Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• 2 weeks later...
Posted

wchodzę dziś na maila, a tam wiadomość na olx w sprawie Gai....

"Witam
Jesteśmy oboje około 60 tki, mało aktywni fizycznie. Mąż ma problemy w chodzeniu. Czy ta suczka nadaje się do budy?(fuul wypas ze światłem), ponieważ poprzedni pies(sznaucer)bal się ciemności ( ale nie na łańcuch). Poleciał na tydzień za suczkami i przepadł. Mieszkamy na wzgórzu, w oddalaniu od wsi, ale inne psy podchodzą pod plot. Płot typu farmerskiego, wiec i krowa przez niego przelezie, a co dopiero pies. Psy z zewnątrz nie wchodzą, natomiast nasz Falco był towarzyski i wyłaził. Na ogrodzie nikogo nie wpuścił, poza płotem jak łagodne ciele był. Niestety "był". Chcielibyśmy psa średniej wielkości, który pilnowałby domu, kochał koty i małe dzieci (od czasu do czasu wnuki), nie próbował nad nami dominować. a przede wszystkim, żeby nie uciekał. Aha. I jeszcze dużo jeździmy, więc piesek z nami.Jesteśmy z pod Wrocławia. Tel. 507 636 904 Małgorzata Myszkowska
Ps. Jeśli piesek jest z Wrocławia lub okolic, to proszę dać odpowiedz. Jeśli dalej to b. dziękuje."

co wy o tym myślicie? ponieważ państwo są z okolic Wrocławia, mogę podjechać i zobaczyć jak tam u nich jest. jeśli myślicie, że warto.

Posted

A może podjechać do państwa i pogadać, spróbować przekonać do lepszego ogrodzenia. Czasem nie wiele trzeba. Podoba mi się że państwo nie kombinują tylko piszą jak jest. Jeszcze jedna sprawa, przy okazji spytać czy szukali swojego psa i gdzie a jak nie to może pomóc. Nawet jak nie wyda się Gai to pies może wróci i dobrze by było zadbać o jego bezpieczeństwo.