Kociabanda2 Posted January 19, 2010 Author Posted January 19, 2010 [quote name='ankekoval']Stefan jutro będzie miał robione badania po tej kuracji antybiotykowej i w zależnosći od wyników - będzie podjęta decyzja czy go teraz wykastrować. Rozumiem, że wolałabyś zanim go wezmiesz, żeby był już wykastrowany? tak? Czy od tego jest zależna decyzja?? Zobaczymy, jak długo zostanie Stefan w Bobrowcu - i kiedy będzie kastrowany - jutro jak już będzie wiadomo jak z jego wynikami badań zadzownię do Fundacji. Chciałbym, żeby troche pomogli w finansowaniu...[/QUOTE] :) Dzięki za info. Tak, zdecydowanie wolelibyśmy by Stefan był już wykastrowany przed pójściem na DT do nas, ale jeśli to nie będzie możliwe to możemy pomyśleć nad innym rozwiązaniem :) Na pewno zależy nam by był wykastrowany jak najszybciej będzie można. Quote
Ewa Marta Posted January 19, 2010 Posted January 19, 2010 [quote name='ankekoval']Ewa nie zrozumiałm o co Ci chodzi - pytałaś jak nazywa sie karma dla Stefana - więc podałam nazwę.... tak jak pisałam wcześniej kupiłam mu karmę w lecznicy w ostatnią sobotę -Pani Doktor mówi, że na ok miesiąc wystarczy... Rozumiem, że kupiliście kolejną - czy mam sie dorzucić do tego czy oddać komuś pieniążki? Zobaczymy, jak długo zostanie Stefan w Bobrowcu - i kiedy będzie kastrowany - jutro jak już będzie wiadomo jak z jego wynikami badań zadzownię do Fundacji. Chciałbym, żeby troche pomogli w finansowaniu...[/QUOTE] Nie przejmuj się Aniu, prosiłam o nazwę karmy, bo Elig chciała kupić w prezencie kolejny worek, ale już wpłaciła pieniądze na Stefana i sprawa jest nieaktualna. Fundacja ma już konkretną kwotę uzbieraną na Stefana zdaje mi się. Pogubiłam się w tych rozliczeniach, bo co jakiś czas pojawia się zapis kto ile wpłacił. Nie ma jednak zbiorczego zestawienia ile uzbierała już Fundacja. czy możemy prosić kogoś z Fundacji o info, ile mamy na koncie Stefana? No i czy możecie zapłacić za kolejny tydzień pobytu Stefanka w klinice, tak jak prosiła Ania? Quote
ankekoval Posted January 19, 2010 Posted January 19, 2010 Właśnie rozmawiałam z Panią Doktor i ona mówi, że w najbliższy piątek mogą mu zrobić zabieg.... czy to Wam jakoś nie przeszkadza?? Pisałaś , że chcieliście go wziąć na weekend. Jeśli tak to można po weekendzie zrobić mu ten zabieg.... Czy jesteście zdecydowani na ten weekend na 100%? Quote
Kociabanda2 Posted January 19, 2010 Author Posted January 19, 2010 [quote name='ankekoval']Właśnie rozmawiałam z Panią Doktor i ona mówi, że w najbliższy piątek mogą mu zrobić zabieg.... czy to Wam jakoś nie przeszkadza?? Pisałaś , że chcieliście go wziąć na weekend. Jeśli tak to można po weekendzie zrobić mu ten zabieg.... Czy jesteście zdecydowani na ten weekend na 100%?[/QUOTE] Nie ma problemu. Jeśli zrobią mu zabieg w ten piątek to go zabierzemy w następny piątek już po zabiegu i jak się dzieciaki ładnie dogadają to po weekendzie 30-31.01 zostanie już u nas na DT. Z różnych względów nam ten weekend 30-31 też o wiele bardziej odpowiada Quote
Kociabanda2 Posted January 19, 2010 Author Posted January 19, 2010 [quote name='Ellig'] powiedzcie co robic i co z DT dla Stefana?????? [/QUOTE] Ellig co do DT patrz post wyżej :) (nad Twoim) Jeśli chodzi o karmienie na DT (jeśli Stefan by do nas na ten DT poszedł - od czego jest to zależne zobacz wyżej + oczywiście musi się z psem i kotami dogadywać) to mogę powiedzieć tyle: Nasze zwierzaki mokrą karmę lub mokrą mieszaną z suchą dostają na śniadanie. Po południu i wieczorem jedzą już tylko suche. No ale oczywiście dostają normalne=nielecznicze jedzonko. Fąfel podobnie jak Stefan nie lubi suchej karmy (ma bardzo cofniętą dolną szczękę i chyba dlatego nie przepada za jedzeniem chrupek). Jeśli leczenie/finansowanie Stefana będzie wymagało podawania mu tylko suchej karmy to będzie dostawał tylko suchą/rozmoczoną. Quote
Kociabanda2 Posted January 19, 2010 Author Posted January 19, 2010 Ankekoval a pytałaś może weta o: [QUOTE]1. jak Stefan stoi ze szczepieniami, odrobaczeniem, odpchleniem, odświerzbieniem uszu (jeśli była taka potrzeba) itp. ? 3. Czy już jest na tyle wyleczony by wytrzymywać 10-11godzin bez siusiania ??[/QUOTE] Quote
ankekoval Posted January 19, 2010 Posted January 19, 2010 A więc tak: Stefan jest: - odrobaczony / ja sama go odrobaczałam ok 1,5 miesiącay temu dostał tabletki/ - odpchlony - nie jest zaszczepiony - bo nie mozna tego robić w czasie leczenia antybiotykami.... - nie wiem jak odswieżbianie uszu?? Jutro o to wszystko zapytam i o to kiedy można go najwcześniej zaszczepić - ok? Czyli mogę potwierdzić, że w ten piątek można go wykastrować... ok. Jeszcze tylko jutro badanie krwi, moczu i usg nerek... Odezwę sie jutro po południu jak będą wyniki. W najbliższy weekend nie ma mnie w Warszawie - wracam dopiero we wtorek... Gdyby kotoś miał ochotę go odwiedzić w weekend to byłoby fajnie - ja niestety nie będę mogła... Quote
Kociabanda2 Posted January 19, 2010 Author Posted January 19, 2010 Dzięki!! Czekam na dalsze info jutro :) W piątek niech ciachają jajeczka śmiało :) Quote
ankekoval Posted January 20, 2010 Posted January 20, 2010 Witam Rozmawiałam z Azylem. Pokryją koszt kastracji Stefana oraz jego pobyt od wczoraj -czyli od 19 stycznia - kolejny tydzień do zcasu ewentualnego DT:) Pani Asia z Azylu podsumuje także wszystkie wpływy na konto Stefana i umieści na naszym forum Stefanowym. Co do DT - nasza firma/ sąsiedzi z placu budowy/ zebrała kolejną okrągłą sumę na karmę dla Steffa:). Więc mozecie liczyć na nas w finasowaniu tego karmy. Dzisiaj po południu opiszę jak stan zdrowia Stefana i wszystko co o co pytałaś wczoraj:) Pozdrawiam Quote
Sol_1 Posted January 20, 2010 Posted January 20, 2010 Dobre wieści Aniu :) co do pomocy finansowej dla Stefcia, gdyby była potrzebna podczas jego pobytu w DT (jak rozumiem, u Kociabanda2...? byłoby super. A Fąfel jest cudny), ja tez się dorzucę i paru moich znajomych na pewno też. Niestety, na razie nie mogę zadeklarowac konkretnej sumy. Czyli Stefanek będzie już panem pozbawionym klejnotów...;) trzymaj się piesulku kochany. Będzie dobrze, na pewno :) Quote
Kociabanda2 Posted January 20, 2010 Author Posted January 20, 2010 [quote name='ankekoval']Witam Rozmawiałam z Azylem. Pokryją koszt kastracji Stefana oraz jego pobyt od wczoraj -czyli od 19 stycznia - kolejny tydzień do zcasu ewentualnego DT:) Pani Asia z Azylu podsumuje także wszystkie wpływy na konto Stefana i umieści na naszym forum Stefanowym. Co do DT - nasza firma/ sąsiedzi z placu budowy/ zebrała kolejną okrągłą sumę na karmę dla Steffa:). Więc mozecie liczyć na nas w finasowaniu tego karmy. Dzisiaj po południu opiszę jak stan zdrowia Stefana i wszystko co o co pytałaś wczoraj:) Pozdrawiam[/QUOTE] Super! :multi: Bardzo się cieszę :) Jajku :oops: Mam nadzieję, że Stefanek się u nas będzie czuł dobrze i że moje "dzieciaki-zwierzaki" z łatwością go zaakceptują :) Quote
Kociabanda2 Posted January 20, 2010 Author Posted January 20, 2010 [quote name='Sol_1']Dobre wieści Aniu :) co do pomocy finansowej dla Stefcia, gdyby była potrzebna podczas jego pobytu w DT ja tez się dorzucę i paru moich znajomych na pewno też. Niestety, na razie nie mogę zadeklarowac konkretnej sumy. [/QUOTE] :) Z góry uprzejmie dziękujemy!! [QUOTE] A Fąfel jest cudny [/QUOTE] Hej!! A Ty skąd wiesz o naszym Fąflu tak dużo?? (w zasadzie wszystko co trzeba :D ) :hmmmm: Quote
Sol_1 Posted January 20, 2010 Posted January 20, 2010 Jak to, skąd wiem? Najpierw robią super fotki, wrzucają do galerii, a potem pytają, skąd wiadomo, że Fąfel cudny ;) ;) Quote
Kociabanda2 Posted January 20, 2010 Author Posted January 20, 2010 [quote name='Sol_1']Jak to, skąd wiem? Najpierw robią super fotki, wrzucają do galerii, a potem pytają, skąd wiadomo, że Fąfel cudny ;) ;)[/QUOTE] Hehe :D Zapomniałam, że mam w podpisie link do galerii naszych maluchów :D Powtórzę mu co o nim powiedziałaś. Będzie dumny jak paw jak to usłyszy :D Quote
L/Olka Posted January 20, 2010 Posted January 20, 2010 [quote name='Ewa Marta']Czy piszesz o Misieńce Olu?[/QUOTE] tak :) Moja długonożna suka zesztywniała ;-) zobaczyła psa. Ale zapach - jak z innej planety ;-) albo z apteki ;-) [quote name='Kociabanda2']Wielkie dzięki za rady odnośnie postępowania przy zapoznawaniu!!!![/QUOTE] :) ja różnie ostatnio bywam na dogo, ale jakby była potzrebna pomoc/porada, to pisz pw. Trzymam kciuki, oby się udało. A Wy macie jeszcze rochę czasu na "psychiczne" przygotowanie się na tymczasowicza ;) Quote
ankekoval Posted January 20, 2010 Posted January 20, 2010 Nowe wieści o Stefanie: -odczyn moczu jest w końcu kwaśny - czyli ok- ta karma R.C. urinary robi swoje:) - musi brać jeszcze antybiotyk, ze względu na zbliżającą się kastrację/piątek/, oraz na ten jego pęcherz... Pani Doktor przedłużyła antybiotyk, żeby wyleczyć pęcherz do końca -nie wiadomo ile on chodził z tym chorym pęcherzem.... - uszy czyste:) / brak świerzba/ :) - zaszczepić go można dopiero po 2 tyg od ostatniego dnia antybiotyku - kastracja niestety całkowita- usuwają jądra:(. Będzie chodził w kołnierzu po zabiegu. zdjęcie szwów po 10 dniach od zabiegu - co do lekarstw moczopędnych; Pani doktor mówi, ze nie będzie problemu z częstym sikaniem -bo z tego co wiemy Stefan pójdzie na DT dopiero za 9-10 dni -tak? A do tego czasu te środki przestaną dzialać;) Stefek był odpchlony w El-wet'cie przed sylwestrem. Jeżel będzie taka potrzeba mozna w kazdej chwili powtórzyć:) To chyba wszystko o co miałm zapytać ? Jeżeli masz jeszcze jakies pytania - daj znac! Jutro jadę do niego po pracy :) ponieważ w weekend mnie nie ma.... Zapytam jeszcze na miejscu o ewentualne inne sprawy. Wiem, że kastracja psów to w przypadku takich psów jak Stefan -normalka, ale jakoś mi przykro. Mam nadzieję, że szybko dojdzie do siebie.... Quote
Kociabanda2 Posted January 21, 2010 Author Posted January 21, 2010 [quote name='ankekoval'] - co do lekarstw moczopędnych; Pani doktor mówi, ze nie będzie problemu z częstym sikaniem -bo z tego co wiemy Stefan pójdzie na DT dopiero za 9-10 dni -tak? A do tego czasu te środki przestaną dzialać;) [/QUOTE] Dzięki za wszystkie informacje :) Tak Stefan szedłby na tymczas w piątek 29 stycznia po południu. Do której godziny można go będzie z kliniki odebrać?? Quote
Kociabanda2 Posted January 21, 2010 Author Posted January 21, 2010 [quote name='ankekoval'] Jeżeli masz jeszcze jakies pytania - daj znac! Jutro jadę do niego po pracy :) ponieważ w weekend mnie nie ma.... Zapytam jeszcze na miejscu o ewentualne inne sprawy. [/QUOTE] Piszesz, że Stefan był odrobaczony około 1,5 mieś. temu i odpchlony przed sywestrem: [B]1.[/B] ponieważ mamy w domu trzy zwierzaki bardzo bym prosiła byś będąc dziś u niego zadbała o powtórne odrobaczenie i odpchlenie Stefanka. No chyba, że Wet stwierdzi, że to zupełnie niepotrzebne. Przekaż mu jednak proszę, że na tymczasie, gdzie idzie Stefan jest już pies i dwa koty (niewychodzące). Piszesz, że Stefana można zaszczepić 2 tygodnie po odstawieniu antybiotyku:[B] 2.[/B] jak długo Stefan ma być na antybiotyku? Czy jak pójdzie do nas 29 stycznia nadal mamy mu podawać jakieś leki? Jak długo? [B]3. [/B]żywienie: - jaką karmę mamy mu podawać? Czy to faktycznie ta: Royal Canin Veterinary Urinary S/O Canine ??? - Jeśli tak to jak długo ma być na tej karmie i od kiedy można mu podawać zwykłe jedzonko lub tańszy zastępnik ([U]jaki?[/U]) ??? [B]- [/B]czy wolno mu gryźć/jeść kości (z wapnem lub wędzone) ??? [B]4. [/B]w jakich godzinach można w piątek 29 stycznia lub sobotę 30 stycznia go odebrać? [B]5.[/B] na zdjęcie szwów jak rozumiem będziemy musieli iść do Weta (pewnie już do naszego w Legionowie) dokładnie 1 lutego? Zgadza się? Z góry bardzo dziękuję :) Quote
mru Posted January 21, 2010 Posted January 21, 2010 Kocia, czyli Stefek idzie do Was? :) Jakbyście potrzebowali pomocy, to mówcie rzadko tu bywam niestety przez natłok własnych psiaków :( myślicie, że trzeba zmienić kontakt do ogłoszeń? znaczy moj nr może zostać :) ale może Kocia, Ty wiesz i będziesz wiedziała więcej o Stefanku :) Quote
mru Posted January 21, 2010 Posted January 21, 2010 [quote name='L/Olka']nie nie, to jeszcze zalezy jak powarkuje. Jesli raz mruknie, trudno. Ale jesli faktycznie warczy - to jasne, ze możecie go karcić. Nie może w ten sposób okazywać niezadowolenia, bo od tego niedaleko do innych pomysłów. Sęk w tym, by pokojowo wypracowały sobie drogę porozumienia. A warczeniem prowokuje do podobnych reakcji. Więc jeśli warczy, jeśli skaczą na siebie itd - możecie jak najbardziej zareagować. Zanim im wpadną do głów gorsze pomysły. Miejmy nadzieję, że się chłopaki dogadają :) [/QUOTE] w sprawie behawioru to Oli się radźcie :) ja tak tylko wiecei, z własnego doświadczenia a Ola zawodowo to robi ;) nie chciałam sie mądrzyć, tylko po prostu myślałam, że Oli nie ma akurat na wątku :) Quote
Kociabanda2 Posted January 21, 2010 Author Posted January 21, 2010 [quote name='mru']Kocia, czyli Stefek idzie do Was? :) Jakbyście potrzebowali pomocy, to mówcie [/QUOTE] Na 99% tak - Stefanek idzie do nas na DT. W weekend 29-31 się okaże tak do końca, bo wtedy zapozna się z naszymi kotami i zobaczymy jak układa się z Fąflem w jego domku. Jesteśmy jednak dobrej myśli :) [QUOTE]myślicie, że trzeba zmienić kontakt do ogłoszeń? znaczy moj nr może zostać :) ale może Kocia, Ty wiesz i będziesz wiedziała więcej o Stefanku :)[/QUOTE] Kontakt w ogłoszeniach zmienimy jak tylko Stefan faktycznie będzie już u nas (czyli po 29 stycznia). Póki co masz do niego bliżej :) [QUOTE]rzadko tu bywam niestety przez natłok własnych psiaków :( [/QUOTE] Dokończę sprawy tutaj i lecę Ci pomagać tak jak obiecywałam. Myślę, że najdalej za 30 minut zacznę rozsyłać pw :) Quote
Kociabanda2 Posted January 21, 2010 Author Posted January 21, 2010 [quote name='mru']w sprawie behawioru to Oli się radźcie :) ja tak tylko wiecei, z własnego doświadczenia, a Ola zawodowo to robi ;) [/QUOTE] Obu Wam będziemy często zawracać gitarę, bo jesteśmy w tym zieloni jak trawa :D a ja już się boję co się będzie tam u nas działo :nerwy::scared: Quote
mru Posted January 21, 2010 Posted January 21, 2010 [quote name='Kociabanda2'] Dokończę sprawy tutaj i lecę Ci pomagać tak jak obiecywałam. Myślę, że najdalej za 30 minut zacznę rozsyłać pw :)[/QUOTE] dzieki! od Ciebie mam najwiecej pomocy :) bardzo Ci dziekuję! porobiłam troche ogłoszeń Wilankowi, mysle o hotelu dla Miśka :( są dwa nowe psy... :/ ale są super jeśli chodzi o układanie Stefa/Fąfla i kotów to pisz pisz męcz nas ;) Quote
ankekoval Posted January 21, 2010 Posted January 21, 2010 ok. Zapytam o wszystkie te rzeczy dzisiaj w lecznicy. Acha pewnie będę musiała podać Twój nr tel. do Właścicielki Azylu pod Aniołem. Napewno zadzwoni do Ciebie , wiesz tak rutynowo, zeby sparwdzic w jakie ręce idzie Stefan:) Jeżeli wolisz to ja podam Tobie nr do tej Pani lub do azylu i jak Sama do nich zadzwonisz- jak wolisz??? Quote
Recommended Posts