idusiek Posted December 16, 2009 Author Posted December 16, 2009 a mlaskanie i oblizywanie i ziewanie to co za psie wygnały? Znudzenia chyba? To ze bokiem to wiem a to co CSy są? Kurde jakąs ty wyszkolona :D ja to wiejska baba jestem ;) Quote
sleepingbyday Posted December 16, 2009 Posted December 16, 2009 ja też, tylko udaje mądrą ;-) ale wiem (z dogo), ze cs to calming signal. mowa ciała krótko mówiąc. nie jak u ludzia ziewanie to nuda (lub zmęczenie), tylko uspokajanie. bo np- jak się uśmiechasz do obcego psa, to przeca szczerzysz zęby, a to jako zywo nie jest przyjazne u psów. u ludzi- tak, a nie u psów. więc używamy sygnałó psich, a nie ludzkich. bo psa chcemy uspokoic. te sygnały pokazują, że nie szukasz zwady, tak w skrócie. Quote
idusiek Posted December 17, 2009 Author Posted December 17, 2009 a co do COTA : otóż nasz koteczek caaały dzień śpi w pudełku w szafie :D a potem wieczorem- jak Tomek wraca z pracy - zaczynają się zabawy i kotłowanie i to tak trwa..do rana :D Potem Tomek do pracy. kot do pudełka i abarot wieczorem nieprzerwalne party time :D Kota jest bardzo żarta, jak na 5 miesięcy- wcina całą saszetkę na raz ! ale on chydy był, bo miał robaki, wiec pewnie dlatego. No, to tyle od kota, więcej wieczorem, bo jade do niego w odwiedziny i z karmą ;) Quote
idusiek Posted December 17, 2009 Author Posted December 17, 2009 tama"guci" raczej :) bo wyjątkowo wyrafinowany ;) Quote
idusiek Posted December 18, 2009 Author Posted December 18, 2009 a ja myślałam ze z nim był Gibbon ?:) Quote
idusiek Posted December 21, 2009 Author Posted December 21, 2009 a ja byłam u cici w sobotę a Wy nieeeeeeee :) Felix jest troche jak partyzant. Przemyka po mieszkaniu jak działać podziemia kryjąc się przed Ziutą, która fuka. Mnie sie ba ł na początku i chciał uciekać, ale po wygłaskaniu zmienił zdanie. Trochę jeszcze jest z niego dzik, ale opieka i troska na pewno to zmienią. Kupiłam mu shebę, CR - bardzo lubi te chrupki! i troche innych saszetek. a jak mama felixa? Zyje?;) Quote
eliza_sk Posted December 22, 2009 Posted December 22, 2009 Piękne kocisko - jeszcze będzie śmigał po firankach w nowym domku ! Trojeczka już od soboty u siebie. Quote
idusiek Posted December 22, 2009 Author Posted December 22, 2009 wiem wiem widziałam ze juz przeszczęśliwa i zaadoptowana w nowych warunkach ;) ciekawe jak nasz Partyzant sobie poradzi ;) Quote
idusiek Posted December 28, 2009 Author Posted December 28, 2009 a Feliks juz jest od 2 dni w domowych pieleszach :) Dostałam mmsa jak śpi i mruczy na kolnach swojej Pańci:) Mama Feliksa na pewno pochwali się niedługo na wątku swoją kotą, na razie jednak leci właśnie do weta, bo kota ma robale :( Quote
eliza_sk Posted December 28, 2009 Posted December 28, 2009 i nikt się nie pochwalił jeszcze :mad: ? z takim opóźnieniem - kto to widział !!! Quote
idusiek Posted December 28, 2009 Author Posted December 28, 2009 moja wina, moja wina, moja bardzo wieeeeeeeeeeeeelka wina ;) to przez święta - tyle mam na usprawiedliwienie ;) jak będę na wizycie to na pewno pochwalimy sie fotkami, a moze i mama feliksa coś wstawi bo ona jest specem od fot:) Quote
Finetta Posted December 28, 2009 Posted December 28, 2009 idusiek napisał(a):moja wina, moja wina, moja bardzo wieeeeeeeeeeeeelka wina ;) to przez święta - tyle mam na usprawiedliwienie ;) jak będę na wizycie to na pewno pochwalimy sie fotkami, a moze i mama feliksa coś wstawi bo ona jest specem od fot:) To trzymamy za słowo :mad: :mad: :mad: Foty Feliksa-Szczęściarza maja byc!:loveu: Quote
Salo Posted December 29, 2009 Posted December 29, 2009 [COLOR=#000000][FONT=MS Shell Dlg 2][B]Przepraszam, ale bardzo proszę o pomoc....Kicia została pozostawiona sama sobie, jest bez ogonka, ktoś zmiażdżył Jej ogonek.. bardzo pilnie potrzebujemy pieniędzy na leczenie! Szukamy również domku stałego. Pomóż! [/B] [URL="http://www.dogomania.pl/threads/176389-A-liczna-mA-oda-kotka-bez-ogonka-szuka-domu-Potrzebne-deklaracje-by-opA-aciAE-weta"]http://www.dogomania.pl/threads/176389-A-liczna-mA-oda-kotka-bez-ogonka-szuka-domu-Potrzebne-deklaracje-by-opA-aciAE-weta?p=13769133#post13769133[/URL][/FONT][/COLOR] Quote
Mama Felixa Posted January 2, 2010 Posted January 2, 2010 Witam po świętach i już w nowym roku, troszkę spóźnione życzenie ale zawsze. Życzę otwartego sera i umysłu, miłości i zdrowia, dla naszych pupili miłości, spacerów, drapania, dbania, opieki i guzików :) Tak jak obiecałam zdjęcia Felix'a z szalonej zabawy guzikiem z którym tłucze się przez pół nocy. To jest jego pierwsze wyjście z pod łóżka kiedy jak jestem w pokoju i jest zapalone światło, i właśnie wyżera resztkę szpinaku ze stołu :) Mieliśmy przygodę z robalami ale już po problemie. Dziękuje za wszystko gałgan jest coraz bardziej śmiały, uwielbia lizać mi palce i ssać je oczywiście później wchodzą ząbki i szmergielka dostaje i biega po mieszkaniu, robimy postępy w poznawaniu sie a o to i on: Quote
Mama Felixa Posted January 2, 2010 Posted January 2, 2010 zdjęć nie mogę zalogować ale zaraz coś wymyślę :( http://www.facebook.com/album.php?aid=13424&id=100000168303620&saved#/profile.php?ref=profile&id=100000168303620 zapraszam do mnie na facebook tak umieściłam zdjęcia Felixa, tutaj mi sie nie ładuja Quote
eliza_sk Posted January 3, 2010 Posted January 3, 2010 Witamy serdecznie szczęśliwą Mamę Felixa :) Quote
idusiek Posted January 3, 2010 Author Posted January 3, 2010 a ja wstawie zdjecia jak tylko znajdę chwilę, tzn przekopiuje z facebooka ;) Quote
sleepingbyday Posted January 4, 2010 Posted January 4, 2010 mnie nie było od 24go do teraz, raz wpadłam na sekunde dosłownie. to nie wiedziałma, ze takie dobre njusy. Quote
idusiek Posted January 6, 2010 Author Posted January 6, 2010 [quote name='sleepingbyday']mnie nie było od 24go do teraz, raz wpadłam na sekunde dosłownie. to nie wiedziałma, ze takie dobre njusy. a widzisz :diabloti: zemsta na guziku :D wscieklizna mała: and now who is the best? kot pirat: fajnie tu ,wiecie?> Quote
Iv_ Posted January 7, 2010 Posted January 7, 2010 Słodziak :loveu: i jaki szczęśliwy widać :loveu: Quote
sleepingbyday Posted January 7, 2010 Posted January 7, 2010 ale total foty!!!!!! [quote name='idusiek']a widzisz :diabloti: A CO TO ZA ZWIERZ? BO CHYBA NIE KOT.... KROPLÓWKA? ALE WSZYTSKIE SA BOSKIE, A TO WŚCIEKŁE, HEHE, NIE PODCHODŹ.... Quote
Recommended Posts