TenPiotr Posted May 14, 2011 Posted May 14, 2011 Dzisiaj jak bylem u niego, to na boksie bylo napisane, ze ten pies je 'tylko konserwe' , wiecej dowiem sie u weta Quote
Noelle Posted May 14, 2011 Posted May 14, 2011 wchodząc dziś na pocztę, zastałam to :loveu: : [URL="http://imageshack.us/photo/my-images/855/zdj090.jpg/"][IMG]http://img855.imageshack.us/img855/6030/zdj090.jpg[/IMG][/URL] Śpiąca królewna. :loveu: Państwo są nią zachwyceni! :) więcej info wkrótce, Szeri dopiero się aklimatyzuje strasznie się cieszę, że moje cudo tak super trafiło!!! :multi::multi: ale dziś jacys ludzie oddali kolejnego bullowatego. :( Quote
anita_happy Posted May 14, 2011 Posted May 14, 2011 oglaszam WIKI ciągle ... ma 1000 wejść...i co....echo..cholera! Quote
Rumi. Posted May 14, 2011 Posted May 14, 2011 jaka księżniczka :loveu: byłam dziś z Lolkiem na spacerze gdy wszyscy się zmyli i nie było żadnych psów obok na wybiegach, stopniowo ściągałam kaganiec i smycz odpinałam, świetny jest :loveu: nie zauważyłam żadnych przejawów agresji wobec człowieka Quote
wilczyca Posted May 14, 2011 Posted May 14, 2011 [quote name='paoiii']wilczyco wiem że swego czasu był dokarmiany, ale naprawdę karmę hypoalergiczną dostaje?[/QUOTE] tak, i jest nadal dokarmiany rano Quote
Avaloth Posted May 14, 2011 Posted May 14, 2011 Przed chwilą się zachwycałam zdjęciem Szeri z rodzicami xd A potem im opowiedziałam jaki z niej przyjemniaczek do psów, a moja mama tylko ' i ktoś ją adoptował? oO' xD Strasznie fajnie że ludzie już piszą, zdjęcia etc, miejmy nadzieję że wariatka im nie będzie sprawiać większych problemów :loveu: Quote
Noelle Posted May 14, 2011 Posted May 14, 2011 dużo psów jest niefajnych do innych, dla mnie ważniejsze, żeby do ludzi była ok. :) też mam taką nadzieję, jak do tej pory Szeri zachowuje się super. :) Quote
Rumi. Posted May 14, 2011 Posted May 14, 2011 [B]Dziewczyny dziś po zamknięciu schroniska była dziwna sytuacja, wszystkiego nie opiszę ale najważniejsze info: uważać na faceta który będzie chciał przyjść do Ediego i dać mu smaczki! Mówi iż miał go 8 miesięcy i go użarł w nos, bo ma blizny. Jak coś to lecieć do pracownika w tej sprawie, to taki nieprzyjemny facet z wyglądu. Bardzo chciał psa dokarmić i pokazywał blizny, obawiamy się iż chce psa otruć, może jako zemstę....[/B] Quote
Noelle Posted May 14, 2011 Posted May 14, 2011 :crazyeye::crazyeye::crazyeye: pracownicy wiedzą coś o tym facecie więcej? co za ludzie chodza po tym swiecie :-o Quote
Rumi. Posted May 14, 2011 Posted May 14, 2011 Dyżurna z nami była więc pewnie ostrzeże jak coś, spytam się jutro jej Quote
Avaloth Posted May 14, 2011 Posted May 14, 2011 Paulina w jakim wieku, jak mniej więcej wygląda gościu ? Żeby wiedzieć na wszelki wypadek. Quote
Rumi. Posted May 14, 2011 Posted May 14, 2011 Nie umiem oceniać po wyglądzie... Tak może z 35-40, czerwony, z tych co nie potrzebują alkoholu aby być czerwonym :P blizny na nosie .... Quote
aniamala Posted May 14, 2011 Posted May 14, 2011 Po nosie go poznacie, rzeczywiście jest lekko zmasakrowany Quote
Rumi. Posted May 14, 2011 Posted May 14, 2011 Bez przesady, ja nie widziałam aż tak blizn bo były tak samo czerwone jak twarz... Ale widać je Quote
Rumi. Posted May 15, 2011 Posted May 15, 2011 Zdementuję niektóre plotki, napisałam iż [B]bardzo chciał[/B] psa dokarmić i [B]obawiamy się[/B] ż chciał psa otruć, a więc on nie wszedł na teren schroniska bo było po 17 i nie wiemy napewno iż chciał chciał otruć go, tylko się tego obawiamy! Proszę nie czytac miezy wierszami :) Quote
paoiii Posted May 17, 2011 Author Posted May 17, 2011 Kilka dni temu Niko poszedł do domu, niestety nie wiem gdzie... - adopcja schroniskowa. Do domu dziś pojechał także Disel, z czego się bardzo cieszę!!! Należało mu się to cuuudny pies!!! :) Zamieszkał u TenPiotr także będą świerze relacje jak narazie najnowsze info: "Dieselek przyjechal do nowego domku . Do samochodu wsiadł bardzo chętnie, a w drodze spoglądał na wszystko, co go otaczało. Gdzieś w połowie drogi, położył się na mnie i tak patrzył przez okno . Gdy weszlismy do klatki, stawal przed paroma drzwiami z nadzieja, ze beda to te wlasciwe Jednak jak doszlismy na nasze piętro, od razu podbiegl do prawidlowych drzwi Wszedl do mieszkania z wielką chęcia, obwąchując wszystko dookoła. Zobaczyl swoje legowisko, położył się i zaczął się turlać na nim po czym wstał szczęśliwie merdając ogonkiem i poprawił wcześniej 'rozwalone' posłanie. Teraz słodko śpi, jest zmęczony podróżą i tymi wszystkimi nowymi rzeczami " Quote
Rumi. Posted May 17, 2011 Posted May 17, 2011 Ale miło się czyta takie wieści :loveu: Czekam na więcej od samego zainteresowanego :razz: Quote
Noelle Posted May 17, 2011 Posted May 17, 2011 jak już pewnie wiecie- Niko poszedł do domu... a ja mam newsy od właścicieli Szeri. :D maleńka nie jest nauczona załatwiania się na polu, ale właściciele się nie zrażają absolutnie, tylko z nią pracują nad tym. :D była już u weta, bo ma biegunkę, oraz też być może zapalenie pęcherza (często siusia, a nie pije dużo), gdy będą wyniki badań, to dowiedzą się więcej. Szerikówna ciągnie na smyczy, więc kupili jej szelki. :) ma długie spacery, ale i tak energii jej nie ubywa. śpi w łóżku, pod kołderką, jest w domu grzeczna. na razie jeszcze nie zdarzyło się, żeby została sama w domu, ale kiedyś to musi nastąpić i zobaczymy, jak się będzie zachowywać. :) ślicznotka nie jest bojowo nastawiona do psa osoby, mieszkającej obok nich, A TO JEST BARDZO DOBRY ZNAK. :D właściciele zostawili jej imię Szeri, bo pasuje do niej i jest ładne. :) ogólnie ma cudny dom i jestem mega szczęśliwa. :loveu: edit. oj, nie widzialam, ze napisalas juz o Niko xd Quote
paoiii Posted May 18, 2011 Author Posted May 18, 2011 Kolejna relacja od Diselka :) "Wczoraj wieczorem Disel byl na dwugodzinnym wieczornym spacerze, po ktorym przyszedl ucieszony i od razu poszedl spac Rano wstaje, a on spi na kocu na srodku pokoju zwiniety w kulke, jak to slodko wygladalo O godzinie 6 poszlismy na spacer i bylismy na nim godzine. Disel chodzil ladnie na smyczy, nie ciagnął, a jak pies na niego szczekal, to popatrzyl sie na niego groznym wzrokiem, w koncu tamten zrezygnowal i udał się w inna strone : Wczoraj mial dziwną kupę, chyba czyściło go troche, ale dzisiaj juz OK Gdy weszlismy do windy, oparl sie o poręcz i podziwiał swoje wdzięki w dużym lustrze Myslalem, ze na poczatku nie bedzie wylewny do mnie i mojej rodziny, ale jak przyszedlem niedawno ze szkoly , to cieszyl sie jak dziecko i wtulił się we mnie mocno no, to tyle jak na razie A i jeszcze dodam, ze nie wykazal ani kszty agresji wobec jakiejkolwiek osoby żadnego warknięcia. NIC! A rozciąga się przepięknie " Quote
paoiii Posted May 18, 2011 Author Posted May 18, 2011 Byłam dziś w schronisku. Na spacerze był Nero, Aster, Nacja i Kora. Dolewając później wodę do misek zauważyłam że Kora bardzo chce się nią bawić. Jak będe w najblizszym czasie i będzie ciepło to pojdziemy na wybiej i wezmiemy wodę w wiaderku :D zobaczymy co wymyśli Quote
Avaloth Posted May 18, 2011 Posted May 18, 2011 a do boksu Diselka coś wrzucili czy na razie pusty ? :) Wiadomo już ostatecznie jakie psy będą na Marszu ? Quote
paoiii Posted May 18, 2011 Author Posted May 18, 2011 [quote name='Avaloth']a do boksu Diselka coś wrzucili czy na razie pusty ? :) Wiadomo już ostatecznie jakie psy będą na Marszu ?[/QUOTE] Na marszu z tego co wiem idą 3 psy ze schroniska, raczej napewno jakies ze szkolenia. Co do boksu Diselka to jest tam juz taki wychudzony psiak. Quote
Asior Posted May 20, 2011 Posted May 20, 2011 [B]Zwracam się o pomoc do wolontariuszy, którzy nie raz otrzymali od nas pomoc. Otóż trzeba porozwieszać plakaty dotyczące czerwcowego koncertu (jak najszybciej), po lecznicach weterynaryjnych, czy sklepach zoologicznych, lub innych miejscach jakie wpadną Wam do głowy. Czasu jest mało, a nam brak ludzi, żeby ich wysyłać jeszcze w miasto z plakatami. Praca wolontariusza polega nie tylko na jeżdżeniu do schroniska, ale również na pomocy w biurze KTOZ. BARDZO PROSZĘ O POMOC!!!!!!! plakaty do odbioru w biurze KTOZ[/B] Quote
Avaloth Posted May 20, 2011 Posted May 20, 2011 [quote name='Ank@']Tylko psy ze szkolenia idą na marsz.[/QUOTE] To wiem, tylko nie wiem jakie konkretnie. Słyszałam że Master i coś jeszcze, o Fidlu coś mi się o uszy obiło, ale właśnie nie było to pewne, dlatego pytam ;) Quote
Recommended Posts