Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Haneczka na smyczy to coś nowego, Lwica piękna a Ty Faith nie pisz, że nie umiesz robić opisów bo są bardzo dobre. Jak zachowuje się Lwica na spacerze bo słyszałam, że potrafi podgryzać, to prawda?

Posted

Nie, Lwica co prawda umie na smyczy pociągnąć, ale nie podgryza, nie zaobserwowałam u niej takiego zachowania :)
Hankę na smyczy chyba też [B]paralela_konkwiskador[/B] wyprowadzała :)

Posted

[IMG]https://lh6.googleusercontent.com/-oexDAOinGVw/UZ-N_-UgmHI/AAAAAAAAAdQ/9E65MqhsamM/w413-h619-no/IMG_5962.jpg[/IMG]

Teraz już wiem kto robi te wszystkie dziury i wykopy na wybiegu:)

Posted

[quote name='faith35']Nie, Lwica co prawda umie na smyczy pociągnąć, ale nie podgryza, nie zaobserwowałam u niej takiego zachowania :)
Hankę na smyczy chyba też [B]paralela_konkwiskador[/B] wyprowadzała :)[/QUOTE]

Hehehe, nie, ja też za pomocą Oli, szłyśmy ze szkoloną wolontariuszką, Innukiem no i sprytnym sposobem złapaną Hanką:D

Posted (edited)

[quote name='paralela_konkfistador']nie mam weny na opis dla Sokratesa, nie znam tego psa aż tak dobrze...[/QUOTE]
Sokratesowi zrobiłam opis:

[B]Sokrates j[/B][B]est pięknym i spokojnym psem, aż dziw bierze, że taki pies trafił do schroniska i nadal nie ma domu. Może dlatego, że większość czasu siedząc w boksie zbyt głośno domagał się uwagi innych ludzi? Sokrates jest psem w typie sznaucera olbrzyma. Towarzyski, bardzo miły w kontaktach z człowiekiem, pełny uroku i niekłopotliwy. Jest bardzo ufny i pełny psiego ciepła. Uwielbia tulenie się, pieszczoty i głaskanie, natomiast nie przepada za czesaniem. Na spacerach Sokrates jest bardzo posłuszny, nie ciągnie, więc także osoba starsza dałaby doskonale sobie z nim radę. Zgodny z innymi psami, nie reaguje na zaczepki. Sokrates nadal czeka na dom... Dom, który ofiaruje mu miłość, opiekę i bezpieczeństwo. Dom, który go już nigdy nie porzuci i nie zrani.[/B]

Edited by faith35
Posted

[B]paralela_konkwiskador
[/B] tak mi jeszcze chodzi po głowie ta wczorajsza wizyta. Może by zaproponować tym ludziom kogoś z SMS-ów, np. Ritę? Z tego co czytam lubi wodę (a tam jest staw i na dodatek rów z wodą jak w strumyku przy schronisku) i dogaduje się z innymi psami. Albo Klusia, a może Spajdi? Nie wiem tylko jak one reagują na małe dzieci.

Pod opisem Sokratesa podpisuje sie obiema rękami i nogami:evil_lol:

Posted

[quote name='Rozeda'][B]paralela_konkwiskador
[/B] tak mi jeszcze chodzi po głowie ta wczorajsza wizyta. Może by zaproponować tym ludziom kogoś z SMS-ów, np. Ritę? Z tego co czytam lubi wodę (a tam jest staw i na dodatek rów z wodą jak w strumyku przy schronisku) i dogaduje się z innymi psami. Albo Klusia, a może Spajdi? Nie wiem tylko jak one reagują na małe dzieci.[/QUOTE]

Hmmm no można o tym pomyśleć. Skoro ludzie są fajni, to szkoda marnować miejsce u nich w domu na psiaka... Zapytam w biurze co o tym sądzą.

Posted

Ja wskazałam na SMS-y z myślą, ze byłaby to dla tych ludzi pomoc finansowa w razie czego, no i duży spokojny pies może nie robiłby wypadów na wieś tylko trzymał się posesji.

Posted

Całe szczęście, byłam w schronisku, kiedy Państwo przywieźli go do schroniska, znalezionego gdzieś na poboczu..
Przy okazji, zaproszę na fanpage naszych psiaków, dogomania nie jest pewna, jeśli chodzi o zdjęcia.. Posty nie są zapisywane od marca i gdyby była poważna awaria dogomanii to wszystkie posty, które były napisane później niż w marcu po prostu się kasują... Dlatego tutaj mam takie 'zabezpieczenie', a przy okazji i psiaki są udostępniane i jest większa szansa, że ktoś je zauważy... Powoli ulepszam stronę - tło jest zrobione, a dodatkowo przy każdym zdjęciu będzie wklejane logo 'Zielonogórskie psy do adopcji" :) [URL="https://www.facebook.com/pages/Zielonog%C3%B3rski******-do-adopcji/391787687586130?cropsuccess"]https://www.facebook.com/pages/Zielonog%C3%B3rski******-do-adopcji/391787687586130?cropsuccess[/URL] Zapraszam :)

Posted (edited)

Przypomnę, żeby nie uciekło ;)
[quote name='tygrrrysek']Cały czas czekam na dalsze karty do robienia, bo mam czas do 30 maja, a później dopiero od około 14 czerwca. Chyba zależy nam, żeby psy miały aktualne opisy ;) Prosiłabym o dosłanie mi tych kart do wtorku (28 maja) :p[/QUOTE]

Tygrrrysku czy chodzi o psy podane w tym poście:

[quote name='tygrrrysek']Potrzebuję opis skrócony następujących psów: Hedar, Puszek i właściwie tyle :D
Rozbudowanych potrzebują: Epika, Cywil, Kolik, Miła, Tatar, Wilik, Wesół, Morris, Princessa, Magus.
[/QUOTE]

Tak jak napisałam, nie znam ich, trochę informacji przesłałam o Morrisie. Kto zna w/w psy i zrobi im opisy?

Cudowne zdjęcia faith35 i powiedz, czy chcesz żeby mod zamienił je na linki? Szkoda byłoby.
Są za duże myślałam, że się zorientujesz, ale widzę, że nie.
Najbardziej podoba mi się Lwica, jest urzekająco piękna. No i są opisy, bardzo ładne, psy wręcz gotowe do ogłoszeń :lol:i

Rozeda masz rację, bardzo ładne zdjęcia Nerfki, podmieniłam już w ogłoszeniach.

Edited by wykrywka
Posted

Tyle tego zmniejszania, ah...

Cóż... Trzeba będzie się pomęczyć...

Rozeda, fb to facebook, a fp to fanpage, gdzie umieszcza się różne zdjęcia i opisy ;)

Zdjęcie Aresa - przerobione specjalnie na fanpage :)

[IMG]http://i40.tinypic.com/292mw78.jpg[/IMG]

Posted

Wykupiłam trzy pakiety ogłoszeń ( na 25 portalach ) dla Zielonogórskich psiaków, tutaj wątek ogłoszeniowy :

[url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/243659-IV-BAZAREK-OGŁOSZENIOWY25za-3-zł-45za-5zł-55za-8zł-do-31-05-13-22-00[/url]

Tylko tak mogę Wam pomóc. Pozdrawiam :)

Posted

Mówiąc opisy mam na myśli psy wymienione wcześniej oraz te, które waszym zdaniem nie pasuję do danego psa. Skoro dużo osób marudziło, że są nieaktualne to zróbmy tak, żeby były :p

Posted

"Marudy" :razz: brać się do roboty :mad:.
Tygrrrysku podeślę Ci na maila nowy opis Borysa taki, z jakim go obecnie ogłaszam, stary jest zupełnie nieaktualny.
Pierwsza strona wątku zaktualizowana o kolejne psy :p

Posted

[quote name='Ania24']Wykupiłam trzy pakiety ogłoszeń ( na 25 portalach ) dla Zielonogórskich psiaków, tutaj wątek ogłoszeniowy :

[URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/243659-IV-BAZAREK-OGŁOSZENIOWY25za-3-zł-45za-5zł-55za-8zł-do-31-05-13-22-00[/URL]

Tylko tak mogę Wam pomóc. Pozdrawiam :)[/QUOTE]

to ja dokupiłam 10 pakietów-może będzie to szczęśliwa 13 :)

Posted

[quote name='tygrrrysek']Mówiąc opisy mam na myśli psy wymienione wcześniej oraz te, które waszym zdaniem nie pasuję do danego psa. Skoro dużo osób marudziło, że są nieaktualne to zróbmy tak, żeby były :p[/QUOTE]

Ja się wstrzymałam po tym jak [B]tygrrrysek [/B]stwierdziłaś żeby nie szaleć z tymi kartami bo prezesi dadzą Ci po tygrysich uszach:cool3:
Po Twojej korekcie propozycji informowałaś, że potrzebujesz tylko opis skrócony następujących psów: Hedar, Puszek a rozbudowany: Epika, Cywil, Kolik, Miła, Tatar, Wilik, Wesół, Morris, Princessa, Magus.
Hedara kojarzę tylko ostatnio z kulejącą, chorą łapą i powolnymi, skróconymi spacerami a Puszka w ogóle nie znam. O Epice, Tatarze i Morrisie mogę tylko tyle powiedzieć co mają na stronie, o pozostałych nic.
Może trzeba by wysłać maile do reszty wolontariuszy, podejrzewam, że znajdą się tacy, którzy częściej wyprowadzają te psy i mogą coś więcej o nich napisać.
Przy dzisiejszej wizycie w schronie zerknę jeszcze na karty tych psów, które trochę znam.