moni Posted December 8, 2009 Author Posted December 8, 2009 [quote name='marlenka']Moni według mnie naprawdę nie powinnaś oddawać psa , może teraz sobie nie radzisz , ale tak jak pisze Joanna83 wszystko można pogodzić , uwierz mi wiem co mówię . Sama kiedyś miałam maleńkie dziecko psa i całe dnie w domu sama i wszystko na mojej głowie i to nie był piesek dorosły to był szczeniak który musiał sie wyszaleć a dziecko urodziło się na koniec listopada . Dałam radę ze spacerami , można to pogodzić ale przede wszsyskim trzeba chcieć . A do osoby która mnie nazwała Mądralińską - Kochana nie wiek człowieka doświadcza , nie życze Ci takiego doświadczenia jakie jak mam mimo mojego wieku . Sama sobie ledwo radze ze swoim zwierzyńcem i tymczasami które mam ale najwygodniej się komuś psa pozbyć zamiast troszkę zastanowić że może uda mi sie to pogodzić . Joanna83 ma racje , mimo że mam tyle zwierzaków na głowie nie zostawię zadnego na pastwę losu , staram się jak mogę żeby pomóc jak najwięszej ilości zwierząt i nie jest mi łatwo . Mam dwie duże suki które non stop się gryzą i też słyszałamod " dogomaniaczek " żebym się jednej pozbyła . Tutaj wszystkie takie święte jesteśmy dbamy o to zeby psom było jak najlepiej a w takeij sytauacji ktos mi powiedział żebym poddała sukę jedną wiec mówie którą - tą którą mój mąż zabrał z ulicy jako około 6 miesięcznego szczeniaka ? Najwiekszą przylepę i przyjaciólkę czy ta którą mam od szczeniaka - głupiutką , ale rozdającą każa porcje miłości Korolkę ??? I wybrałam - zostały obie , musze je od siebie oddzilać jak jedna biega to druga w domu i na odwrót , jeszcze wielki pies który skacze przez ogrodzenie - tez go mam oddać ??? I dwa małe kurduple z którymi musze codziennie na spacery łazić . Powiedz którego oddac jak wybrać ??? Zobacz ile jest wątków teraz . Wszyscy oddają psy - bo dziecko chore , bo małe dziecko . Przepraszam jeśli kogoś uraże ale jeśli ktos jest nieodpowiedzialny to powinien się zastanowić jeśli zamierza mieć dzieci - niech nie bierze psa. Pies żyje przeciętnie 12 lat więc biorąc szczeniaka decydujemy się na mnóstwo lat w towarzystwie czworonoga i to jest odpowiedzialność i dojrzałośc .[/QUOTE] Marlenko, nigdy nikogo nie oceniałam i nadal nie zamierzam. Bardzo łatwo jest rzucać słowa na wiatr, urażać kogoś słowami, że jest nieodpowiedzialny. Tak nie można. Zresztą byłabym nieodpowiedzialna wyrzucając psa na ulicę lub oddając go do schroniska. Odniosłam wrażenie, że tutaj poza nielicznymi przypadkami ludzie jednak niechętnie pomagają innym. Trochę szkoda... Zamykam ten temat. Znalazłam dzieczynę, która będzie wyprowadzać 2 razy dziennie mego psiaka. Trzymajcie za nas kciuki. Wszystkich bez wyjątku pozdrawiam, pamiętajcie, że w ludziach też należy szukać tych pozytywnych stron ( nie każdy jest zły). Quote
iskra_wroc Posted December 8, 2009 Posted December 8, 2009 Bardzo się cieszę, że udało się znaleźć kogoś kto będzie wyprowadzał pieska :) Super :) Moni nie przejmuj się nieprzychylnymi wypowiedziami - wszystkim bez wyjątku chodzi o dobro psiaka , tylko każdy okazuje to w nieco inny sposób... Quote
Agnieszka(Visenna) Posted December 8, 2009 Posted December 8, 2009 Moni, nie znikaj.Jest tutaj sporo osób, które Wam kibicują. Ogłosiłam Dżygitosa, gdyby ktoś się nim zainteresował, napisz.Mam nadzieję, że znajdzie dobry dom. 3mam kciuki. Quote
moni Posted December 8, 2009 Author Posted December 8, 2009 [quote name='Agnieszka(Visenna)']Moni, nie znikaj.Jest tutaj sporo osób, które Wam kibicują. Ogłosiłam Dżygitosa, gdyby ktoś się nim zainteresował, napisz.Mam nadzieję, że znajdzie dobry dom. 3mam kciuki.[/QUOTE] Dziękuję, ja też trzymam kciuki :)mam nadzieję, że jakoś to będzie:) Quote
Onaa Posted December 8, 2009 Posted December 8, 2009 Przeczytałam cały wątek choć nie czytam na dogomanii raczej takich tematów. I muszę wtrącić swoje dwa grosze do całej dyskusji: jeśli pomagamy zwierzętom w potrzebie to ludziom też powinniśmy pomagać. A ja nie tylko tutaj ale i na różnych wątkach adopcyjnych spotykam się często z ostrą krytyką osób które właśnie szukają dla swoich psów nowych domów, dobrych domów, bo tak czasami życie doświadcza człowieka że nie ma wyjścia. To co się dziwić że ludzie wolą oddawać psa do schroniska skoro jak szukają poprzez takie zwierzęce fora dobrych domów dla swoich psów to się je krytykuje, ocenia, muszą się tłumaczyć itd. Chcemy żeby ktoś dobrze robił ale jak się stara to go krytykujemy i zniechęcamy. To ja się pytam co ma robić ??? Owszem co innego doradzić komuś, próbować znaleźć rozwiązanie a co innego źle osądzić i wytykać ile kto i jakiego ma doświadczenia. Chcemy żeby świat był dobry, żeby inni byli dobrzy to najpierw sami bądźmy dobrzy dla świata , dla innych !!! Wg mnie ten wątek miał na celu pomoc dla psa i osoby która z przyczyn życiowych zmuszona jest oddać swojego psa, i chce mu znaleźć dobry dom (bądź szuka innych możliwych rozwiązań). Tylko i wyłącznie po to. Jeśli ktoś w takiej sytuacji nie może znaleźć pomocy tutaj to ciekawe gdzie ma jej szukać. A potem wszyscy narzekają , że ludzie zamiast samemu poszukać psu dobrego domu to go oddają do schroniska. Ale jak szukają tego domu to obrywają. To tyle moich przemyśleń. Quote
Poker Posted December 8, 2009 Posted December 8, 2009 bardzo sie cieszę,że znalazło się wyjście z sytuacji i że pies nie będzie musiał na starość zmieniać domu. Quote
marlenka Posted December 9, 2009 Posted December 9, 2009 Moni ja nie twierdzę że Ty jesteś niodpowiedzialna , ale uwierz mi teraz jest mnóstwo ogłoszeń ze ludzie oddają psy stare , nawet rasowe ale stare , szkoda ze jesteś tak daleko chętnie bym Ci pomogła z tymi spacerami ( choć sama nie wiem czasami w co ręce włożyć ) Naprawdę , szkoda mi tych psów które większośc życia spędzają z ludźmi i są kochane a na starość są oddawane do innych domów ( choćby były najlepsze , pies będzie cierpiał) Trzymam kciuki za Ciebie żebyś dała radę , a jak dzieciątko podrośnie będzie Ci lżej , Quote
anado Posted December 9, 2009 Posted December 9, 2009 Powodzenia Wam zycze,na pewno wszystko sie ulozy.. Quote
Recommended Posts