Ma6da Posted June 5, 2010 Posted June 5, 2010 musisz dobrze gotować tylu chętnych na potrawkę :) ja też umiem zrobić tylko makaron :) ale podobno najlepszy na świecie ... tak twierdzi mąż - jakby mu nie smakował zostały by mu kanapki :) a w piekarniku piekę tylko serki mozzarella - oczywiście gotowe nie ma to jak panować w kuchni :))))) Quote
njangu Posted June 5, 2010 Posted June 5, 2010 [quote name='Kociabanda2'], a w kuchni z reguły zdaję się na męża :), który z kolei miewa niekonwencjonalne metody, jak na przykład mieszanie wiertarką ciasta[/QUOTE] Ok, od dziś jesz niewymieszane ciasto :evil_lol: Quote
ankekoval Posted June 7, 2010 Posted June 7, 2010 Wow !! Niezła banda!!!:) Zupa też niczego sobie:) Cieszę się, że Stefan zdrowy. Na placu budowy od czasu do czasu pojawiają się jacyś ludzie -porządkują teren chyba pod jakąś budowę... Rozmawiałam z naszymi ochroniarzami -nikt nawet nie zapytał o Stefana:( Quote
Ewa Marta Posted June 7, 2010 Posted June 7, 2010 Całe szczęście, że już go tam nie ma, bo jeszcze by go przegonili na ulicę:-( Zapraszam serdecznie na bazarek dla Idola i Rufusa:-) [URL]http://www.dogomania.pl/threads/187135-PIĘKNA-BIŻUTERIA!!!-Srebro-i-nie-tylko!-Do-dnia-17-czerwca-do-godziny-22-00?p=14834709#post14834709[/URL] Quote
Kociabanda2 Posted June 8, 2010 Author Posted June 8, 2010 [quote name='ankekoval']Wow !! Niezła banda!!!:) Zupa też niczego sobie:) Cieszę się, że Stefan zdrowy. Na placu budowy od czasu do czasu pojawiają się jacyś ludzie -porządkują teren chyba pod jakąś budowę... Rozmawiałam z naszymi ochroniarzami -nikt nawet nie zapytał o Stefana:([/QUOTE] bosko... nawet się nie zainteresowali co się z psem stało... :( Dobrze, że nie sprowadzili następnego... Quote
Kociabanda2 Posted June 8, 2010 Author Posted June 8, 2010 Kurcze, no i znowu to samo. Stefan znowu ma rozwolnienie :( Woda się z niego leje. Po przyjściu z pracy byłam z nim na spacerze już dwa razy. Dostał węgiel i mam nadzieję, że wkrótce mu minie. Najdziwniejsze jest to, że podobnie jak poprzednio on nie wygląda na chorego, ani jakby źle się czuł. Dokładnie na odwrót. Jest pobudzony i rozbrykany jak mało kiedy... :roll: No i podobnie jak poprzednio nie mam pojęcia co mogłoby wywołać u niego takie problemy. Ostatnie kilka dni jedli z Fąflem tą potrawkę na ryżu i było ok. Wczoraj im się to jedzonko skończyło i Stefan znów dostaje Royal Urinary. Quote
tripti Posted June 8, 2010 Posted June 8, 2010 My z naszym psem też mamy co jakiś czas problem z rozwolnieniem, bierze się z niczego, przynajmniej weterynarze nic nie stwierdzili, a jak to przychodzi to dostaje taką maść, którą można u wet. kupić i szybciutko mija, to jest w takiej tubie i wyciska się do pyszczka. Poszukam nazwy, bo może jakieś opakowanie mi zostało. Quote
Kociabanda2 Posted June 8, 2010 Author Posted June 8, 2010 No ja tak sobie myślę, że jeśli to mu nie przejdzie, albo znowu za kilka dni się powtórzy to my też będziemy musieli pójść ze Stefanem do weta... Quote
Kociabanda2 Posted June 9, 2010 Author Posted June 9, 2010 w nocy Stefanek nie wytrzymał i rano zastaliśmy na środku pokoju qoopasa. Rano dostał jeszcze dwie tabletki węgla i mam nadzieję, ze będzie już lepiej. Quote
Ma6da Posted June 9, 2010 Posted June 9, 2010 biedaczek... radziłabym zabrać go do weta, mnie ostatnio wet powiedział, że z tym węglem też nie można przesadzać i raczej nie zmieniać mu diety - mój Kuba ma to samo Quote
Kociabanda2 Posted June 9, 2010 Author Posted June 9, 2010 zobaczymy co będzie jak wrócimy. Jakby co to trzeba będzie do weta jechać. Nie podoba mi się to, że to już drugi raz w krótkim czasie... Quote
Kociabanda2 Posted June 9, 2010 Author Posted June 9, 2010 Stefanek ma allegro jeszcze tylko przez 6 dni i zaledwie 180 wyświetleń oraz 1 obserwatora :( Quote
Ewa Marta Posted June 9, 2010 Posted June 9, 2010 Pozostawiłabym go chyba na karmie weterynaryjnej bez dawania pysznego gotowanego... Wbrew pozorom zmiana karmy u psa jedzącego karmę weterynaryjną właśnie tak może się objawiać. No i warto chyba zapytać weta co o tym sądzi. Taką maść w tubie od weterynarza jadł tez mój Semik. Nie pamiętam nazwym, ale zadziałała rewelacyjnie! Mój Sem tez musial przestac jeść gotowane, bo miewal sensacje żoładkowe. Teraz cały czas je Biomil Sensible i jest ok. Qpasy fantastyczne, żadnego rozwolnienia. Trzymaj się Stefanku!!!! Quote
Kociabanda2 Posted June 9, 2010 Author Posted June 9, 2010 no tylko Stefan to właśnie nie miał żadnych sensacji jak był na gotowanym kilka dni. Poprzednio i teraz sensacje miał w momencie kiedy jadł tego Royala, a nie gotowane jedzenie. Ponieważ jednak Royala je już długo to nie sądzę, żeby to ta karma była przyczyną tych sensacji. W ogóle nie widzę w jego diecie nic co mogłoby być przyczyną. Quote
tripti Posted June 9, 2010 Posted June 9, 2010 biedny puchatek:( Ewa Marta a co to jest to Biomil Sensible? może ja bym na to przerzuciła się? teraz w domu mam strajki głodowe - jeden pies ten o wrażliwym żołądku życzy sobie tylko gotowane, a drugi gotowanego nie, kiełbasy nie TYLKO śmierdzącą puszkę :/ i to potrafi nic przez cały dzień nie zjeść! Kiedyś próbowaliśmy karmić wrażliwca suchym Royalem i niestety po 2-3 dniach pojawiał się problem, mimo iż to karma z górnej półki. Węgiel w nadmiarze też nam odradzał weterynarz. Ja do dziś nie odkryłam skąd to się bierze i to tak nagle, a wystarczy tylko powiedzieć, że już dawno nie miała i na drugi dzień jak na życzenie:) więc już tego na głos nie wypowiadam:) Quote
Ewa Marta Posted June 9, 2010 Posted June 9, 2010 [quote name='tripti']biedny puchatek:( Ewa Marta a co to jest to Biomil Sensible? [/QUOTE] Poczytaj. Mnie do tej karmy przekonał fakt, że jest z mięsa jagnięcego, a nie mączki mięsnej. No i mój Sem - niejadek ją uwielbia! Warto jednak spróbowac mniejszy worek, bo tania to ona nie jest:-( BIOMILL ADULT SENSIBLE Pełnowartościowa szwajcarska karma dla psów z problemami trawiennymi, dla psów z tendencjami do alergii pokarmowych [B]Składniki:[/B] Jagnięcina, ryż, proteiny ziemniaczane , tłuszcz roślinny oraz zwierzęcy, proteiny pochodzenia roślinnego, ryba oraz olej rybi ,pulpa buraczana, oligosacharydy, drożdże, DL-metionina, minerały, witaminy, pierwiastki śladowe [B]Analiza składu:[/B] Proteiny 24 %,tłuszcz 14%,inerały 7%,celuloza 2,5% [B]Witaminy:[/B] witamina A 12000 Ui/Kg, witamina D3 1300 Ui/kg, witamina E 50mg/kg [B]Pierwiastki śladowe:[/B] miedź 15mg/kg [B]Konserwowane:[/B] bez konserwantów i barwników [B]Antyutleniacze:[/B] dozwolone przez EEC [B]Sposób karmienia:[/B] karmę należy podawać na sucho. Pies powinien mieć zawsze do dyspozycji świeżą wodę. Nie zaleca się dodawać mięsa lub innych dodatków. [B]Zalety:[/B] [LIST] [*]Z dodatkiem oligo sacharydów dla zapewnienia optymalnego trawienia [*]Z dodatkiem tłuszczów Omega 6/3 dla zdrowej skóry i lśniącej sierści [*]Bogaty w jagnięcinę i ryż [*]Bogaty w proteiny z ziemniaków [*]Bez dodatku pszenicy, soji, kukurydzy, nie zawiera kurczaka, nie zawiera wołowiny [/LIST][B]Charakterystyka karmy:[/B] Biomill Adult Sensible jest kompletną i w pełni zbilansowaną karmą dla psów dorosłych o delikatnym układzie pokarmowym, psów z problemami trawiennymi lub z tendencjami do alergii pokarmowych, ze szczególnym uwzględnieniem wrażliwości na mięso pochodzenia drobiowego. Karma zapewnia wszystkie niezbędne składniki odżywcze wymagane aby utrzymać psa w idealnej formie, zdrowiu i kondycji. Dieta jest bardzo bogata w wysokiej jakości mięso jagnięce oraz ryż. Pokrarm dostarcza odpowiedniej ilości łatwostrawnych i wysokoprzyswajalnych protein ze szlachetnego mięsa i ziemniaków. Dzięki odpowiedniej kompozycji nienasyconych kwasów tłuszczowych Omega-6 i Omega-3 pies ma zdrową skórę oraz piękną i lśniącą sierść. Karma zwiera liczne składniki wspomagające pracę organizmu i zapobiegające alergiom pochodzenia drobiowego, wołowego, mleka, soji oraz pszenicy Biomill skonstruował właśnie tę karmę. [COLOR=#ffd700]Ceny:[/COLOR] 3kg 79zł 7,5kg 179zl 15kg 289zł Quote
tripti Posted June 9, 2010 Posted June 9, 2010 dziękuje za opisik. Zaraz poszukam gdzie to można kupić, ceny to podobne to royala, ale dla zdrowia psa w sumie dwóch można jeszcze przeżyć:) szczególnie teraz latem suche jest chyba wygodniejsze i lżejsz dla psów... dziękuje:) Stefciu a co tam u Ciebie? Quote
Ewa Marta Posted June 9, 2010 Posted June 9, 2010 [quote name='tripti']dziękuje za opisik. Zaraz poszukam gdzie to można kupić.[/QUOTE] Szukałam gdzie moge kupic taniej i wychodzi na to, że ta karma trzyma cenę zarówno w sjklepach, jak i w hurtowniach. Najtaniej znalazłam w internetowym sklepie grandecane. Kosztuje 279 zl za 15 kg:-) W W-wie przywożą za darmo, ale byc może przy tej cenie wszędzie jest darmowa przesyłka. Na allegro jest jej niewiele, bo też nie za szybko schodzi. Grandecane ma ją w swojej ofercie internetowej, ale na allegro już nie. Poprzeglądaj inne karmy z Biomilla. Mają spory wybór i część karm jest tańsza. No tyle, że ta jest dla tych wrażliwców:-( Dla mojego alergika i niejadka okazała się strzałem w dziesiątkę:-) Z kolei moja sunia wprawdzie też ją uwielbia, ale błyskawicznie na niej przytyła i musialam wracać do karmy odchudzającej... Quote
Kociabanda2 Posted June 10, 2010 Author Posted June 10, 2010 [quote name='tripti'] Stefciu a co tam u Ciebie?[/QUOTE] Lepiej już, ale nie jestem pewna czy biegunka całkiem ustąpiła. Zobaczymy po południu. Quote
Sol_1 Posted June 10, 2010 Posted June 10, 2010 Jak sie czujesz Stefanku? Oby lepiej. Z mojej wiedzy o psich brzuszkach wynika, że węgiel jest raczej bezpieczny, dla psa wielkości Stefa 3 tabletki na dzień powiny byc ok, ale wiadomo, że najlepiej poradzić się weta. Tym bardziej, że on (Stefan, nie wet) całkiem zdrowy nie jest i no nie jesteśmy na 100% jego wieku. Pozdrawiam Quote
Kociabanda2 Posted June 10, 2010 Author Posted June 10, 2010 No wygląda na to, że już w porządku z jego brzuszkiem :) Za pierwszym razem (ten tydzień temu czy jakoś tak) miał biegunkę przez około dobę - po węglach przeszło, ale tylko on miał problemy z brzuszkiem. Potem jadły kilka dni gotowane jedzenie i było ok. Po powrocie do karmy Urinary znowu dostał biegunki, ale tym razem i Fąfel coś nie całkiem tą kupkę miał w porządku. Na szczęście też szybko im te problemy minęły po węglach. Zastanawiałam się jednak długo skąd to się mogło wziąć?? No i podejrzenia padły na wodę (o czym za pierwszym razem w ogóle nie pomyślałam). W sumie te powodzie teraz wszędzie, a u nas woda nie jest z wodociągów tylko z ujęcia osiedlowego (do Wisły jest niedaleko), a ja nie zawsze nadążałam przegotować tę wodę. Psy mają dużą miskę, do której wlewam dwa czajniki wody. No to nie zawsze zdążam z nagotowaniem tej wody i wystudzeniem. Zdarza się, że dolewam im zimnej kranówy. Może to przez tą wodę??? Chociaż koty też z tej miski piją i nic im się nie dzieje... No nie wiem. Na pewno, jeśli jeszcze raz się to powtórzy konieczna będzie wizyta u weta. Quote
tripti Posted June 10, 2010 Posted June 10, 2010 oj to dobrze, że uspokoiło się, no właśnie tak ciężko zawsze dojść skąd te problemy z żołądkiem..., można też podejrzewać, że mógł coś złapać na podwórku, ale z wodą też różnie, szczególnie teraz... Quote
Recommended Posts