bico Posted February 10, 2010 Posted February 10, 2010 Dobrze, że po kastracji wszystko w porządku:) Quote
funia Posted February 10, 2010 Posted February 10, 2010 Bursztyn zasiedziałeś się koluniu troszkę co? Quote
zadra Posted February 10, 2010 Posted February 10, 2010 jak dobrze,że Bursztynek najgorsze ma juz za sobą. Quote
lucySxy Posted February 10, 2010 Posted February 10, 2010 [quote name='funia']Bursztyn zasiedziałeś się koluniu troszkę co?[/QUOTE] Własnie! prosze wszystkich o zdwojenie, a nawet potrojenie wysiłkow w szukaniu domu..Bursztyn jest u mnie juz prawie 2 miesiace. Coraz bardziej sie przyzwyczaja, takie rozstanie to straszliwa trauma... No i jednak zbliza sie wiosna..wtedy bedzie wiecej przebywal na dworze a ja mieszkam blisko szkoly i coz ..., dzieci go bardzo draznia. Quote
funia Posted February 10, 2010 Posted February 10, 2010 Ja uważam ,ze powinno się dać ogłoszenie w Tygodniku Zamojskim z jego zdjęciem i moze kto wie ? Domy ewentualne w pobliżu mozna je sprawdzić . Takie jest moje zdanie .Spore zdjęcie z opisem zrobi swoje ,przynajmniej powinno ..... Quote
E-S Posted February 10, 2010 Posted February 10, 2010 [quote name='funia']Ja uważam ,ze powinno się dać ogłoszenie w Tygodniku Zamojskim z jego zdjęciem i moze kto wie ? Domy ewentualne w pobliżu mozna je sprawdzić . Takie jest moje zdanie .Spore zdjęcie z opisem zrobi swoje ,przynajmniej powinno .....[/QUOTE] Jestem za. Bursztyn jest przepięknym psem i powinien skraść czyjeś serce. Tylko te ogłoszenia wTZ są płatne chyba (?). Ewa Quote
funia Posted February 10, 2010 Posted February 10, 2010 Tak płatne ,około 80zł -100zł Ale trudno to jedyny byc moze sposób na znalezienie mu domu .Lucyna ponosi już dosyc długo koszty związane z jego utrzymaniem i opieka ,trzeba ja odciażyc . Quote
Tola Posted February 11, 2010 Author Posted February 11, 2010 Rozmawialam dzisiaj z lucySxy - Bursztynowi nic nie brakuje, ma świetne warunki i opiekę; potrzebny mu jedynie wlasny dom. Ogloszenie w Tygodniku Zamojskim juz dawno czeka w kolejce. Quote
E-S Posted February 11, 2010 Posted February 11, 2010 [quote name='Tola']Rozmawialam dzisiaj z lucySxy - Bursztynowi nic nie brakuje, ma świetne warunki i opiekę; potrzebny mu jedynie wlasny dom. Ogloszenie w Tygodniku Zamojskim juz dawno czeka w kolejce.[/QUOTE] Tam sa kolejki??? Jak szukałam Balbinki to od razu ukazało się ogłoszenie ze zdjęciem, w żadnej kolejce nie czekało, coś się zmieniło przez 6 miesięcy ? Bursztyn, dyskryminacja facetów! Quote
Tola Posted February 12, 2010 Author Posted February 12, 2010 Te płatne ogloszenia na pewno tak; ale ogloszenie Bursztyna będzie zamieszczone w pierwszej częsci gazety, nie w dziale ogloszen; z trochę dluzszym tekscikiem:cool3: Byc moze teraz bedzie jakis kot, bo zbliza się kocie świeto no i jeszcze przed Bursztynem jest jedna sunia. Quote
funia Posted February 12, 2010 Posted February 12, 2010 Ewa chodzi według mnie o to ze darmowe ogłoszenia czekaja na swoja kolej ,ja pisałam o ogłoszeniu płatnym które mozna zamieścić zawsze przed zamknięciem numeru . Quote
E-S Posted February 12, 2010 Posted February 12, 2010 Ja miałam płatne ogłoszenie na Balbinkę, ze zdjęciem, opisem wypadku i gdzie biega i nr telefonów na 3 stronie TZ - 100 zł bez czekania i kolejki. Nic nie rozumiem. Bursztyn czeka na bezpłatne, tak? Ewa Quote
Tola Posted February 13, 2010 Author Posted February 13, 2010 [quote name='E-S']Ja miałam płatne ogłoszenie na Balbinkę, ze zdjęciem, opisem wypadku i gdzie biega i nr telefonów na 3 stronie TZ - 100 zł bez czekania i kolejki. Nic nie rozumiem. Bursztyn czeka na bezpłatne, tak? Ewa[/QUOTE] Mamy stałe miejsce w TZ - ogloszenie ukazuje się raz w miesiącu. I na to ogloszenie czeka Bursztyn. Ma allegro, ma ogloszenia, staram się o kolejne. Jego zdjecie i prosba o dom jest umieszczona w roznych punktach Zamoscia, tam, gdzie to mozliwe. W poniedzialek bąda rozwieszone kolejne. Robię to co mogę, ale czasasami jest tak, ze o dom dla psa trudno i zdaza się to nie tylko Bursztynowi, ale i psom z innych watków. Czasami potrzebna rowniez odrobina szczęscia. Skoro los Bursztyna lezy na sercu tylu osobom, to myslę, ze dom sie znajdzie, bo wszyscy się o niego intensywnie starają. Na ogloszenie za 100 zl mnie nie stac; a z konta funadycjnego nie ma pieniędzy na ogloszenia płatne. Quote
E-S Posted February 13, 2010 Posted February 13, 2010 Aaa, teraz rozumiem, miło ze strony TZ, że umożliwia nieodpłatnie takie ogłoszenia. Szkoda, że tylko raz w miesiącu ... Tolu, czyli kolejka Bursztynka kiedy wypada? Jeszcze w lutym, czy już w marcu? I zdjęcie będzie kolorowe ? To piękny pies, przy kolorowym zdjęciu będzie mieć duże szanse. Co do okresów impasu w wyadoptowywaniu niektórych psiaków, choćby były najpiękniejsze - wiem. Niestety. Ewa Quote
Tola Posted February 13, 2010 Author Posted February 13, 2010 [quote name='E-S']Aaa, teraz rozumiem, miło ze strony TZ, że umożliwia nieodpłatnie takie ogłoszenia. Szkoda, że tylko raz w miesiącu ... Tolu, czyli kolejka Bursztynka kiedy wypada? Jeszcze w lutym, czy już w marcu? I zdjęcie będzie kolorowe ? To piękny pies, przy kolorowym zdjęciu będzie mieć duże szanse. Co do okresów impasu w wyadoptowywaniu niektórych psiaków, choćby były najpiękniejsze - wiem. Niestety. Ewa[/QUOTE] Prosilam bardzo, zeby bylo jeszcze w lutym, ale to zalezy od naczelnego Tygodnika.... Ja wysylam tekst i zdjęcia psów - na resztę nie mam wpływu; czasami dają dwa psy, czasami jednego. Zdjęcie zawsze jest kolorowe, i dodana jest zawsze prosba Tyg. o dom. Wszystkie male pieski znalazly dobry dom dzieki tej rubryce. Ale wieksza, wysterylizowana Fryzia miala tylko oferty łańcuchowe. Zobaczymy, trzeba byc dobrej mysli. Quote
Tola Posted February 13, 2010 Author Posted February 13, 2010 O mozliwosci umieszczenia platnego ogloszenia w Tyg z dnia na dzien wiem, ale znając jego koszt i mając swiadomosc, ze sama nie mogę zaplacic - nie mam chyba smiałosci i prawa proponowac tego innym. Quote
E-S Posted February 13, 2010 Posted February 13, 2010 [quote name='Tola']O mozliwosci umieszczenia platnego ogloszenia w Tyg z dnia na dzien wiem, ale znając jego koszt i mając swiadomosc, ze sama nie mogę za niego zaplacic - nie mam chyba smiałosci i prawa proponowac tego innym.[/QUOTE] To znaczy wiesz Tolu - sytuacja Bursztyna i wytrzymałość DT nie wymaga jeszcze chyba takiego działania i nakładów (?). Mój pies wyskoczył przez wybite okno samochodu w czasie wypadku drogowego i popędził na oślep przed siebie w szoku nie dając się nikomu złapać - to było super-pilne i z kosztami moja rodzina w ogóle się nie liczyła. Gdyby ogłoszenie Bursztyna było w lutym to super. Jeśli nie - to proponuje składkę na płatne ogłoszenie, bo inaczej kolejny miesiąc Bursztyn spędzi w DT. Ewa Quote
Tola Posted February 13, 2010 Author Posted February 13, 2010 E - S pamietam ten wypadek i oczywiscie rozumiem sytuację, zrobilabym dokladnie tak samo, to bylo ratowanie zycia psa. Ja piszę o przypadku Bursztyna - zalozylam wątek i jestenm za ten watek odpowiedzialna, ale nie smiem prosic o platne ogloszenie... Mysle, ze z propozycja skladki na ogloszenie jest jak najbardziej sluszna. Sprobujemy najpierw z ogloszeniem w TZ - zobaczymy co sie zadzieje i jakie domy beda dzwonic. . Quote
E-S Posted February 13, 2010 Posted February 13, 2010 [quote name='Tola'] Ja piszę o przypadku Bursztyna - zalozylam wątek i jestenm za ten watek odpowiedzialna, ale niesmiem prosic o platne ogloszenie. Mysle, ze z propozycja skladki na ogloszenie jest jak najbardziej sluszna. .[/QUOTE] Ale ja śmiałam zaproponować i śmiałości nie zabraknie mi także w nawoływaniach do składek, jeśli zajdzie taka potrzeba z uwagi na ogłoszeniową kolejkę - mam nadzieję jednak, że nie zajdzie i Bursztynek szybciej znajdzie dom. Ewa Quote
Tola Posted February 13, 2010 Author Posted February 13, 2010 [quote name='E-S']Ale ja śmiałam zaproponować i śmiałości nie zabraknie mi także w nawoływaniach do składek, jeśli zajdzie taka potrzeba z uwagi na ogłoszeniową kolejkę - mam nadzieję jednak, że nie zajdzie i Bursztynek szybciej znajdzie dom. Ewa[/QUOTE] Dzięki:lol: Quote
funia Posted February 13, 2010 Posted February 13, 2010 Jeśli trzeba dołoze się do płatnego ogłoszenia bo uważam ze warto. Quote
lucySxy Posted February 14, 2010 Posted February 14, 2010 Piesek czuje sie juz calkiem dobrze,troche schudł po tej operacji ,co oczywiscie bardzo mnie zmartwilo .Duza pracowałam zeby go podtuczyc :-| i mialam nadzieje ze nie schudnie, ale jednak...Jest to co prawda duzy piesek ,ale postury takiej jak setery.Nie jest masywny i bardzo latwo chudnie! :roll: To nie znaczy ,ze wyglada zle! Nie widac mu zeber ,ani innych kosci...ale nie jest łatwo utrzymac go w takiej samej kondycji :-| Troche zaniedbania i Bursztynek znowu moze byc szkieletonikiem.. :!: To mnie martwi, chcialabym zeby tarfił do odpowiedzialnych ludzi :!: :!: Quote
E-S Posted February 14, 2010 Posted February 14, 2010 To on strasznie delikatniutki jest ... schudł po kastracji ... Bursztynek, depresja po utracie klejnotów? Przytyjesz, bez obaw, będzie konieczne pilnowanie diety w odwrotną stronę - żebyś się nie roztył :) Ewa Quote
robkowa Posted February 15, 2010 Posted February 15, 2010 Bursztynek wyjadaj ładnie z misek:mad: i Cioci Lucy nie zamartwiaj! Quote
Recommended Posts