Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Andegawenko - wielki buziak za wszystko :buzi:

A ja byłam dzisiaj w schronisku i wróciłam lekko zdołowana.
:shake:
Jeżyk wsadził mordę w kraty kojca i gadał coś tam niepochlebnego do Bursztyna, więc ten złapał zębami za tę mordę i wygryzł mu spory kawałek wargi górnej. Biedny Jeżyk chodzi obolały i bez życia. Niestety ubytek jest na tyle duży, że nie da się tego zszyć. Pewnie zostanie mu już taki defekt na urodzie. Nie ma szczęścia ta psina w życiu.
:shake:
Druga zła wiadomość jest taka, że Jaga jest w ciąży. Musiała już taka zostać przywieziona, tylko dopiero teraz jej brzuszek rośnie. Trzeba będzie jej szybko zrobić sterylkę aborcyjną, tylko na razie nie ma jej gdzie umieścić, bo w szpitaliku jest Alvaro.

:fadein:
Z lepszych wieści - umówiona dzisiaj byłam z rodziną, która znalazła ogłoszenie o Amice i chciała ją poznać, ale też i inne psiaki. Mieszkają 50 km od Białej Podl. Amika jakoś nie chwyciła ich za serce, więc na pewno się na nią nie zdecydują. Ale na 100% wezmą któregoś psiaka. Spodobały im się 3 suczki - Negra, Iva i jeszcze taka czarna z kopiowanym ogonkiem, o której istnieniu nie wiedziałam. Pani zobaczyła czarną mordkę wystającą z budy. Zaczęła cmokać, ciumkać i sunia wyszła do niej. Okazała się bardzo łagodnym, tulącym się do ręki stworzeniem. Rodzinka ma podjąć wspólną decyzję (bo każdy miał inne typy), a ja mam zdobyć jeszcze kilka informacji, które pomogą im tę decyzję podjąć.
Myślę, że sunia przez nich wybrana trafiłaby na bardzo odpowiedzialnych i dobrych ludzi. Ponieważ Amika stoi na placu z psami na łańcuchach, musiałam ich tam zaprowadzić. Pani stanęła na skraju tej biedy i patrzyła, a z oczu płynęły jej łzy. Kiedy zaproponowałam, żebyśmy już poszli, zapytała, czy jeszcze chwilę może postać. Jakoś tak mnie wzruszyła...
Cieszę się, że kolejny piesek trafi do dobrych ludzi. Już się zapowiedziałam z wizytami poadopcyjnymi.
:fadein:
I jeszcze z dobrych wieści. Jostel prosiła mnie, żebym dowiedziała się co się stało z takim czarnym psiakiem (zapomniałam imienia), z ogromnymi problemami skórnymi. Piesek został adoptowany przez panią, która została poinformowana, że o jego skórę trzeba dbać. Niestety zignorowała to i po kilku miesiącach zwróciła psiaka z całymi płatami gołej, wyłysiałej skóry. Strasznie wyglądał! Baba zaniedbała go, a potem oddała,"... bo leczenie będzie ją za dużo kosztowało". Zapytałam pracownika o niego, a ten mnie zaprowadził.
Jostel - myśmy widziały tego psa ostatnio, tylko go nie poznałyśmy!!! To piękny czarny psisko, który został w schronisku pięknie wyleczony. Nie ma śladu po gołych plackach - wszystko zarośnięte sierścią. I znowu się wzruszyłam, bo w schronisku gdzie jest tyle psiej biedy, zadbano o niego lepiej i z większą troską, niż w domu, gdzie był jedynym psem swojej "pani".
Szukałam go wśród zdjęć Muzziego i wydaje mi się, że to on, choć nie jestem pewna
[url]https://lh4.googleusercontent.com/_fWRdp18L2oY/TWVfFHsuRPI/AAAAAAAABQ8/uemB-RajcRk/IMG_1414_resize.jpg[/url]

[url]https://lh4.googleusercontent.com/_fWRdp18L2oY/TWVfFrIEu2I/AAAAAAAABQ8/nVAhVY0kGjY/IMG_1415_resize.jpg[/url]

Posted

A ja się cieszę,że ogłoszenia są widoczne i ludzie przychodzą po psiaki...Szkoda,że Amika ich nie ujęła za serducho,ale może Negra znajdzie domek? Mnie się ona bardzo podoba...
W ogłoszeniach Amiki,Negry i Dolly pozmieniałam zdjęcia na nowsze.

Może tej drugiej czarnej suni porobić zdjęć to też bym ją wstawiła w ogłoszenia...

No i wyślę Wam do schroniska paczkę - mam trochę garnków już nie używanych i mydełko,a po wypłacie pójdzie paczka z przysmakami dla psiaków...chociaż troche dobroci pojedzą.

Posted

Dzisiaj same dobre wieści:
:multi:
Jutro jadę do Lublina, żeby zawieść [B]Betty[/B] do Lublina do jej nowego, własnego domku, gdzie już się nie mogą na nią doczekać. Państwo zwracają koszty transportu.
W lutym odeszła ich 21-letnia sunia i tęsknią za rozmerdanym ogonkiem, bo twierdzą, że dom bez psa jest pusty. No i mają rację.

[IMG]https://lh6.googleusercontent.com/_fWRdp18L2oY/TWVeRFOMnFI/AAAAAAAAA64/oVSmAORORfQ/1_Betty_IMG_1046_resize.jpg[/IMG]

Jutro [B]Jaga[/B] ma sterylkę aborcyjną. Rekonwalescencję będzie przechodziła u mnie jako moja nowa tymczasowiczka.

[IMG]https://lh4.googleusercontent.com/_fWRdp18L2oY/TWVeyHFCC9I/AAAAAAAABA4/OvaN7Xyui_o/1_Jaga_IMG_1301_resize.jpg[/IMG]

Po kilku rozmowach telefonicznych i rozwiewaniu wszelkich wątpliwości i odpowiadaniu na pytania, rodzina która wczoraj była ze mną w schronisku ostatecznie zdecydowała się na [B]Negrę[/B]. Mieli ją wziąć za tydzień, ale pani zadzwoniła do mnie przed chwilą, że nie daje im spokoju myśl, że "ich już przecież pies" jeszcze przez tydzień będzie na łańcuchu

[IMG]https://lh3.googleusercontent.com/_fWRdp18L2oY/TWVf2-Ni-FI/AAAAAAAABQ8/d_2us4ROVmo/IMG_1582_resize.jpg[/IMG]

Posted

Wow, to same super wieści :) Gratulacje :D :D :D

A ja tylko dodam, że dzisiaj wymienilam kilka maili z Panem od Luizy - niesamowicie przejęty, nie może się już doczekać niedzieli :)
To tak jak ja...

Posted

A ja wiem,że we Włocławku odbyła się niedawno wizyta -czekam na wiadomości od Agaty69 ,bo Pani już mnie powiadomiła,że Agata była...

Jeśli jest oki,to [B]który nasz psiak pojedzie do Włocławka...?[/B] Ma być nieduży i łagodny...Pani zobowiązała się przyjechać do W-wy,by odebrać tymczasowicza (-ów),a ja nie wiem,którego tam wysłać!!!:placz:

Bo sprawę "skomplikowało" ;) jeszcze i to ,że Cavani chce wziąć na tymczas razem z Jagą ....Łatka! A oboje mieli jechać do p.Ani do Włocławka!

Posted

Ja tam się nie znam, ale Jeżyk był tak mocno polecany do Pana z Warszawy i Szarutka też, więc może oni?

A Jeżyk ostatnio poturbowany, to na pewno dobrze by mu domowe ciepło zrobilo... ;)

Posted

[quote name='jostel5']A ja wiem,że we Włocławku odbyła się niedawno wizyta -czekam na wiadomości od Agaty69 ,bo Pani już mnie powiadomiła,że Agata była...

Jeśli jest oki,to [B]który nasz psiak pojedzie do Włocławka...?[/B] Ma być nieduży i łagodny...Pani zobowiązała się przyjechać do W-wy,by odebrać tymczasowicza (-ów),a ja nie wiem,którego tam wysłać!!!:placz:

Bo sprawę "skomplikowało" ;) jeszcze i to ,że Cavani chce wziąć na tymczas razem z Jagą ....Łatka! A oboje mieli jechać do p.Ani do Włocławka![/QUOTE]

To może Jeżyka i tego brązowego jamniora?Gdzies go tam widziałam na stronie schronu chyba w ostatniej stronie...

Posted

[quote name='Paja']To może Jeżyka [B]i tego brązowego jamniora?[/B]Gdzies go tam widziałam na stronie schronu chyba w ostatniej stronie...[/QUOTE]

Macie jamniora w schornisku ? Koniecznie go do Isadory i na jamniki w potrzebie. Amatorów jamników jest nadal sporo :)
Moi dziadkowie, za miesiąc (jak już się przeprowadza na miesiące letnie na działke pod Warszawę - siedza tam od kwietnia do pazdziernika) planują zostać [B]BDT dla chudych jamników ;) [/B]
jostel, chyba jako jedyna była na wątku mojej Nelki i będzie potrafila zrozumieć jak moi dziadkowie potrafią podtuczyć jamnika ;)

Posted

[quote name='Paja']Super wieści czyli rozumiem ,ze to ta rodzina z Lublina co dawałam Ci namiar?[/QUOTE]
Tak Paju, to ta rodzinka. :fadein:
Chciałam Ci wysłać PW z tą wiadomością i podziękowaniami, ale jesteś jedyną osobą, do której nie mogę nic wysłać. Już zaczynam podejrzewać jakieś działanie sił nieczystych :angryy:

[quote name='Paja']Czyli Negra jedzie jutro czy juz pojechała?[/QUOTE]
Jedzie jutro. Rodzinka jest bardzo przejęta. Już kilka razy dzwonili z różnymi pytaniami - o podróż, o karmę, o zaklimatyzowanie się i ułożenie stosunków z jamnikiem - rezydentem. Lubię, jak ludzie tak z sercem podchodzą do adopcj.

[quote name='Andzike']Ja tam się nie znam, ale Jeżyk był tak mocno polecany do Pana z Warszawy i Szarutka też, więc może oni?

A Jeżyk ostatnio poturbowany, to na pewno dobrze by mu domowe ciepło zrobilo... ;)[/QUOTE]

Tylko że pani chce nakolankowe pieski, a Jeżyk z Szarutką niestety nie mieszczą się w tej kategorii. :roll:

[quote name='Paja']To może Jeżyka i tego brązowego jamniora?Gdzies go tam widziałam na stronie schronu chyba w ostatniej stronie...[/QUOTE]

Jamniora już nie ma w schronisku. Od jutra zaczynamy powolutku aktualizować stronkę - przesuniemy pieski, których już nie ma i dodamy nowe. potem wszystko będzie już aktualizowane na bieżąco.

[quote name='kinga_kinga7']kurcze, dziewczyny fajnie, jesteście niesamowite, dalej tak działajcie.Już WAM kiedyś pisałam, że jesteście zgranym duetem!!! i widocznymi efektami:drink1::laola:[/QUOTE]

Nie tylko duetem, ale całym zespołem. Zobaczcie, ile osób pracuje na te adopcje: jedni wypatrzą psa, inni zrobią mu piękne zdjęcia, jeszcze inni poświęcają mnóstwo czasu na robienie setek ogłoszeń. A jeszcze do tego dochodzi dobra wola i ogromna chęć pomocy i współpracy kierownika i członków zarządu. Tylko takie współdziałanie może przynieść efekty i przynosi jak widać. I tak trzymajmy :cunao:

Posted

[quote name='cavani']
Tylko że pani chce nakolankowe pieski, a Jeżyk z Szarutką niestety nie mieszczą się w tej kategorii. :roll:[/QUOTE]

aaaaa.... coś mi się ubzdurało, że to ten DT dla większych psów...
Chyba muszę się przeszkolić z Waszych psów, bo mam generalnie ograniczone pojęcie i jestem zafiksowana na Sarze ;)

Posted

[quote name='Andzike']aaaaa.... coś mi się ubzdurało, że to ten DT dla większych psów...
Chyba muszę się przeszkolić z Waszych psów, bo mam generalnie ograniczone pojęcie i jestem zafiksowana na Sarze ;)[/QUOTE]

Andzike, jak już znajdziesz Sarze super domek, to zapraszam Cię najserdeczniej do Białej Podlaskiej razem z Nelką. Służę kwaterą. Przedstawimy Ci z wszystkie psiaki. Pomiziać własnymi rękoma to nie to samo co popatrzeć na zdjęcia. Zrobimy Ci przeszkolenie, że hej :lol:

Posted

[quote name='cavani']Andzike, jak już znajdziesz Sarze super domek, to zapraszam Cię najserdeczniej do Białej Podlaskiej razem z Nelką. Służę kwaterą. Przedstawimy Ci z wszystkie psiaki. Pomiziać własnymi rękoma to nie to samo co popatrzeć na zdjęcia. Zrobimy Ci przeszkolenie, że hej :lol:[/QUOTE]

Znajde i to Wam obiecuję :)
Z zaproszenia baaardzo chętnie skorzystam w cieplejszym momencie ;)
Jakbyście gdzieś w międzyczasie wypatrzyły kolejną Nelko- i Saropodobną bidę w schronie to w miarę możliwości zawsze dam im BDT ;)

[quote name='jostel5']No to już wiem....Na razie żadnego psiucha nie wyślemy do Włocławka...[/QUOTE]

Dlaczego????

Posted

[quote name='Andzike']Znajde i to Wam obiecuję :)
Z zaproszenia baaardzo chętnie skorzystam w cieplejszym momencie ;)
Jakbyście gdzieś w międzyczasie wypatrzyły kolejną Nelko- i Saropodobną bidę w schronie to w miarę możliwości zawsze dam im BDT ;)

Dlaczego????[/QUOTE]

no..dlaczego??

Posted

Opowieści tajemniczej treści....w takim razie ide odnowic ogłoszenia Jeżykowi...

A może teraz wytypujemy jednego psa który opusci w najblizszym czasie schron i bedziemy walic na niego ogłoszeniami wszyscy?