Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Przychodzę po 2 dniach nieobecności do pana Prezesa. Niedzielę spędziłam w szkole, bo to czas jasełkowych przedstawień. Wczoraj miałam gości niespodziewanych a przez to chyba bardziej miłych :lol: Myślę,że Marcelek mnie usprawiedliwi :razz:
Aimez, paka przyszła :crazyeye: ależ w niej różności.....

Posted

Postaram się przez weekend zrobić. Teraz więcej pracy, bo zbliża się półrocze...a moja siostra miała dzisiaj operację i trochę się moje sprawy więcej kręcą wokół Niej ostatnim czasem....jak nie będę czegoś pewna , to będę Cię dręczyć pytaniami...:razz:

Posted

ranias napisał(a):
Postaram się przez weekend zrobić. Teraz więcej pracy, bo zbliża się półrocze...a moja siostra miała dzisiaj operację i trochę się moje sprawy więcej kręcą wokół Niej ostatnim czasem....jak nie będę czegoś pewna , to będę Cię dręczyć pytaniami...:razz:

ja właśnie przez księgowe zakończenie roku i datę 15.01. ostatniej nocy spałam 2 godziny, wciąż mi się spać nie chce... dziwne...
zostało mi jeszcze jedno g.... na jutro, a ja zamiast siedzieć w cyferkach wole Wasze kochane towarzystwo!

życzę zdrowia siostrze!

p.s. wpłaty będą jutro, bo ja dzisiaj późno wyszłam z pracy i do banku nie zdążyłam

Posted

mari23 napisał(a):
ja właśnie przez księgowe zakończenie roku i datę 15.01. ostatniej nocy spałam 2 godziny, wciąż mi się spać nie chce... dziwne...
zostało mi jeszcze jedno g.... na jutro, a ja zamiast siedzieć w cyferkach wole Wasze kochane towarzystwo!

życzę zdrowia siostrze!

p.s. wpłaty będą jutro, bo ja dzisiaj późno wyszłam z pracy i do banku nie zdążyłam

miłe towarzystwo warte wszystkiego....:lol:

Posted

Aimez_moi napisał(a):
Witaj Marii.....:) Zawsze podziwialam osoby pracujace w ksiegowosci.......:):)

wow, bardzo się ucieszyłam, bo wielu ludzi uważa, że w księgowości to siedzą i nic nie robią ;)

podobno definicja księgowości jest taka, że są to działy i wydziały, żeby cymbały nie wiedziały, gdzie się pieniądze podziały ;)

kiedyś bardzo lubiłam swoją pracę, ta "matematyczna" księgowość jest wspaniała, genialnie ulożona ( np. bilans), ale ostatnie zmiany i poprawki do poprawek przepisów, bezsensowne sprawozdania i wytyczne tak skutecznie utrudniają pracę, że mam już dość.....a do emerytury daleko nawet wtedy, gdy wieku emerytalnego znów nie wydłużą...

Posted

Aimez_moi napisał(a):
W Policji ksiegowoscia zajmuja sie pracownicy cywilni....... i pamietam jak przed bilansem Panie wychodzily z pracy mocno w nocy. I szukanie zaginionych 50 groszy.....:)

niejeden raz przy bilansie siedziałam do późna, wczoraj też - ale to z powodu spiętrzenia sprawozdań na jeden termin....
ale pamiętam czasy, kiedy cały styczeń pracowało się od ósmej do ósmej.... czyli tzw. ośmiogodzinny dzień pracy ;) teraz komputery, więc sumowanie trwa krótko, tylko sprawozdań mnóstwo.... idiotycznych !!!!
a szukać to i grosika czasem się zdarzy, choć człowiek wolałby 10 zł wpłacić, niż złotówki szukać cały dzień albo i dwa, ale wszystko musi się zgadzać i szukać trzeba... mój pierwszy tydzień pracy ( staż to był) to było szukanie złotówki.... i znalazłam! :)