Jump to content
Dogomania

Galeria BC - szalona BV zaprasza na codzienną porcje fotek ;D

Recommended Posts

• Replies 2.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Mój tata jest informatykiem i już naprawił chyba xp, ale ja mam znowu kare za psucie :mad: :lol: :cool1: :lol: :mad: Zgra mi foty tata (usuną mi moje konto na xp, bo oczywiście pełno wirusów :lol: ), a ja wstawię ..... tylko kiedy ?!?

Posted

No! Gratuluję Tobie i Boogiemy takiego sukcesu- najpiekniejszy szczeniak bc świata! jestem naprawde mile zaskoczona:)
<p.s co za ukłony składa:) >
jest naprawdę prześliczny!

Posted

Dziękuję Ci bardzo ale mam pytanie czemu piszesz jako piesio :evil_lol: :eviltong: :evil_lol: To jest moje koffane suczydło :loveu: :loveu: :loveu:

Posted

[quote][URL]http://www.youtube.com/watch?v=cusUHcNJ72U[/URL][URL="http://www.youtube.com/watch?v=cusUHcNJ72U"]
[/URL][/quote]

3 miesieczny szczeniak wspinajacy sie, zjezdzajacy, potykajacy sie...

Fajnie,

Poczekamy na dalsze efekty za kilka lat, tylko nie mow ze nikt Cie nie ostrzegal. Ja wiem, ze BC to psy pracujace, ale radze to choc troche ograniczyc...

Posted

Hej palmo!

Kliknęłam w Twój banerek, weszłam do galerii i zaczęłam sobie przeglądać :) Tafiłam na ten filmik:
[quote name='palma'][FONT=Comic Sans MS][SIZE=6][COLOR=deepskyblue][URL="http://www.youtube.com/watch?v=LyfWdjtOnVo"]Boogie[/URL][/COLOR][/SIZE][/FONT]
[/quote]

i zrobiło mi się smutno, że psujesz zdolnego psa.
Po pierwsze ma skoczoną strefę na kładeczce (zresztą ta kładeczka ma strome zejścia, aż prosi się o skakanie, a nie zbieganie), raz, że to niebiezpieczne dla psa, dwa, kosztuje to 4 punkty karne, trzy - baaardzo trudno oduczyć skakania stref.
Po drugie masz nabieg na skok w dal pod zbyt dużym kątem.
Po trzecie masz flajerka na "huśtawce". Na "huśtawce" pies powinien dobiec do końca i poczekać, aż huśtawka uderzy o ziemię (jeśli zbiegnie wcześniej - punkty karne).
Po czwarte - cały ten torek jest za ciasny, za małe odległości między przeszkodami, za ciasne zakręty - zwalniasz w ten sposób potencjalnie szybkiego psa.

Mam nadzieję, że nie będziesz mi miała tych kilku słów za złe :) Bo to z myślą o Waszej przyszłej agilitowej karierze :)

Pozdrawiam
Marysia i Una

Posted

:shake: :shake: :shake:
JEDYNA KARIERA JAKĄ Z BOOGIE PLANUJE TAK NA POWAŻNIE TO KARIERA WYSTAWOWA :roll: BO KARIERA AGILITY ZALEŻY OD ZNAJOMYCH ...
[COLOR=red]WIĘC TE TWOJE PKT KARNE MNIE G OBCHODZĄ :shake: :shake: :shake:[/COLOR] WYBACZ ALE MAM DOSYĆ MÓWIENIA TAKICH RZECZY PO TYSIĄC KROĆ RAZY !!!
Torek nie jest mój, i [COLOR=red]NIE PSUJE PSA [/COLOR][COLOR=black]PIES TO NIE ZABAWKA !!! :roll: :roll: :roll: NIECH cI BĘDZIE SMUTNO :roll: [/COLOR]
Mam nadzieję, że nie będziesz mi miała tych kilku słów za złe :smile:

Posted

[quote name='palma']:shake: :shake: :shake:
JEDYNA KARIERA JAKĄ Z BOOGIE PLANUJE TAK NA POWAŻNIE TO KARIERA WYSTAWOWA :roll: BO KARIERA AGILITY ZALEŻY OD ZNAJOMYCH ...
[COLOR=red]WIĘC TE TWOJE PKT KARNE MNIE G OBCHODZĄ :shake: :shake: :shake:[/COLOR] WYBACZ ALE MAM DOSYĆ MÓWIENIA TAKICH RZECZY PO TYSIĄC KROĆ RAZY !!!
Torek nie jest mój, i [COLOR=red]NIE PSUJE PSA [/COLOR][COLOR=black]PIES TO NIE ZABAWKA !!! :roll: :roll: :roll: NIECH cI BĘDZIE SMUTNO :roll: [/COLOR]
Mam nadzieję, że nie będziesz mi miała tych kilku słów za złe :smile:[/quote]

Dziecko, PSA mi szkoda :shake: Ależ sobie świadectwo wystawiłaś.. eeech :(

Posted

Nie rozumiem dlaczego szkoda Ci jest psa, czy ja ją na tym filmi katuje, robie jaką kolwiek krzywę ?!?
Też byś tak napisała gdybyś po 100 kroć razy pisała że jak narazie bawisz się w agility bo pies lubi, a by Ci dalej pisali o jakiś pkt karnych ?!? Kto mi da te pkt karne .... mama czy koleżanka z którą jestem na spacerku ?!? No wybacz .... poniosło mnie, ale po co pisać takie zbędna informacje ?!? No a za to że szkoda Ci psa to już naprawde :shake: :shake: :shake:
Przepraszam Cią bardzo (bo teraz ochłonełam i wiem że głupio napisałam) ale całkiem inaczej bym napisała gdybyś darowała sobie to zdanie:

"i zrobiło mi się smutno, że psujesz zdolnego psa"

Pozdrowienia dla Uny :loveu: Gratuluję przydomka :)

Posted

[B]palmo[/B] na obediencowym seminarium Inki powiedziała, że z każdym psem pracuje tak, jakby ten pies miał pójść do sportu. Bo nigdy nie wiadomo, jak się życie potoczy :) I ja się z tą filozofią zgadzam, jeśli coś robię, to staram się to robić [I]dobrze[/I]. Tylko tyle albo aż tyle?

[quote name='palma']Nie rozumiem dlaczego szkoda Ci jest psa, czy ja ją na tym filmi katuje, robie jaką kolwiek krzywę ?!?[/quote]

Dlatego, że strefy nie są po to, żeby było trudniej, ale żeby było [I]bezpieczniej[/I].

Pozdrawiam
Marysia i Una

Posted

No to ja staram się ćwiczyć tak jakby miała startować w reprezentecji świata, ale dopiero od lutego będę mogła ćwiczyć na prawdziwym torze .... mam wiele filmów i fot z agility ale po co mam wstawiać, aby usłyszeć taki komentarz ?!?

Jak będę miała czas to wstawię foty ze spaceru z Buckiem .... ale narazie nie mogę wgrać fotek na kompa, agilitowych i tak nie chciecie ..... a ze spacerku mam malutko, więc po co ?!?

Posted

Daj spokoj, Marysia.

Ja sie wypowiedzialam i dostalam niefajnego posta na priv od jej kolezanki, ktorego tresc brzmiala, iz powinnam zajmowac sie wlasnym zwierzakiem. Ale mnie po prostu szlag trafia jak widze takie podlotki, ktore w ten sposob "bawia" sie z psem, coby zaimponowac swoim znajomym z osiedla.

[QUOTE]WYBACZ ALE MAM DOSYĆ MÓWIENIA TAKICH RZECZY PO TYSIĄC KROĆ RAZY !!![/QUOTE]

Wiem, wiem, ze podobnie dyskutowalismy na border collie forum, i przypomnij sobie co wtedy Ci mowili hodowcy, wlasciciele BC, ktorzy maja juz jakies doswiadczenie, rowniez w szkoleniu pod katem agility.
Wiesz, jezeli ktos mi kilka razy powtarza, ze jestem wielbladem, to cos w tym jest...