Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='panienkabubu']Rodzą się bostonki :loveu:

Na razie 2:0 dla suczek :multi::multi::multi:[/quote]

To super!:multi:
Jak już będzie po porodzie zdaj nam relacje :razz:

Posted

Tak to już koniec :loveu: 3 panienki, każda inna :cool3: W jednej już jestem zakochana.... Jak tu teraz rodzinkę przekonać????
Zdjęcia wstawię, jak mój nadworny fotograf wróci z pracy :evil_lol:

Posted

[quote name='anastoki']Sluchajcie,pojawil sie problem,szczeniorki maja biegunke,czyl qpa wyglada na taki sluz z malutkimi jak by pestkami:shake:
Suke karmie tylko te sama karma,1choice,superpremium,do picia wode...
Podalam im smekte,czekam czy zadziala...Na razie nie chce leciec od razu do weta,bo nic innego im nie dolega,maja dobry apetyt,robia qpe nie czesto,tak z 2-3 razy dziennie.Czy to moga byc glisty,robaki?:mad:[/quote]

Mogą być robaki. Mój wet zaleca pierwsze odrobaczanie u ok 2 tyg szczeniorów.5 miotów tak robię i jest ok. A szetlandy bywają wrażliwe na różne specyfiki- więc tym bardziej jak widać- tak wczesne odrobaczanie nie szkodzi. Ja zawsze robię "Pratelem", bo na to nie mają "skazy".
Figa- cudna :loveu:- taki elegancki szczypior.

:multi::multi::multi:Uściski dla nowonarodzonych :loveu::loveu::loveu:

Posted

[quote name='pokoik1']Tak to już koniec :loveu: 3 panienki, każda inna :cool3: W jednej już jestem zakochana.... Jak tu teraz rodzinkę przekonać????
Zdjęcia wstawię, jak mój nadworny fotograf wróci z pracy :evil_lol:[/quote]
Gratuluję!
I zobacz, jaką masz super mądrą sunię; poczekała, aż wrócisz z wystawy, wyśpisz się i dopiero potem zaczęła rodzić.:loveu:

Pzdr.

Posted

gratulujemy swiezo upieczonym babciom i mama ora duzo zdrowia dla dzieciaczkow i mam :)

a ja z innej beczki kiedy robicie pierwsze spacerki maluchom? BF-y mialy pozno ale to przez to ze zimnica byla (styczen) a dozie do w pelni slonca i wiosny podmuchach -od razu mowie ze tygodniowych babli nie biore na spacer, tylko tak pytam na zapas... bo ja juz tak bym chciala zeby one biegaly skakaly itd...niecierpliwosc babci sie wlacza ;)

u nas decyzja podjeta ze dziewczyna zostaje :) tylko z imionkami mamy maly brak weny...:shake:

Posted

[quote name='mrowa23']gratulujemy swiezo upieczonym babciom i mama ora duzo zdrowia dla dzieciaczkow i mam :)

a ja z innej beczki kiedy robicie pierwsze spacerki maluchom? BF-y mialy pozno ale to przez to ze zimnica byla (styczen) a dozie do w pelni slonca i wiosny podmuchach -od razu mowie ze tygodniowych babli nie biore na spacer, tylko tak pytam na zapas... bo ja juz tak bym chciala zeby one biegaly skakaly itd...niecierpliwosc babci sie wlacza ;)

u nas decyzja podjeta ze dziewczyna zostaje :) tylko z imionkami mamy maly brak weny...:shake:[/quote]
ta wymarzona pregowana?:cool3::loveu:

Posted

U nas 62 dzień i nic niepokojącego.

mrowa23 - a na jaką literkę imiona mają być? Napewno ktoś coś ładnego pomoże wymyśleć. Ja już mniej więcej mam imiona tylko dzieci na razie się nie spieszą.

pokoik1 - gratuluję świetnego miotu, i życze siły przekonywania

Posted

na "Z" ... jeden na prosbe wlasciciela ma byc Zenek :diabloti: tylko ze maja byc dwuczlonowe imionka takie jak np Calusna zadziora, ciasteczkowy potwor (imiona moich buldozerow)

tak tak ta pregowana wymarzona zostaje...

pokoik1 ja bym sie nie przejmowala, my sie caly czas podtrzymywalismy w silnej woli ze suka pojdzie na warunek pregowana...ale ze rodzyneczka...ze jedyna i to pregowana...i tak apiekna...i taka nasza... no i ja po cichu liczylam ze zostanie a TZ glosno zapytal z rozterka w glosie czy moze zostac:lol: no i zostaje

Posted

[quote name='panienkabubu']Wstawiam grupowe w imieniu Agaty, resztą niech ona się chwali :loveu:
Dziewczyny są przecudowne :loveu:[/quote]
Nasze wnusie :loveu:

Posted

Najbardziej martwi mnie to, że 1 maja mam wystawe w Dobrym Miescie, a 3 w Łodzi. Wprawdzie w domu pozostaje córka w zastępstwie, ale ja jeszcze żadnego porodu nie ominęłam (a bylo juz tego trochę). Zawsze wydaje mi sie, że to jest ten pierwszy. :loveu:

Posted

Ja ze względu na zbliżający się termin porodu odpuściłam klubówkę w Opolu. Teraz się okazało, że mogłam jechać bo wystawa była a dzieci jeszcze nie ma ale dla mnie to za duży stres. No i nie mam w domu żadnej "fachowej" siły, która mogłaby mnie zastąpić w razie czego.

Posted

Termin mamy na 5 maja, ale Cavalierka moja to nigdy wczesniej nie pokazuje, ze juz mysli o porodzie. Potrafi spokojnie zjeść sniadanie rano a o 11 powić pierwsze szczenie, taka z niej numerantka wiec blizej terminu trzeba ja ciagle miec na widoku. :-o

Posted

[quote name='anastoki']Sluchajcie,pojawil sie problem,szczeniorki maja biegunke,czyl qpa wyglada na taki sluz z malutkimi jak by pestkami:shake:
Suke karmie tylko te sama karma,1choice,superpremium,do picia wode...
Podalam im smekte,czekam czy zadziala...Na razie nie chce leciec od razu do weta,bo nic innego im nie dolega,maja dobry apetyt,robia qpe nie czesto,tak z 2-3 razy dziennie.Czy to moga byc glisty,robaki?:mad:[/QUOTE]

u mnie malce też robiły luźne kupki, wręcz wodniste i takie z granulkami - samo im przeszło - nie miały robaków ani nic - zdrowe jak ryba były :)
jedyne co to po tych biegunkach suce odstawilismy bawarkę... po kilku dniach malce robiły kupki jak sucharki :evil_lol: