Figanna Posted October 9, 2011 Posted October 9, 2011 trzeba koniecznie do zglosic, policja, toz cokolwiek! byle by byla oficjalna interwencja! Quote
jofracy Posted October 9, 2011 Posted October 9, 2011 jamniki na łańcuchach, w klatkach? kto od nich kupował te psy? straszne... Quote
Figanna Posted October 9, 2011 Posted October 9, 2011 [quote name='jofracy']jamniki na łańcuchach, w klatkach? kto od nich kupował te psy? straszne...[/QUOTE] jak przyjeżdżali po psy to pewnie z domu odbierali.. a nie "z zaplecza" Quote
Ellig Posted October 9, 2011 Posted October 9, 2011 Wies w Malopolsce pseudohodowla, duzo jamnikow :( [video=youtube;up67XBxMHiY]http://www.youtube.com/watch?v=up67XBxMHiY[/video] - jamnik (sierść ciemna/czarna) - suka, ok. 8 lat, na oko w dostatecznym stanie - jamnik czarny - suka, ok. 8 lat - jamnik brązowy - suka, ok. 3 lata - jamnik czarny - ok. 1,5 roku, żywy szkielet - jamnik szorstkowłosy - ok. 2 lata - jamnik beżowy - ok. 2 lata Potrzebujemy Waszej pomocy.. Nie mamy domów tymczasowych.. Jesteśmy w stanie dowieść psa lub kota, jeśli zgłoszą się chętne osoby do adopcji. Prosimy także fundacje zajmujące się poszczególnymi rasami o pomoc!! Kontakt: [email protected] Telefon alarmowy: +48 604 203 337 Quote
beta ata Posted October 9, 2011 Posted October 9, 2011 A tu potrzebuje pomocy jamniko-beagle: http://www.dogomania.pl/threads/214495-MANDEJ-zaniedbany-piesek.-P%C5%82acze-w-schronisku.-W%C5%82a%C5%9Bcicielka-go-nie-odbierze-%28 Quote
Isadora7 Posted October 9, 2011 Posted October 9, 2011 [quote name='Ellig']Wies w Malopolsce pseudohodowla, duzo jamnikow :( - jamnik (sierść ciemna/czarna) - suka, ok. 8 lat, na oko w dostatecznym stanie - jamnik czarny - suka, ok. 8 lat - jamnik brązowy - suka, ok. 3 lata - jamnik czarny - ok. 1,5 roku, żywy szkielet - jamnik szorstkowłosy - ok. 2 lata - jamnik beżowy - ok. 2 lata Potrzebujemy Waszej pomocy.. Nie mamy domów tymczasowych.. Jesteśmy w stanie dowieść psa lub kota, jeśli zgłoszą się chętne osoby do adopcji. Prosimy także fundacje zajmujące się poszczególnymi rasami o pomoc!! Kontakt: [email protected] Telefon alarmowy: +48 604 203 337 [SIZE=3]Na wsteczu są zdjęcia z tego bagna i informacja o jamniorach Quote
rita60 Posted October 9, 2011 Posted October 9, 2011 http://a1.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/296940_160392970717018_100002389485392_294007_275463685_n.jpg Bosze,co za spojrzenie:-( Quote
matrioszka2 Posted October 9, 2011 Posted October 9, 2011 13 października we czwartek jadę na trasie Szczawnica - Lubartów (przez Tarnów). Mogę coś małego (spaniel, jamnik, pekińczyk - z tej interwencji) zabrać i DOWIEŹĆ do DT, jeśli takowy znajdzie się "po trasie". Proszę o PW najpóźniej we wtorek do 21.00 Quote
rasowa2410 Posted October 9, 2011 Posted October 9, 2011 głupota ludzka nie ma jednak granic! Trzebaby ich tam zamknąć w te zardzewiałe klateczki to by pomyśleli następnym razem :( Porozgłaszam biedactwa... Quote
piesia Posted October 9, 2011 Posted October 9, 2011 Mam kontakt do Pani z Katowic , która chciałaby przygarnąć jakąś jamniczą sierotę ( lepiej sunię , ale niekoniecznie ) do trzech lat , jak dobrze zrozumiałam z rozmowy to Pani jest gotowa przyjąć nawet dwie sunie . Domek z ogłoszenia , do sprawdzenia . Dałam namiary Saruni, bo ja ostatnio rzadko jestem na dogo . Quote
Isadora7 Posted October 10, 2011 Posted October 10, 2011 [quote name='matrioszka2']13 października we czwartek jadę na trasie Szczawnica - Lubartów (przez Tarnów). Mogę coś małego (spaniel, jamnik, pekińczyk - z tej interwencji) zabrać i DOWIEŹĆ do DT, jeśli takowy znajdzie się "po trasie". Proszę o PW najpóźniej we wtorek do 21.00 Umieszczę rano informacje w newsie na stronie http://jamniki.eadopcje.org/ w newsie o tej pseudo o możliwości transportu i terminie zgłoszenia Quote
Isadora7 Posted October 10, 2011 Posted October 10, 2011 Ktoś chętny na jmnisiowate szczyle? http://jamniki.eadopcje.org/psiak/421 (opolskie) Quote
Isadora7 Posted October 10, 2011 Posted October 10, 2011 A moze ktoś da kacik choremu jamnisiowi na ostatnie tygodnie, a moze tylko dni :( Pajo kilka tygodni temu trafił do schroniska, błakał się po mieście. Początkowo wyglądało to na poważną chorobe skóry. W związku z tym, że to jamniś szczególnie zwróciłam na niego uwagę... codziennie jeździliśmy z Dorotą do schroniska i wychodzilismy na spacer...niestety w tygodniu mały nagle nie chciał iść na spacer, położył się na boku i piszczał..... wizyta u weta i OKROPNA DIAGNOZA!..podejrzenie raka wątroby :( Może ktos ma miejsce w swoim domu dla staruszka, nieco ekscentrycznego, czasami złosliwego...jak to jamnik ;) powarkuje na niektórych, ja mogę zrobić z nim wszystko... niech nie umiera w schronisku. Trzeba dodatkowo go przebadać a to ogromne koszty..wet wspominał cos o wynikach krwi do niemiec... _______________ Tutaj jego evencik https://www.facebook.com/event.php?eid=221162874606652 Pajo został "otworzony"...ma guza nadnerczy...i marskość wątroby... źle się czuje... może ktoś ma wolny kawałek miejsca dla jamniczego staruszka Quote
_bubu_ Posted October 11, 2011 Posted October 11, 2011 Jakby ktoś miał zbędny jakis psi kubraczek to Rudolf chętnie przyjmie. Pare chłodniejszych dni i trzęsie się jak galareta. Nie ma się czym ogrzać, sama skóra i kości :( Nadal nie ma DT. Prowadzi koczowniczy tryb życia, dzień tu dzień tam.. nie ma spokoju. Jest ciężko.. Quote
Ola164 Posted October 11, 2011 Posted October 11, 2011 Patrzcie tu... Nie jest napisane czy kastrat... Żeby tylko nie trafił do pseudo: http://tablica.pl/oferta/3-letni-jamnik-z-rodowodem-IDngWZ.html Quote
wieso Posted October 11, 2011 Posted October 11, 2011 [quote name='_bubu_']Jakby ktoś miał zbędny jakis psi kubraczek to Rudolf chętnie przyjmie. Pare chłodniejszych dni i trzęsie się jak galareta. Nie ma się czym ogrzać, sama skóra i kości :( Nadal nie ma DT. Prowadzi koczowniczy tryb życia, dzień tu dzień tam.. nie ma spokoju. Jest ciężko.. moge mu zrobic sweterek, tylko potrzebuje rozmiar, obwod w klateczce, obwod szyi i dlugosc od szyi do ogona... Quote
beta ata Posted October 11, 2011 Posted October 11, 2011 Słuchajcie, na kubraczek dla jamnika doskonale nadaje sie rękaw starej dużej bluzy polarowej. Zrobiłam taki jamnikowi sąsiadki. Trzeba odciąc na szwie na ramieniu, zmierzyć, jaki ma być na długość, dociąć, w niektórych miejscach wymodelować przez zwężenie, tzn. troche zszyć, wyciąć dziury na przednie łapki i gotowe. Nie trzeba obszywać, bo polar się nie strzępi, więc nie ma grubych szwów, które mogłyby psiakowi przeszkadzać przy chodzeniu. Jest bardzo ciepły, lekki i wygląda jak profesjonalnie uszyty kubrak dla psów pracujących z trudnych warunkach :-) Polecam, tanie i mało przy tym pracy. Quote
Fundacja Medor Posted October 11, 2011 Posted October 11, 2011 Przyjęty ze Zgierza. Korek to młody jamnik. Jest trochę nie ufny, boi się. Nie wiemy czy się komuś zgubił????? www.medor.org tel 506-761-221 Quote
_bubu_ Posted October 11, 2011 Posted October 11, 2011 [quote name='wieso']moge mu zrobic sweterek, tylko potrzebuje rozmiar, obwod w klateczce, obwod szyi i dlugosc od szyi do ogona...[/QUOTE] dł. 40cm , obwód klatki 53cm, obwód szyi ( z guzem ) 34cm Quote
Isadora7 Posted October 11, 2011 Posted October 11, 2011 [quote name='_bubu_']dł. 40cm , obwód klatki 53cm, obwód szyi ( z guzem ) 34cm[/QUOTE] o to widże że już sa wymiary pomierze te ubranka które mam. Bardzo mi szkoda Rudolfa kurcze ....załamka Quote
Figanna Posted October 12, 2011 Posted October 12, 2011 Jamnik Jasper, dość długo w schronisku w Bielsku-Białej, niestety nic o nie wiem więcej..jak tylko się dowiem to uzupełnię Quote
wagens Posted October 12, 2011 Posted October 12, 2011 To ja w takim razie zgłaszam moją tymczasowiczkę z tej pseudohodowli, [FONT=Verdana][SIZE=4] [/FONT][SIZE=2]Imię - Żabka ( w papierach miała tina jednak ona nigdy nie była wołana po imieniu i na żadne na razie nie reaguje) Płeć - suczka Wiek - około 1 roku Miejsce - (DT w krakowie) [SIZE=2]Kontakt - 508789073 [SIZE=2]Sterylizacja - nie Wątek na dogo - http://www.dogomania.pl/threads/216006-%C5%BBabka-ofiata-okrutnej-pseudohodowli-czeka-na-kochaj%C4%85cego-cz%C5%82owieka?p=17795730#post17795730 Zdjęcia- Quote
Fundacja Medor Posted October 12, 2011 Posted October 12, 2011 dziewczyny, a widzialyście ten film z pseudo?- widać na nim pointerke i wyżlicę ZGROZA!!!! http://www.youtube.com/watch?v=up67X...layer_embedded Quote
Isadora7 Posted October 12, 2011 Posted October 12, 2011 Jamniki z pseudo... lista jamników z tego miejsca: - jamnik (sierść ciemna/czarna) suka, ok. 8 lat, na oko w dostatecznym stanie - zabrana 12.10. Brak DT. - jamnik czarny suka, ok. 8 lat - prawdopodobnie sprzedana - jamnik brązowy - suka, ok. 3 lata - zabrana 10.10. DT u wagens z dogo w Krakowie - jamnik czarny - ok. 1,5 roku, żywy szkielet - zabrany 12.10. DT u Anna Mikropsy Nowak. - jamnik szorstkowłosy (?) - suka ok. 2 lata - zabrany 12.10. Brak DT. Quote
Recommended Posts