terra Posted October 30, 2009 Posted October 30, 2009 Na okolicznych polach w Lubinie koczuje duży pies, mix dalmatyńczyka. Jest bardzo płochliwy, nie podchodzi do człowieka. W chwili obecnej jest niesystematycznie dokarmiany. Ale nadchodzi zima i ten krótkowłosy pies bez jedzenia i dachu nad głową nie ma szans na przeżycie. Kto może pomóc temu pięknemu psu? Poszukiwany jest właściciel lub ktoś, kto chciałby przygarnąć i przekonać Białego, że człowiek też może być dobry. Quote
terra Posted October 31, 2009 Author Posted October 31, 2009 Piesek bardzo lgnie do człowieka, próbuje zaczepiać i się bawić, ale strach nie pozwala mu pełny kontakt. Jeszcze jedno zdjęcie pieska: Quote
ketunia Posted October 31, 2009 Posted October 31, 2009 Ja niestety nie mogę go wziąć do siebie:shake:. Gdzie dokładnie znajduje się ten piesek? Quote
ketunia Posted October 31, 2009 Posted October 31, 2009 Podam Ci na PW namiary na okoliczne wolontariuszki. Quote
terra Posted October 31, 2009 Author Posted October 31, 2009 Dziękuję ketunia:loveu: Namiary przekazałam panu karmiącemu pieska. Mam nadzieję, że to przełom w tym tułaczym życiu słodziaka. Quote
nika28 Posted October 31, 2009 Posted October 31, 2009 Bidulek :-( Jest już strasznie zimno, a on śpi pod gołym niebem... :shake: Quote
terra Posted October 31, 2009 Author Posted October 31, 2009 Oby szybo jego los się odmienił, bo zima blisko. Quote
terra Posted November 1, 2009 Author Posted November 1, 2009 W nocy u mnie było -3 st. Jak ty sobie radzisz biedaku? Quote
ketunia Posted November 1, 2009 Posted November 1, 2009 Biedny psiak. W legnicy też był przymrozek:placz: Ciekawa jestem gdzie on jest. Chociaż bym go nakarmiła. Quote
terra Posted November 2, 2009 Author Posted November 2, 2009 [quote name='ketunia']Biedny psiak. W legnicy też był przymrozek:placz: Ciekawa jestem gdzie on jest. Chociaż bym go nakarmiła.[/QUOTE] Czy możesz dać na pw swój numer tel. to przekaże panu i umówicie się , bo ja nie wiem gdzie to jest:oops: Quote
terra Posted November 2, 2009 Author Posted November 2, 2009 Do góry piesku, może na początku czeka na ciebie domek. Quote
ketunia Posted November 3, 2009 Posted November 3, 2009 Co tu robić? Nawet nie mam gdzie go umieścić :placz: Quote
terra Posted November 3, 2009 Author Posted November 3, 2009 Jakaś awaria na forum ogrodniczym, nie mogę się skontaktować z panem. Mam tylko nadzieję, że zadzwonił pod podany wcześniej numer i coś działają. Wypatrujemy domku. Quote
terra Posted November 3, 2009 Author Posted November 3, 2009 Może ktoś z okolic wypatrzy dla siebie pieska. Quote
terra Posted November 3, 2009 Author Posted November 3, 2009 Piesek do ogrodu pana przechodzi po siatce 1,5 m:cool1: Tam dostaje jeść, póki pan tam bywa. Już podchodzi i nawet liże pana. Kurcze, ten pies jest spragniony kontaktu z człowiekiem. Wysyłam ketunia Twój numer z prośbą o tel.. Na razie dałam psiaka tylko na cafe animal, garnek i zaginione z moim namiarem. Zero odzewu póki co. Quote
terra Posted November 4, 2009 Author Posted November 4, 2009 Okazuje się, ze piesek nie jest w okolicach Legnicy tylko Lubina. Już zmieniłam te dane, reszta bz.;) Dzisiaj ,jutro zabiorę się za ogłoszenia. Mam nadzieję, że ten piękny pies szybko znajdzie dom. Quote
Gosiapk Posted November 4, 2009 Posted November 4, 2009 Bez wstępnego oswojenia nic nie zrobimy, :( Quote
ketunia Posted November 4, 2009 Posted November 4, 2009 [quote name='terra']Okazuje się, ze piesek nie jest w okolicach Legnicy tylko Lubina. Już zmieniłam te dane, reszta bz.;) Dzisiaj ,jutro zabiorę się za ogłoszenia. Mam nadzieję, że ten piękny pies szybko znajdzie dom.[/QUOTE] Postaram się pościągać Cioteczki z Lubina. Wieczorem poszukam Quote
terra Posted November 4, 2009 Author Posted November 4, 2009 Okazuje się, że pies nie jest taki dzikus jak na początku wyglądało. Pan pisze, że pies chce go zalizać. Tak się cieszy, gdy dostaje papu.:lol: A to oznacza, że można pieska zabrać, tylko gdzie? Ketunia, bardzo proszę znajdź jakąś dobrą duszę z Lubina, może ktoś ma gdzieś kącik i przechowa psiaka do czasu znalezienia domu.:modla: Zrobiłam słodziakowi ogłoszenia: Zaginione Psy .pl Ogłoszenia o zaginionych i znalezionych psach. :: Dodaj wpis Biały, pies podobny do dalmatyńczyka potrzebuje pomocy i opieki (3497) - psy - oddam zwierzaka do adopcji - Ogłoszenia - Zwierzaki na CafeAnimal.pl Fotoforum: przygarnij - Garnek.pl Biały, pies podobny do dalmatyńczyka szuka domu - Ogłoszenia Internetowe. Darmowe. Biały, pies podobny do dalmatyńczyka szuka domu | Dalmatyńczyki - Bezpłatne Ogłoszenia KupSprzedaj Kupię Psa - Giełda zwierząt domowych :: Szczegóły ogłoszenia Biały, pies podobny do dalmatyńczyka szu / Dalmatyńczyk / Adopcja psa. Ogłoszenia: psy do adopcji, szukam psa, oddam psa http://lubin.olx.pl/bialy-pies-podobny-do-dalmatynczyka-szuka-domu-iid-54810293 Wrocław: Biały, pies podobny do dalmatyńczyka szuka domu • Ogłoszenia Szerlok.pl Biały, pies podobny do dalmatyńczyka szuka domu - Psy, Szczeniaki, Pieski, Psiaki, Psy Rasowe - Gumtree Wrocław Biały, pies podobny do dalmatyńczyka szuka domu Oddam: Pies Dalmatyńczyk - Biały, pies podobny do dalmatyńczyka szuka domu Biały, pies podobny do dalmatyńczyka szuka domu wroclaw.cwirek.pl - Biały, pies podobny do dalmatyńczyka szuka domu - bezpłatne ogłoszenia przygarnij zwierzaka czeka na moderację Quote
terra Posted November 5, 2009 Author Posted November 5, 2009 Oj, biedaku nikt do ciebie nie zajrzał. A na zewnątrz sypie śnieg. Co z tobą będzie? Quote
terra Posted November 5, 2009 Author Posted November 5, 2009 Pan obiecał zrobić mu osłonięte legowisko, ale to nie jest wyjście na duże mrozy:shake: W górę, może ktoś cię psiaku wypatrzy. Quote
ketunia Posted November 5, 2009 Posted November 5, 2009 A czy Pan może wtawić mu budę i karmić go codziennie? Na budę i karme się zrzucimy. Quote
terra Posted November 6, 2009 Author Posted November 6, 2009 Z tego co zrozumiałam, to piesek niszczy mu rośliny i o ile teraz to nie stanowi problemu to wiosną na pewno. O budę zapytam, ale karmienie się skończy, gdy pan przestanie tam jeździć a wejście na ten teren bez niego jest niemożliwe. Quote
Recommended Posts