Agasia Posted April 9, 2006 Posted April 9, 2006 [quote name='alanowak']a Puppy??? dla mnie to dziwne, pierwszy raz z takim czyms sie spotykam..[/QUOTE] Puppy w Warszawie tak ;) Znam ten "bol" bo za kazdym razem jak moj pies zdobyl zw.ml i to po ciezkiej "walce" (raz na 8 psow, raz na 6) to nie bylo bisu juniorow :evil_lol: Quote
Agama Posted April 9, 2006 Posted April 9, 2006 FLASZI gratulacje:multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :laola: :terazpol: MYSLE ,ZE nie odnioslas kontuzji i zdrowa wrocilas do domku:lol: Quote
basia Posted April 9, 2006 Posted April 9, 2006 Bardzo prosze jakąs dobrą duszę o stawkę owczarków podhalańskich (gr. 1 ). Były chyba tylko 2, więc nie będzie dużo pisania :eviltong: ;) Quote
Marcino1978 Posted April 9, 2006 Posted April 9, 2006 gratulacje dla tych co wygrali a tym co się nie udalo pewnie uda się następnym razem :razz: Quote
jo-jo Posted April 9, 2006 Posted April 9, 2006 Jagoodka rozumiem po Twojej wypoiwezi że P.Matyas jest dobrym sędzią? bardzo zależy mi na opini na temat jego bo będzie mnie sędziować w Łodzi za miesiąc... Wszystkim Gratuluje... Quote
eveandAxel Posted April 9, 2006 Posted April 9, 2006 To i ja się odezwę, u nas niebyło tak źle, trochę ciasno na początku ale potem przyjemniej, podłoga pasowała nam do biegania znacznie lepiej niż ta daremna wykładzina źle rozłożona w Katowicach! U nas było najwięcej psiaków w klasie, pochwalę się że Ax dostał ocenę doskonałą i drugie miejsce i bardzo się cieszymy, to nasze początki i pierwsza zagraniczna. Obsługa też była bardzo miła i starała się nam bardzo pomóc. dało się przeżyć!:eviltong: Byliśmy na ringu piątym i żałuję tylko że nie otworzyli drzwi na dwór, byłoby przyjemniej i nie trzebaby było przepychać się z psiakami przez schody no ale trudno. Pozdrawiamy, zmęczona Ewelina i padnięty Ax!:p Quote
Jagoodka Posted April 9, 2006 Posted April 9, 2006 [quote name='jo-jo']Jagoodka rozumiem po Twojej wypoiwezi że P.Matyas jest dobrym sędzią? bardzo zależy mi na opini na temat jego bo będzie mnie sędziować w Łodzi za miesiąc... Wszystkim Gratuluje...[/quote] jo-jo mysle, że nie masz się czego obawiać, bo skoro zna się na mało popularnej rasie, to na milion % będzie znał się na doziach tym bardziej, że jest specjalistą właśnie od II grupy FCI. Szczerze mówiąc jechałam z welkimi obawami do tego sędziego a tu miła niespodzianka. Quote
jo-jo Posted April 9, 2006 Posted April 9, 2006 Ewelina nie wiesz jak poszło Dorocie Bardotce?? Oczywiście Gratuluje i ja masz fotk ito daj ;-)) może i staweczki z jakimiś wynikami by się przydały no i kto sedziował... Quote
Jagoodka Posted April 9, 2006 Posted April 9, 2006 [quote name='eveandAxel']To i ja się odezwę, u nas niebyło tak źle, trochę ciasno na początku ale potem przyjemniej, podłoga pasowała nam do biegania znacznie lepiej niż ta daremna wykładzina źle rozłożona w Katowicach! U nas było najwięcej psiaków w klasie, pochwalę się że Ax dostał ocenę doskonałą i drugie miejsce i bardzo się cieszymy, to nasze początki i pierwsza zagraniczna. Obsługa też była bardzo miła i starała się nam bardzo pomóc. dało się przeżyć!:eviltong: Byliśmy na ringu piątym i żałuję tylko że nie otworzyli drzwi na dwór, byłoby przyjemniej i nie trzebaby było przepychać się z psiakami przez schody no ale trudno. Pozdrawiamy, zmęczona Ewelina i padnięty Ax!:p[/quote] Gratulujemy. Zawsze jak sie udają debiuty to jakoś to nakręca na dalsze wystawianie i wyjazdy :) Quote
Jagoodka Posted April 9, 2006 Posted April 9, 2006 [quote name='sh_maniak']Koszmar ... nigdy więcej :angryy:[/quote] A co się u Was wydarzyło?? Quote
cockermanka Posted April 9, 2006 Posted April 9, 2006 [quote name='Jagoodka']Gratulujemy. Zawsze jak sie udają debiuty to jakoś to nakręca na dalsze wystawianie i wyjazdy :)[/quote] Oj..to prawda...:cool3: Quote
flashka-g Posted April 9, 2006 Posted April 9, 2006 Najgorsze było to dopłacanie do wystawy. Bez sensu jak juz podali cene to dlaczego ja zwiekszyli o 6 euro?? Ja Matyasa nawet uwazam za dobrego sedziego, ale troche sie zawiodłam dzisiaj na nim na wyborze finałowej piątki na lokaty w grupie V..no ale sędzia to tylko człowiek. Co nie oznacza wogole ze ja mialam wejsc na lokate;) Najgorsze były te sliskie ringi. Małe rasy co tuptają pieknie na okolo dywany, a np. husky z którymi trzeba zasuwac skrawek rzucony i zabij sie kobieto:diabloti: Quote
eveandAxel Posted April 9, 2006 Posted April 9, 2006 No nam się znowóż nie udało w Katowicach , wystawy mnie kręcą ale nie zwariuję jak się okaże że poprostu się nienadajemy, ja albo pies!:roll: Damy radę! pozatym to są nasze początki więc się docieramy!:p Fotki przynajmniej na moim aparacie wyszły nie za ciekawe, zobaczę co mają znajomi. A sędziował nas czech Adlt Vladimir i muszę wam powiedzieć że facet jest fantastyczny, żebyście go widzieli na ringu, jak psiaki ogląda, zabawia piszczącą piłeczką :eviltong: ,jak całej widowni i wystawiającym tłumaczy co i dlaczego, jak postrzega każdego psiaka! wszędzie go było pełno:evil_lol: , poprostu super. najbardziej mi się właśnie podobało to że wszystkim wytłumaczył na głos dlaczego taka a nie inna ocena. o każdym piesku coś powiedział. u nas by mnie wyśmiali gdybym oczekiwała takiego zachowania sędziego na ringu!:shake: :angryy: Quote
eveandAxel Posted April 9, 2006 Posted April 9, 2006 acha! a niewiem jak poszło Dorocie bo nie ma jej w katalogu na dogach tylko w innej grupie, jechała z innym psiakiem, nikt też na dogach nas nie zaczepił, że to ja, pomimo tego że byliśmy tam jedynymi Polakami, co zresztą bardzo wyraźnie było widać i słychać!:evil_lol: wyników też ci nie podam, bo zanim my się wystawialiśmy to na sali był taki ścisk że raczej z psem pod ring nie dało się wejść, potem już było super i puściutko, ale już nie było co spisywać, nawet niewiem jeszcze jak nazywa się pies ktory z nami wygrał , będę go musiała na zdjęciach z numerkiem w katalogu porównać:roll: Quote
AiMiN Posted April 9, 2006 Posted April 9, 2006 [quote name='Jagoodka'][B]PSY....[/B] [/quote] [B]Jagoodka,[/B] ślicznie Ci dziękuję Dobra Kobieto za staweczkę chowków :* Quote
maga18 Posted April 9, 2006 Posted April 9, 2006 [quote name='Jagoodka']A co się u Was wydarzyło??[/QUOTE] raczej spytaj co sie nie wydarzylo :angryy: :mad: Quote
Yoshko Posted April 10, 2006 Posted April 10, 2006 eveandaxel u nas tez są sedziowie ,którzy komentują na głos, objasniając publicznosci, przyznane przez siebie oceny i lokaty. Quote
eveandAxel Posted April 10, 2006 Posted April 10, 2006 możliwe ale niestety ja nie miałam przyjemności takowych nawet oglądać!:razz: Quote
Musiałek Posted April 10, 2006 Posted April 10, 2006 [quote name='jo-jo']Ewelina nie wiesz jak poszło Dorocie Bardotce?? Oczywiście Gratuluje i ja masz fotk ito daj ;-)) może i staweczki z jakimiś wynikami by się przydały no i kto sedziował...[/quote] Hejka, No Dorocie się udało bo mimo iż też jej zmienili kolejność sędziowania to zdążyła :)) Była z Tescą Oczywiście CAC jest :)) Quote
Agatix Posted April 10, 2006 Posted April 10, 2006 [B][FONT=Arial][SIZE=3]Alunowak, miło było Cię poznać. [/SIZE][/FONT][/B] [SIZE=3][B][FONT=Arial]Jagoodka[/FONT][/B][FONT=Arial], wielkie dzięki za staweczkę średniaków, ale już mam własny katalog [/FONT][FONT=Wingdings][FONT=Wingdings]J[/FONT][/FONT][FONT=Arial])[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][B][FONT=Arial]Noleani, Musiałek, warg2003warg, flaszka-g – [/FONT][/B][FONT=Arial]PODSUMUJMY… – ślisko, faktycznie, wykładziny to deficyt - mój kłus był raczej szybszym spacerkiem w stylu „byle się nie wywalić”, potwierdzeń nie wysłali, duszno, trzeba było dopłacać… no i stronniczość…[/FONT][/SIZE] [FONT=Arial][SIZE=3]-nieco się rozpisałam, ale jak możecie to przeczytajcie.[/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=3]Wszystko co mówią o czeskich wystawach – patrz: sędziach to prawda = preferują swoje, czeskie psy w dodatku w rękach czeskich właścicieli.[/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=3]W katalogu plan sędziowania inny a na ringu wywiesili inny, pinczery wchodziły jako pierwsze, ale to pryszcz w porównaniu z …ocenianiem.[/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Arial]Pinczer to rasa rzadka więc stawka u nas jak zwykle mała, miało być 6, dojechało 4. kto wygrał? Oczywiście pies z „wiodącej” (na ilość) czeskiej hodowli. To nic że pies nie był wykąpany i ręka po jego pogłaskaniu „capiła”, nie szkodzi że [U]łapy [/U]miał[U] jak płetwy[/U], to nic, że [U]łokcie rozstrzelone na boki[/U], ale to, że [B][U]na uszach miał widoczne braki sierści wielkości niemal połowy uszu[/U][/B] to już PORAŻKA!!! [/FONT][FONT=Arial]Narodny Vitez[/FONT][FONT=Arial], BOB i … skończył championat. Cóż, będzie zarażał suczki jakąś grzybicą czy inną nużycą, ale niech wygrywa…[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Arial]Druga kwestia, to inna suczka z tej hodowli, siostra mojej suni – pinczer ma mieć sierść jednobarwną bez miejsc nieowłosionych; barwy rudy jeleni, brązoworudy do ciemnorudobrązowego i czarno-rudy (czyt. czarny podpalany). Moja ideałem nie jest bo na łopatkach ma nieco jaśniejsze miejsca ale jest raczej jednolita brązowa. Siostra jej niestety jest tricolor: w 60% beżowa, w 20% czarna i w 20% ruda. Wygląda jak taki przeciętny kundelek. Wcale nie została zdyskwalifikowana, i dostała [/FONT][FONT=Arial]Narodny Vitez.[/FONT][FONT=Times New Roman] [/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman][COLOR=blue]>>[/COLOR][COLOR=blue] [/COLOR][COLOR=blue]wzorzec: [/COLOR][COLOR=blue]pincze średni: <<[/COLOR][B][COLOR=blue] [/COLOR][/B][B][COLOR=blue][/COLOR][/B][/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman][B][COLOR=blue]KOŃCZYNY PRZEDNIE [/COLOR][/B][COLOR=blue]- oglądane z przodu są mocne, proste i ustawione nie za blisko, przedramiona … łapy krótkie i okrągłe, palce przylegające do siebie i wysklepione…[/COLOR][COLOR=blue][/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman][B][COLOR=blue]WADY CIĘŻKIE[/COLOR][/B][COLOR=blue][B]……[/B][/COLOR][COLOR=blue]wykręcone na zewnątrz łokcie[/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman][B][COLOR=blue]WADY DYSKWALIFIKUJĄCE[/COLOR][/B][COLOR=blue]……duże wady typowych cech rasy dotyczące budowy, owłosienia i umaszczenia[/COLOR][/FONT][/SIZE] [FONT=Arial][SIZE=3]Co w tym wszystkim najśmieszniejsze? Sędzia podszedł do nas i powiedział: „Narodny Vitez, czekajte na BOBa – no to czekałyśmy. Podszedł do stolika, wrócił z kartą oceny i mówi: „dziękuję“. Ja dalej stoję i czekam na porównanie do BOBa, bo wiem co usłyszałam. Okazało się, że pomylił sobie osoby, bo po chwili poproszono do BOBa resztę stawki, a nas ominięto, więc grzecznie zeszłam z ringu. No i wygrał ten z gołymi uszami. Dostaliśmy tylko CAC, SZKODA TYLKO ŻE ŁADNE I ZDROWE, WYPIELĘGNOWANE PSY PRZEGRYWAJĄ Z WADLIWYMI I CHORYMI. [/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=3]Gratulacje za obiektywizm![/SIZE][/FONT][FONT=Arial][/FONT] Quote
Recommended Posts