olgaj Posted November 15, 2009 Posted November 15, 2009 Malenka, przerazona, chora. Obecnie dzieki czyjejs uprzejmosci chwilowo ma schronienie. W grudniu niestety nie bedzie mogla tam juz mieszkac. Czasu zostalo niewiele. Czy do tego momentu da nam sie zorganizowac dla niej jakas pomoc? Zabralysmy ja z drogi, lezala skulona na parkingu dla tirow, pod samochodem. Wyczolgala sie prawie na brzuszku. Nie mogla tam zostac, ruchliwa trasa, las, zadnego zabudowania dookoła. Potwornie zapchlona, z ogromniastym brzuchem. Zawiozlysmy do lekarza, zrobilysmy usg, na szczescie nie jest szczenna. Odpchlona i odrobaczona trafila do znajomego. Niestety prawdopodobnie w grudniu nie bedzie miala juz opieki. Potrzebujemy pomocy. Quote
nika28 Posted November 15, 2009 Posted November 15, 2009 Jaka bidulka przerażona... :-( Zaznaczam... Quote
olgaj Posted November 15, 2009 Author Posted November 15, 2009 Sunia naprawde jest przerazona. Czy ona ma wogole jakas szanse, w schronisku nie przezyje, zginie wsrod innych psow, nawet jesli uda jej sie zajac jakas bude nigdy z niej nie wyjdzie. Jak wiele innych powieli psi los - los psa, o ktorym nikt nie bedzie wiedzial, bo z przerazenia nie wyjdzie nawet na boks. Sunia dogaduje sie z innymi zwierzetami, potrzebuje tylko kawalka miejsca w ktorym bedzie czula sie bezpiecznie, nie jest wymagajaca, przeprasza ze zyje. Quote
ruda76 Posted November 15, 2009 Posted November 15, 2009 Sunia miala podanego advokata jest łysawa i miala pchły jak byki. Dzis u niej byłam jednak potrzebna jest wizyta u weta, bo niunia się strasznie drapie i wygryza. Tam gdzie przebywa nie ma warunkow mieszkaniowych aby ja wykapac. Szukamy DT pilnie Quote
olgaj Posted November 16, 2009 Author Posted November 16, 2009 pokaz sie malenka moze cie ktos wypatrzy Quote
olgaj Posted November 16, 2009 Author Posted November 16, 2009 Potrzebujemy kogos kto zrobi cegielke allegro dla tej malej suni. Musimy jej wystawic allegro bo wymaga natychmiastowego leczenia a niestey nie mam na to srodków. Quote
ewatonieja Posted November 17, 2009 Posted November 17, 2009 olgaj napisał(a):Potrzebujemy kogos kto zrobi cegielke allegro dla tej malej suni. Musimy jej wystawic allegro bo wymaga natychmiastowego leczenia a niestey nie mam na to srodków. ja zrobię jej cegiełkę a wy zróbcie fotki z pchałmi i z łysiną bo inaczej cienko widze sprzedaz tych cegiełek Quote
Niewiasta_21 Posted November 17, 2009 Posted November 17, 2009 Zapraszam na bazarek: http://www.dogomania.pl/threads/173939-FPR-ZwP-obroA-e-smycze-oraz-kilka-innych-rzeczy-na-podopiecznych-Fundacji?p=13529205#post13529205 Quote
Laima Posted November 17, 2009 Posted November 17, 2009 Zaznaczam. Jak zdrowie suni? Jakiego leczenia wymaga? Co z brzuszkiem - był duży od robali? Miała badanie kału? Quote
olgaj Posted November 19, 2009 Author Posted November 19, 2009 Natalko raczej nie da rady zrobic zdjecia z pchlami bo nie bylo czasu na fotografowanie tego towarzystwa, poszukam jeszcze jakis zdjec z samochodu z momentu, jak ja zabieralysmy moze tam widac pchły. Musialysmy sie pozbyc tych pchel jak najszybciej. Mala miala podany biocan M w dniu wczorajszym, jezeli chodzi o badanie kału na pasozyty to tez nie ma juz sensu poniewaz zaraz po tym jak ja zgarnełysmy podalismy adwokata, on bije wszystkie stwory, wiec robali nie bedzie. Mala wymaga leczenia skórnego, najbardziej jednak wymaga umieszczenia w szpitaliku gdzie zachowane beda warunki do leczenia, w obecnym miejscu , na wsi wiadomo jak jest. Na szpital nie ma pieniedzy, na platny tymczas tez nie. Probujemy ja leczyc dowozac jej na biezaco leki, wczoraj zrobilysmy zastrzyk z biocanu M przeciw grzybicy, dostala takze imawerol do spryskiwania Dotychczasowy rachunek to 90 złotych Quote
olgaj Posted November 19, 2009 Author Posted November 19, 2009 No wlasnie natalko to jedno ze zdjec z drogi Quote
Niewiasta_21 Posted November 24, 2009 Posted November 24, 2009 Uwaga!!! Na Rudzie przy Pabianickiej zaginął wczoraj w nocy stay Misiek!! Bardzo prosimy o czujność, może ktoś go zobaczy :-( Tel kontaktowy: 609-027-398 lub 883-597-238 http://www.fundacjapomagajmyrazem.pl/index.php?action=detail&site=17&result=153 Quote
ewatonieja Posted December 3, 2009 Posted December 3, 2009 a mała gdzie jest? w lecznicy?na rudzie? w schronisku? znowu watek umarł smiercią naturalną? Quote
olgaj Posted December 4, 2009 Author Posted December 4, 2009 czy mozesz zrobic obiecana cegielke, allegro zrobimy same. Quote
ewatonieja Posted December 5, 2009 Posted December 5, 2009 olgaj napisał(a):czy mozesz zrobic obiecana cegielke, allegro zrobimy same. cegiełka jest na mejlu fundacyjnym na watku powinno znależc sie rozliczenie wpłat tych z allegro tez chyba a juz na 100% na stronie fundacji w dziale podziekowania Quote
ruda76 Posted December 6, 2009 Posted December 6, 2009 Sunia przebywa goscinnie u moich znajomych na wsi za Tuszynem. Dzis u niej byłam. Niestety nadal sie drapie i mało fajnie pachnie. Ona musi byc zdiagnozowana przez weta nie moze tak się meczyc Quote
ewatonieja Posted December 7, 2009 Posted December 7, 2009 czy ktoś mógłby poprawić błąd w tytule? ja mam jeszcze lamisil i dalacin c, zostały po leczeniu Dajmona, jemu pomogły zastrzyki i właśnie te leki Quote
olgaj Posted December 9, 2009 Author Posted December 9, 2009 teks do allegro wysłany. postarajmy sie rozesłac link do allegro gdzie sie da Wspólnumi siłami moze uda nam sie zebrac fundusze na leczenie. Bardzo potrzebny jest nam rowniez dom tymczasowy dla Misi Tam gdzie przebywa obecnie jest jej dobrze, ale z uwagi na koniecznosc leczenia musimy ja przeniesc gdzies blizej. Quote
ewatonieja Posted December 10, 2009 Posted December 10, 2009 cos nie widze allegro pobrano zeskrobine z Misi? może tutaj trzeba wkleić tekst bo jakos nie doszedł na mejla Quote
Recommended Posts