Jump to content
Dogomania

Dolnośl.zapomniane pokopalniane miasto a w nim samotne psy.Szukamy WOLONTARIATU

Recommended Posts

Posted

[QUOTE][h=2][/h] [INDENT] bo wizyta kolo dzierzoniowa, a tamtedy sie jedzie do lilu.
ale skoro nie jedziemy... [/INDENT]

[/QUOTE]

ja Parówek jest domowy to po co Wam pogoda?:)

Luśka - zapodaj mi na pw info odnośnie Kreski, co to za miejscowość? Ja teraz we Wrocku - z tych co podałaś to jedna 85 km, druga jakieś 60 - poza tym na "m" , znalazłam jeszcze kilka innych...

• Replies 3.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='kora78']bo wizyta kolo dzierzoniowa, a tamtedy sie jedzie do lilu.
ale skoro nie jedziemy...[/QUOTE]

Ciekawe kiedy chciałaś to obwieścić naszemu szoferowi:eviltong:, wyobrażasz sobie, jakby się ucieszył................?

[quote name='Klauzunka']ja Parówek jest domowy to po co Wam pogoda?:)

[/QUOTE]

Pojedziemy jak będzie normalna pogoda, się z psami po dworze pogania ;)
Co się odwlecze...
A i tak Kizimizi by z nami nie jechała, więc możemy jechać kiedykolwiek indziej

Posted

ani satka. a tak to moze sie kiedys indziej satka zabierze z nami i moze parowka bedzie mial ds . hihi

z paroka trzeba isc na spacer do lasu, czy w te pola gdzies dalej, bo co 2 dni pewnie tego nie ma. a grubas jest i powinien sie ruszac. przy okazji mozna grine zabrac? albo innego, co by sie para rak nie marnowala, gdy juz nogi beda niosly w las :D

jutro, albo we wt przed poludniem jade z kizi do schronu. dowiemy sie wtedy o sterylke kreski. kizi tez mowi,ze bez sterylki jej tam nie oddamy. zaraz zadzwonie o te miejscowosc dokladna.

kierowcy chcialam mowic pozniej jakos...jakby juz nie mial odwrotu.

Posted

[QUOTE]
jutro, albo we wt przed poludniem jade z kizi do schronu. dowiemy sie wtedy o sterylke kreski. kizi tez mowi,ze bez sterylki jej tam nie oddamy. zaraz zadzwonie o te miejscowosc dokladna. [/QUOTE]
dokładnie, za duże ryzyko.

Posted

jutro ma lac, jak dzis. a my na jutro umowione do schronu....nie mam co z dzieckiem zrobic, a lepszy bylby wtorek i dla kizi i dla pogody i dla psow...co tu zrobic?????

wizyte dla kreski zrobi mari23 :)

Posted

[QUOTE]jutro ma lac, jak dzis. a my na jutro umowione do schronu....nie mam co z dzieckiem zrobic, a lepszy bylby wtorek i dla kizi i dla pogody i dla psow...co tu zrobic?????

wizyte dla kreski zrobi mari23 :smile:[/QUOTE]

jeden dzień w tą czy tamtą to bez różnicy. Dobrze było by pogadać o kresce, żeby ją ciachnęli.

Posted

jestem sfrustrowana. pan od keksa zrezygnowal. z powodu wizyty, ze "ktos mu bedzie po domu chodzil, a tym samym on nie moze teraz wiedziec, gdzie mieszka pies".
a fiorka miala jechac jutro.pojutrze :( i w schronie sprawdzalam, keks czeka.

mari dane na pm wyslalam, ale nie odpisuje. ide wiec sms wyslac. kreska miala 10.04 sterylke i czeka w schronie

Posted

pudelki

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/210/p3011347.jpg/][IMG]http://img210.imageshack.us/img210/8095/p3011347.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

Posted

znalazlam i inne ogloszenia w necie i tam jest wszystko opisane. to maja kudlata, moja. ten krzywy jeden kiel, charakter i caly opis pasuja.
nazywala sie Izi.
anula masz obszerne pm

Posted (edited)

[quote name='kora78']znalazlam i inne ogloszenia w necie i tam jest wszystko opisane. to maja kudlata, moja. ten krzywy jeden kiel, charakter i caly opis pasuja.
nazywala sie Izi.
anula masz obszerne pm[/QUOTE]

Jeny to Maja!!!!!!!!!!!!!!! Uciekła, zgubiła się???? Wiesz coś Kora? Przy okazji jak będziesz w schronie to przekaż im, że mają zrypaną zakładkę "zaginęły-nie mozna sie wklikać w szczegóły ogłoszenia.

Edited by Satrina
Posted

[quote name='Satrina']Jeny to Maja!!!!!!!!!!!!!!! Uciekła, zgubiła się???? Wiesz coś Kora? Przy okazji jak będziesz w schronie to przekaż im, że mają zrypaną zakładkę "zaginęły-nie mozna sie wklikać w szczegóły ogłoszenia.[/QUOTE]

wiecej jest na jej watku. poszukaj w necie jako Izi, walbrzych, sunia, itp. jest kilka ogloszen. ten wystajacy kiel to idealnie pasuje do maji. i teraz nie wiem, co robic. jakby mi zaginal pies, to nawet p oroku chcialabym choc miec pewnosc, ze zyje i ma sie dobrze, a nie do konca zycia byc w niepewnosci, czy pies zdychal z glodu w jakims rowie, itp. ale jest wiele niewiadomych, jutro w schronie dopytam, czy jacys ludzie rzeczywiscie szukaja takiej suni.
mari, Ty pamietasz Maje. jakas pani chciala kiedys albo maje, albo jakas sunie u zuziam, od Was.

[quote name='mari23']zapisuję się, Kreskę odnalazłam i mam pytanie do psiaka nr 13 - skąd takie imię ? ;)[/QUOTE]
13. to Keks. bo on kiedys mial ds u ksiedza, na lancuchu. ksiadz zmienial plebanie i psa znow oddal do schronu. w schronie mowia o nim "ksiadz". a ze do ogloszen brzydko, to ja zmienilam na cos niby podobnego, wiec keks.

Posted

[quote name='kora78']wiecej jest na jej watku. poszukaj w necie jako Izi, walbrzych, sunia, itp. jest kilka ogloszen. ten wystajacy kiel to idealnie pasuje do maji. i teraz nie wiem, co robic. jakby mi zaginal pies, to nawet p oroku chcialabym choc miec pewnosc, ze zyje i ma sie dobrze, a nie do konca zycia byc w niepewnosci, czy pies zdychal z glodu w jakims rowie, itp. ale jest wiele niewiadomych, jutro w schronie dopytam, czy jacys ludzie rzeczywiscie szukaja takiej suni.
mari, Ty pamietasz Maje. jakas pani chciala kiedys albo maje, albo jakas sunie u zuziam, od Was.

13. to Keks. bo on kiedys mial ds u ksiedza, na lancuchu. ksiadz zmienial plebanie i psa znow oddal do schronu. w schronie mowia o nim "ksiadz". a ze do ogloszen brzydko, to ja zmienilam na cos niby podobnego, wiec keks.[/QUOTE]

Tak, pamiętam Maję.... to było niedawno przecież....
czyżby Maja aż tak pechowa była?

... też mam w domu psiaka, na którego żartobliwie domownicy wołają "księdzowy Misiek", piesek miał dom u znajomego księdza na peryferiach Wrocławia, ale po pół roku ksiądz dostał inną plebanię i nie mógł Misia zabrać, więc poprosił o "przechowanie" do czasu, aż znów będzie mógł go wziąć.... w czerwcu minie 3 lata, więc nawet, jak będzie mógł, to raczej niech pomoże jakiejś bidzie ze schroniska, a Misiek niech już zostanie, to stary pies i dość stresu już miał w życiu...ale przydomek też mu został ;)

Posted

co z tymi ksiedzami jest...
u nas tego oddelegowali, ale dali innego. miejsce zostalo, jak zostalo, dlaczego wiec juz pies nie mogl zostac? ehhh

dotad raz mi sie zdarzylo, ze 1szy ds sie odnalazl. skonfrontowalam je i uzgodnili, ze pies w adopcyjnym domu zostaje. pojechal od nas do szczecina, moze staremu domkowi szkoda bylo kasy na wyjazd po psa...

Posted

[quote name='kora78']co z tymi ksiedzami jest...
u nas tego oddelegowali, ale dali innego. miejsce zostalo, jak zostalo, dlaczego wiec juz pies nie mogl zostac? ehhh

dotad raz mi sie zdarzylo, ze 1szy ds sie odnalazl. skonfrontowalam je i uzgodnili, ze pies w adopcyjnym domu zostaje. pojechal od nas do szczecina, moze staremu domkowi szkoda bylo kasy na wyjazd po psa...[/QUOTE]

Misiek akurat mógł zostać, bo proboszcz go polubił i chciał go adoptować, ale ksiądz Mariusz ( wikary) nie chciał go proboszczowi zostawiać, liczył, że wkrótce będzie mógł zabrać przyjaciela..... a dostał parafię bez plebanii....
i Misiek został u nas, co mnie wcale nie zmartwiło, bo okropnie za nim tęskniłam i płakałam....

być może ksiądz odchodząc oddał Keksa do schronu, bo nie był spokojny o jego los - w końcu księża to też ludzie i nie każdy na psiego opiekuna się nadaje...a może nowy ksiądz przyjechał ze swoim psem.....
w każdym razie nie zostawił psa "na pastwę losu"
księża niestety mają trochę "tułaczy los" i właściwie to nigdy nie są u siebie...

Posted

ojjj tutaj keks zyl na lancuchu... i byl chudy. wiem, bo spotkalam kogos, kto go tam widzial, jak tam zyl. tak zyl u ksiedza.

a ten konkretny ksiadz jest nielubiany przez wielu mieszkancow, wiec zakladam, ze zwierzeta jego tez nie lubia, a on ich.