Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='jofracy']jamniki na łańcuchach, w klatkach? kto od nich kupował te psy? straszne...[/QUOTE]

jak przyjeżdżali po psy to pewnie z domu odbierali.. a nie "z zaplecza"

Posted

Wies w Malopolsce pseudohodowla, duzo jamnikow :(

[video=youtube;up67XBxMHiY]http://www.youtube.com/watch?v=up67XBxMHiY[/video]

- jamnik (sierść ciemna/czarna) - suka, ok. 8 lat, na oko w dostatecznym stanie
- jamnik czarny - suka, ok. 8 lat
- jamnik brązowy - suka, ok. 3 lata
- jamnik czarny - ok. 1,5 roku, żywy szkielet
- jamnik szorstkowłosy - ok. 2 lata
- jamnik beżowy - ok. 2 lata

Potrzebujemy Waszej pomocy..

Nie mamy domów tymczasowych..

Jesteśmy w stanie dowieść psa lub kota, jeśli zgłoszą się chętne osoby do adopcji. Prosimy także fundacje zajmujące się poszczególnymi rasami o pomoc!!

Kontakt:
[email protected]

Telefon alarmowy:
+48 604 203 337

Posted

[quote name='Ellig']Wies w Malopolsce pseudohodowla, duzo jamnikow :(

- jamnik (sierść ciemna/czarna) - suka, ok. 8 lat, na oko w dostatecznym stanie
- jamnik czarny - suka, ok. 8 lat
- jamnik brązowy - suka, ok. 3 lata
- jamnik czarny - ok. 1,5 roku, żywy szkielet
- jamnik szorstkowłosy - ok. 2 lata
- jamnik beżowy - ok. 2 lata

Potrzebujemy Waszej pomocy..

Nie mamy domów tymczasowych..

Jesteśmy w stanie dowieść psa lub kota, jeśli zgłoszą się chętne osoby do adopcji. Prosimy także fundacje zajmujące się poszczególnymi rasami o pomoc!!

Kontakt:
[email protected]

Telefon alarmowy:
+48 604 203 337

[SIZE=3]Na wsteczu są zdjęcia z tego bagna
i informacja o jamniorach

Posted

13 października we czwartek jadę na trasie Szczawnica - Lubartów (przez Tarnów).
Mogę coś małego (spaniel, jamnik, pekińczyk - z tej interwencji) zabrać i DOWIEŹĆ do DT, jeśli takowy znajdzie się "po trasie".
Proszę o PW najpóźniej we wtorek do 21.00

Posted

Mam kontakt do Pani z Katowic , która chciałaby przygarnąć jakąś jamniczą sierotę ( lepiej sunię , ale niekoniecznie ) do trzech lat , jak dobrze zrozumiałam z rozmowy to Pani jest gotowa przyjąć nawet dwie sunie . Domek z ogłoszenia , do sprawdzenia . Dałam namiary Saruni, bo ja ostatnio rzadko jestem na dogo .

Posted

[quote name='matrioszka2']13 października we czwartek jadę na trasie Szczawnica - Lubartów (przez Tarnów).
Mogę coś małego (spaniel, jamnik, pekińczyk - z tej interwencji) zabrać i DOWIEŹĆ do DT, jeśli takowy znajdzie się "po trasie".
Proszę o PW najpóźniej we wtorek do 21.00

Umieszczę rano informacje w newsie na stronie http://jamniki.eadopcje.org/ w newsie o tej pseudo o możliwości transportu i terminie zgłoszenia

Posted

A moze ktoś da kacik choremu jamnisiowi na ostatnie tygodnie, a moze tylko dni :(

Pajo kilka tygodni temu trafił do schroniska, błakał się po mieście. Początkowo wyglądało to na poważną chorobe skóry. W związku z tym, że to jamniś szczególnie zwróciłam na niego uwagę... codziennie jeździliśmy z Dorotą do schroniska i wychodzilismy na spacer...niestety w tygodniu mały nagle nie chciał iść na spacer, położył się na boku i piszczał..... wizyta u weta i OKROPNA DIAGNOZA!..podejrzenie raka wątroby :( Może ktos ma miejsce w swoim domu dla staruszka, nieco ekscentrycznego, czasami złosliwego...jak to jamnik ;) powarkuje na niektórych, ja mogę zrobić z nim wszystko... niech nie umiera w schronisku. Trzeba dodatkowo go przebadać a to ogromne koszty..wet wspominał cos o wynikach krwi do niemiec...

Pajo został "otworzony"...ma guza nadnerczy...i marskość wątroby... źle się czuje... może ktoś ma wolny kawałek miejsca dla jamniczego staruszka

Posted

Jakby ktoś miał zbędny jakis psi kubraczek to Rudolf chętnie przyjmie. Pare chłodniejszych dni i trzęsie się jak galareta. Nie ma się czym ogrzać, sama skóra i kości :(
Nadal nie ma DT. Prowadzi koczowniczy tryb życia, dzień tu dzień tam.. nie ma spokoju. Jest ciężko..

Posted

[quote name='_bubu_']Jakby ktoś miał zbędny jakis psi kubraczek to Rudolf chętnie przyjmie. Pare chłodniejszych dni i trzęsie się jak galareta. Nie ma się czym ogrzać, sama skóra i kości :(
Nadal nie ma DT. Prowadzi koczowniczy tryb życia, dzień tu dzień tam.. nie ma spokoju. Jest ciężko..

moge mu zrobic sweterek, tylko potrzebuje rozmiar, obwod w klateczce, obwod szyi i dlugosc od szyi do ogona...

Posted

Słuchajcie, na kubraczek dla jamnika doskonale nadaje sie rękaw starej dużej bluzy polarowej. Zrobiłam taki jamnikowi sąsiadki. Trzeba odciąc na szwie na ramieniu, zmierzyć, jaki ma być na długość, dociąć, w niektórych miejscach wymodelować przez zwężenie, tzn. troche zszyć, wyciąć dziury na przednie łapki i gotowe. Nie trzeba obszywać, bo polar się nie strzępi, więc nie ma grubych szwów, które mogłyby psiakowi przeszkadzać przy chodzeniu. Jest bardzo ciepły, lekki i wygląda jak profesjonalnie uszyty kubrak dla psów pracujących z trudnych warunkach :-) Polecam, tanie i mało przy tym pracy.

Posted

[quote name='wieso']moge mu zrobic sweterek, tylko potrzebuje rozmiar, obwod w klateczce, obwod szyi i dlugosc od szyi do ogona...[/QUOTE]

dł. 40cm , obwód klatki 53cm, obwód szyi ( z guzem ) 34cm

Posted

[quote name='_bubu_']dł. 40cm , obwód klatki 53cm, obwód szyi ( z guzem ) 34cm[/QUOTE]

o to widże że już sa wymiary pomierze te ubranka które mam.
Bardzo mi szkoda Rudolfa kurcze ....załamka

Posted

To ja w takim razie zgłaszam moją tymczasowiczkę z tej pseudohodowli,
[FONT=Verdana][SIZE=4]
[/FONT]
[SIZE=2]Imię - Żabka ( w papierach miała tina jednak ona nigdy nie była wołana po imieniu i na żadne na razie nie reaguje)
Płeć - suczka
Wiek - około 1 roku
Miejsce - (DT w krakowie)
[SIZE=2]Kontakt - 508789073
[SIZE=2]Sterylizacja - nie
Wątek na dogo - http://www.dogomania.pl/threads/216006-%C5%BBabka-ofiata-okrutnej-pseudohodowli-czeka-na-kochaj%C4%85cego-cz%C5%82owieka?p=17795730#post17795730
Zdjęcia-

Posted

Jamniki z pseudo...

lista jamników z tego miejsca:

- jamnik (sierść ciemna/czarna) suka, ok. 8 lat, na oko w dostatecznym stanie - zabrana 12.10. Brak DT.

- jamnik czarny suka, ok. 8 lat - prawdopodobnie sprzedana

- jamnik brązowy - suka, ok. 3 lata - zabrana 10.10. DT u wagens z dogo w Krakowie

- jamnik czarny - ok. 1,5 roku, żywy szkielet - zabrany 12.10. DT u Anna Mikropsy Nowak.

- jamnik szorstkowłosy (?) - suka ok. 2 lata - zabrany 12.10. Brak DT.