elinka Posted February 25, 2010 Posted February 25, 2010 [FONT=Arial]Wiem tyle:[/FONT][FONT=Arial] [/FONT][FONT=Arial]Imię: [/FONT][FONT=Arial]Elipsa[/FONT][FONT=Arial] Płeć: [/FONT][FONT=Arial]suka[/FONT][FONT=Arial] Wiek: [/FONT][FONT=Arial]5 miesięcy[/FONT][FONT=Arial] Miejsce pobytu: [/FONT][FONT=Arial]Inowrocław[/FONT][FONT=Arial] Województwo: [/FONT][FONT=Arial]kujawsko-pomorskie[/FONT][FONT=Arial] Szczepienia: [/FONT][FONT=Arial]brak info[/FONT][FONT=Arial] Historia: [/FONT][FONT=Arial]???[/FONT][FONT=Arial] Rozmiar: ( S/M/L...) [/FONT][FONT=Arial]docelowo chyba L?[/FONT][FONT=Arial] Charakter: [/FONT][FONT=Arial]zachowanie jak typowy szczeniak Malinois [/FONT][FONT=Arial] Kontakt[/FONT][FONT=Arial]: mam nr telefonu Karoliny, ale nie wiem, czy mogę go podawać? To może esperanza poda swój? Wątek: na razie jest tylko ten http://www.dogomania.pl/threads/174456-Elipsa-szczeniak-w-typie-owczarka-MALINOIS-pilnie-szuka-domu-Mama-Sheyna-takA-e[/FONT] Quote
esperanza Posted February 25, 2010 Posted February 25, 2010 Elinko na poprzedniej stronie jest pytanie do Ciebie, czy mogłabyś zabrać znowu Elipsę do siebie na dt, bo napisalas, że Twoja obecna tymczasowiczka idzie do adopcji. Quote
elinka Posted February 25, 2010 Posted February 25, 2010 wcześniej tego pytania chyba nie było, bo nie widziałam. ;) esperanzo, nie wiem. Obecnie jestem zbyt rozbita Mają, aby myśleć o czymkolwiek. Właśnie za pół godziny przyjeżdża po nią Pati-C. :placz: Mój TZ powiedział, że jeśli będę tak emocjonalnie podchodzić do tymczasowiczów, to na żadnego następnego psa już się nie zgodzi. Dlatego muszę trochę dojść do siebie. Dam Ci później odpowiedź. Quote
Owieczka Posted February 25, 2010 Posted February 25, 2010 esperanza czy możesz uzupełnić reszte [FONT=Arial]Szczepienia: Historia:[/FONT] Quote
Paoletta Posted February 25, 2010 Posted February 25, 2010 Historia ta co jest na początku w wątku czyli Elipsa wraz z czwórką rodzeństwa i matką została znaleziona koczująca pod lasem. Na początku były dokarmiane lecz gdy szczeniaczki podrosły trzeba było je stamtąd zabrać. Trafiły do awaryjnego DT w Warszawie. Elipsa jednak miała szczęście i pojechała do wspaniałego DT w Inowrocławiu. Została adoptowana i już myślała, że znalazła swoje miejsce jednak okazało się, że jej Pani nie jest przygotowana na posiadanie ruchliwego, szalonego szczeniaczka i teraz Elipsia pilnie szuka nowego domku! Może ty jesteś tym człowiekiem, którego będzie mogła pokochać bezwarunkową, wieczną miłością, bez strachu i niepewności! To malutki piesek, który chce w końcu zaznać dziecięcego życia! Hihi, poniosło mnie ;) A rozmiar to raczej coś pomiędzy M i L Quote
Paoletta Posted February 25, 2010 Posted February 25, 2010 a dałybyście mi linka do zbiorczego szczeniaków (i mikropsów jeszcze szukam), bo nie mogę znaleźć.. Quote
Owieczka Posted February 26, 2010 Posted February 26, 2010 Paoletta napisał(a):a dałybyście mi linka do zbiorczego szczeniaków (i mikropsów jeszcze szukam), bo nie mogę znaleźć.. Mówisz i masz :) Wątek szczeniakowy http://www.dogomania.pl/threads/179156-SZCZENIAKI-w-potrzebie-Pomagamy-maluchom-PomA-A-i-TY-OGLOSZENIA-POTRZEBNE Watek mikropsiaków http://www.dogomania.pl/threads/176778-MIKROPSY-w-potrzebie-POTRZEBUJEMY-OGLOSZEN-PROSIMY-O-POMOC Quote
saJo Posted February 27, 2010 Posted February 27, 2010 Wczoraj nareszcie sniegu bylo juz tak malo, ze mozna bylo dostac sie na nasz plac szkoleniowy. Sheyna w koncu miala okazje pobiegac bez (ciezkiej w taka pogode) linki. Zachowywala sie wzorowo. Zadnego wachania, biegania samopas, caly czas byla zainteresowana zabawa ze mna, bieganiem za pilka. Ta suczka chce tylko czlowieka, wrecz nie potrafi bawic sie sama. Gdy dalam jej wolne, ganiala z Gnojkiem, ale w kazdym momencie byla odwolywalna. Bez problemu przynosila pilke. Bez leku biegala po sliskiej (mokrej) palisadzie Gdy cwiczylam z Whisky'm stale byla blisko mnie i zaczepiala aby zajmowac sie wlasnie nia. Bardzo fajna suczka dla kogos, kto bedzie chcial z nia cos robic! Quote
Paoletta Posted February 27, 2010 Posted February 27, 2010 Super. Jak miło się to czyta. A co z Państwem proserpine ? Quote
saJo Posted February 27, 2010 Posted February 27, 2010 Moim zdaniem, to nie jest najleprze rozwiazanie aby Sheyna trafila do domu, gdzie jest kot. Nie bede sie na forum rozpisywac dlaczego. Esperanza przychylila sie do mojej opini, szczegolnie ze nie ma wielkiego pospiechu, Sheyna ma sie dobrze, krzywda jej sie nie dzieje, a zainteresowanie jej adopcja jest. Czekamy na odpowiedz z jednego domku, ktory mi wydaje sie domkiem idealnym, ale ostateczna decyzje ta osoba bedzie mogla podjac w polowie marca. Quote
Paoletta Posted February 27, 2010 Posted February 27, 2010 to fajnie. wszystko się układa. trzymamy kciuki nadal. a Państwo nie chcą może Elispy? Quote
saJo Posted February 28, 2010 Posted February 28, 2010 Jesli ktos ma ochote poogladac, na belgach sa nowe fotki. http://bb.belgi.com.pl/index.php?page=Thread&postID=140871#post140871 Quote
karolina_g_k Posted February 28, 2010 Posted February 28, 2010 Etiuda/Malinka w domu stalym ochrzczona jako Nuka ma się świetnie i jest taka cudna :) Umie tez latać, tu startuje panienka ;) Quote
saJo Posted February 28, 2010 Posted February 28, 2010 [quote name='karolina_g_k'] Umie tez latać, tu startuje panienka ;) Malinka nielatajaca to nie malinka :D Quote
Paoletta Posted February 28, 2010 Posted February 28, 2010 super. dziękujemy za zdjęcia! usta się same śmieją. Entek też oglądał :) ale ma piękną siostrę. Quote
esperanza Posted March 1, 2010 Posted March 1, 2010 saJo coś wiadomo o dt u Kasi dla Elipsy? Rozmawiałam z Olą o Sheynie. Poczekamy do połowy miesiąca na jej decyzję. Quote
saJo Posted March 1, 2010 Posted March 1, 2010 Jestem z nia caly czas w kontakcie. Dzis ma znac odpowiedz w sprawie mieszkania, ale to nic pewnego, bo wlascicielka caly czas przeklada termin :/ Quote
saJo Posted March 1, 2010 Posted March 1, 2010 Ja bym wznowila. Domek nie jest pewnyna 100% (choc Sheyna skradla serce), a ludziom dzwoniacym o nia mozna przy okazji proponowac Elipse. Wczoraj przykladowo zadzwonil Pan o Sheyne, zupelnie nie mial pojecia o Elipsie, ale tez sie nia zainteresowal. Ma wpasc za ok tydzien poznac Sheyne, ot tak zobaczyc, jak sie zachowuje, pomimo ze powiedzialam o domku, z ktorego na odpowiedz czekamy. Quote
proserpine Posted March 1, 2010 Posted March 1, 2010 dzien dobry przepraszam ze tak dlugo sie nie odzywalam ale choroba mnie dopadla. My rowniez nie chcielibysmy ryzykowac krzywda Cleo i jesli Sajo uwaza ze nie ma mozliwosci pogodzenia Cleo i Sheyny to bardzo nam przykro Jesli chodzi o adopcje Elipsy powiem szczerze ze nigdy nie mialam szczeniaka i troszke obawiam sie czy podolamy , zazwyczaj byly to psy starsze wziete z ulicy pelne urazow i w kiepskim stanie praca nad nimi wymagala poswiecenia i cierpliwosci. Nie ukrywam ze bardzo bysmy chcieli pomoc , wiec moze zaoferujemy tymczas do czasu az sprawa sie nie wyjasni , tym bardziej ze z tego co mi wiadomo sytuacja Elipsy nie jest ciekawa i podejzewam ze jesli obecny wlasciciel nie daje sobie z nia rady to tylko zepsuje jej charakter a czym dluzej to trwa tym gorzej dla pieska. Czy moglabym uzyskac informacje jakie problemy stwarza Elipsa ze obecny wlasciciel jej nie chce??? Z tego co zdazylam przeczytac na formum to na dt zachowywala sie dobrze ale byla pod kontrola starszego pieska. Ja tez kiedys mialam 2 psy na tymczasie i starsze wychowywalo mlodsze. Zanim zdecydujemy sie wziasc Elispe chcielibysmy sie dokladnie dowiedziec na co mamy sie przygotowac i jakie problemy napotkac . pozdrawiam serdecznie Ps. Tak jak pisalam powyzej jesli Elipsa ma problem z dt mozemy ofiarowac swoja pomoc od zaraz. Nie wiem tylko czy bylibysmy w stanie zalatwic transport tak daleko. Z Olsztynem nie bylo by problemu, ale za to tylko w weekend. Osobiscie nie mamy samochodu.. Quote
Recommended Posts