Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

a mlaskanie i oblizywanie i ziewanie to co za psie wygnały? Znudzenia chyba?
To ze bokiem to wiem a to co CSy są?
Kurde jakąs ty wyszkolona :D ja to wiejska baba jestem ;)

• Replies 132
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ja też, tylko udaje mądrą ;-)

ale wiem (z dogo), ze cs to calming signal. mowa ciała krótko mówiąc. nie jak u ludzia ziewanie to nuda (lub zmęczenie), tylko uspokajanie.
bo np- jak się uśmiechasz do obcego psa, to przeca szczerzysz zęby, a to jako zywo nie jest przyjazne u psów. u ludzi- tak, a nie u psów. więc używamy sygnałó psich, a nie ludzkich. bo psa chcemy uspokoic.
te sygnały pokazują, że nie szukasz zwady, tak w skrócie.

Posted

a co do COTA :

otóż nasz koteczek caaały dzień śpi w pudełku w szafie :D
a potem wieczorem- jak Tomek wraca z pracy - zaczynają się zabawy i kotłowanie i to tak trwa..do rana :D
Potem Tomek do pracy. kot do pudełka i abarot wieczorem nieprzerwalne party time :D
Kota jest bardzo żarta, jak na 5 miesięcy- wcina całą saszetkę na raz ! ale on chydy był, bo miał robaki, wiec pewnie dlatego.

No, to tyle od kota, więcej wieczorem, bo jade do niego w odwiedziny i z karmą ;)

Posted

a ja byłam u cici w sobotę a Wy nieeeeeeee :)

Felix jest troche jak partyzant. Przemyka po mieszkaniu jak działać podziemia kryjąc się przed Ziutą, która fuka.
Mnie sie ba ł na początku i chciał uciekać, ale po wygłaskaniu zmienił zdanie.
Trochę jeszcze jest z niego dzik, ale opieka i troska na pewno to zmienią.
Kupiłam mu shebę, CR - bardzo lubi te chrupki! i troche innych saszetek.

a jak mama felixa? Zyje?;)

Posted

a Feliks juz jest od 2 dni w domowych pieleszach :)
Dostałam mmsa jak śpi i mruczy na kolnach swojej Pańci:)
Mama Feliksa na pewno pochwali się niedługo na wątku swoją kotą, na razie jednak leci właśnie do weta, bo kota ma robale :(

Posted

moja wina, moja wina, moja bardzo wieeeeeeeeeeeeelka wina ;)
to przez święta - tyle mam na usprawiedliwienie ;)

jak będę na wizycie to na pewno pochwalimy sie fotkami, a moze i mama feliksa coś wstawi bo ona jest specem od fot:)

Posted

idusiek napisał(a):
moja wina, moja wina, moja bardzo wieeeeeeeeeeeeelka wina ;)
to przez święta - tyle mam na usprawiedliwienie ;)

jak będę na wizycie to na pewno pochwalimy sie fotkami, a moze i mama feliksa coś wstawi bo ona jest specem od fot:)

To trzymamy za słowo
:mad: :mad: :mad:
Foty Feliksa-Szczęściarza maja byc!:loveu:

Posted

[COLOR=#000000][FONT=MS Shell Dlg 2][B]Przepraszam, ale bardzo proszę o pomoc....Kicia została pozostawiona sama sobie, jest bez ogonka, ktoś zmiażdżył Jej ogonek.. bardzo pilnie potrzebujemy pieniędzy na leczenie! Szukamy również domku stałego. Pomóż! [/B]
[URL="http://www.dogomania.pl/threads/176389-A-liczna-mA-oda-kotka-bez-ogonka-szuka-domu-Potrzebne-deklaracje-by-opA-aciAE-weta"]http://www.dogomania.pl/threads/176389-A-liczna-mA-oda-kotka-bez-ogonka-szuka-domu-Potrzebne-deklaracje-by-opA-aciAE-weta?p=13769133#post13769133[/URL][/FONT][/COLOR]

Posted

Witam po świętach i już w nowym roku, troszkę spóźnione życzenie ale zawsze.
Życzę otwartego sera i umysłu, miłości i zdrowia, dla naszych pupili miłości, spacerów, drapania, dbania, opieki i guzików :)
Tak jak obiecałam zdjęcia Felix'a z szalonej zabawy guzikiem z którym tłucze się przez pół nocy. To jest jego pierwsze wyjście z pod łóżka kiedy jak jestem w pokoju i jest zapalone światło, i właśnie wyżera resztkę szpinaku ze stołu :)
Mieliśmy przygodę z robalami ale już po problemie.
Dziękuje za wszystko gałgan jest coraz bardziej śmiały, uwielbia lizać mi palce i ssać je oczywiście później wchodzą ząbki i szmergielka dostaje i biega po mieszkaniu, robimy postępy w poznawaniu sie a o to i on:

Posted

[quote name='sleepingbyday']mnie nie było od 24go do teraz, raz wpadłam na sekunde dosłownie. to nie wiedziałma, ze takie dobre njusy.

a widzisz :diabloti:

zemsta na guziku :D

wscieklizna mała:

and now who is the best?

kot pirat:

fajnie tu ,wiecie?>