Jump to content
Dogomania

Dolnośl.zapomniane pokopalniane miasto a w nim samotne psy.Szukamy WOLONTARIATU

Recommended Posts

• Replies 3.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 2 weeks later...
Posted

to jeszcze w 1 poscie musisz 4 psy zmienic. labek ma dom- czyli biszkopt. 2 razy sie tam przewija,ze szuka domu. potem juz w domu jest- foksik, etna i oliwia. zmien je

pani A. mowila,ze oliwia dostala od nowego pana imie- serce :D

suka z postu powyzej owczarkowata wyadoptowana niedawno, do pilnowania ogrodu.

w watku onkow fot nie moge dawac,bo nie umiem zmniejszac, mam inny program i cos mi nie lapie. a porobilam tam miejsca na posty i co teraz?

dodaj chyba w 1 poscie cos o shili, bo jej nie widzialam chyba.
daj watek astry,ze w dt
watek misia, buni

Posted

Kopiuję ku przestrodze:
To ważne !!!!!!!!!!!!!!!

Nie wydawać psa tym osobom !!!
"
Elżbieta Sa.. Kraków, ul. Łepkowskiego, 12 412 27 xx...
Córka i matka. POD ŻADNYM POZOREM PSA.
W tej chwili sprawa do wyjaśnienia, kobieta wyszukuje nieduże suczki - które umierają tam w bardzo dziwnych okolicznościach.
Dom sprawia wrażenie idealnego.
Moja Patynka była tam trzy godziny. Ocalała chyba cudem. Okazuje się, że w ubiegłą środę wzięła suczkę z Łodzi - nie żyje!. Wcześniej miała psy m.in. z krakowskiego schroniska i z Łodzi. Dwa uśpiła na Brodowicza, jeden zginął podobno pod kołami samochodu, był szczeniak, który "zasnął sam". Nie wiadomo nic o suczce wziętej z azylu w 2005 roku. Okazuje się, że był jeszcze (podobno)pies/suczka z Pabianic. Koszmar. "

Posted

kizimizi napisał(a):
Dogo Kora mowila mi ostatnio ze w tym tyg. ma po nia ktos przyjsc. Kora czy tak mialo byc?

No ja właśnie pytam dlatego, że widziałam tą sunię na innych wątkach, tam gdzie chyba ktoś szukał pieska i w sumie to nie wiedziałam czy ona nadal szuka domku czy nie.

Posted

ja ją gdzies dalam do przygarne psa
nie jest pewne,czy ona juz poszla. dzis lilka dzwonila do schronu, by sie dowiedziec, czy suka jeszcze jest to jej jakas pani mowila,ze nie wie, a tera zn ie ma czasu sprawdzac. ze nie wie, czy suka jest, nie kumala o jaka suke chodzi. potem,gdy ja dzwonilam schron tel nie odbieral
\jutro dzwonie o misia to o kudlaczke sie tez zapytama
i jak ie okaze,ze ona jest to sie lilka bezie dopiero zastanawiac nad nia
\
wystawilam ja, bo nie jetem w pelni przekonana, by w teniedziele ona zostala wydana. bo cos ta osba sie nie wapila z zakupem tej smyczy, a zoologik jest niedaleko i powinna szybko wrocic

Posted

Jak coś do dajcie znać co z sunią.
Oby ze schroniska znalazła dobry dom.
A jeśli nadal będzie szukać domku, to tutaj pewnie szybko znajdzie.

Posted

dogo, ale masz fajne banerki!!!! :D

sunia czarna kudlaczka wydana byla wtedy, gdy mi mowiono, ze poszla kobita smycz kupic
myslalam,ze moze jednak jej nie wzieli i wstawilam napredce na PP, bo dawalam tam tez smutaska i sunie onkowata

dzis jade po staruszka misia

Posted

sunia onkowata z kojca 19 wydana do strozowania, do biegania luzem, z czescia zewn i wewn
shila wydana kilka dni temu, do pana dojrzaego, z duza juz wnuczka i dziecmi doroslymi
mloda dalmatyka siedzi w 19 to migiem pojdzie tez
bokser kremowy w kojcu z dwoma nowymi- kremowka i rudasek, gryziony przez jakiegos z nich

spanielek czarny to sunia 8 lat, ugryzla faeta przy lapaniu jej, 1 raz tylko
jamniczkowata sunia stara z cycuchami po malych, fotki dodam za 2-3 dni

• 2 weeks later...
Posted

mialam kilka razy telefon od kolesia w sprawie jamnika. dziwne,bo na mnie nigdy ogloszen o jamniku nie bylo... tylko morus,ale to nie jamnik..
jak mowie,ze jamnika juz nie ma- pomyslalam o julku. nie skojarzylam,ze na mnnie tam tel nie bylo- to mowil,ze moze byc wilczur.
dzwonila przez 2 dni w sumie ze 3-4 razy. nie moglam sie z nim dogadac. mowilam,ze pomysle i mu smsa napisze, co ma robic i gdzie ma najblizej schron, bo gosc z zabrza noby i tam schronu nie ma, auta nie ma, pkp sa zle polaczenia i masakra. kawalerka, kawaler
dzis sie okazalo,ze to rom, ze chca w sumie 3 psy, bo jeszcze mama che i kuzynka. mama zaczela gadac o yorku i sarence, czy sa w schronie, bo oni chca bez wzgledu na nic, na charakter, wiek itp. powiedzialam,ze psa od nas nie dostana,zeby najpierw sobie przemysleli, czego szukaja, a nie wszystko na hura i ja im nic nie dam i nic nie zalatwie. niech sie popytaja sasiadow.

moze to ta slawna rodzina jakas romska, co jakies psy na dogo zbiera? ale tamci vchyba bule brali i boksery? a tu jamnik i york...

Posted

Kora nigdy nie mow gdzie sa "nasze" psy zanim sie nie dowisz kto to dzwoni. Tym bardziej cyganie!
Ja wiem, ze jesli chca to sami znajda ale przynajmniej my im nie będziemy w tym pomagać. Ja nigdy nie mowie gdzie jest pies, choćby nie wiem co.

• 2 weeks later...
Posted

nasze nowe nabytki:

SEMIR

fajny, mały, młody piesek.
Lagodny, towarzyski no super!

na pewno zaczipowany, kastrat.
Wiek do rok
Wielkosc; do kolan w kłębie.
Waga ok. 10kg.

GACEK:

Pies 1,5 roku.
Jeszcze niekastrowany.
Wielkość: średniej wielkości, ponad kolano w kłębie.
Zaszczeopiny p/wściekliźnie i zaczipowany.
Gacek niestety lubi sobie gryźć kable!
Łagodny, fajny psiaczek.

Posted

a takze sunia dalmatynczyka zgloszona juz na watek dalmatow na dogo:

Suka jest bardzo młoda, moze raok.
Nie ejst wysterylizowana jeszcze :(

i piękny haskacz:

Chłopak ma 2 lata.
Jeszcze nie ciacahany ale zaszczepiony i zaczipowany.
Lubi dzieci

zglosilam go do fundacji pomocy malamutom.

Czy orientujecie sie kto na dogo ejst od haskaczy i malamutow?