Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 132
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

no ja tez na prośbę Romkimiałam.dziś odczytałam szybciutko w pracy, ale nic poza tym zrobić nie moge, bo za plecami mam drzwi do szefa....:evil_lol: nic się nie stało mamanabank...super wieści trzeba w miare możliwości szybko ogłaszać...

• 11 months later...
Posted

Dziewczyny,myślałysmy wszystkie,ze Figa ma juz dom do końca zycia ale niestety...Dorota jest zmuszona oddać Figę (Dzerkę)z ,która sobie po prostu nie radzi.Dostałam od niej rozpaczliwego maila z prosbą o pomoc w szukaniu domu Dżerce.
W domu Doroty są 4 psiaki:2 przygarnięte suczki ze schroniska i pies owczarek środkowoazjatycki...no i nasza Dżerka.Dorota ma także koty...i to jest ten problem...Dżerka poluje na koty...wraz z Rusłanem,owczarkiem srodkowoazjatyckim stanowią zgrany zespół.Dżerka ponadto zaczęła dominować pozostałe suczki i już dwukrotnie doszło do ostrych zatargów między suczkami.Dorota nie radzi sobie z ta sytuacją...

Posted

Mam nadzieję,że Dorota zjawi się na wątku i sama opowie nam całą sytuację...póki co będziemy ogłaszać Dżerkę ,mając nadzieję,ze do tego czasu będzie cały czas w domu Doroty...

Posted

Romka napisał(a):
Dziewczyny,myślałysmy wszystkie,ze Figa ma juz dom do końca zycia ale niestety...Dorota jest zmuszona oddać Figę (Dzerkę)z ,która sobie po prostu nie radzi.Dostałam od niej rozpaczliwego maila z prosbą o pomoc w szukaniu domu Dżerce.
W domu Doroty są 4 psiaki:2 przygarnięte suczki ze schroniska i pies owczarek środkowoazjatycki...no i nasza Dżerka.Dorota ma także koty...i to jest ten problem...Dżerka poluje na koty...wraz z Rusłanem,owczarkiem srodkowoazjatyckim stanowią zgrany zespół.Dżerka ponadto zaczęła dominować pozostałe suczki i już dwukrotnie doszło do ostrych zatargów między suczkami.Dorota nie radzi sobie z ta sytuacją...

za chwilkę wstawię zdjęcia

Posted

Potrzebujemy więcej info, żeby napisac tekst do ogłoszeń, nie wiemy nic o Dżerce.

Czy jest zaszczepiona i wysterylizowana?
Czy potrafi chodzić na smyczy?
Czy zachowuje czystość w domu?
Czy mieszkanie z innymi psami w ogóle nie wchodzi w grę?
Czy zna jakieś komendy?
Czy chętnie się uczy i współpracuje?
Czy lubi kontakt z właścicielem, czy jest raczej niezależna?
Czy akceptuje obcych ludzi?
Czy akceptuje dzieci?
itp.

Posted

O fack ... ;( z Figą zrobiłyście taką ekspresową akcję, że nie załapałam się na jej wątek - dopiero dziś ... :(
Mam parę przemyśleń na ten temat, ale nie warto nawet o tym pisać. Ale żal i tyle :(

Posted

hm...a były jakieś próby wyprostowania sytuacji miedzy psami i kotami? jakieś konsultacje behawiorystyczne itp? próby zdiagnozowania źródła problemu?

nie jest dobrym rozwiązaniem, przepraszam za suche wyrażenie, pozbywać się psa bo jest z nim problem, nie docierając do jego sedna. Może Figa poczuła że jej pozycja w stadzie i rodzinie jest zagrożona?

jestem troszkę ciekawa jak to wygląda dokładnie. Dziwne jest to że przecież Figa trafiła do stada jako szczeniak, zatem uczyła się życia w nim od podstaw. I takie nagłe problemy teraz gdy jest dorosła, same podsuwają myśl o tym że coś musiało się zmienić, co ją niepokoi, co powoduje że zaczęła się tak zachowywać.

czekam na szczegółową relację Pani Doroty.

Posted

:cool1: :cool1: :cool1: :cool1: :cool1: :cool1: :cool1: :cool1: :cool1: :cool1: :cool1: :cool1: :cool1: :cool1: :cool1: :cool1: :cool1: :cool1: :cool1: :cool1: :cool1: :cool1: :cool1: :cool1: :cool1: :cool1:

Posted

Czekamy!!! co za cwaniaczki w okularkach wstawiłaś Mamanabank, jak mój Antoś, który nie chce słuchać rodziców i mimo dzisiejszego terminu nie pcha się na świat ;-)

Figunio co u ciebie sunio....czekamy