posted March 3, 2010 teqquila napisał(a):Karlinka myślę ze to dobry pomysł z tym by każdy pokazał jak pracuje z psem i co potrafia:) Karilka:mad: :evil_lol: Koma napisał(a):A w którym dokładnie miejscu w Parku 3go Maja byłyby te spotkania? ;) Jak schodzi sie z ul. Kopcińskiego(wiadukt) po prawej stronie jest mały parking. Tam moglibysmy sie spotkac, bo innego charakterystycznego miejsca, przy drodze nie kojarze Mion napisał(a):To ja też się na to piszę. :D Hm, a ile to będzie trwać? I o której, gdzie dokładnie się spotykamy? Jakiś charakterystyczny punkt by się przydał, bo ja np. nie znam w ogóle Łodzi, a co dopiero jakiś tam park. :P Zobacz w Zumi lub google maps ;). Nie wiem skąd jedziesz i jak. Zerknij a mapa Ci powie ;). Trwać? Myślę, ze max 2 godzinki. Krystak napisał(a):No właśnie ja należę do tej płci przeciwnej także Lara może mnie poznać :) 6 w sobote raczej się zjawię ,ale nie obiecuję na 100% .Noo ja tez mam dopiero 15 lat,więc ciekawe czy mogę :D Myślę, ze wiek nie gra roli. Liczy sie miłość do psów i chęci. Słuchajcie kochani, pogoda znowu nam sie popsuła i prawdopodobnie w sobote również będzie zła. Proponuje przesunięcie terminu o dwa tygodnie. Musimy przeczekać zła pogode, bo choć pierwsze spotkania powinny być przyjemne dla psów i właścicieli, (dopóki grupa sie nie ustali). Co Wy na to? Dwa tygodnie czy tydzień? Doszły nowe osoby - bardzo się cieszę.:loveu: Quote
Krystak Posted March 3, 2010 Posted March 3, 2010 Hmm przysłowie się sprawdza: w marcu jak w garncu :D Więc może rano być ciepło słoneczko itp. a później śnieg będzie padał :/ Quote
Koma Posted March 3, 2010 Posted March 3, 2010 Karilka ja też jestem za przesunięciem, moja sunia stosunkowo niedawno miała operację a i potem przeziębienie jej się przyplątało także zdecydowanie wolałabym poczekać tydzień czy dwa na nieco ładniejszą pogodę ;) Quote
Mion Posted March 3, 2010 Posted March 3, 2010 Ech... Ja i tak bym nie przyjechała. I pewnie w ogóle nie będę miała możliwości jeżdżenia. 'Siła wyższa'... Miłych spotkań życzę.. Quote
Recommended Posts