Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='funia']Bursztyn zasiedziałeś się koluniu troszkę co?[/QUOTE]

Własnie!
prosze wszystkich o zdwojenie, a nawet potrojenie wysiłkow w szukaniu domu..Bursztyn jest u mnie juz prawie 2 miesiace.
Coraz bardziej sie przyzwyczaja, takie rozstanie to straszliwa trauma...
No i jednak zbliza sie wiosna..wtedy bedzie wiecej przebywal na dworze a ja mieszkam blisko szkoly i coz ..., dzieci go bardzo draznia.

Posted

Ja uważam ,ze powinno się dać ogłoszenie w Tygodniku Zamojskim z jego zdjęciem i moze kto wie ?
Domy ewentualne w pobliżu mozna je sprawdzić .
Takie jest moje zdanie .Spore zdjęcie z opisem zrobi swoje ,przynajmniej powinno .....

Posted

[quote name='funia']Ja uważam ,ze powinno się dać ogłoszenie w Tygodniku Zamojskim z jego zdjęciem i moze kto wie ?
Domy ewentualne w pobliżu mozna je sprawdzić .
Takie jest moje zdanie .Spore zdjęcie z opisem zrobi swoje ,przynajmniej powinno .....[/QUOTE]
Jestem za. Bursztyn jest przepięknym psem i powinien skraść czyjeś serce. Tylko te ogłoszenia wTZ są płatne chyba (?).
Ewa

Posted

Tak płatne ,około 80zł -100zł
Ale trudno to jedyny byc moze sposób na znalezienie mu domu .Lucyna ponosi już dosyc długo koszty związane z jego utrzymaniem i opieka ,trzeba ja odciażyc .

Posted

Rozmawialam dzisiaj z lucySxy - Bursztynowi nic nie brakuje, ma świetne warunki i opiekę; potrzebny mu jedynie wlasny dom.
Ogloszenie w Tygodniku Zamojskim juz dawno czeka w kolejce.

Posted

[quote name='Tola']Rozmawialam dzisiaj z lucySxy - Bursztynowi nic nie brakuje, ma świetne warunki i opiekę; potrzebny mu jedynie wlasny dom.
Ogloszenie w Tygodniku Zamojskim juz dawno czeka w kolejce.[/QUOTE]
Tam sa kolejki???
Jak szukałam Balbinki to od razu ukazało się ogłoszenie ze zdjęciem, w żadnej kolejce nie czekało, coś się zmieniło przez 6 miesięcy ? Bursztyn, dyskryminacja facetów!

Posted

Te płatne ogloszenia na pewno tak; ale ogloszenie Bursztyna będzie zamieszczone w pierwszej częsci gazety, nie w dziale ogloszen; z trochę dluzszym tekscikiem:cool3:
Byc moze teraz bedzie jakis kot, bo zbliza się kocie świeto no i jeszcze przed Bursztynem jest jedna sunia.

Posted

Ewa chodzi według mnie o to ze darmowe ogłoszenia czekaja na swoja kolej ,ja pisałam o ogłoszeniu płatnym które mozna zamieścić zawsze przed zamknięciem numeru .

Posted

Ja miałam płatne ogłoszenie na Balbinkę, ze zdjęciem, opisem wypadku i gdzie biega i nr telefonów na 3 stronie TZ - 100 zł bez czekania i kolejki. Nic nie rozumiem. Bursztyn czeka na bezpłatne, tak?
Ewa

Posted

[quote name='E-S']Ja miałam płatne ogłoszenie na Balbinkę, ze zdjęciem, opisem wypadku i gdzie biega i nr telefonów na 3 stronie TZ - 100 zł bez czekania i kolejki. Nic nie rozumiem. Bursztyn czeka na bezpłatne, tak?
Ewa[/QUOTE]
Mamy stałe miejsce w TZ - ogloszenie ukazuje się raz w miesiącu.
I na to ogloszenie czeka Bursztyn.
Ma allegro, ma ogloszenia, staram się o kolejne.
Jego zdjecie i prosba o dom jest umieszczona w roznych punktach Zamoscia, tam, gdzie to mozliwe.
W poniedzialek bąda rozwieszone kolejne.
Robię to co mogę, ale czasasami jest tak, ze o dom dla psa trudno i zdaza się to nie tylko Bursztynowi, ale i psom z innych watków.
Czasami potrzebna rowniez odrobina szczęscia.
Skoro los Bursztyna lezy na sercu tylu osobom, to myslę, ze dom sie znajdzie, bo wszyscy się o niego intensywnie starają.
Na ogloszenie za 100 zl mnie nie stac; a z konta funadycjnego nie ma pieniędzy na ogloszenia płatne.

Posted

Aaa, teraz rozumiem, miło ze strony TZ, że umożliwia nieodpłatnie takie ogłoszenia. Szkoda, że tylko raz w miesiącu ...
Tolu, czyli kolejka Bursztynka kiedy wypada? Jeszcze w lutym, czy już w marcu? I zdjęcie będzie kolorowe ? To piękny pies, przy kolorowym zdjęciu będzie mieć duże szanse.
Co do okresów impasu w wyadoptowywaniu niektórych psiaków, choćby były najpiękniejsze - wiem. Niestety.
Ewa

Posted

[quote name='E-S']Aaa, teraz rozumiem, miło ze strony TZ, że umożliwia nieodpłatnie takie ogłoszenia. Szkoda, że tylko raz w miesiącu ...
Tolu, czyli kolejka Bursztynka kiedy wypada? Jeszcze w lutym, czy już w marcu? I zdjęcie będzie kolorowe ? To piękny pies, przy kolorowym zdjęciu będzie mieć duże szanse.
Co do okresów impasu w wyadoptowywaniu niektórych psiaków, choćby były najpiękniejsze - wiem. Niestety.
Ewa[/QUOTE]
Prosilam bardzo, zeby bylo jeszcze w lutym, ale to zalezy od naczelnego Tygodnika....
Ja wysylam tekst i zdjęcia psów - na resztę nie mam wpływu; czasami dają dwa psy, czasami jednego.
Zdjęcie zawsze jest kolorowe, i dodana jest zawsze prosba Tyg. o dom.
Wszystkie male pieski znalazly dobry dom dzieki tej rubryce.
Ale wieksza, wysterylizowana Fryzia miala tylko oferty łańcuchowe.
Zobaczymy, trzeba byc dobrej mysli.

Posted

O mozliwosci umieszczenia platnego ogloszenia w Tyg z dnia na dzien wiem, ale znając jego koszt i mając swiadomosc, ze sama nie mogę zaplacic - nie mam chyba smiałosci i prawa proponowac tego innym.

Posted

[quote name='Tola']O mozliwosci umieszczenia platnego ogloszenia w Tyg z dnia na dzien wiem, ale znając jego koszt i mając swiadomosc, ze sama nie mogę za niego zaplacic - nie mam chyba smiałosci i prawa proponowac tego innym.[/QUOTE]
To znaczy wiesz Tolu - sytuacja Bursztyna i wytrzymałość DT nie wymaga jeszcze chyba takiego działania i nakładów (?). Mój pies wyskoczył przez wybite okno samochodu w czasie wypadku drogowego i popędził na oślep przed siebie w szoku nie dając się nikomu złapać - to było super-pilne i z kosztami moja rodzina w ogóle się nie liczyła.
Gdyby ogłoszenie Bursztyna było w lutym to super. Jeśli nie - to proponuje składkę na płatne ogłoszenie, bo inaczej kolejny miesiąc Bursztyn spędzi w DT.
Ewa

Posted

E - S pamietam ten wypadek i oczywiscie rozumiem sytuację, zrobilabym dokladnie tak samo, to bylo ratowanie zycia psa.
Ja piszę o przypadku Bursztyna - zalozylam wątek i jestenm za ten watek odpowiedzialna, ale nie smiem prosic o platne ogloszenie...
Mysle, ze z propozycja skladki na ogloszenie jest jak najbardziej sluszna.
Sprobujemy najpierw z ogloszeniem w TZ - zobaczymy co sie zadzieje i jakie domy beda dzwonic. .

Posted

[quote name='Tola'] Ja piszę o przypadku Bursztyna - zalozylam wątek i jestenm za ten watek odpowiedzialna, ale niesmiem prosic o platne ogloszenie.
Mysle, ze z propozycja skladki na ogloszenie jest jak najbardziej sluszna. .[/QUOTE]
Ale ja śmiałam zaproponować i śmiałości nie zabraknie mi także w nawoływaniach do składek, jeśli zajdzie taka potrzeba z uwagi na ogłoszeniową kolejkę - mam nadzieję jednak, że nie zajdzie i Bursztynek szybciej znajdzie dom.
Ewa

Posted

[quote name='E-S']Ale ja śmiałam zaproponować i śmiałości nie zabraknie mi także w nawoływaniach do składek, jeśli zajdzie taka potrzeba z uwagi na ogłoszeniową kolejkę - mam nadzieję jednak, że nie zajdzie i Bursztynek szybciej znajdzie dom.
Ewa[/QUOTE]
Dzięki:lol:

Posted

Piesek czuje sie juz calkiem dobrze,troche schudł po tej operacji ,co oczywiscie bardzo mnie zmartwilo .Duza pracowałam zeby go podtuczyc :-| i mialam nadzieje ze nie schudnie, ale jednak...Jest to co prawda duzy piesek ,ale postury takiej jak setery.Nie jest masywny i bardzo latwo chudnie! :roll:
To nie znaczy ,ze wyglada zle! Nie widac mu zeber ,ani innych kosci...ale nie jest łatwo utrzymac go w takiej samej kondycji :-| Troche zaniedbania i Bursztynek znowu moze byc szkieletonikiem.. :!:
To mnie martwi, chcialabym zeby tarfił do odpowiedzialnych ludzi :!: :!:

Posted

To on strasznie delikatniutki jest ... schudł po kastracji ... Bursztynek, depresja po utracie klejnotów? Przytyjesz, bez obaw, będzie konieczne pilnowanie diety w odwrotną stronę - żebyś się nie roztył :)
Ewa