deptusie Posted January 14, 2010 Posted January 14, 2010 J.G napisał(a):Niektóre psy szybko otrzymują Ch.Pl. " Grunt to miec szerokie plecy". Mam na myśli sukę z ostatniej pozycji podaną w powyższej pozycji,jeżeli ona w Głodowie będzie w klasie ChAMPIONÓW to ja przestanę wierzyc w utciwośc ZKWP bo... Będę osobiście na tej wystawie aby osobiście to zobaczyc... w jakiej klasie będzie ta suka o ile będzie to na pewno nie w klasie championów. Nie bardzo rozumiem twoją wypowiedz Jacku dot. przyznania Ch. Pl. w/w przez ciebie suczce. Jeżeli zgloszona jest w kl. champ. tzn.że jest Championem Polski z udokumentowanym dyplomem, inaczej Oddział organizujacy wystawę nie przyjąl by jej do kl. champ. ,tylko przeniósł by ją do kl.otwartej. Ja czekalam na Championat GROOVCIA 5 miesięcy i nie mam pretensji do Zarządu Glównego ZK,gdyż oni dzialali według procedur,zawinil Oddział,ktory na czas nie rozliczył się z wystawy i nie przeslał SPRAWOZDANIA z wystawy. Gdybym była czlonkiem O/Warszawa i mieszkala w jej okolicach,też zapewne Championaty otrzymywalabym dużo wczesniej-gdyż poprzez mozliwość fizycznej obecnosci w STOLICY -mialabym okazję -raz tygodniu przypominać się pracownikom biura zajmującym się wysylaniem dyplomów i zapewne nie byla by to oznaka SZEROKICH PLECÓW -jak to nazwaleś w swoim poscie tylko tzw uporczywość w dzialaniu-ha ha ha . Znam osoby,ktore przez ciągłe nagabywanie biednych kobitek uzyskiwaly Championaty w ciągu 2 tygodni od złożenia Wniosku -sama zaliczam się do nich -Panie już poznajac mnie po glosie w sluchawce poinformowały mnie,że Championat został wysłany i po niecałych 3 tygodniach -dostalam do ręki. Zapewne Ty sam gdybys byl tam miejscu -starałbyś się uzyskać taki dyplom w jak najszybciej. Jeżeli ZG umiejscowiony bylby hipotetycznie w Gdyni,Wloclawku,Lodzi,Siedlcach itd to DEPTUSIE,J.G.,FILONEK,SMOCZE POLE -byliby zawsze na tej pozycji lepszej -gdyż osobiscie będac na miejscu i to bez SZEROKICH PLECÓW jest latwiej wiele spraw monitować -przyspieszajac bieg interesujacej nas sprawy. PS. A ostatnia moda wysyłania gratulacji e-mailowo a nie na forum śmieszy mnie bardzo! Boicie się komuś narazic! Nie bardzo rozumiem twoją wypowiedz Jacku dot. przyznania Ch. Pl. w/w przez ciebie suczce. Jeżeli zgloszona jest w kl. champ. tzn.że jest Championem Polski z udokumentowanym dyplomem, inaczej Oddział organizujacy wystawę nie przyjąl by jej do kl. champ. ,tylko przeniósł by ją do kl.otwartej. Ja czekalam na Championat GROOVCIA 5 miesięcy i nie mam pretensji do Zarządu Glównego ZK,gdyż oni dzialali według procedur,zawinil Oddział,ktory na czas nie rozliczył się z wystawy i nie przeslał SPRAWOZDANIA z wystawy. Gdybym była czlonkiem O/Warszawa i mieszkala w jej okolicach,też zapewne Championaty otrzymywalabym dużo wczesniej-gdyż poprzez mozliwość fizycznej obecnosci w STOLICY -mialabym okazję -raz tygodniu przypominać się pracownikom biura zajmującym się wysylaniem dyplomów i zapewne nie byla by to oznaka SZEROKICH PLECÓW -jak to nazwaleś w swoim poscie tylko tzw uporczywość w dzialaniu-ha ha ha . Znam osoby,ktore przez ciągłe nagabywanie biednych kobitek uzyskiwaly Championaty w ciągu 2 tygodni od złożenia Wniosku -sama zaliczam się do nich -Panie już poznajac mnie po glosie w sluchawce poinformowały mnie,że Championat został wysłany i po niecałych 3 tygodniach -dostalam do ręki. Zapewne Ty sam gdybys byl tam miejscu -starałbyś się uzyskać taki dyplom jak najszybciej,jak kazdy z nas. Jeżeli ZG umiejscowiony bylby hipotetycznie w Gdyni,Wloclawku,Lodzi,Siedlcach itd to DEPTUSIE,J.G.,FILONEK,SMOCZE POLE -byliby zawsze na tej pozycji lepszej -gdyż osobiscie będac na miejscu i to bez SZEROKICH PLECÓW jest latwiej wiele spraw monitować -przyspieszajac bieg interesujacej nas sprawy. Quote
filonek_bezogonek Posted January 14, 2010 Author Posted January 14, 2010 Jacku - nie daj się sprowokować ... jeśli wejdziesz między wrony musisż krakać tak jak one :) więc nie wyłamuj się ze swoją indywidualnością ... a stawka ciekawa - hehe klasa otwarta psów wyjątkowo ;) hehe Quote
deptusie Posted January 14, 2010 Posted January 14, 2010 Jacku -mam nadzieję,że nie odczułeś z mojej strony chęci sprowokowania Cię do czegokolwiek-przedstawiłam swój punkt widzenia dotyczący TERMINÓW OTRZYMYWANIA CHAMPIONATÓW i myslę,że nie było w tym nic zdrożnego ani nic co by uderzalo w Twoją Osobę. Jeżeli odebrałeś to inaczej -to przykro mi, nie nosiłam się takowym zamiarem. Quote
smoczepole Posted January 14, 2010 Posted January 14, 2010 Jezu! Wiola, to ty jesteś ta wroną?! Bój się Boga! Quote
smoczepole Posted January 14, 2010 Posted January 14, 2010 Jezu! Wiola, to ty jesteś tą wroną?! :crazyeye: Jak zwykle, nikt mi nic nie mówi! Quote
J.G Posted January 14, 2010 Posted January 14, 2010 Wioleta nie obraziłaś mnie. Tylko nie bardzo rozumiem dlaczego niektóre osoby dostają dyplomy po miesiącu od zdobycia ostatniego CAC-a inni czekają pięc miesięcy lub jeszcze dłużej,co są gorsi? Ja też ostatniego CAC-a mam z Nowej Rudy i Championatu nie mam i do tej pory,a wniosek wysłałem dn 07.12.2009 i z tego co wiem znajomi ze stolicy też czekają kilka miesięcy... Nie będę już tu nic więcej pisał,będę podawał tylko wynik i osiągnięcia moich pomków z wystaw i gratulował innym osiągnięc wystawowych... bo na "wronę" się nie nadaję. Quote
deptusie Posted January 14, 2010 Posted January 14, 2010 smoczepole napisał(a):Jezu! Wiola, to ty jesteś tą wroną?! :crazyeye: Jak zwykle, nikt mi nic nie mówi!TEGO JA SAMA NIE WIEDZIAŁAM. Siostrzyczko nie każdy może być ORŁEM. Mnie chyba przypadła rola WRONY -ale tym się nie przejmuję A WPROST WIELBIĘ-CZARNY BYŁ ZAWSZE MOIM ULUBIONYM KOLOREM- CO DO MOJEJ GARDEROBY,HAMMERA W KOLORZE -BLACK,MĘŻA POZNANEGO 23 LATA TEMU NA HONDZIE GOLDWING-w kolorze black, tylko jak do tej pory nie dorobiłam się jeszcze tzw"czarnego podniebienia" -jak określają KASZUBI -ludzi zlosliwych i fałszywych cyt."tłen to mla cłerne płodniebienje". Mariolciu,a jak z twym podniebieniem u Ciebie? Quote
smoczepole Posted January 14, 2010 Posted January 14, 2010 Kurcze... chyba czarne! Cłerne, jak diobeł! Quote
deptusie Posted January 14, 2010 Posted January 14, 2010 J.G napisał(a):Wioleta nie obraziłaś mnie. Tylko nie bardzo rozumiem dlaczego niektóre osoby dostają dyplomy po miesiącu od zdobycia ostatniego CAC-a inni czekają pięc miesięcy lub jeszcze dłużej,co są gorsi? Ja też ostatniego CAC-a mam z Nowej Rudy i Championatu nie mam i do tej pory,a wniosek wysłałem dn 07.12.2009 i z tego co wiem znajomi ze stolicy też czekają kilka miesięcy... Nie będę już tu nic więcej pisał,będę podawał tylko wynik i osiągnięcia moich pomków z wystaw i gratulował innym osiągnięc wystawowych... bo na "wronę" się nie nadaję. Jacku co do wystawy w Nowej Rudzie -to wytłumaczenie może być takie,iż Oddział nie rozliczył się jeszcze z wystawy nie zlożył ,jak wczesniej wspomnialam SPRAWOZDANIA-każdy O/ZK ma termin 40 czy nawet do 45 dni na rozliczenie się z papierków,finansów itd. Także nie denerwuj się tym faktem,myslę ,że jeszcze troszkę poczekasz ale juz blizej,jak dalej. Co do twoich znajomych z W-wy,ktorzy czekaja po kilka miesięcy warto im polecić podzwonienie po O/ZK z zapytaniem czy juz rozliczyli się przesyłając dokumentację do ZG,a jeżeli tak to po nitce do kłębka zadzwonić do ZG,czy jest to fakt potwierdzony. Tylko tyle mogę pomóc .Ja otrzymałam GRINDZIA RODOWÓD EXPORTOWY z błędnym wpisem umaszczenia zamiast wolf-sable,napisały panie black and tan tak jego braciszkowi GOODISIOWI,który mieszka w Rosji. I masz babo placek,musiałam jechać do swojego macierzystego O/ZK-30 km i prosic sekretarkę aby przeslala z odpowiednia korektą do ZG i znowu czekanie i nie wiadomo ,jak dlugo. Dla nas wystawców jest to wielki problem kiedy zgłaszamy pieska na wystawy zagraniczne i musimy dołaczyć kserokopię rodowodu(w Niemczech przed ocenę pieska w ringu trzeba podejść do sekretarza ringowego z orginałem i pozostawić go do końca oceniania piesków w ringu-gdzie wpisuje po ocenie sekretarz ocenę, lokatę i tytuły) dlatego to co stoi na ringu musi zgadzać sie z tym co wpisane w rodowód. I nic nie zrobimy-jak te cielęta psioczymy po kątach denerwując się ale nie jesteśmy w stanie nic konkretnego oprócz cierpliwego czekania zrobić-od lat wpajano nam,że takie sa procedury i nic nie poradzimy -Jacku to tak,jak z tym nieszczęsnym naszym-przyszlym-niedoszłym-STOWARZYSZENIEM-KLUBEM-bez aprobaty ZK malo mozna uczynic w tej dziedzinie. Jacku zawsze byli lepsi-gorsi ,gdzie czlowiek okiem nie spojrzy,punkt widzenia często zależy od punktu siedzenia,ale jest to nie do przeskoczenia i nie mamy na te sprawy jakiegoś znaczącego wpływu. Quote
filonek_bezogonek Posted January 14, 2010 Author Posted January 14, 2010 deptusie napisał(a):TEGO JA SAMA NIE WIEDZIAŁAM. Siostrzyczko nie każdy może być ORŁEM. jak nie orłem to białym krukiem - bo to już bliżej wron :) Quote
filonek_bezogonek Posted January 14, 2010 Author Posted January 14, 2010 J.G napisał(a):Wioleta nie obraziłaś mnie. Tylko nie bardzo rozumiem dlaczego niektóre osoby dostają dyplomy po miesiącu od zdobycia ostatniego CAC-a inni czekają pięc miesięcy lub jeszcze dłużej,co są gorsi? Ja też ostatniego CAC-a mam z Nowej Rudy i Championatu nie mam i do tej pory,a wniosek wysłałem dn 07.12.2009 i z tego co wiem znajomi ze stolicy też czekają kilka miesięcy... Nie będę już tu nic więcej pisał,będę podawał tylko wynik i osiągnięcia moich pomków z wystaw i gratulował innym osiągnięc wystawowych... bo na "wronę" się nie nadaję. Wiola ma racje .... oddziały długo się rozliczają - ja na ml ch pl Gustawa też musiałam poczekać. .... Ważne - ze masz ch pl - a nie ucieknie mu dyplom ;) poza tym Jacku - są równi i równiejsi :) jak dobrze pokraczesz to będziesz równiejszy :) ha ha ha Quote
J.G Posted January 14, 2010 Posted January 14, 2010 Jesteście niesamowite hehe... Ja myślałem wchodząc w "psi" świat że tu jest wszystko pięknie... a tymczasem czym dłużej jestem w tej bajce widzę wszystko w czarnych kolorach,może to przez MOJEGO CZARNEGO PIESKA... chyba ufarbuję go na różowo. A wroną nie będę,nie potrafię krakac,ale szczekac potrafię hehe... Quote
filonek_bezogonek Posted January 14, 2010 Author Posted January 14, 2010 J.G napisał(a):Jesteście niesamowite hehe... Ja myślałem wchodząc w "psi" świat że tu jest wszystko pięknie... a tymczasem czym dłużej jestem w tej bajce widzę wszystko w czarnych kolorach,może to przez MOJEGO CZARNEGO PIESKA... chyba ufarbuję go na różowo. A wroną nie będę,nie potrafię krakac,ale szczekac potrafię hehe... a na co ty liczyłeś ? posiedział byś w "yorkach" dopiero byś zobaczył jak jest "kolorowo" i ciekawie ;) Powracając na wątek główny - już za tydzień wystawa więc trzymać kciuki proszę :) za wszystkich Quote
smoczepole Posted January 15, 2010 Posted January 15, 2010 J.G napisał(a):Jesteście niesamowite hehe... Ja myślałem wchodząc w "psi" świat że tu jest wszystko pięknie... a tymczasem czym dłużej jestem w tej bajce widzę wszystko w czarnych kolorach,może to przez MOJEGO CZARNEGO PIESKA... chyba ufarbuję go na różowo. A wroną nie będę,nie potrafię krakac,ale szczekac potrafię hehe... Ja tez tak myslałam...że jest pieknie. Ale to dlatego, że jako pierwszą poznałam na wystawach Deptusiową. Tak, znamy się z wystaw. Wiola sama podeszła do mnie, zachwyciła się moją SISI i odpowiedziała na wszystkie pytania, radziła jak strzyc, a nawet pomagała mi przed innymi wystawami.Obcej babie! I długo myslałam, że to standard w tym świecie. A potam przekonałam się, że na wystawach mozna spotkac ludzi: sympatycznych, niesympatycznych, mądrych, głupich, honorowych, bez honoru, szczerych, nieszczerych, zazdrosnych, odrażających, przeraźliwie ambitnych, itd. A to, do jakiej grupy się zaliczymy, zależy już od nas... Quote
J.G Posted January 15, 2010 Posted January 15, 2010 Ja siebie zaliczył bym do wielu w/w grup... Quote
filonek_bezogonek Posted January 16, 2010 Author Posted January 16, 2010 Jacku i ja też odnalazłam siebie wśród tej wyliczanki , oby tylko po konfrontacji nie okazało się że nasze wyobrażenia o sobie samych są rozbieżne z tymi co wskażą inni :) He he he Wiola sama podeszła do mnie, zachwyciła się moją SISI i odpowiedziała na wszystkie pytania, radziła jak strzyc, a nawet pomagała mi przed innymi wystawami.Obcej babie! Mariolko - bywają takie "zboczenia" jak opisałaś. Ale to tylko wyjątki :) Przecież to "obrzydliwość" rozmawiać z "obcą babą" i jeszcze jej pomagać ? (ŻARTUJE) Quote
J.G Posted January 17, 2010 Posted January 17, 2010 Dla każdego z nas ktoś może byc "wyjątkiem",oby było ich jak najwięcej bo coś mi się wydaje że to ginący gatunek... Quote
smoczepole Posted January 17, 2010 Posted January 17, 2010 Jacku, ja jestem optymistką! Poznaję coraz więcej wyjątkowych ludzi w tym środowisku, lub odkrywam ich wśród "starych" bywalców. Na spotkania z nimi już się cieszę! Quote
J.G Posted January 17, 2010 Posted January 17, 2010 smoczepole napisał(a):Jacku, ja jestem optymistką! Poznaję coraz więcej wyjątkowych ludzi w tym środowisku, lub odkrywam ich wśród "starych" bywalców. Na spotkania z nimi już się cieszę! Rewelacja,pozostaje mi tylko Tobie pozazdrościc. Quote
filonek_bezogonek Posted January 22, 2010 Author Posted January 22, 2010 pies młodzieży - PĘDZĄCY Z WIATREM Aplauz - Zw. mł pies otwarta - Little King's CASANOVA lokata III - IMPROVISATOR'S MASTERPIECE lokata II - CHOCOLATE TOFFI Neudeck Celebration (FCI) lokata I (NDPwR) CWC s.kl szczeniąt - RIVIERA Premiera Best Szczeniak :) s.kl młodzieży - YELLOW BUTTERFLY iz Kaskada Grez lokata I ( NJwR) - Little King's FLOWER - lokata II - DOLCE-VITA AMORE MIO Złote Gwiazdy Szkocji - lokata III s.kl championów - Tokie TOO CLOSE TO CALL lokata II - Sasquehanna (FCI) EUFORIA B4 lokata I (NDSwR), BOB Zdjęcia oraz relacja - w wolnej chwili. Quote
J.G Posted January 22, 2010 Posted January 22, 2010 [quote name='filonek_bezogonek']pies młodzieży - PĘDZĄCY Z WIATREM Aplauz - Zw. mł pies otwarta - Little King's CASANOVA lokata III - IMPROVISATOR'S MASTERPIECE lokata II - CHOCOLATE TOFFI Neudeck Celebration (FCI) lokata I (NDPwR) CWC s.kl szczeniąt - RIVIERA Premiera Best Szczeniak :) s.kl młodzieży - YELLOW BUTTERFLY iz Kaskada Grez lokata I ( NJwR) - Little King's FLOWER - lokata II - DOLCE-VITA AMORE MIO Złote Gwiazdy Szkocji - lokata III s.kl championów - Tokie TOO CLOSE TO CALL lokata II - Sasquehanna (FCI) EUFORIA B4 lokata I (NDSwR), BOB,BOG III. Zdjęcia oraz relacja - w wolnej chwili. Marta czekam z niecierpliwością na fotki. Quote
filonek_bezogonek Posted January 23, 2010 Author Posted January 23, 2010 Zdjęcia niebawem. musze tylko zrzućic z aparatu i zmniejszyć, żeby łatwo się je oglądało na forum. Krótka relacja. Dojazd - całiem przyjemny. POgoda dopisała. Szkoda, że oznakowanie jak dojechać na wystawe jest dopiero od "centrum" bo od wjazdu nieco się kluczy, ale potem są już drogowskazy jak kierować się na wystawę, Parking - darmowy - i nawet udało się bez większych problmów znalezć miejsce postojowe. Hala - hmm dość duża - ale i tak stosunkowo mała na taką ilość psów (łącznie prawie 1500 psów) Wystawa podzilelona na 3 dni, ale jakby była na 4 dni podzielona też by nie było żle. Jak prawie na kążdej wystawie - jest mało miejsca przy ringu (ciasn przejście). RIngi jak dla pomeranian - wystarczające, ale dla większych ras "ciasne". ( z pomeranianem też można się rozbujać, ale wiekość tego ringu dałą możliwość sedziemu ocenić psa w ruchu i nawet kilka pomranianó na ringu dało się moim zdaniem spokojnie ocenić, bez wchodzenia na głowe etc). Z ciekawostek: Przybywa nam na V gr nowy sędzia - [FONT=verdana][FONT=verdana][SIZE=2][FONT=verdana][SIZE=2][FONT=verdana][SIZE=2][FONT=verdana][SIZE=2]Pani Małgorzata Wieremiejczyk-Wierzchowska. Na wystawie tej Pani sędzia miała egzamin. M.in uczestniczyła przy ocenie pomeranianów (oprócz Sędzi Joanny Szczepańskiej - Korpetty oraz sędzi Mari Zasady był również obecny przy sędziowaniu sędzia ANdrzej Mania. BYć ocenianym i być pod okim tylu sędziów - to prawdziwa przyjemność. Oczywiści - zdanie decydujące miałą sędzia Joanna Szczepańska - Korpetta. Gutko dostał piękny opis: "doskon. proporcj, bdb. głowa, bdb górna i dolna linia, dosk. front, bdb ustawienie kończyn, energiczny w ruchu" Resztę opowiem, przy zdjęciach :) [/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT] Quote
filonek_bezogonek Posted January 23, 2010 Author Posted January 23, 2010 pies młodzieży - PĘDZĄCY Z WIATREM Aplauz - Zw. młnie mam zdjęcia - fotograf się zagapił :) Piesek o umaszczeniu pomarańczowo - sobolowym. Piękne futro i w kolorze i w jakości i na prawdę obfite. ( Musicie wierzyć na słowo) pies otwarta - Little King's CASANOVA lokata IIIMam jedno zdjęcie gdzie widac tego psa w miarę w całości. - IMPROVISATOR'S MASTERPIECE lokata II [ - CHOCOLATE TOFFI Neudeck Celebration (FCI) lokata I (NDPwR) CWC I na koniec w całości klasa otwarta ( psy) - szkoda, że wzięłam Gustawa na ręce, można by było wszystkie 3 psiorki zobaczyć i samemu pobawić się w sędziego i ocenić ( czy któryś był jakiś olbrzymi - a jeśli tak to który, jakie miały głowy, czy były baby face czy nie, czy wszystkie były jednakowo zwarte i kompaktowe etc) kl szczeniąt - RIVIERA Premiera Best Szczeniak tutaj po zejściu z ringu zagadałam się i nie cyknęłam zdjęcia. kl młodzieży - YELLOW BUTTERFLY iz Kaskada Grez lokata I ( NJwR) - Little King's FLOWER - lokata II - DOLCE-VITA AMORE MIO Złote Gwiazdy Szkocji - lokata III i na koniec całą trójeczka: kl championów - Tokie TOO CLOSE TO CALL lokata II[ - Sasquehanna (FCI) EUFORIA B4 lokata I (NDSwR), BOB,BOG III i Razem dwójeczka: i na koniec BOB: Quote
Recommended Posts