Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 404
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Energy']Jest tu ktoś z Wawy??? Kto pomoże?[/QUOTE]

No ludziów z Wawki duzo, ale samochodów mniej :roll:
Idusiek, załatwiłaś coś? Ja auta nie mam, mogę tylko podnieść prośbę ;)

Posted

najgorsze jest to,że Kangurek musi jechać w transporterze, bo jest duże prawdopodobieństwo,że zrobi kupę ze strachu. założymy mu chyba pieluchę, bo jak go wieźliśmy do nas z Gagarina wypaćkał się cały w swojej kupie.
jeżeli Bartek pojedzie moim smartem z Simoną i Kangurkiem - bedzie to cięzka podróz (Simona wielka onka ledwo mieści się na tylnej półce w moim samochodzie). ja bedę musiała z pracy dojechać autobusem na Książęcą i potem do nas na wieś wracać autobusami ze 3 godziny.

Posted

tak mi siejeszcze jedna sytuacja przypomniała z kiedyś. Wiozłam psa taxówką, ale trzeba było zgody taxsówkarza. przez telefon zamawiałam. Może ktoś by się zgodził po uprzedzeniu - a na koszty taxówki uzbieramy (nie wiem co jużproponować, nie biczujcie mnie za ten pomysł, u mnie wypalił)

Posted

[quote name='feliksik']tak mi siejeszcze jedna sytuacja przypomniała z kiedyś. Wiozłam psa taxówką, ale trzeba było zgody taxsówkarza. przez telefon zamawiałam. Może ktoś by się zgodził po uprzedzeniu - a na koszty taxówki uzbieramy (nie wiem co jużproponować, nie biczujcie mnie za ten pomysł, u mnie wypalił)[/QUOTE]

w Wawce są nawet takie specjalne psie taksówki - zdaje się, że kombi chyba. Cholera, pogrzebie zaraz w necie, bo gdzieś na 100% widziałam.
A zwykłą taksówka też można, tyle tylko, że trzeba uprzedzić. Problemu chyba nie będzie, zwłaszcza, że piesek w transporterze.

Posted

[quote name='idusiek']dzisiaj o 18 Kangurek musi być u weta :/
aa transportu ni ma :(
Ciotki ,ja nie poradze, bo nie mam jak, samochodu nie mam :(

Znalazłam cos takiego:
http://miau-hau.pl/

Idusiek, daj znać, jakby co to się dołożę do tego transportu. No szkoda byłoby żeby mu ta wizyta przepadła!

Posted

dziewczyny, przepraszam, ja jeszcze na głowę nie upadłam ,żeby psa wieźć za 150 zł z obie strony do lecznicy na wizytę. nie mamy na takie wyskoki pieniędzy :(
Jeżeli się nic nie znajdzie, to sytuacja wyglada tak, że on nie jest umierający, nie trzeba mu zrobić badań na już i natychmiast, nie ma konsultacji po operacji nieodwołalnej.

Simona jest w potrzebie bo jest po poeracji, więc Simona musi jechać i niech jedzie. Plan pierwotny był taki, że załatwi się 2 psy za jednym razem, dlatego zostały tak umówione. Jak się nie da to trudno, może ronja wyrazi zgodę, żeby jechac w przyszłym tygodniu z Kangurkiem. Mam nadzieję, że zawiezienie go przez ronję będzie tańsze dla nas niż psia taksówka...

Posted

Ja nie jeżdżę, a mój Tz nie będzie pewnie mógł. O której skąd i dokąd trzeba go zwaieźć? Ewentualnie mogłabym przy wiezieniu pomóc swoją osobą, ale to gruuubo po 17-ej.

Posted

[quote name='idusiek']dziewczyny, przepraszam, ja jeszcze na głowę nie upadłam ,żeby psa wieźć za 150 zł z obie strony do lecznicy na wizytę. nie mamy na takie wyskoki pieniędzy :(
Jeżeli się nic nie znajdzie, to sytuacja wyglada tak, że on nie jest umierający, nie trzeba mu zrobić badań na już i natychmiast, nie ma konsultacji po operacji nieodwołalnej.

Simona jest w potrzebie bo jest po poeracji, więc Simona musi jechać i niech jedzie. Plan pierwotny był taki, że załatwi się 2 psy za jednym razem, dlatego zostały tak umówione. Jak się nie da to trudno, może ronja wyrazi zgodę, żeby jechac w przyszłym tygodniu z Kangurkiem. Mam nadzieję, że zawiezienie go przez ronję będzie tańsze dla nas niż psia taksówka...[/QUOTE]
zawiezienie przez ronję jest bezpłatne.
Kangur pojedzie, najwyżej ja nie zmieszczę się do samochodu i dojadę autobusem. będzie jechał w ścisku, ale innego wyjścia nie ma.
w lecznicy pomoc potrzebna nie jest. bedę ja i mój mąż. problemem jest tylko transport. Kangurek jest spory - dochodzi do tego transporter, Simona jeszcze większa. a mój samochód nie jest z gumy.