Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='karolka']Podkłady wkładam do legowiska pod sunię po porodzie, jak zaczyna sie oczyszczać /a na początku bywa tego sporo/ podkłady wchłaniają wilgoć i jest estetycznie, a maluszki o nie nie chaczą pazurkami jak o ręczniczki.[/quote]

Hmm ja mam przygotowane przescieradla jakies stare wyprane ale to szybko sie ubrudzi. Dobry pomysl z tymi pieluszkami jednorazowymi(dobrze mowie?:grins:)

Posted

Właściwie to takie pieluszki ale płaskie, są w różnych rozmiarach, napewno dla coli dostaniesz, moja koleżanka ostatnio kupiła 100x180 dla chorej córki ale zamawiała indywidualnie w aptece.

Posted

Co do ekwipunku to my mamy przygotowane jeszcze:
- waga
- notes i długopis
- coś do oznaczania maluchów (bo u na wszystkie rude)
- lampą z żarówką emitująca światło podczerwone (ogrzewająca)

My dzisiaj mamy 61 dzień i umieram z niecierpliwości i strachu (bo to nasz 1 raz)...

Posted

[quote name='karolka']Właściwie to takie pieluszki ale płaskie, są w różnych rozmiarach, napewno dla coli dostaniesz, moja koleżanka ostatnio kupiła 100x180 dla chorej córki ale zamawiała indywidualnie w aptece.[/quote]

Wypadaloby leciec do apteki, ale najblizsza mam 3 km od domu bo mieszkam na wsi.. Dzisiaj i jutro sobie poradze przescieradlami jakby rodzila a w poniedzialek pojade:) Dzieki za rade:calus:

Posted

[quote name='Hawana']Co do ekwipunku to my mamy przygotowane jeszcze:
- waga
- notes i długopis
- coś do oznaczania maluchów (bo u na wszystkie rude)
- lampą z żarówką emitująca światło podczerwone (ogrzewająca)[/quote]

to też mam, ale nie mam nic do znakowania, bu nas mało i różnią się od siebie, ale mam też termofor w kształcie włochatego misia.

Wróciłam od weta, zabadał DEMI i stwierdził że to ja panikuje, sunia ma się ok, na USG maluszki duże i zdrowa, serduszka biją.

RTG mało wyraźne, 2-3 maluszki widać, z USG wygląda na 2 -3 szczeniaczki.

Mam się nie martwić i czekać, jeszcze nam zostało parę dni, mój wet stwierdził że 58 dni to minimum.

DZiękuje wam za pomoc i wsparcie, czasami piszę na dogo, ale tu się nie zawiodłam na użytkownikach i ich bezinteresownej pomocy :loveu:

No piszcie jak wasze 'betoniarki'

Posted

[quote name='Asiaczek']Kochani, juz wszystko jasne.:lol:
Pzdr.[/quote]
Asiu
Super, ze wszystko ok.
A co do terminow porodu
Wlasnie, kazdy ma swoja teorie :evil_lol:
Ja patrze na suke.
I tak moja bassecica swoje ierwsze dzieci urodzila sama w 71 dniu :razz:. Wszystkie zdrowe i zywe

Posted

Witam, od kilku dni czytam cały ten wątek od początku :loveu: Kompletnie jestem już zakręcona jeżeli chodzi o to która z Was ma teraz szczeniaki, a która miała kilka lat temu ("wiekowa" ta porodówka), w każdym razie wszystkim gratuluję, a za oczekujących trzymam kciuki. Moja sunia jest kilkanaście dni po kryciu więc trudno jeszcze stwierdzić czy będzie miała maluchy czy nie, za wcześnie na USG, w każdym razie apetyt dopisuje (jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki z niejadka stała się wszystkożernym obżartuchem) i ciągle śpi. To będzie suni i mój pierwszy poród (o ile będzie :roll:) więc trochę się boję. Czytam dużo na temat ciąży i porodu ale wiadomo teoria to nie wszystko. Będę tu często zaglądać. :angel:

p.s. hmmm, nie wiem czemu nie widać mojego avatarka :mad:

Posted

Mija 60 dzień a moja Cola nadal nic. Grube to babsko a za nic nie mozna wyczuć ruszające sie szczeniaczki. Martwi mnie jeszcze to że wasze sunie maja wszystkie wielkie cycuchy z zapelnionymi 'workami' a moja tylko 4 lekko wystajace, zarozowione kolo sromu. Reszta cyckow jest biala przy samej skorze :placz: Załuje ze nie zrobilam jej USG bo teraz to sie zastanawiamy z trwoga czy ona w ogole w ciazy jest :shake:

Posted

Nie mam stetoskopu :-( Moze sprobowac zmierzyc temperature? Nigdy nie mierzylam i mam zwykly termometr dla czlowieka. Ze tez jest jutro niedziela. Czekam do jutra, jesli nie bedzie zadnych znakow to dzwonie do weta. Co z tymi cyckami? to normalne. Tak jakby czynne ma tylko 4..

Posted

Spokojnie, mleko pojawia sie tuż przed porodem,a laktacje pobudzają i zwiększają ssące szczeniaki. To ,że pierwsze dwie pary sutków się róznią od reszty to dobrze, one zazwyczaj sa najbardziej mleczne;-)

Nawet jęśli liczysz te 60 dni od ostatniego krycia to jeszcze dzień dwa są chyba plemniki żywotne:roll::roll:także spokojnie, poczekaj do poniedziałku(62 dzień ,tak?) i niech lekarz zrobi usg, lub osłucha sunie, nawet lepiej, bo pewnie troche ją podstrzyże na brzuchu, będzie wygodniej przy porodzie i suni i szczeniakom, nie będą sie przedzierać przez futro do mleka, będzie dobrze, trzymamy kciuki!!!!

Posted

Tak w poniedziałek bedzie 62 i na pewno zadzwonie do weta jak jeszcze nie bedzia miala. Sunie sama troche przystrzyglam bo tyle tej siersci miala ze nie moglam sie dokopac do cycuszkow. Dziekuje za slowa otuchy :)

Posted

Daje 3 zdjecia Coli przed ciąza:) Robione gdzies pod koniec sierpnia a byla kryta 9 i 11 wrzesnia:
[url=http://img222.imageshack.us/my.php?image=colu2rj5.jpg]ImageShack - Hosting :: colu2rj5.jpg[/url]
[url=http://img126.imageshack.us/my.php?image=colamo2.jpg]ImageShack - Hosting :: colamo2.jpg[/url]
[url=http://img511.imageshack.us/my.php?image=cola3en3.jpg]ImageShack - Hosting :: cola3en3.jpg[/url]

Posted

Przypominam zródło najtanszych podkładów do porodowki - zamoione i zapłacone rano ( ew płatnosc prz odbiorze) dowoża na nastepny dzien .

[URL="http://www.blizejciebie.pl/podklady_higieniczne.html,296_316,0"]Podk�ady higieniczne - Sklep Internetowy Bli�ej Ciebie[/URL]

Posted

[quote name='KatarzynkaB']Daje 3 zdjecia Coli przed ciąza:) Robione gdzies pod koniec sierpnia a byla kryta 9 i 11 wrzesnia:
[url=http://img222.imageshack.us/my.php?image=colu2rj5.jpg]ImageShack - Hosting :: colu2rj5.jpg[/url]
[url=http://img126.imageshack.us/my.php?image=colamo2.jpg]ImageShack - Hosting :: colamo2.jpg[/url]
[url=http://img511.imageshack.us/my.php?image=cola3en3.jpg]ImageShack - Hosting :: cola3en3.jpg[/url][/QUOTE]

Obstawiam termin porodu-9ty listopad nad ranem:)ciekawe,czy mi sie uda?Pozdrawiam:)a to jeszcze obstawie ilosc szczeniat-5:)trzymajcie sie:)jak zaczelam czytac od poczatku i wszystkie posty to tak mi juz zostalo i ciagle zagladam tu:):loveu:

Posted

Niestety. Cola bryka po podworku od rana :P W nocy mi troche stekala nad uchem ale to dlatego ze gruba i sie szybko meczy ;P Jutro jedziemy na sluchanie i jak sie uda to zrobic usg:cool1: Co kogo spotkam, znajomych, wujka to sie pytaja czy juz są na swiecie, a ja odpowiadam ze im sie nie spieszy:roll: Jutro robie ostatnie zakupy(pieluchy i termometr) i w pelni bedziemy gotowe do porodu :razz:

Posted

[quote name='Hawana']My mamy 62 dzień.
Hawana trzęsie, trochę dyszy, miała tez taki "śluz" po spacerku,
temperatura
12:00 -> 37,15
15:00 -> 37,08

Czy to już?[/quote]

Na ta wyglada:-) Trzymamy kciuki !!!!:kciuki::kciuki: