Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Przyszły dziś do nas kolejne prezenty od Ani J. 20 puszek po 1240g:smile: (a ma przyjść jeszcze 80) - ogromnie dziękujemy w imieniu Sisi, Tarniego, Kaluszka, Halinki i małej Zuzu:Rose::Rose::Rose:

Posted

ronja napisał(a):
Przyszły dziś do nas kolejne prezenty od Ani J. 20 puszek po 1240g:smile: (a ma przyjść jeszcze 80) - ogromnie dziękujemy w imieniu Sisi, Tarniego, Kaluszka, Halinki i małej Zuzu:Rose::Rose::Rose:

I ja bardzo dziękuję :) ale prezent :)

Posted

[quote name='feliksik'] czy Sonia nadaje się już do adopcji[/QUOTE]
Do wyjątkowego domu, rozumiejącego jej problemy i gotowego do pracy.
Ogłaszamy ją regularnie, ok 60 portali ale nie było żadnego telefonu.

Posted

[quote name='mysza 1']Do wyjątkowego domu, rozumiejącego jej problemy i gotowego do pracy.
Ogłaszamy ją regularnie, ok 60 portali ale nie było żadnego telefonu.[/QUOTE]

żartujecie - żadnego???? to nie dobrze

Posted

[quote name='feliksik']żartujecie - żadnego???? to nie dobrze[/QUOTE]
Na razie występuję w jednej osobie i nie zartuję, bo zupełnie mnie to nie śmieszy.
Chyba nie ma w tym nic dziwnego biorąc pod uwagę ile czasu Sonia szuka domu i jak wiele telefonów do tej pory było.
Generalnie psy z Krzyczek, nawet bez problemów i adopcyjne wyjątkowo długo czekają na domy.
Do tego uroda Soni jest mocno dyskusyjna ;) a zawsze w pierwszej kolejności przyciąga zdjęcie.

Posted

Sonia ma teraz trochę gorszy czas (ale na smyczy oczywiście chodzi;)). To wynik mini remontu w naszym domu. Mam nadzieje, że jak ogarniemy dom i Sonia wróci "do siebie".

Posted

ronja napisał(a):
Sonia ma teraz trochę gorszy czas (ale na smyczy oczywiście chodzi;)). To wynik mini remontu w naszym domu. Mam nadzieje, że jak ogarniemy dom i Sonia wróci "do siebie".

No tak, dla niej każda zmiana, to stres:-(

Posted

Sonia była dziś u weta. Waży 23,8kg. Z samochodu do lecznicy przeszła na smyczy sama. Dopiero przed wejściem się rozpłaszczyła i trzeba było wnieść ją na rekach.

Posted

ronja napisał(a):
Sonia była dziś u weta. Waży 23,8kg. Z samochodu do lecznicy przeszła na smyczy sama. Dopiero przed wejściem się rozpłaszczyła i trzeba było wnieść ją na rekach.

No chyba większość psów ma kłopoty z wchodzeniem do weta

Posted

ronja napisał(a):

To i tak wielki postęp, że w ogóle przeszła na smyczy kawałek. Mój Semik pod drzwiami lecznicy włącza wsteczny i tak się zapiera łapami, że muszę mocno trzymać żeby nie zwiał. Nie ciągnę go wtedy, tylko podnoszę na smyczy do góry, żeby przednie łapy nie miały oparcia i wtedy zaczyna iść. Tyle, że Sonia jest sunią specyficzną i z nią to raczej nie przejdzie...
Waży pięknie! Wyglądała mi na więcej:-) Była na badaniach, czy coś się stało?

Posted

Była na szczepieniu. Wyniki sprzed dwóch miesięcy miała idealne, więc nie ma potrzeby na razie robić dodatkowych badań.
Też uważam,że skoro przeszła z samochodu pod budynek lecznicy, to jest dobrze:)
a waga jak widać, utrzymuje się od 2 lat na tym samym poziomie.