kizimizi Posted December 28, 2009 Posted December 28, 2009 niech wylukają wreszcie bo Pedro wymaga tylko miłości i odrobiny czasu i psiak będzie jak marzenie. Zaden zabójca z niego. Tylko trochę pracy w to włożyć Quote
Onaa Posted December 28, 2009 Posted December 28, 2009 A Pedro do domu z ogródkiem by bardziej pasował czy do mieszkania też się nadaje ? Quote
kora78 Posted December 28, 2009 Author Posted December 28, 2009 czort wie, naprawdę. tego po oglądaniu przez kraty nie da się ocenić :( dlatego tak ważne są tymczasy, gdzie można poznać charakter i ocenić, jaki dom najlepszy. jak się ocenia u psa mało znanego, jakie warunki on woli? na jakiej podstawie? Quote
Onaa Posted December 28, 2009 Posted December 28, 2009 No właśnie dlatego pytam. Bo jak się robi ogłoszenia to też ważne żeby wiedzieć już jakiego domku się szuka. U Was w schronisku psiaki nie chodzą na spacery, prawda ? No ale Dira poszła do mieszkanka i jest ok. Tylko że ona młoda była. Quote
xmartix Posted December 28, 2009 Posted December 28, 2009 to wtedy zachodzą często pomyłki i są zwroty z adopcji... Quote
kizimizi Posted December 28, 2009 Posted December 28, 2009 moim zdaniem nie rozchodzi sie tu o ogród czy mieszkanko ale o towarzystwo innych zwierzat Quote
leni356 Posted December 29, 2009 Posted December 29, 2009 Już było kilka PONów które nie lubiły współtowarzyszy i fajne domki znalazły, jak Trampek choćby. Znajdzie się domek Quote
leni356 Posted December 29, 2009 Posted December 29, 2009 może to przez to zamknięcie od tylu lat i brak spacerów, nie wiadomo tak naprawdę Quote
kora78 Posted December 29, 2009 Author Posted December 29, 2009 dopóki się pieska nie weźmie to się nie dowiemy. inaczej może być w schronie, a inaczej w domku, to całkiem inne życie dla psa. może też po kastracji się uspokoji. nie ma co gdybać, bo nic nie wymyślimy i tak ja mam dobre przeczucia :) Quote
kora78 Posted December 29, 2009 Author Posted December 29, 2009 przecież dt i tak nie mamy, wiesz o tym. musimy czekać, aż się ktoś znajdzie. ja mam info,że ktoś jest zainteresowany tym psem, ale nie będę nic pisać i zapeszać. musicie dziewczyny czekać Quote
Onaa Posted December 29, 2009 Posted December 29, 2009 Piszecie, że Pedro przepada za innymi psami. Ale to on atakuje, zrobił coś któremuś poważnego ? Czy to tylko takie nie lubienie się. Quote
kora78 Posted December 29, 2009 Author Posted December 29, 2009 tego nie wiemy i się nie dowiemy ja raz widziałąm,jak stoją ii si ę szczerzą na siebie, żaden walki nie zaczął. to tyle pracownicy mówią,że on w boksie rządzi. my zawsze widzimy 2 inne jak walczą i się zaczepiają, a pedro zawsze stoi z boku i ma tamtych głęboko... Quote
Onaa Posted December 29, 2009 Posted December 29, 2009 No ale gdyby jakiegoś psa pogryzł porządnie to by miał pewnie coś w papierach albo jakąś opinie o sobie w schronisku. A tak to pewnie ma silny charakter , taki bardziej dominujący i tyle. Po prostu potrzeba żeby przyszły właściciel kochał i konsekwentnie trzymał dyscypline i już :). Quote
Daga&Maks Posted December 29, 2009 Posted December 29, 2009 trzeba znaleźć jakiegoś doświadczonego właściciela, który wie jak radzić sobie z takim psem. No ale też psy zachowują się często inaczej w schronisku, a inaczej w domu Quote
Onaa Posted December 29, 2009 Posted December 29, 2009 Ja myślę , że wystarczy uczulić przyszłego właściciela na to, że nie może za bardzo rozpieścić psiaka i tyle :). Ale oczywiście jeśli znajdzie się dobry i doświadczony domek, to tym lepiej. Quote
kizimizi Posted December 29, 2009 Posted December 29, 2009 Ja nigdy nie pisalam, ze on za psami przepada. W jego boksie sa bójki i tyle. Atos też jest taki rozrabiaka bo tam mieszka. Czy on atakuje, czy on jest atakowany cięzko powiedziec. Moim zdanie zawsze ten rudy tam rządził ale jak ostatnio pracownicy zwrócili uwagę, ze wcale tak nie ejst to inaczej na to popatrzyłam. Przy ostatnich odwiedzinach Pedro stał przy kracie i warzcał na rudego, zęby nie podchodził a ten sobie w budzie siedział. Moim zdaniem to są zwykłe psie bójki a nie zagryzanie się. On po prostu ten boks zdominował a ze są sami panowie, którzy też mają charakterak ( w dodatku bez kastracji) to i takie sytuacje powstają. Co do ludzi jest bardzo kochany, pyszczek w kracie i smutne oczka. Tu tzreba osoby, która się nim zajmie i nauczy bo my tak sobie gdybamy i gdybamy. Quote
Daga&Maks Posted December 29, 2009 Posted December 29, 2009 przydałby się jakiś DT, bo tak to nie wiadomo jak poza boksem będzie reagował na inne psy. Chyba bezpieczniej będzie szukać domu bez innych psów, żeby potem nie było zwrotów. Ale sama nie wiem. Jak jest w tym boksie z samcami z charakterem to ciężko coś stwierdzić :-( na razie poczekajmy czy ten ktoś zainteresowany zdecyduje się Quote
kizimizi Posted December 29, 2009 Posted December 29, 2009 ja jestem za domem bez psow oczywiscie Quote
Onaa Posted December 29, 2009 Posted December 29, 2009 Kizimizi, takie gdybanie też jest troszke potrzebne, żeby jakoś określić zachowanie i charakter psiaka, żeby właśnie zminimalizować nieudaną adopcje. Im wiecej można powiedzieć o psie tym lepiej. A do ogłoszeń info potrzebne, wiadomo, i jak ktoś chętny by zadzwonił to też musisz coś o psiaku powiedzieć. I zawsze lepiej gdy wiadomo jakiego domku się szuka. Żeby nie było potem właśnie rozczarowań. Oczywiście, wszytskiego sie nie przewidzi. Quote
kizimizi Posted December 30, 2009 Posted December 30, 2009 Siedzimy sobie i myślimy i to dalej niczego nie zmienia. Jeśli chodzi o dom to zdecydowanei bez psów!Pedro jets taki ładny, ze musi wreszcie znalesć taki dom edit: Pedro po nowym roku jedzie na kastrację Quote
kizimizi Posted January 5, 2010 Posted January 5, 2010 dobre wieści dziewczyny. Już chyba nie zapeszę jak napisze ze ........ Pedro bedzie mial dom. Tylko mu jeszcze jajeczka podetną. Quote
kora78 Posted January 8, 2010 Author Posted January 8, 2010 jajeczka już ucięte w schronie i dziękujemy :) Pedruś jedzie niebawem do nowego domku, z ogrodem, w kojcu, ze spacerkami i z kochaną panią :) dużo szczęścia na nowej drodze życia! prawdopodobnie będziemy wiozły Pedrusia to go wymiziamy, jak się da :) Quote
Recommended Posts