Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dzień dobry :loveu: Wszystkim Nowym Dogomaniakom :loveu:

[B][COLOR=#ff0000]Kochani głosujcie w ankiecie AKCJI CHARYTATYWNEJ SERWISU MOLOSY.PL "MAM SERCE DLA PSA" - czas przedłużony do 31.12.2006. [/COLOR][/B]
[B][COLOR=black]3 schroniska mogą dostać po 300 kg karmy, ale zależy to tylko od Was![/COLOR][/B]

[B][COLOR=red]PODPISZCIE PETYCJĘ RATUJĄCĄ PSY W SCHRONIE NA WĘGRZECH:[/COLOR] [/B][URL="http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=30225"][B]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=30225[/B][/URL]

Posted

Witam wszystkich wielbicieli Yorkow!! Dokladnie rok temu dostalam od chlopaka Yoreczka od tego czasu cale nasze zycie wywrocone zostalo do gory nogami:evil_lol: !!!!!!!!Porsche bo tak nazywa sie moj ulubieniec jest przekochanym urwisem!!!!!!!Nigdy nie mialam tak niesfornego psiaka,jest przeslodki zwariowany i ogromnie humorzasty Adekwatnie do swojego imienia jest okropnie szybki nie da sie go zlapac jak biega po schodach z panem banankiem(ulubiona najbardziej wymemlana maskotka:evil_lol: ).Porsche uwielbia jezdzic samochodem (ciekawe dlaczego??:lol: )uwielbia chodzic tzn biegac na spacerze oraz jego najlepsza z zabaw jest chodzenie po klawiaturze i przyciskanie mi wszystkich niepotrzebnych klawiszy.... pozatym oglada telewizje nalogowo i nienawidzi kotkow:evil_lol: Straszna z niego przytulanka i zawsze musi byc w centrum uwagi ......
pozdrawiam

Posted

moj chlopak zawsze marzyl o tym zeby miec Porsche wiec.......ma tylko ze to Porsche jest strasznie wlochate i ma 4 lapy:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: a tak na marginesie to czasem dla rownowagi wolamy na niego klusek co by ostudzic jego temperament i zawrotne predkosci pozrawiam ....:laola:

Posted

cześć. jestem nowa na forum. Zarejestrowałam się tu przede wszystkim ze względu na wolontariat w schronisku, ale jak tylko zobaczyłam, że jest dział o Yorkach to postanowiłam się przywitać :)

Zdjęcia mojego Amigo wrzuciłam do Waszej galerii
[url]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=9119&page=100[/url]

Niestety mój Jorguś jest już za Tęczowym Mostem, ale nadal za nim tęsknię i jak na razie nikt nie wypełnia pustki po nim.
Amiego wzięliśmy w 1995 roku i był z nami do 2003. Niestety tak jak wiele Yorków miał chore serduszko.
Moje teraz też jest trochę chore z tą pustką po nim. Ale nie można się już smucić. Pomaga mi teraz pomaganie innym pieskom.
Pomyślałam jednak, że choć troszkę smutna historia warta jest opowiedzenia wśród swoich :)
no więc uśmiechamy się jak mój AMIgo [img]http://img151.imageshack.us/img151/6456/amimalypf5.jpg[/img]

Posted

[quote name='black_madonna']

Niestety mój Jorguś jest już za Tęczowym Mostem, ale nadal za nim tęsknię i jak na razie nikt nie wypełnia pustki po nim.
Amiego wzięliśmy w 1995 roku i był z nami do 2003. [B]Niestety tak jak wiele Yorków miał chore serduszko.[/B]
[/quote]

Wspolczuje straty psiaka:-( Dlaczego mowisz :"jak wiele yorkow"?

Posted

Rozmawiałam z paroma osobami, które mają lubi miały Yorki i wiele z ich ulubieńców i piesków ich znajomych miało właśnie choroby serca, głównie, tak jak Ami, arytmie. Nie wiem jak to wygląda jeśli chodzi o pieski ze znanych hodowli (Ami nie miał rodowodu), ale spotkałam nawet małego Amerykanina-Yorka, który chorował na serduszko.
Niestety psy rasowe szczególnie te daleko od "pierwowzoru" odbiegające cierpią często na różne choroby uwarunkowane genetycznie. Dalmatyńczyki padaczkę i ślepotę, Sher-pei problemy skórne, Jamniki reumatyzm i wypadające dyski, a Yorki problemy serduszkowe i z tchawicą. :(

Posted

Zgadzam się z przedmówczynią wprawdzie nie zawsze tak jest ale zdarzają się niestety psy, które chorują na te przypadłości.Wymienie jeszce rottki ktore mają problemy z dysplazją i oczami.Szukając pewnie dalej w innych rasach też by sie coś znalazło.

Posted

Witam wszystkich nowych dogomaniaków:lol: Troche mnie tu nie było,ale tak to jest jak się jest w maturalnej klasie:razz: pozdrowienia dla wszystkich yorków i ich włascicieli:multi:
Nataliyka & Molly

• 2 weeks later...
Posted

Nazywam się Jowita mieszkam w Warszawie od paru tygodni mieszka ze mna suczka Megan. Wczesniej miałam American Staffordshire Terriera i nigdy nie myslałam że przekonam sie do małych psów. Jednak to że mieszkam w mieście i fakt że chciałam mieć psa który nie lnieje zdecydował o wyborze tego małego teriera. Długo mysłałam ale wybór był trafiony. Pozdrawiam wszystkich forumowiczów i ich pieski. :multi:

Posted

[LEFT]Witaj Jowitko w naszym yorkowym gronie :multi::multi:

[LEFT][FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=Magenta][B]Nadchodzący Nowy 2007 Rok to nie tylko okres radości,

Ale również zadumy nad tym, co minęło i nad tym, co nas czeka

Tak więc dużo optymizmu i wiary w pogodne jutro

życzy Sylwia z Almą

[/B][/COLOR][/SIZE][/FONT][/LEFT]

[/LEFT]

Posted

Witam własnie dzis zyskałem moja nowa przyjaciółke Wiki 1 stycznia skoczyła 8 tyg ;) Oprocz mojej nowej malutkiej Wiki mam tez 2,5 rocznego Chapiego :D
Pozdrawiam Wiki Chapi & Marcin :P

Posted

Witam.Od dzisiaj mieszkają z nami dwie rozkoszne dziewczynki :lol:
Alisa Numen i Lobelia Pumilo.
Mam nadzieję,że pomożecie nam wychować je na wspaniałe zwierzątka.
Małe są w tym samym wieku i już bardzo się polubiły.

Posted

Witam wszystkich forumowiczów ;),
niecały tydzień temu do mojego domu zawitała suczka Shilla i już nieźle narozrabiała w moim życiu :loveu: . Pozdrawiam wszystkich właścicieli yorków i ich psiaki :).