Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

maluchy 1 dniowe Puli wyglądają tak :
[IMG]http://a3.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/417896_175336435905459_175274142578355_222054_1017135314_n.jpg[/IMG]

[IMG]http://a5.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/418489_175326252573144_175274142578355_221987_938096977_n.jpg[/IMG]

tak wygląda 2,5 tyg Puli
[IMG]http://a6.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/407273_175324965906606_175274142578355_221976_1750190566_n.jpg[/IMG]

tak wygląda 6 tyg zdziwione Puli ;)
[IMG]http://a6.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/s720x720/425625_175327199239716_175274142578355_221997_568091081_n.jpg[/IMG]

i tak wygląda 8 tyg Puli
[IMG]http://a8.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/431763_175325149239921_175274142578355_221980_212711850_n.jpg[/IMG]

a za parę dni będę mogła pokazać w wersji white ;)

Posted

dredy dopiero koło 8 miesąca zaczynają w sensie takim, że Puli się filcuję i z tego potem dredy wychodzą ;) to tak w skrócie ;) też jestem ciekawa tych białych kruszynek, które imprezują w brzusiu....od dzisiaj może rodzić na pełnych prawach ;)

Posted

[quote name='FredziaFredzia']Przypomnijcie mi proszę, kto tu na porodówce robił podwójne krycie dwoma różnymi psami? Z tego co pamiętam to były grzywacze. :)[/QUOTE]

miniaga .....

Posted

mówi się ze rozczesany puli wygladałby jak terier tybetański . Myślalam zawsze że szczenięta będa identyczne ale patrzac na maluszki mrówy stwierdzam ze różnią się bardzo . Tybeciki są puchate ale nie tak kudłate . Nie mogę się doczekać kiedy przyjdą na swiat bielaski . to chyba pierwszy taki miot w Polsce prawda ?

Posted

[quote name='FredziaFredzia']Przypomnijcie mi proszę, kto tu na porodówce robił podwójne krycie dwoma różnymi psami? Z tego co pamiętam to były grzywacze. :)[/QUOTE]

hod. Artagasamazis

Posted

[quote name='FredziaFredzia']Niedobra, szczeniaki w kartonie trzyma. :diabloti:

A tak na serio - kiedy to zleciało?![/QUOTE]
Sama nie wiem ;)
[quote name='Zuza i Noddy']Jamnicze zakochałam się w Albireo, ma takie idealnie niewinne oczka, ale w ogóle to wszystkie te Sajduśkowe dzieciaczki cudne.[/QUOTE]
No to trzymaj kciuki za domek dla Albireo, bo cosik zaczynają kręcić.
[quote name='M&S']Szczyle baskowe cuudne:):)[/QUOTE]
:)
[quote name='mrowa23']nie pamiętam kto miał podwójne krycie, ale ja się zapisuje do porodówki. lada dzień pojawią się małe białe Puliszkony na świecie ;)[/QUOTE]
To życzymy udanego i sprawnego porodu.
[quote name='sodalis']
Ja na szczęście jakby się zaczęło mogę po prostu z pracy wyjść, dyżurujący w razie czego mają proste zadanie - dzwonić :)
Ale suka na razie je, biega, tarza się w śniegu i nie wykazuje żadnej chęci oddania zawartości.[/QUOTE]
To masz fajnie, ja niestety w mojej pracy ani wyjść nie mogę jak chcę, ani urlopu wziąć, a nawet telefonu nie da rady odebrać. Gdyby nie pomoc mojego taty, to nie wiem jak bym sobie z tym wszystkim poradziła.
[quote name='morgan39']Wpraszamy sie na porodówke i my. Mamy 45 dzien ciąży. Pierwszy nasz poród to będzie, więc i stres ogromny. Nasza Bavaria jak na razie wiecznie głodna, ale za to stała się spokojniejsza, zdecydowanie wolniej sie porusza na spacerach, a była wulkanem energii. Sama jestem zdziwiona bo wszędzie było jej pełno, a tu taka dostojna dama z niej sie zrobiła.
To kto jeszcze na termin lutowy?[/QUOTE]
Witamy następną ciężarówkę :)

Posted

Dziewczyny, czy jak robiłyście usg to pokrywało się z liczbą dzieciaczków urodzonych? Kurcze u nas widać było przy pierwszym 2 szczyle i po drugim też....a ja mam zamówione 6 szczeniaków...

Posted

USG jest mało wiarygodne , jeśli idzie o ilość płodów :) u mnie było widać 2 no może 3 :)
dopiero na RTG wyszło , że jest 6 ... jeden chłopczyk , udusił się podczas porodu , temu był sam babiniec w liczbie 5

a ja już nie mam COSIÓW :(

Posted

[quote name='morgan39']Dziewczyny, czy jak robiłyście usg to pokrywało się z liczbą dzieciaczków urodzonych? Kurcze u nas widać było przy pierwszym 2 szczyle i po drugim też....a ja mam zamówione 6 szczeniaków...[/QUOTE]

U nas było widać 1,no może 2,a urodziło się 6 ;).

Posted

Jejku dziewczyny, to może i u nas bedzie wiecej. To jak gra w totka, bo prawdopodobienstwo jeszcze wzgledem płci i kolorku dochodzi. Moga się urodzic płaszczowe, arlekiny, czarne albo mniej porządane merle. Zobaczymy co nam Bavaria wykluje...

Posted

u nas jak widac bylo 3 to w rzeczywistosci bylo 9 ;) i to 2x tak. a u czarnej bylo widac 5 i 5 sie urodzilo. u bialej nie robiłam i wydaje mi sie ze wymacalam 3 ;) my pewnie dzisiaj w nocy powiększymy nasze szeregi ;)

Posted

[quote name='mrowa23']u nas jak widac bylo 3 to w rzeczywistosci bylo 9 ;) i to 2x tak. a u czarnej bylo widac 5 i 5 sie urodzilo. u bialej nie robiłam i wydaje mi sie ze wymacalam 3 ;) my pewnie dzisiaj w nocy powiększymy nasze szeregi ;)[/QUOTE]

Tooo ja czekam na białe Pulcie <3 Musicie mi kiedyś wypożyczyć psisko na MP :P

Posted (edited)

dzięki kochana ;)

a ja mam pytanie z innej beczki. od czego liczycie termin następnej cieczki? od dnia ostatniej czy od daty porodu ? (mowa o sukach po ciąży/porodzie)

coby postu pod postem nie pisać, a nudzi mi się trochę teraz.... no to my rodzimy ;) już baby są na świecie i chłop, ale poczekamy jeszcze z ostatecznym rezultatem :) pierworódka jest śliczniutka :)

w ramach nudy wstawiam pierwsze zdjęcie mojej już ulubionej dziewczynki ;)
[IMG]http://a2.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/s720x720/416793_178035828968853_175274142578355_227266_1979635683_n.jpg[/IMG]

Edited by mrowa23
dodanie zdjęcia
Posted

[quote name='morgan39']Dziewczyny, czy jak robiłyście usg to pokrywało się z liczbą dzieciaczków urodzonych? Kurcze u nas widać było przy pierwszym 2 szczyle i po drugim też....a ja mam zamówione 6 szczeniaków...[/QUOTE]
USG nie podaje dokładnej ilości, mój wet wcale nie chciał jej dla tego określać. Powiedział tylko, że można stwierdzić, że ciąża jest mnoga (bo widać kilka płodów) i żywa. Podczas badania obrazy się nachodzą i i można liczyć ten sam płód kilka razy lub może to są inne? ;)
[quote name='Vectra']a ja już nie mam COSIÓW :([/QUOTE]
No to teraz będziesz je wypatrywała na wystawach :)
A ja mam jeszcze wolną dziewczynkę tri, kto chce? :)
[quote name='sodalis']A ja już mam Glutki na świecie, Milusia wysypała się wczoraj :)

Ok 10 lutego będą następne :)[/QUOTE]
gratulacje :)
[quote name='mrowa23']dzięki kochana ;)

coby postu pod postem nie pisać, a nudzi mi się trochę teraz.... no to my rodzimy ;) już baby są na świecie i chłop, ale poczekamy jeszcze z ostatecznym rezultatem :) pierworódka jest śliczniutka :)[/QUOTE]
Śliczne maleństwo :)