Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 4.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='docha']ok. spróbuję wejść w to zagadnienie,bo mam jakiś niepokój wewnętrzny.[/QUOTE]
bardzo słusznie go masz, ale nie ma tymczasów, nie ma pieniędzy na hotele, nie da rady utrzymać tych psów

Posted

ogólnie jest mi smutno patrząc na tę rzeczywistość i nie chcę zaśmiecać tego wątku swoimi spostrzeżeniami. Robicie co możecie w tej sytuacji, a mój smutek przekazałam na pw bece.

puszczę link muszki mojej znajomej, może ona ma kogoś chętnego na tę kruszynę.

Posted

Widziałam dzis Muszkę.
Słodka kruszyna.
Mam wrażenie, że była w dość dobrym domu, tylko z czasem jej piękność pinczerowata przestała być pięknością i do tego pinczerowatą, więc wypad.

Posted

[quote name='Equus']A co, przymierzasz się do dt? :)[/QUOTE]

Nie, zabierałyśmy Gejzera - Cosmo :) Zapraszam na jego wątek: [URL]http://www.dogomania.pl/threads/204624[/URL]

Niestety padły mi baterie i mam tylko ze dwa słabe zdjęcia... Spaniel już nie straszy:

[CENTER][IMG]http://img820.imageshack.us/img820/9449/img0268k.jpg[/IMG]

[LEFT] Sympatyczny staruszek:
[/LEFT]

[IMG]http://img291.imageshack.us/img291/4508/img0269u.jpg[/IMG]

[LEFT] Połamana sunia z Baszkówki mnie rozwaliła :( W kojcu machała ogonem, ale trzymała się z daleka, krążyła - widać było, że chce do człowieka, ale się boi. Na smyczy nie potrafi chodzić (była na spacerze z doktorem), gdy do niej podeszłam rozpłaszczyła się na ziemi przerażona :(
[/LEFT]
[/CENTER]

Posted

Słuchajcie, Cosmo ma podrażnione oczko, musi podjechać do lecznicy po kropelki. Może ktoś mógłby się z nim przejechać? Cosmo jest w Wilanowie, także do Konstancina to kawałeczek.

Posted

Rudy zaczepia go łapą, ale raczej nie w okolicach głowy. Cosmo sam drapie łapą oko, nawet się zastanawiałyśmy, czy nie założyć mu kołnierza - ale po pierwszej nocy było ok, dopiero wczoraj oko zaczęło łzawić a później spuchło. Dzwoniłam do techniczki, stwierdziła, że prawdopodobnie młody musi wrócić do kropli.

Posted

[quote name='koosiek']Rudy zaczepia go łapą, ale raczej nie w okolicach głowy. Cosmo sam drapie łapą oko, nawet się zastanawiałyśmy, czy nie założyć mu kołnierza - ale po pierwszej nocy było ok, dopiero wczoraj oko zaczęło łzawić a później spuchło. Dzwoniłam do techniczki, stwierdziła, że prawdopodobnie młody musi wrócić do kropli.[/QUOTE]

i mi to dzis powiedziala.

Posted

Cosmo musi jutro wieczorem ponownie stawić się w lecznicy. Kurcze, tyle było osób na wątku, może ktoś mógłby pomoc? Ja nie mam w tej chwili dostępu do samochodu :(

Posted

Dziewczyny czy któraś wie czy Muszka jest sprawdzona na koty i dzieci? Nie wiedziałam tej informacji na wątku. Pytam bo szukam dla pewnej Pani małej suni

Posted

[quote name='koosiek']Cosmo musi jutro wieczorem ponownie stawić się w lecznicy. Kurcze, tyle było osób na wątku, może ktoś mógłby pomoc? Ja nie mam w tej chwili dostępu do samochodu :([/QUOTE]

ja jutro caly dzien jestem wylaczona jak wiesz.

Posted

[quote name='Atomowka']Dziewczyny czy któraś wie czy Muszka jest sprawdzona na koty i dzieci? Nie wiedziałam tej informacji na wątku. Pytam bo szukam dla pewnej Pani małej suni[/QUOTE]

dzieci ok, bo wychodza wolantariusze ze szkoly podstawowej z nia.
Co do kotow, to dzis ja mialam sprawdzic, ale okazalo sie ze w lecznicy nawet pol kota nie ma...wiec nie wiadomo na ta chwlile

Posted

[quote name='golf']ja jutro caly dzien jestem wylaczona jak wiesz.[/QUOTE]

Ja piszę do ogółu ;) Tyle osób pojawia się, narzeka na giełdę i tak dalej, ale nie pomagają, bo nie mają możliwości zabrać psa. No więc jest pies zabezpieczony przed giełdą, zaopiekowany. Nie potrzebuje nic oprócz transportu z miejscowości oddalonej o 15 minut jazdy samochodem. Więc może ktoś mógłby pomoc?

Posted

Raczej nie - podróż autem zakończyła się obsraniem na rzadko całego bagażnika, lepiej nie fundować takiej rozrywki pasażerom autobusu. No i nie jest to niestety mały, słodki piesek, który grzecznie przesiedzi drogę na kolankach. Ale dzięki za chęci.

Posted

W Zalesiu Dolnym błąka się mała, ważąca ok. 2 kg suczka. Jasnobrązowa, bardzo wychudzona, ma cienkie nóżki, prosty ogon, bliznę na pyszczku. Jest płochliwa i wystraszona - niestety biega za samochodami, prawdopodobnie ktoś ją wyrzucił z auta.
Boi się innych psów, ale od ludzi bierze jedzenie z ręki.
Krążyła dziś w okolicach głównych ulic prowadzących z Gołkowa do Piaseczna - Pod Bateriami, Polskiego Państwa Podziemnego, a także w bocznych: Modrzewiowa, Graniczna, Al. Pokoju, Grabowa. Spotkałam ją wracając ze sklepu, nakarmiłam, sunia poszła za mną. Niestety zanim zdążyłam wciąć smycz z domu, by złapać ją na pętlę, sunię wystraszył jakiś wystrzał i uciekła (jakby tego było mało, chwilę wcześniej zaatakowała ją moja Masza - gdy tylko udało mi się uspokoić sunię, spłoszył ją huk).
Jeśli ktoś z Was zauważy tę suczkę - proszę dajcie mi znać - nr tel 668027193.
Mała jest przerażona, biega jak w amoku, także głównymi ulicami - jeśli nie zginie pod kołami, zagryzie ją jakiś pies, bo sunia bez problemu przeciska się przez ogrodzenia i bramy, i szuka tam schronienia.