Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dzisiaj chwilę po 9 Malutka pojechała. Narazie tylko na tymczas,ale mam nadzieję,że niedługo znajdzie domek gdzie jej wynagrodzą to co przez ostatnie tygodnie ( może miesiące) przeszła.
W tym miejscu chciała bym podziękować Wam Wszystkim za pomoc.
Zdaję sobie sprawę,że to nie koniec ale przynajmniej kolejny zwierzak opuścił schronisko.
Każde zwierzę powinno mieć swój dom i nie przebywać w takich miejscach jakimi są schroniska dla zwierząt- nawet w tych najlepszych.Ale są zwierzaki,które potrzebują tej pomocy szybciej i bardziej niż inne. Do takiej grupy zalicza się Malutka.

Dlatego jeszcze raz dziękuję Wam za pomoc:lol:

• Replies 126
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Mam tylko nadzieję,że moje niespełna 3-tygodniowe obserwacje nie zmienia się ( oczywiście chodzi mi o pozytywne zachowania)- zresztą jak byłam wczoraj przygotować dokumenty,żeby przebiegło to wszystko szybko,były ze mną moje maluchy ( 6 i 10 lat) -Malutka strasznie się do nich garnęła -szczególnie do młodszej córki,ale była przy tym bardzo posłuszna jak usłyszała komendę idź na miejsce się połóż -wykonała ją bez szemrania.

Ale jak się okazuje moje obserwacje czasami są zwodnicze-przykładem jest Labi (obecnie Chooper),który u nas zgadzał się z wszystkimi psami a w nowym domku już niekoniecznie :diabloti: pokazał na co go stać-podobno nie lubi baaardzo huskych

Labradory.info :: Zobacz temat - Labi (Chooper) w nowym domu pod Szczecinem!

niektórzy pewnie pomyślą,że zajmuję się tylko rasowymi-otóż nie,ale pewne psy ( nie tylko rasowe ) bardzo źle znoszą warunki schroniskowe. Taki był Labi i taka była Malutka.Sprawę Labiego pilotował kolega z labradory.info ,ale ile można "wykorzystywać" innych,a poza tym samemu można w każdej chwili wejść coś dodać lub napisać.... i tak pojawiła się janka74 na forum.
Mam nadzieję,że jeszcze (oby jak majmniej ,ale...) nieraz będę prosić Was wszystkich o pomoc w różnych sprawach ,w grupie łatwiej-mam nadzieję,że będzieci mi pomagać a i ja oczywiście w miarę moich możliwości postaram się pomagać innym.

Posted

Janeczko...sunia jest u nas już, będziemy o nia dbac ...potrzebuje troche przytyć..wypytaj kochana weta, jak zrobił tę sterylke, tzn. co wyciął, czy zostawił jajniki...??? bo szew jakis malutki i trochę sie sączy...jutro zrobimy jej badania krwi...dzis juz bardzo zestresowana..

Posted

My zawsze usuwamy jajniki i macicę,rana jest malutka bo nasz wet jest bardzo sprytny i od lat już robi z takiej małej dziurki :razz:

sączenie może być spowodowane nowymi nićmi których użył,ale nie pamiętam jak się nazywały

albo dziewczynka trochę "pracowała" jęzorem

mam nadzieję ,że stresik szybko minie !!

A co do tycia - już i tak sporo u nas przytyła - puszeczki Chappi i Pedigree jej służyły oprócz tego mięso gotowane (hihi) nie zazdroszczę tej osobie co będzie ją karmić - dziewczyna może dużo !!!

Posted

Janeczko...masz racje dziewuszka je za trzech...jakby wcześniej nie jadła:)
ale mnie to martwi...bo nasza Danusia ma duże skłonności do dokarmiania...u niej wszystkie psy wygladaja jak chodzące parówki :) z takim apetytem Danusia będzie miała przyjemność karmienia:)
Czyli rozumiem, że usuniete wszystko ze środka? Jestes pewna?
W takim razie moje pw do Ciebie jest nieaktualne...bo pisałam z zapytaniem o to.
Sunia jest PRZECUDNA!!!!
wszyscy ja tu kochamy już!!!

acha, nosek bedziemy smarowac , bo suchutki:)
została dzis przebadana przez dwóch wetów, dostała srodek do uszu i antybiotyk na to saczenie, zmierzylismy temp. - OK i zwazyliśmy 32 kg...tylko :( reszta badań jutro...i tak była zestresowana, że tyle ludzi wokół i nowe psy i miejsca...nie chciała iśc , musiałysmy ja nieść z Danusią.

JANECZKO- CZY MOGŁABYŚ POPROSIC MODA O ZROBIENIE MNIE AUTORKĄ TEGO WATKU, MOGŁABYM WTEDY NA BIEŻĄCO UZUPEŁNIAC WIADOMOŚCI W PIERWSZYM POSCIE I WKLEJAC TAM PROSBY O WSPARCIE ZDJĘCIA, NUMERY TELEFONU ITP. TEN WATEK TERAZ TRZEBA TROCHE ZMIENIĆ I SZUKAC DOMU STAŁEGO, CHYBA ŻE WOLISZ GO DALEJ PROWADZIC I WSZYSTKO UZUPEŁNIAĆ, JESLI TO DLA CIEBIE NIE ZA DUZO PRACY??

Posted

[quote name='Inez de Villaro']
acha, nosek bedziemy smarowac , bo suchutki:)
JANECZKO- CZY MOGŁABYŚ POPROSIC MODA O ZROBIENIE MNIE AUTORKĄ TEGO WATKU, MOGŁABYM WTEDY NA BIEŻĄCO UZUPEŁNIAC WIADOMOŚCI W PIERWSZYM POSCIE I WKLEJAC TAM PROSBY O WSPARCIE ZDJĘCIA, NUMERY TELEFONU ITP. TEN WATEK TERAZ TRZEBA TROCHE ZMIENIĆ I SZUKAC DOMU STAŁEGO, CHYBA ŻE WOLISZ GO DALEJ PROWADZIC I WSZYSTKO UZUPEŁNIAĆ, JESLI TO DLA CIEBIE NIE ZA DUZO PRACY??

Bardzo chętnie tylko jak to zrobić?? jestem w tym wszystkim zielona:oops:

tzn zmianę autora wątku-łatwiej jest komuś prowadzić kto ma bliżej psiaka

Posted

Ja może bym mogła to wszystko robić bo czasu mi nie szkoda,ale Wy jesteście w tym wszystkim dłużej i bardziej obeznani-ja nawet nie mogłam wkleić zdjęć :oops:
a co tu mówić o reszcie...może kiedyś będę robić wszystko tak jak Wy,ale teraz trochę mi wstyd :oops:

Posted

Inez de Villaro napisał(a):
Czemu nikt do gwiazdeczki naszej nie zaglada??:(

zaglądam,zaglądam,ale czasami bez logowania :razz:

Jak po badaniach???

Uściskajcie ją ode mnie :loveu:

Posted

Inez de Villaro napisał(a):

Nie wiem, czy pisała, psinka dostała imie Maja:)

Szkoda-imię Malutka bardzo mi się podobało i trochę do niej pasowało, :placz:, ale Maja też ładnie :lol: