janka74 Posted November 15, 2009 Posted November 15, 2009 Dzisiaj chwilę po 9 Malutka pojechała. Narazie tylko na tymczas,ale mam nadzieję,że niedługo znajdzie domek gdzie jej wynagrodzą to co przez ostatnie tygodnie ( może miesiące) przeszła. W tym miejscu chciała bym podziękować Wam Wszystkim za pomoc. Zdaję sobie sprawę,że to nie koniec ale przynajmniej kolejny zwierzak opuścił schronisko. Każde zwierzę powinno mieć swój dom i nie przebywać w takich miejscach jakimi są schroniska dla zwierząt- nawet w tych najlepszych.Ale są zwierzaki,które potrzebują tej pomocy szybciej i bardziej niż inne. Do takiej grupy zalicza się Malutka. Dlatego jeszcze raz dziękuję Wam za pomoc:lol: Quote
Patia Posted November 15, 2009 Posted November 15, 2009 Janka , Tobie należą sie podziękowania za opiekę nad sunią ! :loveu: Dziekujemy ! Quote
haker11 Posted November 15, 2009 Posted November 15, 2009 Fotka od Janki tuż przed wyjazdem ze schronu;) Quote
janka74 Posted November 15, 2009 Posted November 15, 2009 Mam tylko nadzieję,że moje niespełna 3-tygodniowe obserwacje nie zmienia się ( oczywiście chodzi mi o pozytywne zachowania)- zresztą jak byłam wczoraj przygotować dokumenty,żeby przebiegło to wszystko szybko,były ze mną moje maluchy ( 6 i 10 lat) -Malutka strasznie się do nich garnęła -szczególnie do młodszej córki,ale była przy tym bardzo posłuszna jak usłyszała komendę idź na miejsce się połóż -wykonała ją bez szemrania. Ale jak się okazuje moje obserwacje czasami są zwodnicze-przykładem jest Labi (obecnie Chooper),który u nas zgadzał się z wszystkimi psami a w nowym domku już niekoniecznie :diabloti: pokazał na co go stać-podobno nie lubi baaardzo huskych Labradory.info :: Zobacz temat - Labi (Chooper) w nowym domu pod Szczecinem! niektórzy pewnie pomyślą,że zajmuję się tylko rasowymi-otóż nie,ale pewne psy ( nie tylko rasowe ) bardzo źle znoszą warunki schroniskowe. Taki był Labi i taka była Malutka.Sprawę Labiego pilotował kolega z labradory.info ,ale ile można "wykorzystywać" innych,a poza tym samemu można w każdej chwili wejść coś dodać lub napisać.... i tak pojawiła się janka74 na forum. Mam nadzieję,że jeszcze (oby jak majmniej ,ale...) nieraz będę prosić Was wszystkich o pomoc w różnych sprawach ,w grupie łatwiej-mam nadzieję,że będzieci mi pomagać a i ja oczywiście w miarę moich możliwości postaram się pomagać innym. Quote
Inez de Villaro Posted November 15, 2009 Author Posted November 15, 2009 Janeczko...sunia jest u nas już, będziemy o nia dbac ...potrzebuje troche przytyć..wypytaj kochana weta, jak zrobił tę sterylke, tzn. co wyciął, czy zostawił jajniki...??? bo szew jakis malutki i trochę sie sączy...jutro zrobimy jej badania krwi...dzis juz bardzo zestresowana.. Quote
janka74 Posted November 15, 2009 Posted November 15, 2009 My zawsze usuwamy jajniki i macicę,rana jest malutka bo nasz wet jest bardzo sprytny i od lat już robi z takiej małej dziurki :razz: sączenie może być spowodowane nowymi nićmi których użył,ale nie pamiętam jak się nazywały albo dziewczynka trochę "pracowała" jęzorem mam nadzieję ,że stresik szybko minie !! A co do tycia - już i tak sporo u nas przytyła - puszeczki Chappi i Pedigree jej służyły oprócz tego mięso gotowane (hihi) nie zazdroszczę tej osobie co będzie ją karmić - dziewczyna może dużo !!! Quote
Inez de Villaro Posted November 15, 2009 Author Posted November 15, 2009 Janeczko...masz racje dziewuszka je za trzech...jakby wcześniej nie jadła:) ale mnie to martwi...bo nasza Danusia ma duże skłonności do dokarmiania...u niej wszystkie psy wygladaja jak chodzące parówki :) z takim apetytem Danusia będzie miała przyjemność karmienia:) Czyli rozumiem, że usuniete wszystko ze środka? Jestes pewna? W takim razie moje pw do Ciebie jest nieaktualne...bo pisałam z zapytaniem o to. Sunia jest PRZECUDNA!!!! wszyscy ja tu kochamy już!!! acha, nosek bedziemy smarowac , bo suchutki:) została dzis przebadana przez dwóch wetów, dostała srodek do uszu i antybiotyk na to saczenie, zmierzylismy temp. - OK i zwazyliśmy 32 kg...tylko :( reszta badań jutro...i tak była zestresowana, że tyle ludzi wokół i nowe psy i miejsca...nie chciała iśc , musiałysmy ja nieść z Danusią. JANECZKO- CZY MOGŁABYŚ POPROSIC MODA O ZROBIENIE MNIE AUTORKĄ TEGO WATKU, MOGŁABYM WTEDY NA BIEŻĄCO UZUPEŁNIAC WIADOMOŚCI W PIERWSZYM POSCIE I WKLEJAC TAM PROSBY O WSPARCIE ZDJĘCIA, NUMERY TELEFONU ITP. TEN WATEK TERAZ TRZEBA TROCHE ZMIENIĆ I SZUKAC DOMU STAŁEGO, CHYBA ŻE WOLISZ GO DALEJ PROWADZIC I WSZYSTKO UZUPEŁNIAĆ, JESLI TO DLA CIEBIE NIE ZA DUZO PRACY?? Quote
Inez de Villaro Posted November 15, 2009 Author Posted November 15, 2009 Poprosimy o piekny banerek!!!!!!!!!!!!!!!!! Kto zrobi??????????? Pomocy!!! Quote
Patia Posted November 15, 2009 Posted November 15, 2009 Moze być na razie taki ? Jak będzie więcej zdjęć zrobię jeszcze banerki , zróbcie fotki pysia :p Quote
Inez de Villaro Posted November 15, 2009 Author Posted November 15, 2009 Dziekuję!!!! wkleiłam sobie... Quote
LILUtosi Posted November 15, 2009 Posted November 15, 2009 Kocham DDB... Też bym chciała takie cudo.:loveu: Quote
janka74 Posted November 16, 2009 Posted November 16, 2009 [quote name='Inez de Villaro'] acha, nosek bedziemy smarowac , bo suchutki:) JANECZKO- CZY MOGŁABYŚ POPROSIC MODA O ZROBIENIE MNIE AUTORKĄ TEGO WATKU, MOGŁABYM WTEDY NA BIEŻĄCO UZUPEŁNIAC WIADOMOŚCI W PIERWSZYM POSCIE I WKLEJAC TAM PROSBY O WSPARCIE ZDJĘCIA, NUMERY TELEFONU ITP. TEN WATEK TERAZ TRZEBA TROCHE ZMIENIĆ I SZUKAC DOMU STAŁEGO, CHYBA ŻE WOLISZ GO DALEJ PROWADZIC I WSZYSTKO UZUPEŁNIAĆ, JESLI TO DLA CIEBIE NIE ZA DUZO PRACY?? Bardzo chętnie tylko jak to zrobić?? jestem w tym wszystkim zielona:oops: tzn zmianę autora wątku-łatwiej jest komuś prowadzić kto ma bliżej psiaka Quote
Inez de Villaro Posted November 16, 2009 Author Posted November 16, 2009 Napisałam na pw... Sunia dziś zjadła suchą karme wysokoenergetyczną, koopa była ładna i na dworze...jest dzis odważniejsza... zrobimy badania dziś... jutro usg.. Quote
eliza_sk Posted November 16, 2009 Posted November 16, 2009 Jestem i jak trzeba oferuję allegro - dajcie znać. Quote
janka74 Posted November 16, 2009 Posted November 16, 2009 Ja może bym mogła to wszystko robić bo czasu mi nie szkoda,ale Wy jesteście w tym wszystkim dłużej i bardziej obeznani-ja nawet nie mogłam wkleić zdjęć :oops: a co tu mówić o reszcie...może kiedyś będę robić wszystko tak jak Wy,ale teraz trochę mi wstyd :oops: Quote
Inez de Villaro Posted November 16, 2009 Author Posted November 16, 2009 Janeczko, każdy z nas kiedys zaczynał:) Dzieki Elizka...najpierw musimy ja troche podkurować, potem uśmiechnę sie do Ciebie:) Quote
dodunia-guciunia Posted November 16, 2009 Posted November 16, 2009 Dobrze, że sunia już pod opieką Agniesi...trzymamy kciuki za znalezienie domku ze złotymi klamkami!!!! Quote
Inez de Villaro Posted November 16, 2009 Author Posted November 16, 2009 W naszym (czytaj: w Danusinym) hoteliku niestety :( nie w domku....nad czym ubolewam...:( Quote
Inez de Villaro Posted November 16, 2009 Author Posted November 16, 2009 Czemu nikt do gwiazdeczki naszej nie zaglada??:( Quote
eliza_sk Posted November 16, 2009 Posted November 16, 2009 A co małej jest w łapki - ma takie dziwnie rozdziawione paluszki. Quote
janka74 Posted November 16, 2009 Posted November 16, 2009 Inez de Villaro napisał(a):Czemu nikt do gwiazdeczki naszej nie zaglada??:( zaglądam,zaglądam,ale czasami bez logowania :razz: Jak po badaniach??? Uściskajcie ją ode mnie :loveu: Quote
Inez de Villaro Posted November 16, 2009 Author Posted November 16, 2009 Jeszcze nie mamy wyników... jutro będą... Nie wiem, czy pisała, psinka dostała imie Maja:) jako parka dla mojego Gucia... to nie ja wymyśliłam...:) Quote
janka74 Posted November 16, 2009 Posted November 16, 2009 Inez de Villaro napisał(a): Nie wiem, czy pisała, psinka dostała imie Maja:) Szkoda-imię Malutka bardzo mi się podobało i trochę do niej pasowało, :placz:, ale Maja też ładnie :lol: Quote
haker11 Posted November 16, 2009 Posted November 16, 2009 Aga ja też zaglądam tyle,że dogo mi ciężko chodzi:angryy: Quote
Recommended Posts