Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 69
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Rybka_39']Jutro środa, środa o 16 ]:->>-[/QUOTE]

Chyba dzisiaj o 16 :razz:.

[quote name='MartynaP']co to znowu DG pądu niema[/QUOTE]

Puki co mam, odpukać.

Posted

[quote name='Rybka_39']Dziś o 16, nastąpi coś ważnego, coś co może mieć związek z przyszłością Mamby ];->[/QUOTE]

No od wczoraj to ja już to wiem od Ciebie :diabloti:.

Posted

Dobra zdradzamy, tzn zdradzam to co wiem, resztę dopisze rybka bo to wszystko dzięki niej :loveu:.

Mamba na 99% ma nowy dom w Warszawie a dokładnie w Sulejówku, na 100% będzie wiadomo w poniedziałek/wtorek.
Na razie plan jest taki, ze Mamba w poniedziałek idzie na sterylkę a najprawdopodobniej w piątek pojedzie do ds.
[B]
Ponieważ Mamba po sterylce będzie w hoteliku do tego dochodzą jeszcze koszty transportu Mamby do Warszawy pomoc finansowa mile widziana.[/B]

Zapraszam na bazarek z przeznaczeniem właśnie na transport Mamby:
[url]http://www.dogomania.pl/threads/175017-kosmetyki-ubranka-dla-bobaskA-w-kocie-zabawki-itp-na-transport-Mamby-do-ds-do-10-12[/url]

Posted

E ja tam uważam, że to sprzyjające okoliczności, a po za tym praca zespołowa!
Czy można znaleźć dom kundlowatej czarnej, ciągnącej na smyczy i z początku warczącej i nie chcącej wyjść z boksu suce- na dodatek bez ogłoszeń?
Można!
Wszystko zaczęło się od Tosi.
Tosia to sznaucerowata spokojna sunia, która jest u Renatki na DT.
Tosieńka miała u mnie alegratkę.
Napisała do mnie Pani, która chciała adoptować Tosię.
Jednak Tosie nie spełniła jej oczekiwań.
Pani Klaudyna potrzebowała energicznego psa, średniego, który dogada się z kotami i będzie spał w kotłowni na kanapie, z wyglądu miał być to terier lub sznaucer.:cool3:
Jestem uparciuchem z natury, więc koniecznie szukałam psa z naszego katowickiego schronu!
Przedstawiłam Pani kilka psiaków.
Myślałam o Nusi, ale to bardzo spokojna psinka.
Jak wiecie Lusia i Mamba to wariatki.
Obie energiczne i obie bardzo przypominają sznaucera lub teriera:evil_lol::evil_lol::evil_lol:.
Pani spodobała się Lusia, bo wiadomo, że mojego aniołka wychwaliłam:loveu:
Jednak gdy przyszło sprawdzenie na koty- Lusia gamoń jeden chciała kociska zeżreć:mad::angryy:, Mamba wręcz przeciwnie, była zaciekawiona mruczkami.
No to se myślę trzeba szukac innego psa, ale przesłała fotki, opis, naciskałam, ze ten pies psuje charakterem i dostosuje się do warunków oferowanych przez Panią Klaudynę, że trudno o psa tolerującego koty.
Dostałam odpowiedź:
"Mamba mi odpowiada"
No i klamka zapadła!:multi:
Tyle, że dom był nie sprawdzony...:shake:
Dom znajdował się w sulejówku koło Warszawy, a dogomaniacy do których słałam PW, albo nie mają czasu, albo za daleko mieszkają...klapa:-(?
Nie!
Siedząc na gg, ujrzałam na liście Leni- ale ze mnie idiotka, dlaczego do razu do niej nei napisałam!
Leni umówiła się z Panią na wizytę i potem od razu do mnie zadzwoniła.:loveu:
Dostałam taki opis:
"Dziewczyna ma bardzo pozytywny stosunek do zwierzaków, ma koty, króliki z odzysku, dba o zwierzaki, chodzi z nimi do weta, psa ma zadbanego, widać było pełną michę mięcha i kaszy.
domek mały skromny, ale ogród duży, ładny, ogrodzony, psy mają kanapę na dworze i kanape w bardzo ciepłej kotłowni."
No to już był milowy krok do przodu!
Teraz szybko do ciotki amikat, załatwić sprawę sterylki.
Sterylka ma być jutro tj poniedziałek.
Amikat:loveu::loveu:, zawiezie Mambulca na sterylkę, do piątku Mamba będzie w szpitaliku, jak wszystko dobrze pójdzie, w kubraczku Mambulec pojedzie w piątek do nowego domu- też dzieki amikat.:loveu:
Pani Klaudyna już ma umowioną wizytę na zdjęcie szwów, już się nie może doczekać suni.
Koszt transportu to kwota rzędu ok [B]260 zł, [/B]a doba w szpitaliku kosztuje[B] 20zł.[/B]
Pomoc finansowa bardzo mile widziana.
Cioteczki DG32 zrobiły bazarek, wyoglądały Mambę wczoraj i teraz trza czekać.
na sukces Mamby pracowało wiele osób, trzymam wić kciuki by ta sprawa skończyła się happy endem!

Posted

Czy jest szansa, żeby nowi właściciele dołożyli się do transportu?
Jeśli dobrze liczę to potrzeba jakieś 340 zł. Dużo...
Wrzuciłyście na wątek transportowy info o transporcie pod W-wę? Czy państwo są zmotoryzowani i mogliby po mambę gdzieś podjechać (np. do W-wy)?
Pytałyście Reyes czy by suczydła nie zawiozła pociągiem do W-wy (byłoby taniej)?

Posted

[quote name='maciaszek']Czy jest szansa, żeby nowi właściciele dołożyli się do transportu?
Jeśli dobrze liczę to potrzeba jakieś 340 zł. Dużo...
Wrzuciłyście na wątek transportowy info o transporcie pod W-wę? Czy państwo są zmotoryzowani i mogliby po mambę gdzieś podjechać (np. do W-wy)?
Pytałyście Reyes czy by suczydła nie zawiozła pociągiem do W-wy (byłoby taniej)?[/QUOTE]

Właśnie Reyes mi powiedziała w piątek, że musi ograniczyć się do jeżdżenia z psami, bo nie ma czasu, studia... :(

ALe można zawsze spytać ;)

Oby to był ten domek! :)

Posted

[B][COLOR=red]Zapraszam serdecznie do zasilania Kundelkowej Skarboneczki - jak na razie pomogliśmy 22 psiakom. Były to sytuacje wymagające szybkiego wsparcia finansowego! Pomóżcie - być może i Wasze psiaki, którym szukacie domku będą musiały skorzystać z pomocy Kundelkowej Skarbonki.[/COLOR][/B]
[B][COLOR=red][/COLOR][/B]
[B][COLOR=red]Kazda złotówka na wagę złota :)[/COLOR][/B]

[U][URL="http://www.dogomania.pl/threads/147660-Kundelkowa-skarbonka-POMA-A-Chcemy-dalej-pomagac-kundelkom"][COLOR=navy][B]http://www.dogomania.pl/threads/147660-Kundelkowa-skarbonka-POMA-A-Chcemy-dalej-pomagac-kundelkom[/B][/COLOR][/URL][/U][URL="http://www.dogomania.pl/threads/175001-MaA-e-mieszkanie-czeka-na-maA-ego-kanapowca"][/URL]

Posted

Transport jest, jest wszystko ustalone- mam nadzieję, że jutro będzie za co trzymam kciuki.
Nie wyobrażam sobie wieźć Mamby pociągiem, Pani jest zmotoryzowana, ale ma stary samochód, do Wawy może podjechać, ale myślę, że jeśli od nas transport był by autem to czy do Wawy czy od razu do Sulejówka, to już nie jest jakaś duża rożnica, a myślę, że fajnie jakby ktoś widział jak sie Mamba czuje w nowym otoczeniu.

Posted

Więc zapytałam, Reyes nie pojedzie, bo ma urwanie głowy, zresztą moim zdaniem Mamba nie nadaje się żeby ją zawieść pociągiem, tzn. nie wiem jak daleko by tym pociągiem dojechała ( w sumie nie wiem jak dojedzie samochodem), bo Mamba ani 5 minut spokojnie nie usiedzi.

340 to spora kwota, ale przecież nie musimy uzbierać całej, chodzi o to żeby przynajmniej cześć oddać fundacji, ja ze swojej strony zrobiłam, co mogłam tzn. założyłam bazarek i też dołożę coś od siebie, niestety nie będzie to duża kwota, może katowicka skarpeta też mogłaby coś dołożyć w końcu Mamba jest z Katowickiego schroniska?

Posted

[quote name='DG32'] może katowicka skarpeta też mogłaby coś dołożyć w końcu Mamba jest z Katowickiego schroniska?[/QUOTE]Nie widzę problemu. Sama to chciałam nawet zaproponować, ale najpierw chciałam się zorientować jakie są możliwości i jakie koszty, żeby wiedzieć ile kasy potrzeba. Myślę (że z racji tego, iż katowickie konto się kurczy) zaproponować możemy z 50-70 zł, nooo maksymalnie 100 zł. Gdzie trzeba będzie pieniądze wpłacić i z jakim dopiskiem?