Figafiga Posted November 12, 2009 Posted November 12, 2009 no to mnie ubiegłaś mamanabank z tymi emailami :evil_lol: Quote
mamanabank Posted November 12, 2009 Author Posted November 12, 2009 łoj przepraszam, nie miałam zamiaru, ja tak na prośbę Romki :oops: Quote
Figafiga Posted November 12, 2009 Posted November 12, 2009 no ja tez na prośbę Romkimiałam.dziś odczytałam szybciutko w pracy, ale nic poza tym zrobić nie moge, bo za plecami mam drzwi do szefa....:evil_lol: nic się nie stało mamanabank...super wieści trzeba w miare możliwości szybko ogłaszać... Quote
mamanabank Posted November 19, 2009 Author Posted November 19, 2009 kolejna tragedia PILNIE potrzebna pomoc dla CYPISKA http://www.dogomania.pl/threads/174024-CYPISEK-po-wypadku-nie-ma-kasy-na-operacjAE-pies-cierpi-POMOCY?p=13537164#post13537164 Quote
Romka Posted October 21, 2010 Posted October 21, 2010 Dziewczyny,myślałysmy wszystkie,ze Figa ma juz dom do końca zycia ale niestety...Dorota jest zmuszona oddać Figę (Dzerkę)z ,która sobie po prostu nie radzi.Dostałam od niej rozpaczliwego maila z prosbą o pomoc w szukaniu domu Dżerce. W domu Doroty są 4 psiaki:2 przygarnięte suczki ze schroniska i pies owczarek środkowoazjatycki...no i nasza Dżerka.Dorota ma także koty...i to jest ten problem...Dżerka poluje na koty...wraz z Rusłanem,owczarkiem srodkowoazjatyckim stanowią zgrany zespół.Dżerka ponadto zaczęła dominować pozostałe suczki i już dwukrotnie doszło do ostrych zatargów między suczkami.Dorota nie radzi sobie z ta sytuacją... Quote
Romka Posted October 21, 2010 Posted October 21, 2010 Mam nadzieję,że Dorota zjawi się na wątku i sama opowie nam całą sytuację...póki co będziemy ogłaszać Dżerkę ,mając nadzieję,ze do tego czasu będzie cały czas w domu Doroty... Quote
mamanabank Posted October 21, 2010 Author Posted October 21, 2010 Romka napisał(a):Dziewczyny,myślałysmy wszystkie,ze Figa ma juz dom do końca zycia ale niestety...Dorota jest zmuszona oddać Figę (Dzerkę)z ,która sobie po prostu nie radzi.Dostałam od niej rozpaczliwego maila z prosbą o pomoc w szukaniu domu Dżerce. W domu Doroty są 4 psiaki:2 przygarnięte suczki ze schroniska i pies owczarek środkowoazjatycki...no i nasza Dżerka.Dorota ma także koty...i to jest ten problem...Dżerka poluje na koty...wraz z Rusłanem,owczarkiem srodkowoazjatyckim stanowią zgrany zespół.Dżerka ponadto zaczęła dominować pozostałe suczki i już dwukrotnie doszło do ostrych zatargów między suczkami.Dorota nie radzi sobie z ta sytuacją... za chwilkę wstawię zdjęcia Quote
Romka Posted October 21, 2010 Posted October 21, 2010 Poprosiłam moderatora o przeniesienie wątku...i powiadomiłam Dorotę,że wątek będzie aktywny... Quote
mamanabank Posted October 21, 2010 Author Posted October 21, 2010 Figa bardzo przypomina Ambrę, nie sądzicie? Jesli ktoś jeszcze zadzwoni w sprawie Ambry trzeba podesłać Figę. Quote
mamanabank Posted October 21, 2010 Author Posted October 21, 2010 Koniec zdjęć. Ze zdjęć trudno wywnioskować czy Figa jest dużym czy średnim psem, na niektórych wygląda jak posokowiec, na innych duża jak molos. Quote
mamanabank Posted October 21, 2010 Author Posted October 21, 2010 Potrzebujemy więcej info, żeby napisac tekst do ogłoszeń, nie wiemy nic o Dżerce. Czy jest zaszczepiona i wysterylizowana? Czy potrafi chodzić na smyczy? Czy zachowuje czystość w domu? Czy mieszkanie z innymi psami w ogóle nie wchodzi w grę? Czy zna jakieś komendy? Czy chętnie się uczy i współpracuje? Czy lubi kontakt z właścicielem, czy jest raczej niezależna? Czy akceptuje obcych ludzi? Czy akceptuje dzieci? itp. Quote
kajkoowa Posted October 21, 2010 Posted October 21, 2010 [quote name='Romka']Tu widac jaka jest duża: Wydaje się dosyć drobna. Bardzo mi przykro, że wraca. Czekam na wyjaśnienie, dlaczego. Quote
Paula03 Posted October 21, 2010 Posted October 21, 2010 Smutne wieści... Trzeba jej szybo znaleźć nowy dom! Quote
Andzike Posted October 21, 2010 Posted October 21, 2010 O fack ... ;( z Figą zrobiłyście taką ekspresową akcję, że nie załapałam się na jej wątek - dopiero dziś ... :( Mam parę przemyśleń na ten temat, ale nie warto nawet o tym pisać. Ale żal i tyle :( Quote
Figafiga Posted October 21, 2010 Posted October 21, 2010 Andzike wiem co myślisz ja to samo.... Quote
argusiowa Posted October 21, 2010 Posted October 21, 2010 hm...a były jakieś próby wyprostowania sytuacji miedzy psami i kotami? jakieś konsultacje behawiorystyczne itp? próby zdiagnozowania źródła problemu? nie jest dobrym rozwiązaniem, przepraszam za suche wyrażenie, pozbywać się psa bo jest z nim problem, nie docierając do jego sedna. Może Figa poczuła że jej pozycja w stadzie i rodzinie jest zagrożona? jestem troszkę ciekawa jak to wygląda dokładnie. Dziwne jest to że przecież Figa trafiła do stada jako szczeniak, zatem uczyła się życia w nim od podstaw. I takie nagłe problemy teraz gdy jest dorosła, same podsuwają myśl o tym że coś musiało się zmienić, co ją niepokoi, co powoduje że zaczęła się tak zachowywać. czekam na szczegółową relację Pani Doroty. Quote
Romka Posted October 22, 2010 Posted October 22, 2010 Czekamy na relację Dżerki,miała zjawić się na wątku,tym bardziej,że czekamy na szczegóły o które pyta Mamanabank Quote
mamanabank Posted October 24, 2010 Author Posted October 24, 2010 :cool1: :cool1: :cool1: :cool1: :cool1: :cool1: :cool1: :cool1: :cool1: :cool1: :cool1: :cool1: :cool1: :cool1: :cool1: :cool1: :cool1: :cool1: :cool1: :cool1: :cool1: :cool1: :cool1: :cool1: :cool1: :cool1: Quote
Figafiga Posted October 24, 2010 Posted October 24, 2010 Czekamy!!! co za cwaniaczki w okularkach wstawiłaś Mamanabank, jak mój Antoś, który nie chce słuchać rodziców i mimo dzisiejszego terminu nie pcha się na świat ;-) Figunio co u ciebie sunio....czekamy Quote
mamanabank Posted October 24, 2010 Author Posted October 24, 2010 Pogadać chciałam i przypomnieć o Fidze. Quote
Andzike Posted October 24, 2010 Posted October 24, 2010 mamanabank napisał(a):Pogadać chciałam i przypomnieć o Fidze. A już myślalam, że masz jakieś fajne wieści ;) Quote
Romka Posted October 25, 2010 Posted October 25, 2010 Dostałam maila od Doroty,nie może się zalogować,ale podała wszystkie niezbędne dane,zaraz uzupełnię... Quote
kajkoowa Posted October 25, 2010 Posted October 25, 2010 Romka napisał(a):Dostałam maila od Doroty,nie może się zalogować,ale podała wszystkie niezbędne dane,zaraz uzupełnię... No to czekamy! Quote
Recommended Posts