Jump to content
Dogomania

malenka sunia z pod tira- znajdzie dom, czy trafi do schroniska? Misia ma dom.

Recommended Posts

Posted

Malenka, przerazona, chora.
Obecnie dzieki czyjejs uprzejmosci chwilowo ma schronienie.
W grudniu niestety nie bedzie mogla tam juz mieszkac.
Czasu zostalo niewiele.
Czy do tego momentu da nam sie zorganizowac dla niej jakas pomoc?

Zabralysmy ja z drogi, lezala skulona na parkingu dla tirow, pod samochodem.
Wyczolgala sie prawie na brzuszku.
Nie mogla tam zostac, ruchliwa trasa, las, zadnego zabudowania dookoła.
Potwornie zapchlona, z ogromniastym brzuchem.
Zawiozlysmy do lekarza, zrobilysmy usg, na szczescie nie jest szczenna.
Odpchlona i odrobaczona trafila do znajomego.
Niestety prawdopodobnie w grudniu nie bedzie miala juz opieki.

Potrzebujemy pomocy.

Posted

Sunia naprawde jest przerazona.

Czy ona ma wogole jakas szanse, w schronisku nie przezyje, zginie wsrod innych psow, nawet jesli uda jej sie zajac jakas bude nigdy z niej nie wyjdzie.
Jak wiele innych powieli psi los - los psa, o ktorym nikt nie bedzie wiedzial, bo z przerazenia nie wyjdzie nawet na boks.

Sunia dogaduje sie z innymi zwierzetami, potrzebuje tylko kawalka miejsca w ktorym bedzie czula sie bezpiecznie, nie jest wymagajaca, przeprasza ze zyje.

Posted

Sunia miala podanego advokata jest łysawa i miala pchły jak byki.
Dzis u niej byłam jednak potrzebna jest wizyta u weta, bo niunia się strasznie drapie i wygryza.
Tam gdzie przebywa nie ma warunkow mieszkaniowych aby ja wykapac.

Szukamy DT pilnie

Posted

Potrzebujemy kogos kto zrobi cegielke allegro dla tej malej suni.
Musimy jej wystawic allegro bo wymaga natychmiastowego leczenia a niestey nie mam na to srodków.

Posted

olgaj napisał(a):
Potrzebujemy kogos kto zrobi cegielke allegro dla tej malej suni.
Musimy jej wystawic allegro bo wymaga natychmiastowego leczenia a niestey nie mam na to srodków.

ja zrobię jej cegiełkę a wy zróbcie fotki z pchałmi i z łysiną bo inaczej cienko widze sprzedaz tych cegiełek

Posted

Natalko raczej nie da rady zrobic zdjecia z pchlami bo nie bylo czasu na fotografowanie tego towarzystwa, poszukam jeszcze jakis zdjec z samochodu z momentu, jak ja zabieralysmy moze tam widac pchły. Musialysmy sie pozbyc tych pchel jak najszybciej.

Mala miala podany biocan M w dniu wczorajszym, jezeli chodzi o badanie kału na pasozyty to tez nie ma juz sensu poniewaz zaraz po tym jak ja zgarnełysmy podalismy adwokata, on bije wszystkie stwory, wiec robali nie bedzie.

Mala wymaga leczenia skórnego, najbardziej jednak wymaga umieszczenia w szpitaliku gdzie zachowane beda warunki do leczenia, w obecnym miejscu , na wsi wiadomo jak jest.
Na szpital nie ma pieniedzy, na platny tymczas tez nie.
Probujemy ja leczyc dowozac jej na biezaco leki, wczoraj zrobilysmy zastrzyk z biocanu M przeciw grzybicy, dostala takze imawerol do spryskiwania
Dotychczasowy rachunek to 90 złotych

• 2 weeks later...
Posted

olgaj napisał(a):
czy mozesz zrobic obiecana cegielke, allegro zrobimy same.

cegiełka jest na mejlu fundacyjnym na watku powinno znależc sie rozliczenie wpłat tych z allegro tez chyba a juz na 100% na stronie fundacji w dziale podziekowania

Posted

Sunia przebywa goscinnie u moich znajomych na wsi za Tuszynem. Dzis u niej byłam. Niestety nadal sie drapie i mało fajnie pachnie.
Ona musi byc zdiagnozowana przez weta nie moze tak się meczyc

Posted

teks do allegro wysłany. postarajmy sie rozesłac link do allegro gdzie sie da
Wspólnumi siłami moze uda nam sie zebrac fundusze na leczenie.
Bardzo potrzebny jest nam rowniez dom tymczasowy dla Misi
Tam gdzie przebywa obecnie jest jej dobrze, ale z uwagi na koniecznosc leczenia musimy ja przeniesc gdzies blizej.