Dora Posted December 2, 2009 Posted December 2, 2009 Nie no oczywsice, sledze watek wiec czekam jeszcze na potwierdzenie ze sunia jest juz w nowym domu :) Quote
jolek68 Posted December 2, 2009 Posted December 2, 2009 i o to chodzi, jest tak fajna że jak nie ten to Twój wizytacyjny :) Quote
Shaluka Posted December 2, 2009 Author Posted December 2, 2009 Póki co to ja o niczym nie wiem... :/ Milo bylo by gdyby mogli juz mala zabrac, tylko wolalabym ich przed tem poznac... Nie obrazcie sie, poprostu nei oddam jej do nieznanych ludzi.. Quote
pelaodrudego Posted December 2, 2009 Posted December 2, 2009 Dora! nie wiem czy się zdecydują, to nie ode mnie zależy. Dodatkowy problem jest taki, że oni mają już dwa psy-Demonka z adopcji i bernardyna Bethowena. Krążą słuchy, że od nowego roku miasto ma podnieść podatek za psa. Teraz jest 50 a ma być (podobno) 80. No i to juz wydaje mi się lekka przesada byłaby. To jest mała pipidówka, ludzie bez pracy albo na niskich stawkach. Chyba miasto nie chciałoby mieć problemu bezpańskich psów. A teraz praktycznie takowych nie widać na ulicach. Chyba czeka mnie petycja do rady miasta albo i awantura w urzędzie. W każdym razie za trzy psy 150 a 240 to byłaby spora różnica. Urzędasy jak zwykle szukają pieniędzy tam, gdzie najłatwiej a nie pomyślą o skutkach. Quote
jolek68 Posted December 2, 2009 Posted December 2, 2009 Shaluka napisał(a):Póki co to ja o niczym nie wiem... :/ Milo bylo by gdyby mogli juz mala zabrac, tylko wolalabym ich przed tem poznac... Nie obrazcie sie, poprostu nei oddam jej do nieznanych ludzi.. spokojnie, jest jeszcze domek który sprawdza Dorcia i z tego co wiem to tak bardzo gruntownie, zresztą jeśli sunia pójdzie przez hekko to musi być umowa adopcyjna :) Quote
marta0731 Posted December 2, 2009 Posted December 2, 2009 Może to kiepsko zabrzmi co napiszę, ale... psy ze schronu są zwolnione z opłat... Nie macie możliwości jakoś pokombinować? Jeśli ten dom nie ma kasy a okazałby się naprawdę wymarzony... Nikt nie ma tam znajomości żeby podbili pieczątkę że pies ze schronu? Quote
Dora Posted December 2, 2009 Posted December 2, 2009 A wlasnie, mialam sie spytac bo nie pamietam, sunia jest wysterylizowana ?? Quote
jolek68 Posted December 2, 2009 Posted December 2, 2009 patrz :crazyeye: wiesz że nie pytałam :oops: Quote
Shaluka Posted December 2, 2009 Author Posted December 2, 2009 No wlasnie nie jest, sprawadzalam, blizny na brzuchu tez nie ma. Mam nadzieje, ze Wasze umowy to obejmuja, ja dlatego nie zdecydowalam sie oddac do domu, ktory tu znalazlam, niby ludzie ok, ale balabym sie niespodzianek.... Mnie teraz nie stac na jej sterylizacje na wlasny koszt, a zalezy mi by jak najszybciej znalazla nowy dom, bo.. jestem w ciazy i poprostu nie moge poswiecac jej tyle czasu ile bym chciala, no i zaczynaja sie ciezkie chwile, gdzie bywam nie do zycia. Quote
darunia-puma Posted December 3, 2009 Posted December 3, 2009 no to tylko trzymam kciuki za naszą ślicznotkę jeśli chodzi o opłaty za psa to zdecydowanie przesadzili !!! Koszmar u nas na szczęście w ogóle znieśli opłaty podatkowe za psy nie tylko te ze schroniska Mam nadzieję że będzie miała najlepszy domek na świecie życzę jej tego Quote
marta0731 Posted December 4, 2009 Posted December 4, 2009 Hopsa Ślicznotko:) Kiedy będzie coś wiadomo co z potencjalnym domkiem dla suni? Quote
jolek68 Posted December 4, 2009 Posted December 4, 2009 myślę że w niedzielę pewnie się dowiemy :) Quote
darunia-puma Posted December 5, 2009 Posted December 5, 2009 no to czekamy na wieści i trzymam kciuki żeby się udało Quote
Shaluka Posted December 6, 2009 Author Posted December 6, 2009 Mała właśnie pojechała do nowego domku, widać, że już złapali z sobą kontakt. Chyba tu jedyna bede tesknic;) Oby juz teraz miala samo szczescie w zyciu. W autku odrazu odnalazla swoje miejsce i wierze, ze tak bedzie i w nowym domu... Quote
Dora Posted December 6, 2009 Posted December 6, 2009 No to suuuper, trzymam kciuki za suczke, zeby byla szczesliwa tam gdzie pojechala. :) Quote
jolek68 Posted December 6, 2009 Posted December 6, 2009 Shaluka napisał(a):Mała właśnie pojechała do nowego domku, widać, że już złapali z sobą kontakt. Chyba tu jedyna bede tesknic;) Oby juz teraz miala samo szczescie w zyciu. W autku odrazu odnalazla swoje miejsce i wierze, ze tak bedzie i w nowym domu... a co myślisz o nowych właścicielach :) bo ja z tego co o nich wiem to lepiej chyba sunia nie mogła trafić :) Quote
darunia-puma Posted December 6, 2009 Posted December 6, 2009 wspaniałe wieści bardzo ale to bardzo się cieszę że tak się zakończyło !!!!!!!!! Quote
pelaodrudego Posted December 8, 2009 Posted December 8, 2009 Zdjęcia będą pod koniec tyg. albo na początku nast, na razie mam info: Demon oszalał z radości,tak długo wariował aż został usunięty na taras bo sunia była padnięta. Oczywiście mała nie daje sobie wchodzić na głowę i przywołuje Demona do porządku. Na razie poznaje sunia teren, dostała na odrobaczenie, potem szorowanko, szczepienia, wszystko po kolei. Śpią na dywanikach przy łóżku: sunia po str pańcia a pies po str pańci. Aha! tu jeszcze nie pisałam- jeżeli nic się nie zmieniło, to synek znajomych wymyślił jej podczas drogi imię:Luize. Quote
jolek68 Posted December 8, 2009 Posted December 8, 2009 super relacja :) dzięki za tak fajny domek :) Quote
Shaluka Posted December 8, 2009 Author Posted December 8, 2009 Tez uwazam, ze swietnie strafila. Wlasnie takiego domku szukalam.. odpowiedzialnego, oddanego, wyrozumialego i w ogole. Ciesze sie, ze mam zdawane relacje jak sie mala miewa;) Dzieki wszystkim za pomoc, ja juz naprawde nie dawalam sobie rady, za duzo na glowie i juz ciaza daje mi niezle popalic.. DZIEKI Quote
Shaluka Posted December 8, 2009 Author Posted December 8, 2009 Tez uwazam, ze swietnie strafila. Wlasnie takiego domku szukalam.. odpowiedzialnego, oddanego, wyrozumialego i w ogole. Ciesze sie, ze mam zdawane relacje jak sie mala miewa;) Dzieki wszystkim za pomoc, ja juz naprawde nie dawalam sobie rady, za duzo na glowie i juz ciaza daje mi niezle popalic.. DZIEKI PRZEOGROMNE! I rowniez czekam na zdjecia. Quote
jolek68 Posted December 8, 2009 Posted December 8, 2009 dobrze że jesteś zadowolona z nowego domku :) ja nowy domek znam od wcześniejszej adopcji, myślę że to dobry wybór, taki jaki był potrzebny :) Quote
darunia-puma Posted December 9, 2009 Posted December 9, 2009 wspaniale że mała się klimatyzuje w nowym otoczeniu teraz będzie już z górki Quote
Recommended Posts