Behemot Posted January 21, 2006 Posted January 21, 2006 To nie problem, raczej zabawna kwestia, ale chciałam spytać: Moja Sonia okropnie się elektryzuje ;) Czasami dosłownie iskry lecą :diabloti: Podejrzewam, że przyczyną jest to, iż moje ubranie zawiera jakieś sztuczne włókna, ale czy może być jakiś inny powód? Quote
sota36 Posted January 21, 2006 Posted January 21, 2006 Zima, bo cos tam w powietrzu jest (nie pamietam jak to sie "po fizycznemu zwie, jakies ladunki ujemne, czy cos... humanistka jestem....) ze siersc sie elektryzuje. Quote
an3czka Posted January 21, 2006 Posted January 21, 2006 Mój też czasami mnie 'kopnie'!:evil_lol: Quote
Vidge Posted January 22, 2006 Posted January 22, 2006 A wykładzinę macie w domu? sota36 to aniony chyba nie?a nam fizyk mówił,że one są zdrowe:lol: a jeszcze przesuszony włos bardziej się elektryzuje,jakieś kaloryfery działają czy coś. najgorsze jest to,że jak ja młodą dotknę po pyszczku i strzeli,to ona myli,że ja ją karcę i zaczyna "taniec uległości" Quote
sota36 Posted January 22, 2006 Posted January 22, 2006 [quote name='Vidge']A wykładzinę macie w domu? sota36 to aniony chyba nie?a nam fizyk mówił,że one są zdrowe:lol: a jeszcze przesuszony włos bardziej się elektryzuje,jakieś kaloryfery działają czy coś. najgorsze jest to,że jak ja młodą dotknę po pyszczku i strzeli,to ona myli,że ja ją karcę i zaczyna "taniec uległości"[/quote] - kobieto!!! Ty ode mnie za wiele wymagasz!!! O jakis anionach mi piszesz, a ja nie wiem, czy Ty mnie nie obrazasz - :):):) - przecie jak humanista, a dokladnie historyk jestem!!! No co innego, jakby mnie zapytac np o wojne stuletnia, albo cos... Pamietam tylko bardzo szczatkowe informacje - juz mialamnadzieje, ze ktos mi to wylozy, jak prostej babie! Ale fakt - przesuszenie powietrza to tez ma cos wspolnego z elektryzowaniem sie siersci. Quote
KaRa_ Posted January 22, 2006 Posted January 22, 2006 Ja ostatnio moja Sharon glaszcze i mnie i ja kopnelo...wiec przez najblizsze pol godzine pies zwiewal na moj widok, jakby to moja wina byla:lol: :lol: Quote
potek Posted January 23, 2006 Posted January 23, 2006 Przedemną Megi uciekała jak ją Frontline nasparowałem :] a tak pozatym to Moze pies ma jakiś wełniany sweterek w którym wychodzi na dwór, jaką masz szczotke do czesania psa? Quote
Aga K Posted January 23, 2006 Posted January 23, 2006 Moja śnupka też się elektryzuje,a właśnie najgorsze jest to,że jej sie czasem śnupa zelektryzuwała i myśli,że coś złego zrobiła i że będzie miała przechlapane,że na nią nakrzycze.I jak ją przytulam to jest wielce zdziwiona co ja robie? He he :D:D:D Quote
Behemot Posted January 23, 2006 Author Posted January 23, 2006 [quote name='potek']Moze pies ma jakiś wełniany sweterek w którym wychodzi na dwór, jaką masz szczotke do czesania psa?[/quote] Sonia nie nosi żadnego ubranka, a szczotki do czesania jeszcze nie ma :oops: Quote
Behemot Posted January 23, 2006 Author Posted January 23, 2006 [quote name='Vidge']A wykładzinę macie w domu?[/quote] Nie, mamy dywan. Ponoć w 100% wełniany :cool3: Quote
potek Posted January 23, 2006 Posted January 23, 2006 No to pewnie od dywanu się elektryzuje bo to wełna :) :] Quote
Vidge Posted January 23, 2006 Posted January 23, 2006 Hmm,wełna faktycznie też elektryzuje:roll: To najlepiej sobie kupić takie małe chodniczki z ikea,one chyba bawełniane i nie elektryzują;) [B]sota36[/B] ja sama nie jestem pewna,bo to dawno ta fizyka była,ale jony ujemne to aniony,a dodatnie to kationy?ujemne dobrze robią na pracę umysłową:lol: [FONT=Times New Roman][SIZE=1]ps.ja mam natomiast uczulenie na historię:evil_lol: [/SIZE][/FONT] Quote
potek Posted January 24, 2006 Posted January 24, 2006 a tak na marginesie o ationach i kationach to ja miałem na chemi więc nie fizyka tylko chemia :P Quote
Aga K Posted January 25, 2006 Posted January 25, 2006 nio ja mam takie małe chodniczki w pokoju i w ogóle,a moja ostatnio chodzi tak naładowana elektrycznie :D:D:D:D Nie wiem,może to to powietrze suche zimą ??? Quote
an3czka Posted January 26, 2006 Posted January 26, 2006 [quote name='Aga K']nio ja mam takie małe chodniczki w pokoju i w ogóle,a moja ostatnio chodzi tak naładowana elektrycznie :D:D:D:D Nie wiem,może to to powietrze suche zimą ???[/quote] Tak. Powietrze w zimie jest bardzo suche. Ja ostatnio też mam problem z tym cholernym kopaniem . Kilka dni temu umyliśmy porządnie auto i mam wrażenie, że od tych wszystkich kosmetyków samochodowych tak się stało. Nie mogę czasami auta otworzyć bo mnie kopie. Wczoraj to aż iskra poszła...:angryy: Quote
Aga K Posted January 26, 2006 Posted January 26, 2006 Niooo,ja sie strasznie martwie o moją suńke bo ona jest futrzasta i ja to ja-mam ubranie,ale jak pomyśle,że mnie tak boli przez sweter,a ją kopnęło w to małe ciałko i to tak samo jak mnie to fffffffffffffffff,uuuuuuuuuuuuuu,jeszcze mocniej boki nawet na samą myśl Quote
asher Posted January 26, 2006 Posted January 26, 2006 To normalne, że jak jest mróz, to wilgoci w powietrzu nie ma i wszystko się elektryzuje. W mieszkaniu można sobie z tym łatwo poradzić. Wystarczy kupić nawilżacz, albo pojemnik na wodę do powieszenia na kaloryfer. Można tez po prostu postawić na kaloryferze jakieś otwarte naczynie z wodą. I po elektryzowaniu ;) Quote
Aga K Posted January 26, 2006 Posted January 26, 2006 Absolutna racja asher.Na pewno wyprubuje.Dzięki w imieniu poelektryzowanej Pusi :lol: Quote
borsaf Posted January 26, 2006 Posted January 26, 2006 Regon sie nie elektryzuje. Moze to zasługa sierści? On jest szorstkowłosy. Za to kotów to prawie nie mozna pogłaskać tak iskrzą.:lol: Quote
Ali26762 Posted January 27, 2006 Posted January 27, 2006 [b]asher[/b] ma rację - ja mam powieszoną wodę na kaloryferach i pies się nie elektryzuje. W ogóle nic mi się w domu nie elektryzuje :) A co do samochodu - przy wysiadaniu, zanim się wystawi choćby jedną nogę na zewnątrz, trzeba złapać ręką za dach i dopiero wysiadać, przez cały czas dotykając dachu. Przy takim postępowaniu nie zdarzyło mi się jeszcze, aby mnie auto kopnęło :) Quote
an3czka Posted January 27, 2006 Posted January 27, 2006 [quote name='Ali26762'][B]asher[/B] ma rację - ja mam powieszoną wodę na kaloryferach i pies się nie elektryzuje. W ogóle nic mi się w domu nie elektryzuje :) A co do samochodu - przy wysiadaniu, zanim się wystawi choćby jedną nogę na zewnątrz, trzeba złapać ręką za dach i dopiero wysiadać, przez cały czas dotykając dachu. Przy takim postępowaniu nie zdarzyło mi się jeszcze, aby mnie auto kopnęło :)[/quote] Ja wiem, tylko zapominam...:oops: :roll: Quote
an3czka Posted January 27, 2006 Posted January 27, 2006 [quote name='Ali26762']:D No trudno, to cierp ;)[/quote] :2gunfire: A właśnie, że nie będę! Dzisiaj dwa razy autem jechałam i dwa razy pamiętałam!:bigcool: Quote
Ali26762 Posted January 27, 2006 Posted January 27, 2006 Hehehe - brawo ta pani [IMG]http://twoj.net/style_emoticons/default/1204.gif[/IMG] [IMG]http://twoj.net/style_emoticons/default/1204.gif[/IMG] [IMG]http://twoj.net/style_emoticons/default/1204.gif[/IMG] Quote
Aga K Posted January 27, 2006 Posted January 27, 2006 Nioooom,dobra rada,niooo i gratulacje dla tej pani,która pamięta już o złapaniu samochodu za dach zanim się wysiądzie :D:D:D Quote
Recommended Posts