Jump to content
Dogomania

Piesek szuka domu - LUBLIN.Pilnie potrzebny DT/DS Ma dom

Recommended Posts

Posted

Mała, na oko 6-7letnia czarna suczka szuka domu, piesek jest niesamowicie energiczny, łagodny a jego ulubionym zajęciem są pieszczoty. Szuka właścicieli, którzy będą mieli dla niego dużo czasu i serca. Uwielbia dzieci. Piesek nie jest mój, został przygarnięty i jeśli nie znajdzie się dla niego miejsce trafi niestety do schroniska :(. tel. 781 281 623 ; [email protected]
" class="ipsImage" alt="">

Posted

Psiunia miała trafić do schroniska ale zrobiło mi sie jej szkoda i postanowiłam zabrać ją do siebie i przynajmniej popróbować poszukać jej innego domu. Mam jeden pokój, wynajmuje i właściciel zakazuje trzymania zwierząt udało mi sie wyprosić kilka dni. Więc myślę że tydzień jeszcze do półtorej max będzie mogła zostać i ja też nie zostane bez domu :) Piesek jest najłagodniejszym jakiego widziałam na wycieczce u moich rodziców zachwowywała się bardzo przyjaźnie zarówno w stosuku do kota jak i psa. Po prostu lubi wszystko i wszystkich.Jest maleńka ma ok 30 cm.

Posted

No właśnie nie wiem. :( historia psa wygląda tak, że pierwotna właścicielka wyjechała kilka lat temu za granicę a pieskiem obiecali się opiekować domownicy. Obecnie Pani, niestety z powodów różnych nie chce lub nie może sie opiekować psem, Pies był w drodze do schroniska kiedy sie dowiedziałam... Opiekowałam sie nim czasem więc zabrałam go do siebie chociaż nie moge, ale jak wspomniałam wyprosiłam te kilka dni. Przynajmniej spróbuje znaleźć mu dom czy jakiekolwiek rozwiązanie inne niż schronisko.

Poogłaszałam gdzie mi przyszło do głowy na forach i stronach z miasta.. no i oczywiście pośród znajomych. Mam naprawde nadzieje, że cokolwiek się fajnego znajdzie dla biedulki. Jest naprawde słodka.

Posted

oczywiście zapomniałam dodać ale zawieziemy pieska wszędzie gdzie trzeba, na pewno znajdzie się jakiś transport, bardzo mi zależy żeby znalazła szczęśliwy domek

Posted

Dopisałam.Dziękuje Ci Daga&Maks bardzo. W sprawie pieska bez zmian. Mogę go przetrzymać do przyszłego poniedziałku i mam nadzieje, że coś się znajdzie.

Posted

Cześć. Moim zdaniem powinnaś jej porobić jakieś dobre zdjęcia (ludzie kupują oczami, niestety :roll:) i dodać do ogłoszeń.

Jaka ona jest na wielkość? Trzeba zrobić zdjęcie jak stoi albo ktoś ją trzyma na rękach, żeby był jakiś punkt odniesienia.

Napisz e-mail do Mojego Miasta Lublin, ta gazetka wychodzi w czwartki, jest darmowa więc dużo ludzi ją przegląda - jak napiszesz im co i jak, wkleją zdjęcie i krótkie ogłoszenie, że pies taki a taki szuka domu.

Super sprawdzają się ogłoszenia papierowe! Mogę Ci pokazać jak ja robiłam bardzo proste ogłoszenia dla mojej tymczasowiczki, jeśli chcesz mogę Ci wysłać wzór. "Moja" Nina właśnie w taki sposób znalazła dom.

Nie wiem co jeszcze doradzić :-(

A "właścicielka"... Cóż, szkoda słów.

Posted

Fajnie chętnie skorzystam. Do MM Moje Miasto Lublin już wysłałam zgłoszenie ze zdjęciem, wyjdzie mam nadzieje w najbliższy czwartek. Jutro porobie więcej zdjęć. Już próbowałam jakieś ładniejsze zdobyć ale pies reaguje bardzo żywiołowo na moje próby :)

• 2 weeks later...
Posted

Daga & Maks napisał(a):
co z psem?

Piesek jest jeszcze u mnie. Nikt sie nim w ogóle nie zainteresował. :( Już nie wiem co mam robić za bardzo ale ciągle się staram.

• 2 weeks later...
Posted

Funia ciągle szuka domku, gdyby znalazł się jakiś tymczasowy można liczyć na moją deklarację jeśli chodzi o jakieś pieniązki

• 4 weeks later...
Posted

Tą niunię należy włożyć na wątek Mirkopsiaki w potrzebie.Koniecznie.Bardzo dobrze, że masz tak wielkie serce i zatrzymałaś malutką.

Ja ma jeszcze taką prośbę do wszystkich i do moderatorów też : proszę was - piszcie skąd jesteście; łatwiej wyszukać osoby "z okolicy".Moderatorzy też może niech robię takie uwagi na wątkach.To znacznie ułatwi akcje dogomaniaków.
Bardzo proszę, zwróćcie na ten szczególik , ale bardzo ważny szczególik - uwagę.
Dziękuję.

Posted

Poogłaszaj jeszcze na tablicy na Stefczyka w klinice, sklepach zoologicznych i gabinetach weterynaryjnych.Na Głębokiej na weterynarii jest taka tablica ogłoszeń ...

Może na uczelni, w pracy, na klatce schodowej, słupie ogłoszeniowym ...

• 2 months later...
Posted

tak, sunia została oddana do schroniska w święta i w nie najlepszym stanie zdrowia, dostawała antybiotyki, nie będę tego komentowała, bo poprostu szkoda słów. obecnie ma super domek u Pani która jest nią zachwycona, mówi że nigdy nie widziała tak posłusznego i grzecznego psa. także wszystko dobrze się skończyło:)