Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mam pytanie do osób które spotkały sie z tego typu chorobą. Wiem, że można operacyjnie pomóc w leczeniu. Niestety nie wiem gdzie znajdę najlepszego chirurga i nie wiem ile to może kosztować. Jeśli ktoś miał psa z tego typu choroba proszę o pomoc i jakieś informacje.

• 2 weeks later...
Posted

[quote name='beba']Mam pytanie do osób które spotkały sie z tego typu chorobą. Wiem, że można operacyjnie pomóc w leczeniu. Niestety nie wiem gdzie znajdę najlepszego chirurga i nie wiem ile to może kosztować. Jeśli ktoś miał psa z tego typu choroba proszę o pomoc i jakieś informacje.[/QUOTE]

Na forum jest dorcia44, która miała maltańczyka z tą wadą. Z tego co pamiętam operację wykonywał dr. Galanty z Wawy.

• 1 year later...
Posted

Jeśli ktoś chciałby sie dowiedzieć czgoś więcej na temat tej wady, zapytać o zabieg oraz postępowanie po nim to chętnie opowiem co i jak. Jesteśmy z moją kicią jakies 2 tyg. po zabiegu, przeszłysmy długą i bolesną drogę tak więc mysle, że mogę pomóc w razie jakichkolwiek pytań i wątpliwości.

• 2 months later...
Posted

[quote name='m55555']Jeśli ktoś chciałby sie dowiedzieć czgoś więcej na temat tej wady, zapytać o zabieg oraz postępowanie po nim to chętnie opowiem co i jak. Jesteśmy z moją kicią jakies 2 tyg. po zabiegu, przeszłysmy długą i bolesną drogę tak więc mysle, że mogę pomóc w razie jakichkolwiek pytań i wątpliwości.[/QUOTE]

U Lady ZWO zostało wykryte przypadkowo podczas USG. Nie ma objawów neurotycznych, ale usg pokazało żyłę wrotną w okolicy przed wątrobowej oraz badanie krwi amoniak 369/70 (AST i ALT też zawyżone). W poniedziałek umówiłam się na wizytę do Prof. Galanty na konsultację. Dziwne jest to, że sunia ma 2,5 roku a ta choroba diagnozowana jest głównie do 1 rż. Bardzo się martwię, ale nie tracę nadziei. Jeśli możesz to napisz coś więcej o chorobie i operacji swojej kici. Pozdrawiam

• 1 month later...
Posted

Dawno tu nie zaglądałam, stąd moje spóźnienie w odpowiedzi.Napisz proszę co u Was i jak wygląda sytuacja a ja szybko odpowiem.Pozdrawiam.