Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='irenaka']To ja dziękuję, raźniej mi jak Kraków się pojawia:calus:[/QUOTE] Jak to mawiasz w 'kupie siła' :lol:. Ja jestem pełna podziwu jak Ty walczysz o te psy. Mając tyle innych problemów na głowie. Czasami to się zastanawiam czy Ci zazdrościć tej siły czy współczuć.
To było pytanie 'retoryczne' więc nie odpowiadaj :shake:
I ogromnie się cieszę, że wchodzą na wątek cioteczki i ofiarują swoją pomoc. To bardzo ważne i dla osoby z ogromnym poczuciem odpowiedzialności za psa jak i dla samego psa.

Posted

Sonieczko:loveu:, wskakujemy na górę, może ktoś jeszcze zauważy, że jesteś w potrzebie.
Buziaczki na dobry dzień i tydzień dla Wszystkich:loveu:
I przypominamy ;)allegro cegiełkowe:
[URL]http://allegro.pl/krzyczki-psy-z-obozu-smierci-prosza-o-pomoc-i1245428263.html[/URL]

Posted

Wyniki
[IMG]http://www.fotoo.pl/zdjecia/files/2010-09/bdedb472.jpg[/IMG]

[IMG]http://www.fotoo.pl/zdjecia/files/2010-09/490a7f7f.jpg[/IMG]

[IMG]http://www.fotoo.pl/zdjecia/files/2010-09/b2b3205a.jpg[/IMG]

faktura (krew, mocz, usg, cewnikowanie w narkozie, antybiotyk)
[IMG]http://www.fotoo.pl/zdjecia/files/2010-09/050ce5c1.jpg[/IMG]

Posted

Sonia , pobiegniemy na pierwszą stronę pokazać się ciotkom. Potrzebna kasa, żebyś była zdrową dziewczynką :) Na pewno ktoś tu jeszcze zaglądnie i coś dorzuci Sonieczce. Przecież każdy chce być zdrowy. Taki pies po przejściach też. Pies sam nie poprosi, ale my za nią możemy. [B]Bardzo prosimy[/B].

Posted

Ponieważ niedawno byłam u Ronji ( i nie była to pierwsza moja wizyta :), chcialabym napisac o Soni..
Sońka zrobiła niewiarygodne postępy w socjalizacji...choć ostrożnie,to żebrała z innymi pieskami smakołyk..Zupełnie inna Sonia,niz ta,która widziałam na poczatku..
Jej idolem jest Bartek..Jemu zaufała najbardziej...
Życzę zdrowia suczynce, opiekę ma doskonałą..Wiem,bo byłam i widzialam..
Sama powierzam takie różne potrzebujące psiaki Ronji ...

Posted

[quote name='Evelin']Ponieważ niedawno byłam u Ronji ( i nie była to pierwsza moja wizyta :), chcialabym napisac o Soni..
[B]Sońka zrobiła niewiarygodne postępy w socjalizacji...choć ostrożnie,to żebrała z innymi pieskami smakołyk..Zupełnie inna Sonia,niz ta,która widziałam na poczatku..[/B]
Jej idolem jest Bartek..Jemu zaufała najbardziej...
Życzę zdrowia suczynce, opiekę ma doskonałą..Wiem,bo byłam i widzialam..
Sama powierzam takie różne potrzebujące psiaki Ronji ...[/QUOTE] to cudownie, ja osobiście bałam się że Sonia nigdy nie zrzuci z siebie tego "syndromu Krzyczek", że to zostanie u niej jak wypalone piętno na jej psychice. Teraz tylko, żeby jej jeszcze zdrówko podreperować:lol:
Cioteczki na to potrzebna kaska więc w imieniu tego psiaka po przejściach bardzo prosimy :modla::modla: chociaz o jednorazowe wpłaty:razz:. Stałe deklaracje tez mile widziane :loveu:

Posted

Cioteczki :loveu: faktura od weta to [B]191,-[/B] nie wspominając już o lekarstwach :cool3:
Kto wspomoże Sonie i dorzuci trochę złotówek na jej potrzeby.
[B]Bardzo prosimy chociaż o jednorazowe wpłaty[/B].

Posted

[quote name='marysia55']Cioteczki :loveu: faktura od weta to [B]191,-[/B] nie wspominając już o lekarstwach :cool3:
Kto wspomoże Sonie i dorzuci trochę złotówek na jej potrzeby.
[B]Bardzo prosimy chociaż o jednorazowe wpłaty[/B].[/QUOTE]

To ja zaczynam, wszak wstąpiłam w szeregi Stowarzyszenia Zapchajdziura:loveu: SPA ([B]S[/B]onia [B]P[/B]atos [B]A[/B]mor):Cool!:
Na dobry początek wrzuć dyszkę Marysiu od ciotki Ireny.
Ktoś się przyłączy z piąteczką chociaż?;)

Posted

[quote name='ronja']
U nas kiltix w lecznicy drogi, podrożał jeszcze i duży kosztuje chyba 58zł. Są 3 rozmiary - Sonia ma "dla dużych psów". Na allegro widziałam taniej. Ale oczywiście nie upieram się przy kiltixie:)

([/QUOTE]
Martusiu, pan który chce mi sprzedać obroże, twierdzi, że [COLOR=black]Kiltix średnia ma 48 cm długości. Czy taka długość wystarczy, czy brać dłuższą?[/COLOR]

Posted

[quote name='irenaka']To ja zaczynam, wszak wstąpiłam w szeregi Stowarzyszenia Zapchajdziura:loveu: SPA ([B]S[/B]onia [B]P[/B]atos [B]A[/B]mor):Cool!:
Na dobry początek wrzuć dyszkę Marysiu od ciotki Ireny.
Ktoś się przyłączy z piąteczką chociaż?;)[/QUOTE] Irenka:loveu: no ja nie wiem czy mogę kasiorką od Ciebie zapychać tę dziurę:shake:, przeciez ty i tak ją cały czas zapychasz :cool3::cool3:

Posted

za 4 dnia kończy się antybiotyk. wczoraj dr Ewa powiedziała,że nie mozna przerywać antybiotyku, że przy takim zapaleniu pęcherza antybiotyk trzeba przedłużyć nawet bez powtórnego badania moczu.
oczywiście, ja nie decyduję, ale nie ma możliwości, by Bartek w sobotę pojechał z Sonią na cewnikowanie.

i jeszcze jedno - chciałabym, byś Irenko zastanowiła się nad sposobem płacenia za leczenie Soni. my nie możemy zakładać i czekać długo na zwrot. rozumiem, że zwrot dostaję po wysłaniu faktur. niestety, jesteśmy w takim momencie życia,ze liczymy każdy gorsz i takie wysyłanie każdej faktury też jest wydatkiem. na pocztę mamy daleko, trzeba specjalnie jechać i kolejne koszty paliwa dochodzą. dlatego między innymi przetrzymałam ostatnie faktury. chciałabym, by leczenie Soni było opłacane poza nami.
od października również muszę podwyższyć koszty dojazdu do lecznicy. mamy stare terenowe samochody, które sporo palą. 10zł za dojazd do weta, to tak naprawdę koszt zaniżony. Gaz podrożał i nie jestem w stanie dłużej dokładać do każdego psa, którego wozimy. Dlatego uprzedam, że od października koszt dojazdu do lecznicy to 15zł.

Posted

No nie mogę być gorsza:shake:, więc również dorzucę i dla Sonii [B]dyszkę[/B]:lol:
Skoro pokazali się nam pierwsi sponsorzy zaczynam robić listę ludzi, którzy chcą pomóc tej istocie, którą życie przerosło. Gdzie strach przed światem jest większy niż ona sama.
Irenka:loveu: na razie wpisuję Cię na te listę jako lidera, ale jeżeli zgodzisz się z moim zdaniem z wcześniejszego postu odnośnie Twojej deklaracji to Cię 'skasuję':evil_lol:

Posted

:p:p[B] W związku z powyższymi deklaracjami zaczynam robić zestawienie[/B]:p:p:

Na ten moment za fakturę od weta ( [B]191,-[/B]) mamy uciułane :lol: :

[B][COLOR="#000080"]10,- Irenaka :loveu:
10,- Dzidzia56 :loveu:
10,- marysia55:loveu:(sama sobie wyznam miłość:evil_lol:)
20,- sylwiaso :loveu:
-----------
50,- [/COLOR][/B]

[B][COLOR="#556b2f"]Mam taką cichą nadzieję, że jeszcze nie raz mi przyjdzie edytować ten post :roll::roll:[/COLOR][/B]

Dziękuje wszystkim :Rose::Rose::Rose: którzy już się wpisali na tę listę i serdecznie zapraszam tych nieśmiałych co się jeszcze zastanawiają :cool1::cool1::cool1:
Liczę na każdego[B] 'piątaka'[/B] od cioteczek :calus:i wujków :calus:

[B]Do pełni szczęścia brakuje [COLOR="#800080"]141,-[/COLOR] :roll:[/B]

Posted

[quote name='majqa']Na Sonię Marysiu jeszcze ja robiłam wpłatę 20zł w imieniu sylwiaso.[/QUOTE] Wielkie dzięki, że mi przypomniałaś :lol:. Nie ma to jak dobra współpraca :p. Zaraz sobie poedytuje mój post :evil_lol:. Wiesz, że to lubię ... z resztą kto by nie lubił :lol::lol:

Posted

[quote name='irenaka']Martusiu, pan który chce mi sprzedać obroże, twierdzi, że [COLOR=black]Kiltix średnia ma 48 cm długości. Czy taka długość wystarczy, czy brać dłuższą?[/COLOR][/QUOTE]
lepsza duża, bo chodzi też o zaczep. średnia będzie na styk i może się wyrwać. Sonia ma 46cm, my kiltix zakładamy luźno