Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jestem tutaj od miesiąca."Moi" mnie zostawili.W schronisku każdy pies miał kiedyś swojego pana.Nocą,gdy pochowane w budach staramy sie usnąć pomimo zimna,skuleni w kłębki,pojawiaja sie wspomnienia z domu.Słyszę jak Tina popiskuje przez sen,Promyczkowi chyba śni się zabawa piłka,bo radośnie poszczekuje,Niko węszy i mlaszcze,pewnie we śnie Pan częstuje go obiadem,Dziadunio...nie,jemu nic się już nie śni,mówią,ze on tu od bardzo dawna.

A ja nie mogę usnąć,nie chce już tylko SNIĆ o domu,bo wierzę,ze "moi" wrócą.Może nie wiedzą gdzie jestem? Proszę,gdy ich spotkasz powiedz im o mnie.

Sum
http://www.youtube.com/watch?v=mYpV_WcDNsY
Jest nieduzym psem,33 cm w kłębie,masywnie zbudowanym,wykastrowany,młody,okolo 2 lata.

• 4 weeks later...
Posted

miałam pytanie z fundacji For Animals,kótry bardziej potzrebuje DT-Sum,czy Sonieczka.Moim zdaniem Sum.Sonia coprawda starsza i niby bardziej delikatna,ale...to Sum zamyka sie w sobie i zaczyna bac sie wychodzic z budy,gdy człowiek na wybiegu.Ostatnio Oleńka wlazła do jego budy (dobrze,ze mala i drobna,bo mielibysmy problem;) ,żeby zapiąć mu smycz.
może uda sie DT w Niemczech.Chyba,ze wczesniej kogoś zauroczy w Polsce.