Shaluka Posted November 25, 2009 Posted November 25, 2009 Młoda, czarno-biała sunia, ułożona, nauczona czystości. Bardzo dobry charakter, ma około roku,może i mniej. Nie więcej. Nie niszcząca, dobra dla dzieci i przede wszystkim domu. Jest niesamowita i cudowna, pełna ciepła i niesamowicie przywiązująca się. U nas niestety nie może zostać, bo moje suczki jej nie akceptują (przybłąkała się do nas wczoraj 24.11.2009). Pomóżcie znaleźć jej dom, zasługuje na to! Więcej o niej w naszym blogu, a zdjęć w galerii. Chwilowa wabi się Nova vel Mahoney. Quote
darunia-puma Posted November 25, 2009 Posted November 25, 2009 cioteczko jestem i postaram się przyprowadzić inne ciotki na ten wątek Quote
marta0731 Posted November 26, 2009 Posted November 26, 2009 Pięknotka, a tu taka cisza... Gdzie sunia przebywa? Więcej szczegółów "technicznych" prosimy Hopsa Nova:) Quote
darunia-puma Posted November 26, 2009 Posted November 26, 2009 no niestety cisza i jak tu pomóc? Quote
Dora Posted November 26, 2009 Posted November 26, 2009 No to i ja jestem :) pomysle nad dziewczyna bo ostatnio miala telefony wlasnie o sunie, wiec moze moze ale nic nie obiecuje jeszcze Quote
Dora Posted November 26, 2009 Posted November 26, 2009 Napiszcie mi na pw gdzie sunia przebywa. Quote
Shaluka Posted November 26, 2009 Author Posted November 26, 2009 Sunia przebywa u mnie w Sulejowie, znacznie więcej opisu jest o niej u mnie na stronie, jest tez znacznie wiecej zdjęc. Jak cos tu sa linki : http://wilczyduch.pl/pl/node/188 http://wilczyduch.pl/pl/node/189 A tu Galeria: http://wilczyduch.pl/pl/v/nowa/ Pomóżcie, mała jest GE-NIAL-NA!! Charakter cud-miod, potrafi spokojnie leżeć w domu ile potrzeba(mam male dziecko to raz, a dwa, ze musze chodzic na dwa razy wiecej spacerow, bo z moimi sukami sie nie dogaduje i wtedy zostaje w domu i nic nie niszczy, spokojnie spi, nie wyje, ani nic). Gdybym mogła bym ja zostawila, ale chocby przez moje dziewczyny nie moge. Dodam, ze umie jezdzic autem i w ogole, bardzo szybko sie przywiazuje i jest bardzo wierna i posluszna sunia. Quote
Dora Posted November 26, 2009 Posted November 26, 2009 a czy sunia wytrzyma sama 7-8 godzin , jak wlasciciele beda w pracy/szkole ?? Quote
jolek68 Posted November 26, 2009 Posted November 26, 2009 Dora mam pytać, czy robiłaś info tu i tam :) Quote
Shaluka Posted November 27, 2009 Author Posted November 27, 2009 Jak odpisalam na pw, mala byla ostatnio zostawion na bite 6 godzin i nic nie zniszczyla, nie wyla, grzecznie spala. Quote
darunia-puma Posted November 27, 2009 Posted November 27, 2009 więc czekamy na wieści czy będzie dla małej domek Quote
Dora Posted November 27, 2009 Posted November 27, 2009 Jest duza szansa, ale musimy jeszcze poczekac na wynik wizyty przedadopcyjnej. Quote
Shaluka Posted November 27, 2009 Author Posted November 27, 2009 Super by bylo. Dodam, ze mloda jest tez super do malych dzieci. Dzis miala kontakt trzeciego stopnia z moim rocznym synkiem. Rewelacja, ba cierpliwosc tez dlugo miala, bo maly za wszelka cene musial trzymac za koniec smyczy i nie pozwal bym mu pomagala, wiec musialam z boku asekurowac. Ogolnie nie boi sie dzieci, jest cierpliwa, ufna, co najwuyzej uszy kuli jak maly wyciagal do niej rece by poglaskac. I zauwazylam, ze jak mowi sie "sotan" i podnosi plasko dlon to robi coś a la waruje. Nie wiem czy nie za duzo wymagam, ale czy bede mogla miec choc nadzieje, by jak bede we Wrocku mogla mloda odwiedzic i sie spotkac? Dodam, ze moja matka mieszka w Jeleniej Gorze, wiec co neijmniej raz do roku przez Wroclaw przejezdzam.... Quote
Shaluka Posted November 27, 2009 Author Posted November 27, 2009 Z dzisiejszego spaceru, wiecej postaram sie dodac do galerii, ale poki co nie mam kiedy. Quote
jolek68 Posted November 27, 2009 Posted November 27, 2009 szukałam gdzie tylko mogłam i dziwne ale nikt nie szuka tej suczki :( a szkoda bo bardzo ciekawa psina :) Quote
Shaluka Posted November 27, 2009 Author Posted November 27, 2009 No i jeszcze kilka bezposrednio ze spaceru i jedno pokazujace podejscie do glaskania. Mala jest naprawde niesamowita.. Quote
darunia-puma Posted November 27, 2009 Posted November 27, 2009 piękna jest powiedz mi proszę jak długo może z Tobą zostać ? Quote
jolek68 Posted November 27, 2009 Posted November 27, 2009 zrobiłam wątek na mamutach i mam pytanko, kontakt do kogo i jaki ma być ;) wykorzystałam teksty z tego wątku bo ja chyba ostatnio jakaś leniwa jestem :evil_lol: http://forum.alaskan.malamut.org/viewtopic.php?p=128382#128382 z S-O też wkleję wątek i jak macie tam konto to też zajrzyjcie, może coś dopisać... Quote
jolek68 Posted November 27, 2009 Posted November 27, 2009 koniecznie proszę o info w sprawie kontaktu bo mnie zlinczują :) a tu S-O: http://forum.stake-out.org/viewtopic.php?p=168164#168164 Quote
Shaluka Posted November 28, 2009 Author Posted November 28, 2009 Kontakt do mnie na [email protected] lub telefon 602151557 No wlasnei u mnei za dlugo nie mzoe byc, bo to jest dosc dominujaca suka i z moimi sie nie dogaduje za Chiny.... Zaś zostać może jeszcze tak do mikołajek, max dwa tygodnie, bo potem jade do matki z cala wataha i poprostu nie bedzie mozliwiosci jej zabrac(wszystkie jada w aucie-ahambra), ani zostawić, bo tu nie będzie miał się kto nią zajać, tym bardziej, że już sie bardzo przywiazala i jak ide na spacery z reszta bandy, to troche panikuje i lata od okna do okna. Nie chce by sie przywiazala bardziej, by potem lepiej zaaklimatyzowala sie w nowym domu, poza tym.. ja tez sie strasnzie do niej przywiazuje.... Quote
Dora Posted November 28, 2009 Posted November 28, 2009 Mysle ze na dniach bede wiedziec czy ten domek nadaje sie na hasiora i czy moglaby pojechac do nich. Jak cos bede wiedziec to dam znac. Quote
marta0731 Posted November 28, 2009 Posted November 28, 2009 Więc pozostaje trzymać kciuki i oby to był bardzo krótki wątek i sunia szybko trafiła "w dobre ręce":) Quote
darunia-puma Posted November 28, 2009 Posted November 28, 2009 niestety mało tutaj jest nas na tym wątku.......... ale może damy radę Dora kochana staraj się proszę i oby był najlepszy a może akurat na malamutach ktoś ją wypatrzy Quote
Shaluka Posted November 28, 2009 Author Posted November 28, 2009 Ona faktycznie ma troche łepek malamutowy, ale jest mala i drobna, to haszczka. Fakt, ze w zyciu mialam tylko dwa rodowe haszczaki, ale Bali, jest dwa razy od niej wiekszy, a papierow nie ma podrobionych ;) Dzis bylam z nia na rowerku, na szelkach manmatowskich i mala ladnei w nich biega, umie ciagnac, ale jak sie nie chce, i jak upomni to nie ciagnie. Troche boi sie aut i jest strasznie domowa sunia, poprostu jestem w szoku, zade z moich psow nie chcial nigdy tyle w domu siedziec, a juz napewno nie potrafil tyle spac ;) Lubi Wolfsbluta(karma), a z moim synkiem to juz najwieksi przyjaciele. Boze dlaczego nie moze zostac u mnie.. ech, ze te moje sucze to tylko od szczeniaka na stale zaakceptuja inna babe... :'(BuUu Quote
Recommended Posts