Marinka Posted January 24, 2010 Posted January 24, 2010 kama210 napisał(a):jutro tam pójdę po południu - dzisiaj nie dałam rady bo skończyłam pracę później niż planowałam... ...to jednak idziesz tam sama? Trzymam kciukasy - tylko Pan Jerzy (przynajmniej na razie) jest tak żywo zainteresowany adopcją Majora. Odebrałam kilka telefonów, podając sytuację Majora, opisując jego zachowanie...za każdym razem słyszałam: " zastanowimy się i zadzwonimy ponownie" Quote
Aimez_moi Posted January 24, 2010 Posted January 24, 2010 Marinkaa Kama210 jest sasiadka tego Pana. Zna sytuacje dosyc dobrze. Quote
koosiek Posted January 24, 2010 Posted January 24, 2010 Czyli Major to nie jego pies, ale może zostanie przez tego faceta adoptowany? Quote
Aimez_moi Posted January 24, 2010 Posted January 24, 2010 Mysle, ze tak. Chyba, ze bedzie mial dowody na to, że Major byl wczesniej u Niego. Quote
Paula045 Posted January 24, 2010 Posted January 24, 2010 Przepraszam za offa: Pomóżcie nie bądźcie obojętni!!! W imieniu bezdomnych zwierząt zwracamy się do wszystkich ludzi o dobrych sercach o przekazanie 1% podatku na Schronisko dla Zwierząt w Radlinie. Otrzymane pieniądze zostaną odpowiednio wykorzystane m.in. na rozbudowe i remont boksów, oraz ogólną poprawę warunków w których przebywają psy i koty. Zwierząt stale przybywa, a pieniędzy brakuje. Nie bądź obojętny. Pomóż! Schronisko dla Zwierząt w Radlinie Numer konta: 34 8427 0009 0020 0383 2000 0001 KRS: 0000154454 Oddział Jarocin NIP: 617 20 44 707 Quote
Paula045 Posted January 24, 2010 Posted January 24, 2010 Przepraszam za offa: Pomóżcie nie bądźcie obojętni!!! W imieniu bezdomnych zwierząt zwracamy się do wszystkich ludzi o dobrych sercach o przekazanie 1% podatku na Schronisko dla Zwierząt w Radlinie. Otrzymane pieniądze zostaną odpowiednio wykorzystane m.in. na rozbudowe i remont boksów, oraz ogólną poprawę warunków w których przebywają psy i koty. Zwierząt stale przybywa, a pieniędzy brakuje. Nie bądź obojętny. Pomóż! Schronisko dla Zwierząt w Radlinie Numer konta: 34 8427 0009 0020 0383 2000 0001 KRS: 0000154454 Oddział Jarocin NIP: 617 20 44 707 Quote
kama210 Posted January 24, 2010 Posted January 24, 2010 zaraz tam idę.... ich pies ma na imię Borys - można sprawdzić czy Major na nie reaguje... - ide tam na razie w celu rozpoznania czy Major to Borys... Quote
kama210 Posted January 24, 2010 Posted January 24, 2010 Energy napisał(a):I co Kama??? byłam z laptopem aby pokazać zdjęcia, opowiedziałam kiedy dokładnie pies był zabrany z Szydłowca..., ci Państwo cały czas bardzo wierzą że to ich pies - wg nich jest prawie identyczny , bardzo chcieliby go mieć z powrotem, zależy im ze swojej strony ale zwłaszcza z uwagi na wnuczka który za nim tęskni, bo wychowywał się z psem od małego / zgłaszali zaginięcie psa u Straży miejskiej/ - wątpliwości pojawiają się w związku z tym że Major został zabrany z Szydłowca w listopadzie, że wg relacji ludzi z bloków na Kolejowej przebywał tam już dużo wcześniej i w sumie cały czas , a nie tylko przelotem jak uciekał im z ogródka, a to wszystko przeplata się z tym że wygląd psów jest niemal identyczny i tym, że ich pies często uciekał im z ogródka pod ich nieobecność - jak min. byli w pracy, także lgnął do ludzi, ... ja na razie zrobiłam co mogłam - byłam, rozmawiałam, wypytywali mnie jakie są warunki ewentualnej adopcji, transportu, ... nie wiem co z tego wyniknie, może zdecydują się na Majora... a może okaże się że jednak Major to Borys??????? najlepiej by było jakby go zobaczyli na żywo ... ... zobaczymy.... ... Marinkaa ma do mnie namiary, już z nią rozmawiałam , oni też , zresztą daleko nie mają ... .... zobaczymy jak to się potoczy, ja jestem do dyspozycji... Quote
Marinka Posted January 25, 2010 Posted January 25, 2010 Rozmawiałam dziś z Panem Jerzym ... podjęli decyzję, że skoro to nie jest ich Borys - rezygnują i przepraszają za kłopot. :shake: Szukamy więc dalej Za to do Perełki uśmiechnęło się szczęście Quote
Aimez_moi Posted January 25, 2010 Posted January 25, 2010 Marinkaa bardzo mocno trzymamy kciuki. Quote
Marinka Posted January 26, 2010 Posted January 26, 2010 Pani Monika jeszcze nie dała znać jaką podjęła decyzję Quote
Marinka Posted January 26, 2010 Posted January 26, 2010 Mam wiadomości :lol:: " Serdecznie witam Pani Aniu Trafiła Pani w sedno, oglądaliśmy już Majora wcześniej i w zasadzie miałam zadzwonić w jego sprawie, ale choroba Perełki zdecydowała że wybraliśmy ją, jak widać chyba jednak ten Majorek nam jest pisany :) Za zdjęcia bardzo dziękuję, jeszcze bardziej nas przekonały, nawet mój mąż który usiłuje być sceptycznie nastawiony od razu się zdeklarował że chętnie tego pieska sobie przygarnie. Z napisaniem tego maila nosiłam się od kilku dni, żeby Pani wiedziała z kim ma do czynienia, bo wiem, że ludzie bywają różni, Pani Ewa nam to jeszcze bardziej uświadomiła. Oboje jesteśmy w wieku trzydziestu kilku lat [], mieszka z nami mój 12-letni syn, ale wszyscy kochamy zwierzęta i jak jakiś psiak z nami zamieszka to na pewno nikt mu świadomie nigdy krzywdy nie zrobi. Ale chcemy też odpowiedzialnie podejść do tej decyzji i tu moja nietypowa prośba. Mój mąż jest alergikiem, wychował się z psem, alergia dotyczy w zasadzie kociej sierści, ale chcemy się upewnić że spokojnie możemy zamieszkać z Majorem i dlatego mam prośbę o przesłanie małej kępki sierści gdyby Pani to nie sprawiało kłopotu, na nasz koszt oczywiście, na adres domowy który podam poniżej. Pani Aniu chcę jeszcze dodać że jestem pełna podziwu dla tego co Pani robi, naprawdę to przywraca wiarę w dobrego człowieka:) Myślę że coś uda nam się zorganizować w sprawie przewozu psa, angażujemy wszystkich znajomych, więc myślę że będzie tego jakiś efekt. Pozdrawiam M." Quote
Aimez_moi Posted January 26, 2010 Posted January 26, 2010 Marinkaa i co.... Wysylamy siersc naszego usmiechnietego psiaka? Quote
Marinka Posted January 26, 2010 Posted January 26, 2010 Aimez_moi napisał(a):Marinkaa i co.... Wysylamy siersc naszego usmiechnietego psiaka? Tak w czwartek będę w Klinice - to od razu tego dnia wyślę Quote
Energy Posted January 26, 2010 Posted January 26, 2010 Marinkaa napisał(a):Tak w czwartek będę w Klinice - to od razu tego dnia wyślę Ale rozumiem, że "przyszły pan" miał robione testy alergiczne i one wykluczyły alergię na psa? Quote
Marinka Posted January 26, 2010 Posted January 26, 2010 Energy napisał(a):Ale rozumiem, że "przyszły pan" miał robione testy alergiczne i one wykluczyły alergię na psa? ...wiem tyle, co z maila, którego przekopiowałam tu prawie w całości Quote
Aimez_moi Posted January 27, 2010 Posted January 27, 2010 Ja też mam nadzieję, że nie ma alergii na psa. Na Majora. Quote
kama210 Posted January 27, 2010 Posted January 27, 2010 trzymam kciuki za negatywny wynik testu ... Quote
AgusiaP Posted January 28, 2010 Posted January 28, 2010 Ciekawe ile trzeba czekac na wyniki testów??? Quote
Recommended Posts