Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• 2 weeks later...
Posted

Rety, on jest z Wami już miesiąc, a jakby wczoraj to było![/QUOTE]

Rany to dopiero miesiąc:crazyeye:, a nam się wydaje jakby był już z nami od lat. I nie zepsuł się bynajmniej:eviltong:codziennie nie możemy się nim nacieszyć i nachwalić go, bo jest cudny, mądry, grzeczny i pełen miłości. Jest jak członek rodziny i też tak się czuje :lol:, chodzi ze mną wszędzie i jeździ w gości, bo jest bardzo grzeczny. Ostatnio byłam u koleżanki, która remontuje dom, i Niko pojechał ze mną, bo potem poszliśmy w pola i szuwarki z wodą, które uwielbia. Oglądał ze mną wszystko, jak zaglądałam do wanny on też, ja mierzyłam ściany on ze mną no po prostu słodziak do kwadratu. Z resztą uwielbiają go wszyscy znajomi i rodzinka. Mamy tylko mały kłopot bo już coraz trudniej znaleźć łatkę śniegu, a Nikuś go uwielbia. Teraz buszując po lasach szukamy jeszcze takich śnieżnych placków, Niko wtedy kładzie się na nich, bawi sniegiem, wcina go i tarza sie w nim, ale niedługo to bedziemy musieli okładać go szronem z lodówki, żeby zrobić mu przyjemność :eviltong:. Jest cudnym dzikim wilkiem, uwielbiam go obserwować na naszych wypadach do lasu, to niesamowite jak on cieszy się naturą, jest jakby u siebie. Ma już na koncie pogon za sarną, którą wypłoszył, za zającem, gonił też bażanta. Jednak nawet jak rzuca się w pogoń w pewnym momencie hamuje i wraca, zawsze pilnuje, żeby mieć mnie na oku, i nawet jak jest cos kuszącego na horyzoncie to słucha i nie biegnie. Tylko dziczyzna sila wyższa :lol:, ale teraz już wiem, że biegnie tylko do pewnego momentu, nigdy tak by stracić go z oczu i sam tego pilnuje. Czasem rzuca się cwałem przez las i chaszcze i zatacza takie koła, a wczoraj kąpał się w strumieniu. Bardzo lubi wodę i wszelkie kałuże, na spacerze kładzie się w nich centalnie i leży sobie przez chwilkę. Ale się rozpisałam, ale jak tak o nim mogę dłuuuuuuugo, bo to naprawdę wyjatkowy psiak:lol:.
Pozdrowienia z Krakowa :lol:

Posted

Z ulubionym jeżykiem :lol:

Resztę fotek, z delektowaniem się śnieżnymi łatkami mam jeszcze w aparacie, jak zrzucę to wrzucę:eviltong:

• 2 weeks later...
Posted

Pozdrawiam świątecznie Niko i całą rodzinę :loveu:

Często Was wspominamy, zawsze, gdy mamy jakieś wątpliwości co do przyszłego domu dla psiaka, mówimy: " NIe, to musi być taki dom jak ma Niko!" Jesteście dla nas wzorem dobrej adopcji :loveu:

• 1 month later...
Posted

Bardzo sie cieszę, ze Nikus tak dobrze trafił.Mnie niestety nie udalo się z domkiem. Wiedzialam,że u Jamora nie będzie mial krzywdy ale temu psu należało się wszystko co najlepsze. Niko to 100% psa w psie a teraz mieszka w 100% domku ze 100% "zawartością" czyli wspanialymi ludżmi. Wszystkiego dobrego!!!

• 3 weeks later...
Posted

Dzisiaj jest bardzo ciepło w Krakowie :). Nareszcie słonko grzeje.
Jak Niko w taką pogodę? Daje radę? Na zdjęciach miał gruuube futro :)
Napisz _Ika_ co u Was słychać :).
I proszę o zdjęcia. Niko piękny, warto się nim pochwalić :)

Posted

Witam :lol: myślalam, że zainteresowanie Niko skończyło się, bo była taka chwila przerwy, ale cieszę się, że wciąż o nim pamiętacie, bo w każdym calu jest taki jakiego znałyście,, no może poza smutkiem w oczach, które już są uroczo szelmowskie. Jest już u siebie szczęśliwy i wyluzowany zwłaszcza, że ma też dom na weekendowe wypady w Rudniku, gdzie czuje się już jak u siebie. NIko szybko się uczy daje łapę i głos, z którym jest ubaw, bo jak się dowiedział, że ma coś takiego to się rozszczekał na całego, i gdy zbyt długo nie zwaraca się na niego uwagi to się awanturuje :eviltong:. Wieczorem postaram się wrzucić trochę najnowszych fotek. Pozdrowienia dla wszystkich