abra43 Posted December 12, 2012 Posted December 12, 2012 Cioteczki trzymajmy kciuki.:kciuki::kciuki::kciuki: Quote
Olena84 Posted December 13, 2012 Posted December 13, 2012 Mam dzwonic do hoteliku po 10 i sie dowiem Quote
monika083 Posted December 13, 2012 Posted December 13, 2012 [quote name='Olena84']Mam dzwonic do hoteliku po 10 i sie dowiem[/QUOTE] to czekamy:) Quote
Olena84 Posted December 13, 2012 Posted December 13, 2012 Pani umowila sie z hotelikiem na niedziele! Quote
monika083 Posted December 13, 2012 Posted December 13, 2012 [quote name='Olena84']Pani umowila sie z hotelikiem na niedziele![/QUOTE] bedzie tam, tak? dziewczyny jesli cos z tego wyjdzie to bedzie to chyba cud na dogo! trzymam bardzo mocno kciuki, Quote
Olena84 Posted December 13, 2012 Posted December 13, 2012 Sytuacja wygląda tak, że pani miesiac temu zaginął pies, uciekł przez niedomknięta furtkę, pani jest zainteresowana adopcją Gai, ale ma wizyty równiez u innych psiaków, wiec może jej nie wybrać. Zaletą niewątpliwą jest, że tamten pies i Gaja to są suki z silnym instynktem łowczym, czyli po 10 latach bycia z takim psem (poprzednim) Ci ludzie wiedzą czego sie spodziewac, ale to co niepokoi również hotel, czy po takim krótkim czasie pani powinna już szukać nowego psa i czy Gaja rowniez nie ucieknie... Co mysliscie o tym wszystkim? Czy jesli pani zdecyduje sie na Gaje w niedziele hotel powinien ją wydać? My na wątku wszyscy powinniśmy zdecydować... Quote
bea100 Posted December 13, 2012 Posted December 13, 2012 Ja jestem tylko "ciocia od ogłoszeń" i odrobionę wspierająca i na Gajkę trafiłam jak już była w długach i zapomniana na dogo...nie wypowiadam się więc w tak istotnej kwestii...ale chętnie poczytam co sądzicie... PS Życie nauczyło mnie jednak tego, że niczego nie wolno przekreślać z góry... Quote
Olena84 Posted December 13, 2012 Posted December 13, 2012 Ja tez jestem tylko od hopkania ale obawiam sie ze trzeba bedzie decyzje podjac wlasnie w tym gronie... Quote
Mruczka Posted December 13, 2012 Posted December 13, 2012 Z Gają jestem od początku. Od początku też płacę za hotel (100 zł m-c) - piszę to dlatego, żeby jakoś usprawiedliwić zabieranie głosu w sprawie. Wiemy, że od ponad dwóch lat Gają się nikt nie interesuje, nie jest więc psem pzebierającym w ofertach. To po pierwsze. Czy miesiąc po stracie jednego psa to dla psiarza - to jest człowieka, który w domu MUSI mieć psa, to mało - nie wiem. Wiem też, że Gai jest dobrze w hoteliku, ale w domu tez pewnie nie byłoby źle - ja dałabym szansę chętnym. Quote
bea100 Posted December 13, 2012 Posted December 13, 2012 Acha, i jeszcze jedno. Są ludzie co muszą mieć obok "obecność psa" (ja do takich należę), raz się tak stało, że odeszły moje wszystkie psy ode mnie- po drugim (przepłakanym) dniu przywiozłam młodą suczkę do domu...bywa i taka reakcja... No i jak się znajdzie poprzedni pies- mogą być przecież dwa- ludzie zapewne tak myślą- dla mnie to niczego nie przekreśla! Quote
Olena84 Posted December 13, 2012 Posted December 13, 2012 A co z wizytą? Czy hotel powinien wydac psa i zrobic wizyte poadopcyjna dopiero? Czy nie wydawac psa w niedziele i organizowac transport po wizycie - obawiam sie bo akurat ida swieta wiec i z wizyta przedadopcyjna i z transportem moze byc ciezko... Quote
bea100 Posted December 13, 2012 Posted December 13, 2012 I jeszcze dopiszę coś bo muszę, Ci ludzie teraz będą pilnować swojego psa podwójnie! Jestem tego pewna!!! Quote
Olena84 Posted December 13, 2012 Posted December 13, 2012 Też mi sie tak zdaje, ze bedzie dobrze, chyba lepiej dac do adopcji psiaka ludziom ktorzy wiedzą czego sie spodziewac niz rodzinie, w ktorej z Gają wychodzil by 6-latek bo to od razu bedzie po psie... Quote
maja7 Posted December 13, 2012 Posted December 13, 2012 Uważam, że jeżeli zdecydowaliby się ją adoptować to należy im dać szansę. Miesiąc dla kogoś kto bez psa nie może żyć to bardzo dużo. Znam takich co mówili, że szybko psa nie wezmą i w te pedy lecieli do schronu po nastepnego. Pozostaje tylko kwestia kontroli domku. Wszyscy z tego wątku zdajemy sobie sprawe z tego, że szybko taka szansa może sie nie zdarzyć a ten zwierz zasługuję na swój własny domek. Quote
bea100 Posted December 13, 2012 Posted December 13, 2012 Kontrola- może być nawet poadopcyjna- jak najbardziej!!! Quote
Olena84 Posted December 13, 2012 Posted December 13, 2012 chodzilo mi, ze jesli pani sie zdecyduje i bedzie chciala wziac psiaka to czy mozna ją wydać, jesli nie trzeba zorganizowac wizyte i transport, a nie wiem czy nei bedzie problemu przed swietami i na jedno i drugie... Quote
Mruczka Posted December 13, 2012 Posted December 13, 2012 Myślę, że hotelik jest na tyle doświadczony, ze może rozmowa wystarczy. A wizyta po - juz po swiętach. Quote
Olena84 Posted December 13, 2012 Posted December 13, 2012 [quote name='Mruczka']Myślę, że hotelik jest na tyle doświadczony, ze może rozmowa wystarczy. A wizyta po - juz po swiętach.[/QUOTE] Daj Bozę, ze sie uda i wreszcie Gaja pojdzie do domu, to juz tyle czasu... Quote
bea100 Posted December 13, 2012 Posted December 13, 2012 Mnie się równiez wydaje, że ten problem sam się rozwiąże podczas wizyty u Gaji :) Quote
maja7 Posted December 13, 2012 Posted December 13, 2012 [quote name='bea100']Mnie się równiez wydaje, że ten problem sam się rozwiąże podczas wizyty u Gaji :)[/QUOTE] Też tak sądzę. Trzymajmy tymczasem kciuki. Quote
abra43 Posted December 13, 2012 Posted December 13, 2012 Trzymajmy kciuki cioteczki.:kciuki::kciuki::kciuki: oby było dobrze i żeby to był bardzo dobry dom bo Gajka na taki zasługuje. Quote
bea100 Posted December 13, 2012 Posted December 13, 2012 Musimy mieć nadzieję!!! Do niedzieli będzie trudno wytrzymać ;) Quote
Recommended Posts