ata Posted October 17, 2010 Author Posted October 17, 2010 [quote name='Lu_Gosiak']pewnie tak, bo o 13 Patryk juz byl w Warszawie i mial 40km do Jamora:)[/QUOTE] Lu_Gosiak, dziekuję:) Wiosna potwierdziła, że Sami już w jamorowym kojcu. Quote
Malwi Posted October 17, 2010 Posted October 17, 2010 no to ja czekam na link do nowego wątku :D Quote
lilk_a Posted October 17, 2010 Posted October 17, 2010 [B][URL="http://www.dogomania.pl/threads/194756-Samsung-Sami-i-jego-droga-do-normalnego-%C5%BCycia-czeka-na-swojego-cz%C5%82owieka?p=15563827#post15563827"]nowy wątek Samiego [/URL][/B] jeszcze w trakcie tworzenia , ale zapraszamy już bardzo serdecznie ;) Quote
eve-w Posted October 18, 2010 Posted October 18, 2010 Przebrnęłam przez cały wątek....uufffff..... i powiem jedno: No nareszcie! :) To najlepsza decyzje chłopie jaka Cię w życiu spotkała! Dziewczyny, gratuluję :) A co do hotelu u leny13 i porównywalnych wręcz z AlinąS warunków jak również kwoty i podjeścia do swoich"pracowdawców"...:roll: powinna trafić na Czarne Kwiatki za angażowanie wszystkich na wątkach w swoje życie osobiste, a nie problemy psa za posiadanie w głębokim poważaniu kilkunastu/kilkudziesięciu osób zainteresowanych losem psa, za utrudnianie adopcji poprzez ciągły brak informacji o nim, co uniemożliwiało napisanie porządnego tekstu do ogłoszeń, za ... coś ominęłam? Zmarnowane pieniądze, zmarnowany czas. Ale to już przeszłość. Proponuję zamknąć ten etap życia Samsunga, w ostatnim poście podając link do nowego wątku. Quote
lilk_a Posted October 18, 2010 Posted October 18, 2010 ata chyba dzisiaj poprosi o zamknięcie ..... a tu [I][FONT=Georgia][SIZE=5][URL="http://www.dogomania.pl/threads/194756-Samsung-Sami-i-jego-droga-do-normalnego-%C5%BCycia-czeka-na-swojego-cz%C5%82owieka?p=15563827#post15563827"]nowy wątek Samiego [/URL][/SIZE][/FONT][/I] zapraszamy :lol: Quote
ata Posted October 18, 2010 Author Posted October 18, 2010 Potrzebuję ten wątek do końcowych rozliczeń;) To jest również wątek Simensa, jak tylko dostanę nowe zdjęcia od razu przybiegnę tutaj je wstawić:cool3: Quote
jola_li Posted October 20, 2010 Posted October 20, 2010 Słuchajcie, nie wiem jak to można załatwić... Nie chodzi mi o to, by komukolwiek dokuczyć, ale o los psów. Wydaje mi się, że potencjalni klienci hoteliku Leny powinni mieć świadomość, że trudniejsze przypadki nie powinny być tam kierowane w żadnym wypadku. A także świadomość ograniczonego dostępu do informacji. Opłata hotelowa to nie tylko przechowanie i karmienie psa (nb. Samsung ma niedowagę), ale jego socjalizacja i informacja - z tego Lena się nie wywiązała. Po kilku dniach pobytu w nowym hotelu zdjęć jest więcej niż przez 10 miesięcy u Leny. Przez 10 miesięcy nie udało się Samsungowi założyć obroży. Nie chce mi się czytać wszystkiego, ale o ile pamiętam Lena na początku mówiła o swoim doświadczeniu i znajomości psychiki psów. Wierzę, że łagodne i "łatwe" psy mają tam dobrze, ale to powinno być wyraźnie powiedziane. Quote
lilk_a Posted October 20, 2010 Posted October 20, 2010 [quote name='jola_li']Słuchajcie, nie wiem jak to można załatwić... Nie chodzi mi o to, by komukolwiek dokuczyć, ale o los psów. Wydaje mi się, że potencjalni klienci hoteliku Leny powinni mieć świadomość, że trudniejsze przypadki nie powinny być tam kierowane w żadnym wypadku. A także świadomość ograniczonego dostępu do informacji. Opłata hotelowa to nie tylko przechowanie i karmienie psa (nb. Samsung ma niedowagę), ale jego socjalizacja i informacja - z tego Lena się nie wywiązała. Po kilku dniach pobytu w nowym hotelu zdjęć jest więcej niż przez 10 miesięcy u Leny. Przez 10 miesięcy nie udało się Samsungowi założyć obroży. Nie chce mi się czytać wszystkiego, ale o ile pamiętam Lena na początku mówiła o swoim doświadczeniu i znajomości psychiki psów. Wierzę, że łagodne i "łatwe" psy mają tam dobrze, ale to powinno być wyraźnie powiedziane.[/QUOTE] to niestety prawda .............. Quote
eve-w Posted October 20, 2010 Posted October 20, 2010 Przykład Samsunga to przykład nieuczciwości hotelu. Zamiast powiedzieć: słuchajcie, nie radzę sobie, oszczędzała na jego jedzeniu (sory, samsung wygląda gorzej niż psy, które wyciągam z niektórych schronisk - BEZPŁATNYCH schronisk!) Na każdym zdjęciu czy na filmie Samsung jest w kojcu!!!! Kurna, jak ten pies miał się socjalizować, jak był non stop odseparowany? Moim zdaniem została tu naruszona ustawa o ochronie zwierząt (zagłodzenie psa). Nie jestem darczyńcą Samsunga, ale wiem, jak ciężko zapracować na każdy grosz, który się na psiaka wydaje. W tym przypadku uważam, że hotel lena13 bezlitośnie wyciągał z Was pieniądze. Na Waszym miejscu żądałabym przynajmniej połowy zwrotu poniesionych przez Was kosztów, jak nie skierowała sprawę na drogę sądową. Ile psów jeszcze trafi do tego super hotelu? kolejnego, który lubi oszczędzać na psach? Czy to, co zrobiła i dalej robić będzie nie kwalifikuje się na czarne kwiatki??? Moim zdaniem TAK! Quote
Bjuta Posted October 20, 2010 Posted October 20, 2010 Mamy u Leny13 jeszcze 2 psy. Są w b. dobrej kondycji i fizycznej i psychicznej. Samsung jest wyjątkowo trudnym przypadkiem, ale nie zgadzam się na przypinanie Lenie łatki "czarnego kwiatka" i z pewnością nie ma w niej motywacji "wyciągacza pieniędzy" - zwracam uwagę, że Lena opłaca hoteliki niektórym psom (oczywiście nie w całości, ale dokłada się do nich). Za dużo agresji w Twoim poście i podpisie eve-w. Świat jest nieco bardziej skomplikowany. Quote
eve-w Posted October 20, 2010 Posted October 20, 2010 Bjuta, a gdyby to Twój podopieczny był wychudzony, non stop w kojcu i przez 10 miesięcy nie miałby obroży założonej i robił minimalne postępy w socjalizacji w rzekomo doświadczonym z socjalizacją psów hotelu? Agresja> Może masz rację, ale szlag mnie trafia czytając ten wątek... Czy relacje i zdjęcia Twoich psiaków też tak ciężko się wyciąga od leny13? (przez co pies ma mniejsze szanse na adopcje bo ani zdjęć ani opisów psa nie ma) Quote
rytka Posted October 20, 2010 Posted October 20, 2010 ehh...trzeba by poznac inne psy,ktore sa u Leny z tego co sie orientuje zajmuje sie nimi bardzo dobrze hoteluje psy z fbwp bywaja tam regularnie osoby z tej fundacji ma psy trudne czesto agresywne ,chore.W przypadku Samsunga sprawa przeniesienia ,zmiany hotelu ruszyła na dobre dopiero kiedy Lena własnie napisala,ze jest za przeniesieniem psa bo jej metody nie sa skuteczne... Quote
Bjuta Posted October 20, 2010 Posted October 20, 2010 Pies ma non-stop biegunkę. U Jamiora też (pewnie że minie). Zdjęć jest mniej niż w innych hotelikach, ale nie mam cienia wątpliwości, że psy są zadbane. Myślę, że zmiana Samiemiemu posłuży. Jamior ma doświadczenie w b. trudnych przypadkach - a Sami jest ekstremalny. Quote
eve-w Posted October 20, 2010 Posted October 20, 2010 Oczywiscie, przypadek Samiego nie nalezy do najlatwiejszych, ale ekstremalny tez nie jest. Od samego poczatku lena13 miala zle podejscie do socjalizacji psiaka. Separacja Samiego tylko poglebiala jego stan. U Jamora natychmiast odzyskał wigor. A lena13 po dwóch, trzech miesiącach powinna napisać, że nie da sobie z nim rady. A napisala po 10... Quote
xxxx52 Posted October 20, 2010 Posted October 20, 2010 Moje drogie dogomaniaczki nie wiem czy sobie przypominacie moje uwagi dotyczace "hoteliku" u leny i Wasze oburzenie .Teraz to nie potrzebie opisujecie i zauwazacie ze Samsung byl tam niesocjalizowany ,ze mial przez prawie rok zle ,zadnych kontaktow itd.przeciez pisalam ,teraz oszczedzie sobie sposztrzezen ,dlaczego wczesniej nie zauwazyliscie tego ,tylko bylo ach i och ,a to biedny maz ,a to remont i takie bla . Czytajac tylko te posty< nie moglam zrozumiec jak mozna akceptowac psa,ktory mieszkal bez kontaktu z innymi ludzmi zwierzetami w odrapanym garazu bez okna,a pozniej trzymanie psa bez kumpla w pseudokojcu i "Budzie"skleconej z paru desek ,albo ze starej szafy.Juz widze jego i inne psy zima mieszkajace w nieocieplanych budach .Pare miesiecy temu tak sie zdenerwowalam ,ze postanowilam zatelefonowac do Jamora .Poprosilam o zaiteresowanie sie watkiem o samsungu (nie napisalam na forum).Powiadomilam o tym ata,ze dalam samsunga na liste.Cierpliwie czekalam jak sie dalej sprawy potocza. Dlaczego to pisze?to dlatego ,zebyscie krytycznie patrzeli nie tylko na osoby chcace adoptowac ,jak na te mnozace jak grzyby po deszczu na sile hoteliki i tym podobne.przeciez dajecie pieniadze ciezko zapracowane.Kto daje MUSI wymagac.To chodzi przeciez o dobro waszych podopiecznych ,a nie o wspanialy kontakt z takimi szefowymi instytucji zwanymi hotelami dla psow i blla blaa na forum.Licza sie konkrety a nie obiecanki.Dlatego wypowiedzi i dzialania Jamora sa po mojej mysli. Pozdrawiam Was serdecznie i ciesze sie ogromnie ,ze wspanialy piesek imieniem samsung dostanie szanse na zycie przy czlowieku w domu. Quote
Malwi Posted October 20, 2010 Posted October 20, 2010 skąd pomysł że Samsung ma non stop biegunkę ? Jamor nic takiego nie napisał na drugim wątku... pragnę tylko zauważyć ... przez 10 miesięcy Lena nie potrafiła Samsungowi założyć obroży .. Jamor zrobił to na drugi dzień! różnica w socjalizacji jest kosmiczna... swoją drogą .. Lena zawsze rozpisywała się tutaj na wątku na temat własnego życia , a to tu to a to tamto , porównajcie sobie ilość tekstu o niej samej a ilość konkretnych informacji o Samsungu... Parę osób z tego wątku było też na wątku u Opery - ten sam brak informacji, zdjęcia Opery po długim proszeniu się o nie... już pominę sam fakt że do dziś nie otrzymałam danych dotyczących nowych właścicieli Opery... Quote
gonia66 Posted October 20, 2010 Posted October 20, 2010 [quote name='Bjuta']Mamy u Leny13 jeszcze 2 psy. Są w b. dobrej kondycji i fizycznej i psychicznej. Samsung jest wyjątkowo trudnym przypadkiem, ale nie zgadzam się na przypinanie Lenie łatki "czarnego kwiatka" i z pewnością nie ma w niej motywacji "wyciągacza pieniędzy" - zwracam uwagę, że Lena opłaca hoteliki niektórym psom (oczywiście nie w całości, ale dokłada się do nich). Za dużo agresji w Twoim poście i podpisie eve-w. Świat jest nieco bardziej skomplikowany.[/QUOTE] [quote name='rytka']ehh...trzeba by poznac inne psy,ktore sa u Leny z tego co sie orientuje zajmuje sie nimi bardzo dobrze hoteluje psy z fbwp bywaja tam regularnie osoby z tej fundacji ma psy trudne czesto agresywne ,chore.W przypadku Samsunga sprawa przeniesienia ,zmiany hotelu ruszyła na dobre dopiero kiedy Lena własnie napisala,ze jest za przeniesieniem psa bo jej metody nie sa skuteczne...[/QUOTE] [quote name='Bjuta']Pies ma non-stop biegunkę. U Jamiora też (pewnie że minie). Zdjęć jest mniej niż w innych hotelikach, ale nie mam cienia wątpliwości, że psy są zadbane. Myślę, że zmiana Samiemiemu posłuży. Jamior ma doświadczenie w b. trudnych przypadkach - a Sami jest ekstremalny.[/QUOTE]POdpisuję sie pod postami Bjutki obiema łapkami...Nie róbmy z Leny potwora...fakt- ostatnimi czasy trochę "zawalała", wszystkich nas niepokoiło...ale znam zdecydowanie gorsze przypadki hotelików...:( Podobnie jak Bjutka, uwazam tez, ze pobyt Samiego u Jamora na pewno mu posłuży i cieszę się z tego bardzo:) Quote
Bjuta Posted October 20, 2010 Posted October 20, 2010 [quote name='Malwi']skąd pomysł że Samsung ma non stop biegunkę ? Jamor nic takiego nie napisał na drugim wątku... .[/QUOTE] Napisał w kilku miejscach. Wcale mnie to zresztą nie dziwi. Psy przecież często tak reagują na stres. Quote
Bjuta Posted October 20, 2010 Posted October 20, 2010 PS - wywalam ten wątek z subskrypcji, jeśli na tym nowym utrzyma się dobra atmosfera - z przyjemnością będę tam zaglądać. Quote
xxxx52 Posted October 20, 2010 Posted October 20, 2010 Moze piesek ma problemy z trawieniem ,nalezy sprobowac specjalnej karmy dla owczarkow niem . Quote
ata Posted October 20, 2010 Author Posted October 20, 2010 [B]W tej chwili, to już jest wątek Simensa i niech tak zostanie.[/B] Co do Leny mam mieszane uczucia....piszę to przede wszystkim pod katem Samiego. Do tej pory nie mogę zrozumiec dlaczego przez pół roku nie otrzymaliśmy żadnego zdjęcia... Gdy w tym czasie Sami nie trafił do Leny to wylądowałby właśnie w hotelu "wspaniałej" AlinyS. Przyznam się, że nie pamiętam, aby Lena pisała o ciągłej biegunce, ponieważ gdyby tak było zasugerowałabym jej ściągnięcie weta i zrobienie badań, ..... Potworem Lena na pewno nie jest. W żadnym wypadku nie zamierzam ją oskarżać lub ciągać po sądach. Mogę mieć tylko do siebie pretensje, że pozwoliłam aby Sami tak długo u niej siedział. Chciałabym na koniec dodać, że Lena zrezygnowała z pobrania opłaty za hotelowanie Samiego za kilka dni pażdziernikowych. Quote
lilk_a Posted October 21, 2010 Posted October 21, 2010 [quote name='ata'][B]W tej chwili, to już jest wątek Simensa i niech tak zostanie.[/B] Co do Leny mam mieszane uczucia....piszę to przede wszystkim pod katem Samiego. Do tej pory nie mogę zrozumiec dlaczego przez pół roku nie otrzymaliśmy żadnego zdjęcia... Gdy w tym czasie Sami nie trafił do Leny to wylądowałby właśnie w hotelu "wspaniałej" AlinyS. Przyznam się, że nie pamiętam, aby Lena pisała o ciągłej biegunce, ponieważ gdyby tak było zasugerowałabym jej ściągnięcie weta i zrobienie badań, ..... Potworem Lena na pewno nie jest. W żadnym wypadku nie zamierzam ją oskarżać lub ciągać po sądach. Mogę mieć tylko do siebie pretensje, że pozwoliłam aby Sami tak długo u niej siedział. Chciałabym na koniec dodać, że Lena zrezygnowała z pobrania opłaty za hotelowanie Samiego za kilka dni pażdziernikowych.[/QUOTE] i ja podpisuje się pod tym obiema rękami , nie róbmy z leny potwora i nie zamieniajmy następnego wątku na dogomanii z strumień oskarżeń i żalów Quote
xxxx52 Posted October 21, 2010 Posted October 21, 2010 lilk_a tj jest i w ksiegowosci powinien zawsze byc bilans ,podsumowanie,zakonczenie ,informacje dla innych Poza tym slowo "potwor" to tak do okreslenie milosnikow zwierzat nie pasuje bo co to ,kto to jest ,nic nie oznacza. Dla mnie lena to osoba pragnaca pomoc zwierzetom ,ale nie majaca kompetencji ,wiedzy ,mozliwosci .Milosc do zwierzat to za malo ,zeby zajmowac sie nimi profesjonalnie i zakladac "hotelik"bo to nie jest hotelik.Moze w lecie socjalne psy przetymac to jest okey . To co lenie moglabym radzic zaglebic sie w literature,udac sie na kursy majace na celu szkolenie psow ,miec kontakt z psim psychologiem ,a przede wszystkim kupic budy ocieplane i zrobic kojce z dachami, zeby psy wiosna jesienia czy zima nie grzazly w blocie czy sniegu.Oczywiscie marzeniem sa hoteliki ,ktore maja pomieszczenia ocieplane z wybiegiem malym i duzym tj maja schroniska niemieckie.Psy stare ,slabe ,chore musza byc w ogrzewanych pomieszczeniach. Quote
ata Posted October 21, 2010 Author Posted October 21, 2010 Zabieram się za rozliczenia finansowe. Quote
Recommended Posts