AnkaW Posted June 30, 2010 Posted June 30, 2010 [quote name='miniaga']Przepraszam że Was tyle wytrzymałam, ale położyłam się dopiero o 8-ej. Mamy 3 panienki. 2 owłosione i jedną hl (przynajmniej tu się usg nie pomyliło, bo z terminem....) Pierwsza dziewczynka 186 g przyszła na świat 0 1.35. Jest biała w czarne łaty (pp) Druga panienka pp 185 g ur. o 1.53 jest tricolor. Do złudzenia przypomina swoją mamę i 3 łysa dupka urodziła się o 2.53 waży 170 g i jest różowa:evil_lol: z biało- czarną grzywą. Kto nabroił? Patrząc na termin krycia (62 dzień od dokrycia Stinga) i umaszczenie to 1 i ostatnia dziewczynka są na 100% Stinga. 2 dziewczynka jest na 90 % Stinga według mnie. :evil_lol: Badania potwierdzą czy mam racje. Zdjęcia po południu.[/QUOTE] Gratulacje!!! jeszcze się okaże, że jakby nie Sting to dziewuszek by nie było :eviltong:- wiedział chłopak co robi :diabloti: Quote
agnethka Posted June 30, 2010 Posted June 30, 2010 [quote name='miniaga']Przepraszam że Was tyle wytrzymałam, ale położyłam się dopiero o 8-ej. Mamy 3 panienki. 2 owłosione i jedną hl (przynajmniej tu się usg nie pomyliło, bo z terminem....) Pierwsza dziewczynka 186 g przyszła na świat 0 1.35. Jest biała w czarne łaty (pp) Druga panienka pp 185 g ur. o 1.53 jest tricolor. Do złudzenia przypomina swoją mamę i 3 łysa dupka urodziła się o 2.53 waży 170 g i jest różowa:evil_lol: z biało- czarną grzywą. Kto nabroił? Patrząc na termin krycia (62 dzień od dokrycia Stinga) i umaszczenie to 1 i ostatnia dziewczynka są na 100% Stinga. 2 dziewczynka jest na 90 % Stinga według mnie. :evil_lol: Badania potwierdzą czy mam racje. Zdjęcia po południu.[/QUOTE] super! Gratulacje i czekamy na fotki ;) u nas zaś: Temp wskoczyła na 37,16st., zaczynamy sapać, ziać, kręcić się, grzebać, siedzieć i spać na przemian ;) Quote
Gośka Posted June 30, 2010 Posted June 30, 2010 Miniaga super wieści! :) A takie badania kiedy się robi? agnethka trzymam kciuki za lekki poród Quote
miniaga Posted June 30, 2010 Posted June 30, 2010 dziękujemy! jeszcze załatwię jakieś 200 spraw i mogę foty.... Ania W wydaje mi się że Sting po prostu lepiej czuje dni . Jaga się odstawiała Tosiek krył a Sting wogóle nie zwracał na jagę uwagi przez ten czas i nagle 28 szał wycie w transporterze, piszczenie itp a 29 sobie ulżył. Hahahha. Jaga wchłania część płodów zawsze i tak było tym razem . Gosia wymaz do badań można pobrać jak pies jest oznakowany czyli ma tatuaż albo chip. Tatuaż odpada bo to 7 tydzień a chip około 4. Moje dziewczynki różnią się bardzo od siebie- każda jest inna, więc spytam czy istnieje możliwość pobrania materiału tak jak w Aht zamiast tatułażu dołącza się zdjęcie każdego z maluchów, ale wątpię by zk wyraził na to zgodę... Wczesne badanie bardzo ułatwiło by mi sprawę i nie wprowadzało zamieszania w biurokaracji Zk , bo przecież nawet nie mogę nadać im imion( nie wiem czy wszystkie są z jednego miotu czy będą miały imiona na 2 literki) agnetka Spokojnie, wdech wydech- dacie radę. Czekam z niecierpliwością na twoje maluchy! Quote
miniaga Posted June 30, 2010 Posted June 30, 2010 sorki za błedy. jestem nieprzytomna, a dgm strajkuje i nie zapisuje mi edycji ... Quote
agnethka Posted June 30, 2010 Posted June 30, 2010 [quote name='miniaga'] agnetka Spokojnie, wdech wydech- dacie radę. Czekam z niecierpliwością na twoje maluchy![/QUOTE] póki co Aru śpi ;) hehe... ona się wyśpi, a ja czatuję przy niej - pewnie w nocy da popalić znając życie ;) aczkolwiek zdarza jej się pod nosem stękać, jęczeć i popiskiwać ;) Quote
Mudik Posted June 30, 2010 Posted June 30, 2010 [quote name='agnethka']TRZYMAM KCIUKI :multi: my od rana mościmy gniazdko w porodówce ;)[/QUOTE] Ooo kolejna mamusia się szykuje, trzymamy kciuki! [quote name='miniaga']Przepraszam że Was tyle wytrzymałam, ale położyłam się dopiero o 8-ej. Mamy 3 panienki. 2 owłosione i jedną hl (przynajmniej tu się usg nie pomyliło, bo z terminem....) Pierwsza dziewczynka 186 g przyszła na świat 0 1.35. Jest biała w czarne łaty (pp) Druga panienka pp 185 g ur. o 1.53 jest tricolor. Do złudzenia przypomina swoją mamę i 3 łysa dupka urodziła się o 2.53 waży 170 g i jest różowa:evil_lol: z biało- czarną grzywą. Kto nabroił? Patrząc na termin krycia (62 dzień od dokrycia Stinga) i umaszczenie to 1 i ostatnia dziewczynka są na 100% Stinga. 2 dziewczynka jest na 90 % Stinga według mnie. :evil_lol: Badania potwierdzą czy mam racje. Zdjęcia po południu.[/QUOTE] Gratulacje, uwielbiam pp, oj chyba się kiedyś na takiego skuszę , coraz bardziej się w nich zakochuję! [quote name='miniaga']dziękujemy! jeszcze załatwię jakieś 200 spraw i mogę foty.... Ania W wydaje mi się że Sting po prostu lepiej czuje dni . Jaga się odstawiała Tosiek krył a Sting wogóle nie zwracał na jagę uwagi przez ten czas i nagle 28 szał wycie w transporterze, piszczenie itp a 29 sobie ulżył. Hahahha. Jaga wchłania część płodów zawsze i tak było tym razem . Gosia wymaz do badań można pobrać jak pies jest oznakowany czyli ma tatuaż albo chip. Tatuaż odpada bo to 7 tydzień a chip około 4. Moje dziewczynki różnią się bardzo od siebie- każda jest inna, więc spytam czy istnieje możliwość pobrania materiału tak jak w Aht zamiast tatułażu dołącza się zdjęcie każdego z maluchów, ale wątpię by zk wyraził na to zgodę... Wczesne badanie bardzo ułatwiło by mi sprawę i nie wprowadzało zamieszania w biurokaracji Zk , bo przecież nawet nie mogę nadać im imion( nie wiem czy wszystkie są z jednego miotu czy będą miały imiona na 2 literki) agnetka Spokojnie, wdech wydech- dacie radę. Czekam z niecierpliwością na twoje maluchy![/QUOTE] Teraz chyba już nie ma tak,że jeden miot jedna litera i każdy miot inna , znam hodowle gdzie wszystkie szczeniaki mają na jedną literę więc imiona możesz dać na jedną a potem tylko stwierdzenie po którym tatusiu która sunia jest. Quote
Frytela Posted June 30, 2010 Posted June 30, 2010 trzymam kciuki za Aru!!!! Miniaga - GRATULUJĘ!!!! U nas 57 dzień, więc jeszcze żyjemy ;) Quote
Judit Posted June 30, 2010 Posted June 30, 2010 [quote name='miniaga']Przepraszam że Was tyle wytrzymałam, ale położyłam się dopiero o 8-ej. Mamy 3 panienki. 2 owłosione i jedną hl (przynajmniej tu się usg nie pomyliło, bo z terminem....) [/QUOTE] gratulacje!!!! ;-) czekamy na zdjęcia :D Quote
Izabela124. Posted June 30, 2010 Posted June 30, 2010 miniaga gratuluję maluchów! Jednak cuda się zdarzają i są trzy dziewczyny Quote
Ilka21 Posted June 30, 2010 Posted June 30, 2010 miniaga gratki to ja teraz dam ci tak z 3 moich co by było po równo bo ja już z nimi nie wytrzymuję ;) Quote
miniaga Posted June 30, 2010 Posted June 30, 2010 Zdjęcia marne, bo ciemno już i aparat sobie nie poradził i z biegu robione. Moje dziewczynki (postanowiłam dać im wszystkim imiona na c i jeśli nie wszystkie będą po jednym tacie to będę miała 2 mioty na C) California Artagasamazis: (pp) [IMG]http://lh3.ggpht.com/_6Be5ega5cj0/TCuMK90wx3I/AAAAAAAAAkU/stnebM7K74E/s640/P6300025.JPG[/IMG] Chicago Artagasamazis: [IMG]http://lh5.ggpht.com/_6Be5ega5cj0/TCuMN1V-D0I/AAAAAAAAAko/FkwsXcNec54/s720/P6300034.JPG[/IMG] Cayenne Artagasamazis(hl): [IMG]http://lh4.ggpht.com/_6Be5ega5cj0/TCuMVcEX6nI/AAAAAAAAAlI/lud7t6kHj54/s640/P6300052.JPG[/IMG] Quote
AnkaW Posted June 30, 2010 Posted June 30, 2010 Aga - słodziary niesamowite, a goła nieodrodna córcia Stinga - gratulacje. Quote
miniaga Posted June 30, 2010 Posted June 30, 2010 [quote name='AnkaW']Aga - słodziary niesamowite, a goła nieodrodna córcia Stinga - gratulacje.[/QUOTE] Sting w rodowodzie ma wpisane umaszczenie : Pink!~!!!! już rozumiem dlaczego. Hahhahaha. Myślę że będzie podobnie umaszczona i podobnie będzie zarastać. Tatuś się córy nie wyprze. California też Stingowa, tylko wersja w ubranku. Co do Chicago mam wątpliwości a raczej nie mam 100% pewności. Myślę że wszystkie są z jednego ojca, ale nie zdziwię się również jeśli ta będzie Tonicowa. Spełniło się moje marzenie mam mała Stisię! A tu tatuś dziewczynek w wieku około 2 tygodni: [IMG]http://lh5.ggpht.com/_M5ZIfS61qCw/Sh_IMmVXoJI/AAAAAAAAMfE/SsXV6EgiVkM/s640/1week1.JPG[/IMG] około 6 tygodni: [IMG]http://www.artagas.republika.pl/grafika/sting.jpg[/IMG] i ok 6 miesiąca: [IMG]http://lh3.ggpht.com/_M5ZIfS61qCw/Sh_JBgIR_YI/AAAAAAAAMgA/_brRP08Budk/s640/Sting_2s10.JPG[/IMG] Quote
sator_k_ Posted June 30, 2010 Posted June 30, 2010 Jakie śliczne maluszki. Takie nieporadne:loveu:. A szczególnie pokracznie wygląda Chicago:loveu: A czy moglibyście powiedzieć takiemu niedoświadczonemu człowiekowi jak ja co to jest za rasa? Quote
miniaga Posted June 30, 2010 Posted June 30, 2010 To grzywacze chińskie: 2 pierwsze dziewczynki to odmiana owłosiona a ostatnia panienka jest łysa. Quote
*anusia&ajlu* Posted June 30, 2010 Posted June 30, 2010 miniaga CUDOWNE sa :loveu: lysa coreczka Stina boska ciekawe czy po tatusiu bedzie miala ADHD :D wymiziaj sliczneeeeeee Quote
agnethka Posted July 1, 2010 Posted July 1, 2010 A my czekamy dalej - po spokojne, przespanej :) nocy zarówno mojej jak i Arweny. Dzisiaj o 5:40 poleciało troszkę wody, temp nam wzrosła do 37,29st. ;) Tak więc chyba mi się szykuje upragniony DZIENNY poród :) Quote
Asiaczek Posted July 1, 2010 Posted July 1, 2010 [quote name='miniaga']Przepraszam że Was tyle wytrzymałam, ale położyłam się dopiero o 8-ej. Mamy 3 panienki. 2 owłosione i jedną hl (przynajmniej tu się usg nie pomyliło, bo z terminem....) Pierwsza dziewczynka 186 g przyszła na świat 0 1.35. Jest biała w czarne łaty (pp) Druga panienka pp 185 g ur. o 1.53 jest tricolor. Do złudzenia przypomina swoją mamę i 3 łysa dupka urodziła się o 2.53 waży 170 g i jest różowa:evil_lol: z biało- czarną grzywą. Kto nabroił? Patrząc na termin krycia (62 dzień od dokrycia Stinga) i umaszczenie to 1 i ostatnia dziewczynka są na 100% Stinga. 2 dziewczynka jest na 90 % Stinga według mnie. :evil_lol: Badania potwierdzą czy mam racje. Zdjęcia po południu.[/QUOTE] Uffff......! Łysolka jest super:) Jak ja miałam robione badania, to fakt, musialy miec tatuaże... [quote name='agnethka']A my czekamy dalej - po spokojne, przespanej :) nocy zarówno mojej jak i Arweny. Dzisiaj o 5:40 poleciało troszkę wody, temp nam wzrosła do 37,29st. ;) Tak więc chyba mi się szykuje upragniony DZIENNY poród :)[/QUOTE] No to się szykuj... my tutaj trzymamy kciuki:) Pzdr. Quote
filodendron Posted July 1, 2010 Posted July 1, 2010 Już nie mogłam się doczekać zdjęć tych małych grzyweczków :) Gratulacje :) W tym roku na wystawie zakochałam się w grzywkach ;) Quote
Recommended Posts