Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

To nie problem, raczej zabawna kwestia, ale chciałam spytać:
Moja Sonia okropnie się elektryzuje ;) Czasami dosłownie iskry lecą :diabloti:
Podejrzewam, że przyczyną jest to, iż moje ubranie zawiera jakieś sztuczne włókna, ale czy może być jakiś inny powód?

Posted

Zima, bo cos tam w powietrzu jest (nie pamietam jak to sie "po fizycznemu zwie, jakies ladunki ujemne, czy cos... humanistka jestem....) ze siersc sie elektryzuje.

Posted

A wykładzinę macie w domu?
sota36 to aniony chyba nie?a nam fizyk mówił,że one są zdrowe:lol:
a jeszcze przesuszony włos bardziej się elektryzuje,jakieś kaloryfery działają czy coś.
najgorsze jest to,że jak ja młodą dotknę po pyszczku i strzeli,to ona myli,że ja ją karcę i zaczyna "taniec uległości"

Posted

[quote name='Vidge']A wykładzinę macie w domu?
sota36 to aniony chyba nie?a nam fizyk mówił,że one są zdrowe:lol:
a jeszcze przesuszony włos bardziej się elektryzuje,jakieś kaloryfery działają czy coś.
najgorsze jest to,że jak ja młodą dotknę po pyszczku i strzeli,to ona myli,że ja ją karcę i zaczyna "taniec uległości"[/quote] - kobieto!!! Ty ode mnie za wiele wymagasz!!! O jakis anionach mi piszesz, a ja nie wiem, czy Ty mnie nie obrazasz - :):):) - przecie jak humanista, a dokladnie historyk jestem!!! No co innego, jakby mnie zapytac np o wojne stuletnia, albo cos... Pamietam tylko bardzo szczatkowe informacje - juz mialamnadzieje, ze ktos mi to wylozy, jak prostej babie! Ale fakt - przesuszenie powietrza to tez ma cos wspolnego z elektryzowaniem sie siersci.

Posted

Przedemną Megi uciekała jak ją Frontline nasparowałem :] a tak pozatym to Moze pies ma jakiś wełniany sweterek w którym wychodzi na dwór, jaką masz szczotke do czesania psa?

Posted

Moja śnupka też się elektryzuje,a właśnie najgorsze jest to,że jej sie czasem śnupa zelektryzuwała i myśli,że coś złego zrobiła i że będzie miała przechlapane,że na nią nakrzycze.I jak ją przytulam to jest wielce zdziwiona co ja robie? He he :D:D:D

Posted

[quote name='potek']Moze pies ma jakiś wełniany sweterek w którym wychodzi na dwór, jaką masz szczotke do czesania psa?[/quote]

Sonia nie nosi żadnego ubranka, a szczotki do czesania jeszcze nie ma :oops:

Posted

Hmm,wełna faktycznie też elektryzuje:roll:
To najlepiej sobie kupić takie małe chodniczki z ikea,one chyba bawełniane i nie elektryzują;)
[B]sota36[/B] ja sama nie jestem pewna,bo to dawno ta fizyka była,ale jony ujemne to aniony,a dodatnie to kationy?ujemne dobrze robią na pracę umysłową:lol:
[FONT=Times New Roman][SIZE=1]ps.ja mam natomiast uczulenie na historię:evil_lol: [/SIZE][/FONT]

Posted

nio ja mam takie małe chodniczki w pokoju i w ogóle,a moja ostatnio chodzi tak naładowana elektrycznie :D:D:D:D Nie wiem,może to to powietrze suche zimą ???

Posted

[quote name='Aga K']nio ja mam takie małe chodniczki w pokoju i w ogóle,a moja ostatnio chodzi tak naładowana elektrycznie :D:D:D:D Nie wiem,może to to powietrze suche zimą ???[/quote]
Tak. Powietrze w zimie jest bardzo suche. Ja ostatnio też mam problem z tym cholernym kopaniem . Kilka dni temu umyliśmy porządnie auto i mam wrażenie, że od tych wszystkich kosmetyków samochodowych tak się stało. Nie mogę czasami auta otworzyć bo mnie kopie. Wczoraj to aż iskra poszła...:angryy:

Posted

Niooo,ja sie strasznie martwie o moją suńke bo ona jest futrzasta i ja to ja-mam ubranie,ale jak pomyśle,że mnie tak boli przez sweter,a ją kopnęło w to małe ciałko i to tak samo jak mnie to fffffffffffffffff,uuuuuuuuuuuuuu,jeszcze mocniej boki nawet na samą myśl

Posted

To normalne, że jak jest mróz, to wilgoci w powietrzu nie ma i wszystko się elektryzuje. W mieszkaniu można sobie z tym łatwo poradzić. Wystarczy kupić nawilżacz, albo pojemnik na wodę do powieszenia na kaloryfer. Można tez po prostu postawić na kaloryferze jakieś otwarte naczynie z wodą. I po elektryzowaniu ;)

Posted

[b]asher[/b] ma rację - ja mam powieszoną wodę na kaloryferach i pies się nie elektryzuje. W ogóle nic mi się w domu nie elektryzuje :)

A co do samochodu - przy wysiadaniu, zanim się wystawi choćby jedną nogę na zewnątrz, trzeba złapać ręką za dach i dopiero wysiadać, przez cały czas dotykając dachu. Przy takim postępowaniu nie zdarzyło mi się jeszcze, aby mnie auto kopnęło :)

Posted

[quote name='Ali26762'][B]asher[/B] ma rację - ja mam powieszoną wodę na kaloryferach i pies się nie elektryzuje. W ogóle nic mi się w domu nie elektryzuje :)

A co do samochodu - przy wysiadaniu, zanim się wystawi choćby jedną nogę na zewnątrz, trzeba złapać ręką za dach i dopiero wysiadać, przez cały czas dotykając dachu. Przy takim postępowaniu nie zdarzyło mi się jeszcze, aby mnie auto kopnęło :)[/quote]
Ja wiem, tylko zapominam...:oops: :roll:

Posted

Hehehe - brawo ta pani [IMG]http://twoj.net/style_emoticons/default/1204.gif[/IMG] [IMG]http://twoj.net/style_emoticons/default/1204.gif[/IMG] [IMG]http://twoj.net/style_emoticons/default/1204.gif[/IMG]