dii Posted December 22, 2009 Posted December 22, 2009 U nas na forum Monika rozdzielila z wiadomych przyczyn, na dwa wątki . Dobrze , że Trudi jest już w ciepełku , dzięki dziewczyny :Rose: :iloveyou: Quote
marta0731 Posted December 22, 2009 Posted December 22, 2009 Poświęcenie Hessa:( na pewno nie pójdzie na marne i Trudi da radę:) Ma super opiekę Nicky czekamy na relacje i może jakieś fotki............. Quote
Agata17 Posted December 22, 2009 Posted December 22, 2009 Zabiję tego drania ! Gdybym była tam z Jagodą...Oh,nie podarowałabym ciulowi! Co za chora,prymitywna istota .... Resztę psów trzeba stamtąd zabrać . Quote
nicky71 Posted December 22, 2009 Posted December 22, 2009 Trudi to przekochana istotka, jest naprawde cudowna! W swieta porobie pare fotek i powysylam na mejle, bo na forum nie umiem Ja jeszcze wciaż cierpie po stracie Hessa, na pewno Trudi tez. Nie moge tez obiektywnie ocenic jak bardzo, bo jest w zupelnie nowej sytuacji, nie wiadomo momentami czy chodzi szuka Hessa, czy tylko rozglada sie z ciekwości co też ją otacza. Dziś wdrapała sie w kuchni na taki naroznik do siedzenia, przytuliła do mojej mamy i tak zasnęła. Pewnie tak spała z Hessem, wtulona, razem... ja wciaz mam mokro pod oczami... Jest bardzo zabiedzona, same kosci... Ale mam nadzieje ze szybciutenko dojdzie do siebie, apetyt ma spory... co sie dziwic... Jest teraz na antybiotykach, momentami starsznie charczy i zipie, taka bidulka... Jest bardzo grzeczna i ułożona Ma chec do zycia mimo tego złego co ją spotkało... Jest taka łagodna, inne psy ją nie interesują, patrzy albo z ciekawości, albo mija obojetnie... Ludzi tak samo. Nie brudzi w domu w ogole, czeka na spacer i na trawce od razu sie załatwia. Zabawki jak jej rzucam, grzecznie przynosi i czeka aż rzuci się jej ponownie. Jak się męczy nie oddaje zabawki, tylko idzie z nią na swoje legowisko Na spacerku troche plącze się pod nogami, czasem chce odejść kawałek dalej, ale nie dalej niż na długość smyczy. Nie szarpie, ale to też może wynikać z braku siły. CZęsto udaje jej się iść ładnie przy nodze. Pierwszy test samodzielności poszedł średnio;P W godzinkę samotności strąciła z okna karnisz z firankami Pewnie skoczyła z ciekawości, zaczepiła pazurkami i spadło, mam nadzieję, że bardzo się nie przestraszyła, na szczęście jest cała Firanki całe, nie poszarpane;p Na razie tyle, jak będę jutro miała czas pokombinuję ze zdjęciami na forum Amicus, walczcie z tym potworem... niech zapłaci za krzywde Hessa, Trudi i nas wszystkich, ktorzy juz zdarzylismy pokochac tego Malucha... Oby więcej żaden psiak przez niego nie cierpiał... Quote
Drzagodha Posted December 23, 2009 Author Posted December 23, 2009 Dzisiaj zeznaje weterynarz, który przeprowadzał sekcję Hessa. Od jego zeznań zależy, czy ten gnój zostanie ukarany... Także trzymać kciuki, aby zeznał tak jak faktycznie wyszło... Quote
Agata17 Posted December 23, 2009 Posted December 23, 2009 Szkoda,że tak późno się o sprawie dowiedziałam :/ Trzymam kciuki bardzo mocno i nie puszczę,dopóty dopóki nie wyplenimy tego ścierwa. Hess , nie znałam cię aż tak dobrze,ale byłeś świetnym psem . Uczcijmy jego poświęcenie : [*] Quote
Iza i Avanti Posted December 23, 2009 Posted December 23, 2009 Śpij spokojnie, piesku! Trudi! Sprawuj sie, dziewczynko! Quote
Ingrid44 Posted December 23, 2009 Posted December 23, 2009 Nie bylo mnie na watku z powodu wyjazdu a tu taka TRAGEDIA. Nie moglam uwierzyc ze Hesio nie zyje. Rycze caly czas bo czytalam wszystko po ndwa razy. A bylo juz tak blisko do cieplutiego domku u niki. Ja bym tego Sk.....yna zaglodzila na smierc tak jak to zrobil z Hesiem. Ciesze sie ze chociaz Trudi juz jest bezpieczna. Teraz juz bedzie tylko lepiej dla niej. Quote
Drzagodha Posted December 24, 2009 Author Posted December 24, 2009 Nie mogłam się powstrzymać, żeby nie dodać zdjęcia naszej uroczej wrocławianki ;) Zdjęcie zrobione u Nicky w domku ;) Quote
junior89 Posted December 24, 2009 Posted December 24, 2009 Zdjęcie cool :) A minka Trudi jest powalająca i mówi sama za siebie :) Quote
aneta-amicus Posted December 25, 2009 Posted December 25, 2009 osobiście zrobię wszystko aby ten ... stanął przed sądem!! Quote
Drzagodha Posted December 25, 2009 Author Posted December 25, 2009 Szkoda, że w naszym mieście tylko nam na tym zależy... Quote
Ingrid44 Posted December 25, 2009 Posted December 25, 2009 Strasznie mi zal innych psiakow ktore sa w tym "Azylu " . To jest poprostu koszmar a nie Azyl. Mam nadzieje ze ten facet odpowie przed sadem za smierc Hesia. Ciagle placze jak o nim mysle. Zdjecie Trudi przecudowne. Wielkie uklony dla Niki za opieke nad Trudi :) :) :) Quote
aneta-amicus Posted December 26, 2009 Posted December 26, 2009 Trudi dochodzi do siebie na tymczasie. Wyglądamy za stałym domem ;-) Quote
Ingrid44 Posted December 26, 2009 Posted December 26, 2009 Niech Trudi odpoczywa po przejsciach,je i duzo sie bawi. Domek napewno sie znajdzie :) Quote
DAGA1505 Posted December 27, 2009 Posted December 27, 2009 Zarówno Nicky jak i Hessowi należy się wielkie uznanie za to co zrobili dla Trudi gdyby nie wy podzieliła by los brata Quote
malina1 Posted December 27, 2009 Posted December 27, 2009 Nie było mnie na forum, bo wyjechałam na Święta, wchodzę, a tu taka tragedia ! Biedny Hess.. A Ten morderca niech doczeka się prawdziwej kary !!! Trudi ma szczęście, że znalzła taki super Dom Tymczasowy. Quote
holly101 Posted December 28, 2009 Posted December 28, 2009 Biedny Hess... Dobrze, że dla Trudi ten koszmar zakończył się inaczej. Hop do góry, Malutka! Quote
marta0731 Posted December 28, 2009 Posted December 28, 2009 Nicky co słychać u boksiowej szczęściary?:) Wszyscy już w niej zakochani?;) Quote
DAGA1505 Posted December 29, 2009 Posted December 29, 2009 Dostałam taki cynk aby stworzyć wątek ogólolny z piekielnego Azylu tak umieścić wzory pism do burmistrza,naszego prezydenta,do wydziału ochrony środowiska, do rzecznika praw zwierząt itd aby każdy nie tylko z głogowa mógł napisać im więcej nas tym lepiej a tym bardziej ludzie nie tylko z głogowa i Amicusa Quote
Drzagodha Posted December 29, 2009 Author Posted December 29, 2009 Dzisiaj mam dostać nowe zdjęcia Wrocławianki to coś wrzucę ;) Quote
marta0731 Posted December 29, 2009 Posted December 29, 2009 [quote name='DAGA1505']Dostałam taki cynk aby stworzyć wątek ogólolny z piekielnego Azylu tak umieścić wzory pism do burmistrza,naszego prezydenta,do wydziału ochrony środowiska, do rzecznika praw zwierząt itd aby każdy nie tylko z głogowa mógł napisać im więcej nas tym lepiej a tym bardziej ludzie nie tylko z głogowa i Amicusa[/QUOTE] Nie wiem jak to się ma w sensie podziału regionalnego takich instytucji, ale myslę że to dobry pomysł i warto chociaż spróbować. Na pewno dużo osób się zaangażuje a im więcej "rozgłosu i hałasu" w takich sprawach tym lepiej Quote
Drzagodha Posted December 30, 2009 Author Posted December 30, 2009 [email protected] Adres poczty elektronicznej jest chroniony przed robotami spamującymi. W przeglądarce musi być włączona obsługa JavaScript, żeby go zobaczyć. Padła jeszcze propozycja wysyłania maili do naszego "wspaniałego" prezydenta. Każdy komu nie podoba się jak są traktowane zwierzęta w azylu może się wypowiedzieć. Mile widziany mail podpisany imieniem i nazwiskiem - wtedy jest bardziej wiarygodny. Fajnie by było, gdyby na naszą skrzynkę dotarł też mail z informacją, że poszedł mail do urzędu. [email protected] Quote
DAGA1505 Posted December 30, 2009 Posted December 30, 2009 Myślałam też aby opracować wzory żeby ludzie tylko kopiowali i się podpisywali oczywiście koniecznie imieniem i nazwiskiem.Nie każdy tam był i nie każdy wie jakie dokładnie są warunki żeby pużniej jaja jakieś nie wyszły:-) Quote
Recommended Posts