Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='ankekoval']Stefan jutro będzie miał robione badania po tej kuracji antybiotykowej i w zależnosći od wyników - będzie podjęta decyzja czy go teraz wykastrować. Rozumiem, że wolałabyś zanim go wezmiesz, żeby był już wykastrowany? tak? Czy od tego jest zależna decyzja??

Zobaczymy, jak długo zostanie Stefan w Bobrowcu - i kiedy będzie kastrowany - jutro jak już będzie wiadomo jak z jego wynikami badań zadzownię do Fundacji. Chciałbym, żeby troche pomogli w finansowaniu...[/QUOTE]

:) Dzięki za info. Tak, zdecydowanie wolelibyśmy by Stefan był już wykastrowany przed pójściem na DT do nas, ale jeśli to nie będzie możliwe to możemy pomyśleć nad innym rozwiązaniem :) Na pewno zależy nam by był wykastrowany jak najszybciej będzie można.

• Replies 2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='ankekoval']Ewa nie zrozumiałm o co Ci chodzi - pytałaś jak nazywa sie karma dla Stefana - więc podałam nazwę.... tak jak pisałam wcześniej kupiłam mu karmę w lecznicy w ostatnią sobotę -Pani Doktor mówi, że na ok miesiąc wystarczy... Rozumiem, że kupiliście kolejną - czy mam sie dorzucić do tego czy oddać komuś pieniążki?
Zobaczymy, jak długo zostanie Stefan w Bobrowcu - i kiedy będzie kastrowany - jutro jak już będzie wiadomo jak z jego wynikami badań zadzownię do Fundacji. Chciałbym, żeby troche pomogli w finansowaniu...[/QUOTE]

Nie przejmuj się Aniu, prosiłam o nazwę karmy, bo Elig chciała kupić w prezencie kolejny worek, ale już wpłaciła pieniądze na Stefana i sprawa jest nieaktualna.

Fundacja ma już konkretną kwotę uzbieraną na Stefana zdaje mi się. Pogubiłam się w tych rozliczeniach, bo co jakiś czas pojawia się zapis kto ile wpłacił. Nie ma jednak zbiorczego zestawienia ile uzbierała już Fundacja. czy możemy prosić kogoś z Fundacji o info, ile mamy na koncie Stefana? No i czy możecie zapłacić za kolejny tydzień pobytu Stefanka w klinice, tak jak prosiła Ania?

Posted

Właśnie rozmawiałam z Panią Doktor i ona mówi, że w najbliższy piątek mogą mu zrobić zabieg.... czy to Wam jakoś nie przeszkadza?? Pisałaś , że chcieliście go wziąć na weekend. Jeśli tak to można po weekendzie zrobić mu ten zabieg.... Czy jesteście zdecydowani na ten weekend na 100%?

Posted

[quote name='ankekoval']Właśnie rozmawiałam z Panią Doktor i ona mówi, że w najbliższy piątek mogą mu zrobić zabieg.... czy to Wam jakoś nie przeszkadza?? Pisałaś , że chcieliście go wziąć na weekend. Jeśli tak to można po weekendzie zrobić mu ten zabieg.... Czy jesteście zdecydowani na ten weekend na 100%?[/QUOTE]
Nie ma problemu. Jeśli zrobią mu zabieg w ten piątek to go zabierzemy w następny piątek już po zabiegu i jak się dzieciaki ładnie dogadają to po weekendzie 30-31.01 zostanie już u nas na DT. Z różnych względów nam ten weekend 30-31 też o wiele bardziej odpowiada

Posted

[quote name='Ellig']
powiedzcie co robic i co z DT dla Stefana??????
[/QUOTE]
Ellig co do DT patrz post wyżej :) (nad Twoim)

Jeśli chodzi o karmienie na DT (jeśli Stefan by do nas na ten DT poszedł - od czego jest to zależne zobacz wyżej + oczywiście musi się z psem i kotami dogadywać) to mogę powiedzieć tyle: Nasze zwierzaki mokrą karmę lub mokrą mieszaną z suchą dostają na śniadanie. Po południu i wieczorem jedzą już tylko suche. No ale oczywiście dostają normalne=nielecznicze jedzonko. Fąfel podobnie jak Stefan nie lubi suchej karmy (ma bardzo cofniętą dolną szczękę i chyba dlatego nie przepada za jedzeniem chrupek). Jeśli leczenie/finansowanie Stefana będzie wymagało podawania mu tylko suchej karmy to będzie dostawał tylko suchą/rozmoczoną.

Posted

Ankekoval a pytałaś może weta o:
[QUOTE]1. jak Stefan stoi ze szczepieniami, odrobaczeniem, odpchleniem, odświerzbieniem uszu (jeśli była taka potrzeba) itp. ?
3. Czy już jest na tyle wyleczony by wytrzymywać 10-11godzin bez siusiania ??[/QUOTE]

Posted

A więc tak:
Stefan jest:
- odrobaczony / ja sama go odrobaczałam ok 1,5 miesiącay temu dostał tabletki/
- odpchlony

- nie jest zaszczepiony - bo nie mozna tego robić w czasie leczenia antybiotykami....
- nie wiem jak odswieżbianie uszu??
Jutro o to wszystko zapytam i o to kiedy można go najwcześniej zaszczepić - ok?
Czyli mogę potwierdzić, że w ten piątek można go wykastrować... ok.
Jeszcze tylko jutro badanie krwi, moczu i usg nerek... Odezwę sie jutro po południu jak będą wyniki.

W najbliższy weekend nie ma mnie w Warszawie - wracam dopiero we wtorek... Gdyby kotoś miał ochotę go odwiedzić w weekend to byłoby fajnie - ja niestety nie będę mogła...

Posted

Witam
Rozmawiałam z Azylem. Pokryją koszt kastracji Stefana oraz jego pobyt od wczoraj -czyli od 19 stycznia - kolejny tydzień do zcasu ewentualnego DT:)
Pani Asia z Azylu podsumuje także wszystkie wpływy na konto Stefana i umieści na naszym forum Stefanowym.

Co do DT - nasza firma/ sąsiedzi z placu budowy/ zebrała kolejną okrągłą sumę na karmę dla Steffa:). Więc mozecie liczyć na nas w finasowaniu tego karmy.
Dzisiaj po południu opiszę jak stan zdrowia Stefana i wszystko co o co pytałaś wczoraj:)
Pozdrawiam

Posted

Dobre wieści Aniu :)
co do pomocy finansowej dla Stefcia, gdyby była potrzebna podczas jego pobytu w DT (jak rozumiem, u Kociabanda2...? byłoby super. A Fąfel jest cudny), ja tez się dorzucę i paru moich znajomych na pewno też. Niestety, na razie nie mogę zadeklarowac konkretnej sumy.
Czyli Stefanek będzie już panem pozbawionym klejnotów...;) trzymaj się piesulku kochany. Będzie dobrze, na pewno :)

Posted

[quote name='ankekoval']Witam
Rozmawiałam z Azylem. Pokryją koszt kastracji Stefana oraz jego pobyt od wczoraj -czyli od 19 stycznia - kolejny tydzień do zcasu ewentualnego DT:)
Pani Asia z Azylu podsumuje także wszystkie wpływy na konto Stefana i umieści na naszym forum Stefanowym.

Co do DT - nasza firma/ sąsiedzi z placu budowy/ zebrała kolejną okrągłą sumę na karmę dla Steffa:). Więc mozecie liczyć na nas w finasowaniu tego karmy.
Dzisiaj po południu opiszę jak stan zdrowia Stefana i wszystko co o co pytałaś wczoraj:)
Pozdrawiam[/QUOTE]

Super! :multi: Bardzo się cieszę :)
Jajku :oops: Mam nadzieję, że Stefanek się u nas będzie czuł dobrze i że moje "dzieciaki-zwierzaki" z łatwością go zaakceptują :)

Posted

[quote name='Sol_1']Dobre wieści Aniu :)
co do pomocy finansowej dla Stefcia, gdyby była potrzebna podczas jego pobytu w DT ja tez się dorzucę i paru moich znajomych na pewno też. Niestety, na razie nie mogę zadeklarowac konkretnej sumy.
[/QUOTE]

:) Z góry uprzejmie dziękujemy!!

[QUOTE] A Fąfel jest cudny [/QUOTE] Hej!! A Ty skąd wiesz o naszym Fąflu tak dużo?? (w zasadzie wszystko co trzeba :D ) :hmmmm:

Posted

[quote name='Sol_1']Jak to, skąd wiem? Najpierw robią super fotki, wrzucają do galerii, a potem pytają, skąd wiadomo, że Fąfel cudny ;) ;)[/QUOTE]

Hehe :D Zapomniałam, że mam w podpisie link do galerii naszych maluchów :D Powtórzę mu co o nim powiedziałaś. Będzie dumny jak paw jak to usłyszy :D

Posted

[quote name='Ewa Marta']Czy piszesz o Misieńce Olu?[/QUOTE]
tak :)
Moja długonożna suka zesztywniała ;-) zobaczyła psa. Ale zapach - jak z innej planety ;-) albo z apteki ;-)

[quote name='Kociabanda2']Wielkie dzięki za rady odnośnie postępowania przy zapoznawaniu!!!![/QUOTE]
:)
ja różnie ostatnio bywam na dogo, ale jakby była potzrebna pomoc/porada, to pisz pw.
Trzymam kciuki, oby się udało. A Wy macie jeszcze rochę czasu na "psychiczne" przygotowanie się na tymczasowicza ;)

Posted

Nowe wieści o Stefanie:

-odczyn moczu jest w końcu kwaśny - czyli ok- ta karma R.C. urinary robi swoje:)
- musi brać jeszcze antybiotyk, ze względu na zbliżającą się kastrację/piątek/, oraz na ten jego pęcherz...
Pani Doktor przedłużyła antybiotyk, żeby wyleczyć pęcherz do końca -nie wiadomo ile on chodził z tym chorym pęcherzem....
- uszy czyste:) / brak świerzba/ :)
- zaszczepić go można dopiero po 2 tyg od ostatniego dnia antybiotyku
- kastracja niestety całkowita- usuwają jądra:(. Będzie chodził w kołnierzu po zabiegu. zdjęcie szwów po 10 dniach od zabiegu
- co do lekarstw moczopędnych; Pani doktor mówi, ze nie będzie problemu z częstym sikaniem -bo z tego co wiemy Stefan pójdzie na DT dopiero za 9-10 dni -tak? A do tego czasu te środki przestaną dzialać;)
Stefek był odpchlony w El-wet'cie przed sylwestrem. Jeżel będzie taka potrzeba mozna w kazdej chwili powtórzyć:)

To chyba wszystko o co miałm zapytać ? Jeżeli masz jeszcze jakies pytania - daj znac! Jutro jadę do niego po pracy :) ponieważ w weekend mnie nie ma.... Zapytam jeszcze na miejscu o ewentualne inne sprawy.
Wiem, że kastracja psów to w przypadku takich psów jak Stefan -normalka, ale jakoś mi przykro. Mam nadzieję, że szybko dojdzie do siebie....

Posted

[quote name='ankekoval']
- co do lekarstw moczopędnych; Pani doktor mówi, ze nie będzie problemu z częstym sikaniem -bo z tego co wiemy Stefan pójdzie na DT dopiero za 9-10 dni -tak? A do tego czasu te środki przestaną dzialać;)
[/QUOTE]
Dzięki za wszystkie informacje :) Tak Stefan szedłby na tymczas w piątek 29 stycznia po południu. Do której godziny można go będzie z kliniki odebrać??

Posted

[quote name='ankekoval'] Jeżeli masz jeszcze jakies pytania - daj znac! Jutro jadę do niego po pracy :) ponieważ w weekend mnie nie ma.... Zapytam jeszcze na miejscu o ewentualne inne sprawy.
[/QUOTE]

Piszesz, że Stefan był odrobaczony około 1,5 mieś. temu i odpchlony przed sywestrem:
[B]1.[/B] ponieważ mamy w domu trzy zwierzaki bardzo bym prosiła byś będąc dziś u niego zadbała o powtórne odrobaczenie i odpchlenie Stefanka. No chyba, że Wet stwierdzi, że to zupełnie niepotrzebne. Przekaż mu jednak proszę, że na tymczasie, gdzie idzie Stefan jest już pies i dwa koty (niewychodzące).
Piszesz, że Stefana można zaszczepić 2 tygodnie po odstawieniu antybiotyku:[B]
2.[/B] jak długo Stefan ma być na antybiotyku? Czy jak pójdzie do nas 29 stycznia nadal mamy mu podawać jakieś leki? Jak długo?
[B]3. [/B]żywienie:
- jaką karmę mamy mu podawać? Czy to faktycznie ta: Royal Canin Veterinary Urinary S/O Canine ???
- Jeśli tak to jak długo ma być na tej karmie i od kiedy można mu podawać zwykłe jedzonko lub tańszy zastępnik ([U]jaki?[/U]) ???
[B]- [/B]czy wolno mu gryźć/jeść kości (z wapnem lub wędzone) ???
[B]4. [/B]w jakich godzinach można w piątek 29 stycznia lub sobotę 30 stycznia go odebrać?
[B]5.[/B] na zdjęcie szwów jak rozumiem będziemy musieli iść do Weta (pewnie już do naszego w Legionowie) dokładnie 1 lutego? Zgadza się?

Z góry bardzo dziękuję :)

Posted

Kocia, czyli Stefek idzie do Was? :)

Jakbyście potrzebowali pomocy, to mówcie

rzadko tu bywam niestety przez natłok własnych psiaków :(
myślicie, że trzeba zmienić kontakt do ogłoszeń?
znaczy moj nr może zostać :) ale może Kocia, Ty wiesz i będziesz wiedziała więcej o Stefanku :)

Posted

[quote name='L/Olka']nie nie, to jeszcze zalezy jak powarkuje. Jesli raz mruknie, trudno. Ale jesli faktycznie warczy - to jasne, ze możecie go karcić. Nie może w ten sposób okazywać niezadowolenia, bo od tego niedaleko do innych pomysłów. Sęk w tym, by pokojowo wypracowały sobie drogę porozumienia. A warczeniem prowokuje do podobnych reakcji.
Więc jeśli warczy, jeśli skaczą na siebie itd - możecie jak najbardziej zareagować. Zanim im wpadną do głów gorsze pomysły.
Miejmy nadzieję, że się chłopaki dogadają :)
[/QUOTE]

w sprawie behawioru to Oli się radźcie :) ja tak tylko wiecei, z własnego doświadczenia
a Ola zawodowo to robi ;)

nie chciałam sie mądrzyć, tylko po prostu myślałam, że Oli nie ma akurat na wątku :)

Posted

[quote name='mru']Kocia, czyli Stefek idzie do Was? :)

Jakbyście potrzebowali pomocy, to mówcie

[/QUOTE]

Na 99% tak - Stefanek idzie do nas na DT. W weekend 29-31 się okaże tak do końca, bo wtedy zapozna się z naszymi kotami i zobaczymy jak układa się z Fąflem w jego domku. Jesteśmy jednak dobrej myśli :)

[QUOTE]myślicie, że trzeba zmienić kontakt do ogłoszeń?
znaczy moj nr może zostać :) ale może Kocia, Ty wiesz i będziesz wiedziała więcej o Stefanku :)[/QUOTE]

Kontakt w ogłoszeniach zmienimy jak tylko Stefan faktycznie będzie już u nas (czyli po 29 stycznia). Póki co masz do niego bliżej :)

[QUOTE]rzadko tu bywam niestety przez natłok własnych psiaków :( [/QUOTE]
Dokończę sprawy tutaj i lecę Ci pomagać tak jak obiecywałam. Myślę, że najdalej za 30 minut zacznę rozsyłać pw :)

Posted

[quote name='mru']w sprawie behawioru to Oli się radźcie :) ja tak tylko wiecei, z własnego doświadczenia, a Ola zawodowo to robi ;)
[/QUOTE]

Obu Wam będziemy często zawracać gitarę, bo jesteśmy w tym zieloni jak trawa :D a ja już się boję co się będzie tam u nas działo :nerwy::scared:

Posted

[quote name='Kociabanda2']

Dokończę sprawy tutaj i lecę Ci pomagać tak jak obiecywałam. Myślę, że najdalej za 30 minut zacznę rozsyłać pw :)[/QUOTE]

dzieki! od Ciebie mam najwiecej pomocy :) bardzo Ci dziekuję!
porobiłam troche ogłoszeń Wilankowi, mysle o hotelu dla Miśka :(
są dwa nowe psy... :/ ale są super

jeśli chodzi o układanie Stefa/Fąfla i kotów to pisz pisz męcz nas ;)

Posted

ok. Zapytam o wszystkie te rzeczy dzisiaj w lecznicy.
Acha pewnie będę musiała podać Twój nr tel. do Właścicielki Azylu pod Aniołem. Napewno zadzwoni do Ciebie , wiesz tak rutynowo, zeby sparwdzic w jakie ręce idzie Stefan:) Jeżeli wolisz to ja podam Tobie nr do tej Pani lub do azylu i jak Sama do nich zadzwonisz- jak wolisz???