Cornelia Posted December 10, 2006 Posted December 10, 2006 Witaj Gwiazdeczko :) Ja też jeszcze nie mam yorka ale planuję zakup około stycznia :) Jesteś z Poznania? ^^ Quote
Gwiazdeczka* Posted December 11, 2006 Posted December 11, 2006 [B]:lol: Cześć ja juz w grudniu bede miała!nie jestem z Poznania mieszkam w Inowroclawiu[/B]!!!;) Quote
Aga76 Posted December 11, 2006 Posted December 11, 2006 Dzień dobry :loveu: Wszystkim Nowym Dogomaniakom :loveu: [B][COLOR=#ff0000]Kochani głosujcie w ankiecie AKCJI CHARYTATYWNEJ SERWISU MOLOSY.PL "MAM SERCE DLA PSA" - czas przedłużony do 31.12.2006. [/COLOR][/B] [B][COLOR=black]3 schroniska mogą dostać po 300 kg karmy, ale zależy to tylko od Was![/COLOR][/B] [B][COLOR=red]PODPISZCIE PETYCJĘ RATUJĄCĄ PSY W SCHRONIE NA WĘGRZECH:[/COLOR] [/B][URL="http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=30225"][B]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=30225[/B][/URL] Quote
hania1981 Posted December 15, 2006 Posted December 15, 2006 Witam wszystkich wielbicieli Yorkow!! Dokladnie rok temu dostalam od chlopaka Yoreczka od tego czasu cale nasze zycie wywrocone zostalo do gory nogami:evil_lol: !!!!!!!!Porsche bo tak nazywa sie moj ulubieniec jest przekochanym urwisem!!!!!!!Nigdy nie mialam tak niesfornego psiaka,jest przeslodki zwariowany i ogromnie humorzasty Adekwatnie do swojego imienia jest okropnie szybki nie da sie go zlapac jak biega po schodach z panem banankiem(ulubiona najbardziej wymemlana maskotka:evil_lol: ).Porsche uwielbia jezdzic samochodem (ciekawe dlaczego??:lol: )uwielbia chodzic tzn biegac na spacerze oraz jego najlepsza z zabaw jest chodzenie po klawiaturze i przyciskanie mi wszystkich niepotrzebnych klawiszy.... pozatym oglada telewizje nalogowo i nienawidzi kotkow:evil_lol: Straszna z niego przytulanka i zawsze musi byc w centrum uwagi ...... pozdrawiam Quote
Aga76 Posted December 15, 2006 Posted December 15, 2006 Cześć hania1981, naprawdę masz cudownego i szybkiego psiaka :loveu: Quote
Magda Posted December 15, 2006 Posted December 15, 2006 [quote name='Erato']Witam:) sliczne imie ma Twoj piesek:)[/quote] A jakie oryginalne! Quote
hania1981 Posted December 15, 2006 Posted December 15, 2006 moj chlopak zawsze marzyl o tym zeby miec Porsche wiec.......ma tylko ze to Porsche jest strasznie wlochate i ma 4 lapy:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: a tak na marginesie to czasem dla rownowagi wolamy na niego klusek co by ostudzic jego temperament i zawrotne predkosci pozrawiam ....:laola: Quote
Anusia & Alutka Posted December 15, 2006 Posted December 15, 2006 Klusek to takie zdrobnienie od Porsche?? :eviltong: :laola: Witamy nowego yorkofioła :laola: Quote
black_madonna Posted December 17, 2006 Posted December 17, 2006 cześć. jestem nowa na forum. Zarejestrowałam się tu przede wszystkim ze względu na wolontariat w schronisku, ale jak tylko zobaczyłam, że jest dział o Yorkach to postanowiłam się przywitać :) Zdjęcia mojego Amigo wrzuciłam do Waszej galerii [url]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=9119&page=100[/url] Niestety mój Jorguś jest już za Tęczowym Mostem, ale nadal za nim tęsknię i jak na razie nikt nie wypełnia pustki po nim. Amiego wzięliśmy w 1995 roku i był z nami do 2003. Niestety tak jak wiele Yorków miał chore serduszko. Moje teraz też jest trochę chore z tą pustką po nim. Ale nie można się już smucić. Pomaga mi teraz pomaganie innym pieskom. Pomyślałam jednak, że choć troszkę smutna historia warta jest opowiedzenia wśród swoich :) no więc uśmiechamy się jak mój AMIgo [img]http://img151.imageshack.us/img151/6456/amimalypf5.jpg[/img] Quote
Magda Posted December 17, 2006 Posted December 17, 2006 [quote name='black_madonna'] Niestety mój Jorguś jest już za Tęczowym Mostem, ale nadal za nim tęsknię i jak na razie nikt nie wypełnia pustki po nim. Amiego wzięliśmy w 1995 roku i był z nami do 2003. [B]Niestety tak jak wiele Yorków miał chore serduszko.[/B] [/quote] Wspolczuje straty psiaka:-( Dlaczego mowisz :"jak wiele yorkow"? Quote
black_madonna Posted December 17, 2006 Posted December 17, 2006 Rozmawiałam z paroma osobami, które mają lubi miały Yorki i wiele z ich ulubieńców i piesków ich znajomych miało właśnie choroby serca, głównie, tak jak Ami, arytmie. Nie wiem jak to wygląda jeśli chodzi o pieski ze znanych hodowli (Ami nie miał rodowodu), ale spotkałam nawet małego Amerykanina-Yorka, który chorował na serduszko. Niestety psy rasowe szczególnie te daleko od "pierwowzoru" odbiegające cierpią często na różne choroby uwarunkowane genetycznie. Dalmatyńczyki padaczkę i ślepotę, Sher-pei problemy skórne, Jamniki reumatyzm i wypadające dyski, a Yorki problemy serduszkowe i z tchawicą. :( Quote
Pegaza Posted December 17, 2006 Posted December 17, 2006 Zgadzam się z przedmówczynią wprawdzie nie zawsze tak jest ale zdarzają się niestety psy, które chorują na te przypadłości.Wymienie jeszce rottki ktore mają problemy z dysplazją i oczami.Szukając pewnie dalej w innych rasach też by sie coś znalazło. Quote
nataliyka Posted December 18, 2006 Posted December 18, 2006 Witam wszystkich nowych dogomaniaków:lol: Troche mnie tu nie było,ale tak to jest jak się jest w maturalnej klasie:razz: pozdrowienia dla wszystkich yorków i ich włascicieli:multi: Nataliyka & Molly Quote
jovi&megi Posted January 1, 2007 Posted January 1, 2007 Nazywam się Jowita mieszkam w Warszawie od paru tygodni mieszka ze mna suczka Megan. Wczesniej miałam American Staffordshire Terriera i nigdy nie myslałam że przekonam sie do małych psów. Jednak to że mieszkam w mieście i fakt że chciałam mieć psa który nie lnieje zdecydował o wyborze tego małego teriera. Długo mysłałam ale wybór był trafiony. Pozdrawiam wszystkich forumowiczów i ich pieski. :multi: Quote
Pegaza Posted January 1, 2007 Posted January 1, 2007 Witamy i równiez serdecznie pozdrawiamy :lol: Quote
koregra Posted January 1, 2007 Posted January 1, 2007 Witamy i czekamy na zdjęcia małej Megan :lol: Quote
Sylwcia Posted January 1, 2007 Posted January 1, 2007 [LEFT]Witaj Jowitko w naszym yorkowym gronie :multi::multi: [LEFT][FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=Magenta][B]Nadchodzący Nowy 2007 Rok to nie tylko okres radości, Ale również zadumy nad tym, co minęło i nad tym, co nas czeka Tak więc dużo optymizmu i wiary w pogodne jutro życzy Sylwia z Almą [/B][/COLOR][/SIZE][/FONT][/LEFT] [/LEFT] Quote
Justa95 Posted January 2, 2007 Posted January 2, 2007 [B]:lol: Witam wszystkich nowych dogomaniaków! :lol:[/B] Quote
codzik Posted January 3, 2007 Posted January 3, 2007 Witam własnie dzis zyskałem moja nowa przyjaciółke Wiki 1 stycznia skoczyła 8 tyg ;) Oprocz mojej nowej malutkiej Wiki mam tez 2,5 rocznego Chapiego :D Pozdrawiam Wiki Chapi & Marcin :P Quote
Sylwcia Posted January 3, 2007 Posted January 3, 2007 [LEFT]My również witamy :multi::multi::multi: [/LEFT] Quote
agasc Posted January 8, 2007 Posted January 8, 2007 Witam.Od dzisiaj mieszkają z nami dwie rozkoszne dziewczynki :lol: Alisa Numen i Lobelia Pumilo. Mam nadzieję,że pomożecie nam wychować je na wspaniałe zwierzątka. Małe są w tym samym wieku i już bardzo się polubiły. Quote
~Nika~ Posted January 11, 2007 Posted January 11, 2007 Witam wszystkich forumowiczów ;), niecały tydzień temu do mojego domu zawitała suczka Shilla i już nieźle narozrabiała w moim życiu :loveu: . Pozdrawiam wszystkich właścicieli yorków i ich psiaki :). Quote
Recommended Posts