EVA2406 Posted September 17, 2012 Posted September 17, 2012 [quote name='UlaFeta']Powiem Wam w tajemnicy,:nono:ze Szefowa dzis pilnuje krowy:roflt::roflt::roflt:cokolwiek to znaczy.[/QUOTE] To znaczy, że jest przy nagrywaniu reklamy i pilnuje, żeby krówka za bardzo się nie przepracowała i miała odpowiednie warunki pracy. Ostatnio jak była to musiała kilkakrotnie interweniować, bo realizatorzy zapomnieli, że krowa to żywa istota, która potrzebuje jeść, pić i mieć przerwę na odpoczynek. Quote
EVA2406 Posted September 17, 2012 Posted September 17, 2012 [quote name='paula82'] o tricolorke trzeba pytac p. Jole, ona nie była u mnie i nic nie wiem o niej, a tez sie dziwie, że taka śliczna tyle na stronie wisi. dzieki Erin za link, już sobie zapisałam, aby miec na przyszłośc. ;)[/QUOTE] A Jola wysłała nas do Ciebie, bo Ona nic nie wie o tym koteczku. Parosku, może po nr tel dojdziesz kto dał tego kotka na stronę. Quote
Erin32 Posted September 17, 2012 Posted September 17, 2012 Paula, kejciu :-) Psinke jutro dorzuce. Quote
Kejciu Posted September 17, 2012 Posted September 17, 2012 [quote name='UlaFeta']Powiem Wam w tajemnicy,:nono:ze Szefowa dzis pilnuje krowy:roflt::roflt::roflt:cokolwiek to znaczy.[/QUOTE] Hehe żeby tylko w przytulisku Mućka nie została :Dpo psiakach jak po psiakach ale po krowie sprzątać boksy :D hehehe bylo by roboty :) Quote
EVA2406 Posted September 17, 2012 Posted September 17, 2012 Już po zdjęciach i Szefowa wraca do domowej roboty. Wyobraźcie sobie, tyle godzin na planie, a teraz oporządzić tyle psów.....................Jestem pełna podziwu dla Joli. Quote
paros Posted September 17, 2012 Posted September 17, 2012 [quote name='EVA2406']A Jola wysłała nas do Ciebie, bo Ona nic nie wie o tym koteczku. Parosku, może po nr tel dojdziesz kto dał tego kotka na stronę.[/QUOTE] Do p. Joli zadzwoniła kobieta i po rozmowie przysłała maila ze zdjęciem i informacją - stąd pojawiła się na stronie przytuliska. Przed chwilą dzwoniłam do tej pani i dowidziałam się, że zostanie w domku tymczasowym w którym przebywa. :lol: Quote
EVA2406 Posted September 17, 2012 Posted September 17, 2012 [quote name='paros']Do p. Joli zadzwoniła kobieta i po rozmowie przysłała maila ze zdjęciem i informacją - stąd pojawiła się na stronie przytuliska. Przed chwilą dzwoniłam do tej pani i dowidziałam się, że zostanie w domku tymczasowym w którym przebywa. :lol:[/QUOTE] Szkoda, że nie zawiadomiła o tym wcześniej. Ludzie są dziwni, delikatnie powiedziawszy :angryy:. Jolu, to zdejm go ze strony, żeby nie wprowadzać w błąd. Quote
UlaFeta Posted September 18, 2012 Posted September 18, 2012 [quote name='EVA2406']To znaczy, że jest przy nagrywaniu reklamy i pilnuje, żeby krówka za bardzo się nie przepracowała i miała odpowiednie warunki pracy. Ostatnio jak była to musiała kilkakrotnie interweniować, bo realizatorzy zapomnieli, że krowa to żywa istota, która potrzebuje jeść, pić i mieć przerwę na odpoczynek.[/QUOTE] Myslalam,ze zostanie to tajemnica:eviltong:zeby troche dziewczyny pomyslaly.A za szybko sie wydalo.:diabloti:Nic tu sie nie ukryje:mad: Quote
paros Posted September 18, 2012 Posted September 18, 2012 I znowu zdjęcia i wieści z domku Rudka :multi: na jego wątku [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/225504-Rudek-ślepy-piesek-znalazł-swój-dom!!!!?p=19687217#post19687217[/URL] [IMG]http://imageshack.us/a/img9/4127/41556697.jpg[/IMG] Quote
EVA2406 Posted September 19, 2012 Posted September 19, 2012 Może ktoś ma pomysł jak pomóc : [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/232395-SPARALI%C5%BBOWANY-SZCZENIAK-pilnie-szuka-domu!!!-Inaczej-zostanie-U%C5%9APIONY[/url] Quote
bajk21. Posted September 19, 2012 Posted September 19, 2012 Spróbuję pisać o wszystkich zwierzakach, ktore są pod moją opieką, ale nie mam czasu porobić im zdjęć. Postaram się to załatwić jak najprędzej. Na razie chcę poinformować, że z Żabusią i Teresą zabrałyśmy dzisiaj dziewięć szczeniaków i suczkę karmiącą, na oko szczeniaki mają około miesiąc do półtora, sunia jest mloda i terierowata, ale z pięknym umaszczeniem. Psiaki pojechaly do Żabusi i jak dobrze pójdzie a Żabusi druga połówka nie zamorduje, to pozostaną u niej dopuki nie znajdzie się dom staly lub tymczas. Żabusiu jesteś WIELKA:modla: Dziękuję ci bardzo za to :calus: , ale prosimy może znalazły by się jakieś domki, bo Żabusia przy tylu psach i takiej ilości szczeniorów nie wytrzyma, potrzebne tymczasy na CITO. Bylam dzisiaj również z Iwanem w lecznicy, ponieważ rozlizal sobie "jajka" i taką zmianę na nodze. Jest podejrzenie, że to nie zlośliwy rak zwany wodniakiem. Chcialam porozumieć się z Prof. Galantym, ale nie odbierał telefonów, bedę próbowala jeszcze jutro, bo chcę skonsultować to z nim, żeby to on podjął decyzję czy po wybraniu leków przez Iwana na te jądra i zmianę na nodze, będziemy go kastrować jak najszybciej zgodnie z sugestią lekarza czy robimy coś innego. Quote
UlaFeta Posted September 20, 2012 Posted September 20, 2012 [quote name='bajk21.']Spróbuję pisać o wszystkich zwierzakach, ktore są pod moją opieką, ale nie mam czasu porobić im zdjęć. Postaram się to załatwić jak najprędzej. Na razie chcę poinformować, że z Żabusią i Teresą zabrałyśmy dzisiaj dziewięć szczeniaków i suczkę karmiącą, na oko szczeniaki mają około miesiąc do półtora, sunia jest mloda i terierowata, ale z pięknym umaszczeniem. Psiaki pojechaly do Żabusi i jak dobrze pójdzie a Żabusi druga połówka nie zamorduje, to pozostaną u niej dopuki nie znajdzie się dom staly lub tymczas. Żabusiu jesteś WIELKA:modla: Dziękuję ci bardzo za to :calus: , ale prosimy może znalazły by się jakieś domki, bo Żabusia przy tylu psach i takiej ilości szczeniorów nie wytrzyma, potrzebne tymczasy na CITO. Bylam dzisiaj również z Iwanem w lecznicy, ponieważ rozlizal sobie "jajka" i taką zmianę na nodze. Jest podejrzenie, że to nie zlośliwy rak zwany wodniakiem. Chcialam porozumieć się z Prof. Galantym, ale nie odbierał telefonów, bedę próbowala jeszcze jutro, bo chcę skonsultować to z nim, żeby to on podjął decyzję czy po wybraniu leków przez Iwana na te jądra i zmianę na nodze, będziemy go kastrować jak najszybciej zgodnie z sugestią lekarza czy robimy coś innego.[/QUOTE] Wielki szacun dla Zabusi:buzi:K***a to sie nigdy nie skonczy.A u mnie w pracy to niektorzy mysla,ze ja jakas nawiedzona jestem,bo tylko o sterylkach gadam.I takie glupoty wygaduja,ze nie mozna tego sluchac.Edukuje ich jak moge,ale ciemnota ludzka siega juz dna.:mad::diabloti::angryy: Quote
Erin32 Posted September 20, 2012 Posted September 20, 2012 Bajk21, za zdrówko Twoich podopiecznych mocne kciuki. Za Znajdki również :) Quote
paula82 Posted September 20, 2012 Posted September 20, 2012 Maniek jest już dużym kotem, odrobaczony i korzysta z kuwety. Można by go poogłaszac. [URL=http://www.fotosik.pl][IMG]http://images35.fotosik.pl/1623/d4b6a3d79c9d1e54.jpg[/IMG][/URL] [URL=http://www.fotosik.pl][IMG]http://images40.fotosik.pl/1794/ac4970f41c642a76.jpg[/IMG][/URL] [URL=http://www.fotosik.pl][IMG]http://images39.fotosik.pl/1754/586eea3a793ca74cmed.jpg[/IMG][/URL] Quote
Erin32 Posted September 20, 2012 Posted September 20, 2012 Paula, Maniuś jest u Ciebie? Dodać do albumu na FB? Quote
paula82 Posted September 20, 2012 Posted September 20, 2012 nie, Maniek był do mnie przywieziony, ale bałam sie, aby nie złapał KK (to było zaraz jak Kasia umarła) i Maniek jest w DT u mamy mojej koleżanki, która już troche takim maluchom pomagała. Przebywa pod Warszawą. Filonek też już czuje sie dużo lepiej i rozrabia coraz bardziej. Z Luśką sie zakumplowali, też można chyba za chwile domu dla niego szukac. (baaaardzo mu mieśko z tacki smakuje :D ) Quote
paros Posted September 20, 2012 Posted September 20, 2012 [quote name='paula82']nie, Maniek był do mnie przywieziony, ale bałam sie, aby nie złapał KK (to było zaraz jak Kasia umarła) i Maniek jest w DT u mamy mojej koleżanki, która już troche takim maluchom pomagała. Przebywa pod Warszawą. Filonek też już czuje sie dużo lepiej i rozrabia coraz bardziej. Z Luśką sie zakumplowali, też można chyba za chwile domu dla niego szukac. (baaaardzo mu mieśko z tacki smakuje :D )[/QUOTE] Paula, czy Maniek wyrósł z tego szkraba? :loveu: [IMG]http://img706.imageshack.us/img706/1436/maluch1.jpg[/IMG] Quote
paros Posted September 20, 2012 Posted September 20, 2012 [B][COLOR=#000080][SIZE=3]Znajdkowa akcja przeciw powiększaniu bezdomności [/SIZE][/COLOR][/B] [I]Dzięki uprzejmości zaprzyjaźnionej fundacji współpracującej z organizacjami walczącymi z bezdomnością zwierząt możemy za darmo wysterylizować/wykastrować 2o psów. W związku z tym, że we wsi jest aktualnie sporo suk ciężarnych, w pierwszej kolejności chcemy wysterylizować właśnie te suki, żeby nie pojawiły się kolejne szczeniaki. Sam zabieg i materiały potrzebne do sterylizacji/kastracji są bezpłatne, ale bezpośrednio po sterylizacji musimy zabrać psy lecz nie możemy zawieźć tych psów na wieś, bo przez 7-10 dni po zabiegu powinny przebywać w higienicznych warunkach. Po sterylce suki i psy będą przebywały odpłatnie w lecznicy Marwet na koszt znajdek. Znajdki potrzebują funduszy na opłacenie pobytu wysterylizowanych psiaków w Marwecie oraz na benzynę na przewożenie psiaków do W-wy na sterylkę a po sterylce do lecznicy Marwet. Jeżeli psy zgadzają się ze sobą to p.Jola może maksymalnie przewieźć 2 psy. W najbliższą sobotę planowana jest akcja 4-5 sterylek zaciążonych suk dlatego więc p. Jola zmuszona będzie zrobić 2-3 kursy z psiakami. Wszystkich którym los bezdomnych zwierząt leży na sercu bardzo prosimy o pomoc w opłaceniu pobytu psiaków w Marwecie i dowozu psiaków. Istnieje możliwość opłacenia pobytu psiaków bezpośrednio na konto lecznicy po uzgodnieniu z p. Jolą. [/I][B]W sprawie informacji i pomocy prosimy o kontakt: tel. 501 980 665 lub 664 821 160 mail: [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] :modla::modla::modla:[/B] Quote
Kejciu Posted September 20, 2012 Posted September 20, 2012 To ja się zgłaszam od zrobienia bazarku szamponowego - kilka sztuk zostało i żeli pod prysznic :) więc jak najszybcie postaram się zając jego tworzeniem :) Dzisiaj Paros przekazała mi również superfanty więc postaram się jak najszybciej zorganizować bazarek dla znajdek - cel szczytny więc nie można nie pomóc! Quote
Recommended Posts