Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 195
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ciężko uwierzyć jest wszystkim okolicznym bokseromaniakom, bo bokserki nie lubią wielkich psów, a owczarków w szczególności;P Trudi Saszy też nie lubiła, Trudi w ogóle nie lubi innych psów... :shake: Saszy też nie pokochała od pierwszego wejrzenia, tydzień ze sobą walczyły, ale później odpuściła... :cool3: Czasem jak wracam ze spaceru z samą DONką to się zastanawiam czy Trudziak cieszy się bardziej z mojego czy z Saszy powrotu... :mad:

Posted

nicky71 napisał(a):
Ciężko uwierzyć jest wszystkim okolicznym bokseromaniakom, bo bokserki nie lubią wielkich psów, a owczarków w szczególności;P Trudi Saszy też nie lubiła, Trudi w ogóle nie lubi innych psów... :shake: Saszy też nie pokochała od pierwszego wejrzenia, tydzień ze sobą walczyły, ale później odpuściła... :cool3: Czasem jak wracam ze spaceru z samą DONką to się zastanawiam czy Trudziak cieszy się bardziej z mojego czy z Saszy powrotu... :mad:

Zadziwiające mój Kapsel nienawidzi Onków bo jak był małym szczeniakiem to go pogryzł:mad::mad::mad:, ale też zadzwiające jest i to, że to suczka przecież :shake:
Jak Ty ten tydzień przetrwałaś :shake: order tylko Ci dać!!!

Posted

Wielu pukało się w głowę na wiadomość, że dojedzie do nas jeszcze ONka... suczka i też dorosła... (DONka 4 lata, Trudi 6). A pierwsze dni... ach już nie chcę ich nawet wspominać:angryy: :eviltong:
Kłótnie na szczęście kończyły się na obślinionym karku Trudi, bo Trudi ciężko było przez Saszy futro za cokolwiek chwycić:evil_lol: Koce i wiadro wody zawsze stały w zasięgu ręki, co by rozdzielić w razie większej scysji, raz chwyciłam po wiadro, ale to w sumie moja mama miała prysznic, bo przez moje emocje nie do końca skierowałam strumień wody na psy :evil_lol: Było gorąco, ale przebrnęłyśmy, pogroziłam im, że jak się nie pogodzą to obie dostaną eksmisję z mojego pokoju i chyba wzięły sobie do serca:razz:
Do Onków też mam sentyment, bo przez 10 cudownych lat dzieciństwa towarzyszyła mi wspaniała Tinka
[*]...
A ja kocham bokserki i ONki, więc MUSIAŁY się dogadać, nie było innej opcji:eviltong: No ale na szczęście była możliwość separacji, więc się zdecydowałam zaryzykować. Ryzyko się opłacało, bo spędziły fajny czas ze sobą, a Sasza wkrótce jedzie do cudownego domku, nie wiem jak Trudi to przeżyje... bo o sobie już nie wspomnę:placz: To będzie cholernie trudne:-(

Posted

To ja Ci podpowiem - wyciągniesz kolejnego potrzebującego psa ze schroniska, zapewnisz mu socjalizacje, a później znajdziesz nowy dom. Dobrze Ci idzie, spokojnie mogłabyś się zająć na stałe adopcją psiaków ;) A Trudziak też będzie mniej tęsknił, bo będzie miał nowego towarzysza do zabaw ;) Oczywiście to tylko propozycja :D

A ja Marzenko, dalej czekam na Twój numer konta... :eviltong:

Posted

Gdyby to było takie proste... Gdyby doba była dłuższa... Jak odchoruję odejście Saszy, jak mama odpocznie od podwójnych spacerów i przygód, gdy ją psy ciągały przez pół podwórka w pogoni za zwierzyną... :P Nie mówię nie, ale czas pokaże czy będzie to możliwe:)
Nadchodzi mój urlop, więc napiszę do Ciebie w następnym tygodniu:) (porobię porządki w szafach szafeczkach, więc coś się zorganizuje:D)

• 3 weeks later...
Posted

Trudi dochodzi do siebie po utracie najlepszej psiej przyjaciółki - znaczy moja DONka tymczasowiczka się wyprowadziła do nowego domu, a Trudi była smutna... A że innych psów nie lubi, to nawet na spacerach nie ma się z kim bawić. Ale już jest w porządku, wróciło wszystko do normy:)

• 5 months later...
Posted

A tak sobie siedzę i robie porządki na kompie w zdjęciach, to myślę dodam kilka Trudzinki. To ze spacerku z tydzien/dwa temu:

Nie będę pozowała!

Taką mam teraz bliznę na głowie

Węszę i węszę:

I wypatruję (księcia z bajki)