Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

mrowa23 link do zdjeć wszystkich mluszków [url=http://Ilka21.fotosik.pl/albumy/593589.html] tylko coś dgm mi dodała [url= więc wpisz bez tego. Posta połowe też mis kasowało....zdjec tam bedzie przybywac jak i na stronie więc zapraszam do zagladania a te łyse by ci towarzystwo rozkreciły bo obie są dziarskie, takie małe a już na tle innych charakterki widać ;)

Posted

do mojej bandy idealnie pasowalaby bo wszytskei zaczepialskie pewne siebie babska i jeden chlopczyk niesmmialy :diabloti: tylko potem sasiedzi by mnei wywiezli do przychiatryka i pewnie TZ ktory jzu ma problemy zeby przebic sie korytarzem z pokoju do kuchni ;) lece pod link wskazany

dziekujemy za kciuki przydadza sie:loveu:

Posted

Gratulacje dla nowych mamusiek oraz dużo dużo zdrówka dla maleństw :loveu:

My rodzimy ok 10 marca, Szelmut to istna chodząca mleczarnia - maluszki już buszują w brzuszku aż miło. Mam nadzieje iż poród przebiegnie łatwo i szybko :razz: oraz bez komplikacji - tego się najbardziej obawiam.

Pozdrawiam :)

Posted

[quote name='mrowa23']do mojej bandy idealnie pasowalaby bo wszytskei zaczepialskie pewne siebie babska i jeden chlopczyk niesmmialy :diabloti: tylko potem sasiedzi by mnei wywiezli do przychiatryka i pewnie TZ ktory jzu ma problemy zeby przebic sie korytarzem z pokoju do kuchni ;) lece pod link wskazany

dziekujemy za kciuki przydadza sie:loveu:[/quote]

e tam moi już mówią że jestem nei normalna buahahah, nie zwracam na to uwagi a poza tym jden mały grzywuś ile miejsca zajmie...zrobi sobie posłanie z dozia:evil_lol:

my tez trzymamy kciuki, niech wszytko przebiegnie dobrze.

Posted

no to przyszła kolej na nas :roll: Rodzimy :lying:

Pierwsze skurcze ponad 2 godziny temu ale wody jeszcze nie odeszły. Pierwszy szczeniak idzie w worku płodowym bo już ponad 3 cm wyszły i się schowały :-?

Przyznaje - ciekawe doświadczenie.
Po nieprzespanej nocy jak to zobaczyłam to dostałam powera :evil_lol:

Damy znać jak pierwsza dzidzia pojawi się na świecie :p

Posted

[quote name='mrowa23']efra trzymamy bardzo mocno kciukasy ale to bardzo mocno

mlody/a stwierdzil/a ze wraca bo swiat jest za szary i okrutny?:p
[/quote]

:evil_lol: chyba tak maleństwo stwierdziło ;)

Szybkie siku przed domkiem, przerwa na papierosa i bierzemy się dalej do parcia :p

Dzięki dziewczyny za wsparcie :calus:

Posted

efra trzymamy bardzo mocno kciukasy ale to bardzo mocno

ilka nie kus...a to ta mala nie ma domku jeszcze?po takie to chyba kolejka stoi... :loveu:ale jestem porypana....hehe

kiedys kiedys kiedys...poki co bf-y spia pietrowo na dogach a dogi na biednym norbim wiec grzywka musialaby spac hmmm o wiem lampem mam wolna mam lampe wolna! przepraszam... glupawki dostaje...

Posted

Słuchajcie babki, u psów nie ma czegoś takiego, jak u ludzi - odejścia wód. Każdy szczeniak ma swój pęchrz i swoje wody. One odchodzą w trakcie rodzenia się danego malca. To tylko my, kobitki, mamy taką bombę wodną w brzuchu i odchodzą nam wody nawet kilka godzin przed porodem.

Posted

Efra zajęta bo ... ma już dwa piękne duże zdrowe CHŁOPAKI :multi: a ja mam dwa wnusie :multi:
Córcia sie spisuje, rodzi ksiązkowo :multi: ( ma to po mamie :razz:), sama zdejmuje worki, przegryza pepowinki, a teraz matkuje pełna gębą :multi:

... teraz czekamy na dziewczynki :loveu:

Posted

Gratulki dla kolejnej mamusi i jej pociech. Niech zdrowo i szybko przyjdą na świat.
U nas 3 doba i bez większych przeżyć. Rude ciągną cycka , mruczą i przeciągają się. Po niedzieli zdjątka.

Posted

[quote name='mrowa23']efra trzymamy bardzo mocno kciukasy ale to bardzo mocno

ilka nie kus...a to ta mala nie ma domku jeszcze?po takie to chyba kolejka stoi... :loveu:ale jestem porypana....hehe

kiedys kiedys kiedys...poki co bf-y spia pietrowo na dogach a dogi na biednym norbim wiec grzywka musialaby spac hmmm o wiem lampem mam wolna mam lampe wolna! przepraszam... glupawki dostaje...[/quote]

na sukę łysą chętni sa zawsze hihihi z tym problemu nie ma;)

Posted

biedulki, są komplikacje ... jada do weta :shake:, juz długo nic sie nie dzieje, mimo oksy i parcia, za długo bite 5h :shake: TRZYMAJCIE KCIUKI !!!

Maga ja to mega stara pra pra prababcia, teraz mnie Efra odmładza :eviltong:

Posted

dzięki dziewczyny za wsparcie :calus:

Jak do was pisałam, że rodzimy to Efra sama urodziła pierwszego chłopaka (17:03), drugi chłopak bardzo szybko i bez komplikacji (17:35)
No a później się zaczęło :shake: Po 3 godzinach podałam 1 cm oxytocyny ale mimo tego skurcze były bardzo słabe a sunia wykończona.
Po 6 godzinach od drugiego chłopaka zabrałam małe i mamusię, no i szybko do weta.
USG potwierdziło, że małe jeszcze są ale nie byliśmy pewni czy żywe :shake:
Kroplówka z glukozy, wapń oraz oxytocyna i stymulacja macicy.
W końcu Efra u weta urodziła śliczną żywą czarno-białą dziewczynkę :loveu:
To było około północy. Małą nakarmiliśmy, ogrzaliśmy i przed godziną 1 zebrałam się z całą ferajną do domu.
W drodze do domu (a mieszkam raptem 5 minut od lecznicy) Efra urodziła mi w samochodzie przecudną srebrno-białą dziewczynkę :loveu: (to była godzina 01:08)
O 01:50 na świat przyszła kolejna dziewczynka srebrno-biała :p

Wszystkie żywe i zdrowe :loveu:

O 03:30 podałam kolejną dawkę kroplówki z glukozą no i dalej rodzimy bo powinno być jeszcze jedno dziecie. Daleką drogę ma do przebycia bo na USG widać było, że aż pod wątrobą się cwaniak schował.

Także my dalej rodzimy :roll: O 6-tej jedziemy znowu do weta na USG.

Jak tylko to wszystko się zakończy to wrzucę fotki naszych dzielnych maluszków i jeszcze dzielniejszej mamuśki :loveu: