Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='agata.g']Sally zrobiła plakat dla W&W
Jeśli ktoś ma możliwość wydrukowania i rozwieszenia plakatów, będziemy z W&W bardzo wdzięczni :)

Sally jeszcze raz dzięki :loveu:

(po naciśnięciu na zdjęcie, otworzy się ono w pełnym rozmiarze)

24 grudnia 2003 roku trafiły do nas 3 psiaki tzw. Ruska Banda, które zostały złapane w opuszczonej, wiejskiej stodole, gdzie żyły zupełnie dzikie. Przewieziono je do azylu i od tego czasu mieszkały wszystkie razem w jednym boksie (Władzio aktualnie znajduje się z innymi psami). Otrzymały rosyjskie imiona na W: Wiera, Wasyl i Władymir. Wszystkie te psiaki są psami trudnymi, wymagającymi wiele czasu i cierpliwości.

Wiera to niewielka, drobna suczka urodzona w 2002 roku. Od małego nie miała kontaktu z człowiekiem dlatego nawet w schronisku podchodzi do ludzi z dużą rezerwą. Pozwala wchodzić do boksu jednak nie daje się dotknąć, pogłaskać, złapać. Próby łapania Wiery nie kończą się niestety zbyt dobrze – suczka dostaje ataków padaczkowych i przegryza dobie język, dlatego też nie chcemy jej niepotrzebnie stresować. Wiera nie potrafi chodzić na smyczy, nie ma zatem możliwości zabrania jej na spacer – z chęcią jednak, wraz ze swymi współtowarzyszami biega po terenie Azylu. Zawołana grzecznie wraca do swojego kojca. Wiera jest wysterylizowana i zaszczepiona. Nie nadaje się do mieszkania – może zamieszkać w domku z ogródkiem – jednak dobrze będzie się czuła wyłącznie w towarzystwie innych psów.

Wasyl to średniej wielkości, piękny, kudłaty pies urodzony około 2001 roku. On również od małego nie miał kontaktu z człowiekiem dlatego nawet w schronisku podchodzi do ludzi z dużą rezerwą. Pozwala wchodzić do boksu jednak nie daje się dotknąć, pogłaskać, złapać. Nie potrafi chodzić na smyczy, dlatego też nie ma możliwości zabrania go na spacer – z chęcią jednak, wraz ze swymi współtowarzyszami biega po terenie Azylu. Zawołany grzecznie wraca do swojego kojca. To bardzo sympatyczny, ale niezwykle niezależny psiak o bardzo ciekawej urodzie. Wasyl jest wykastrowany i zaszczepiony. Nie nadaje się do mieszkania – może jednak zamieszkać w domku z ogródkiem.

Władymir to niewielki (35 cm w kłebie), śliczny piesek urodzony w 2003 roku. Władymir od małego nie miał kontaktu z człowiekiem dlatego w schronisku podchodzi do ludzi z dużą rezerwą. Ponieważ jednak został złapany jako bardzo młody pies udało nam się go nieco oswoić. Władek pozwala wolontariuszom się złapać i pogłaskać jest jednak przy tym bardzo wystraszony. Spokojem i łagodnym głosem można go jednak przekonać do przyjścia do człowieka. Władymir jest wykastrowany i zaszczepiony. Może zamieszkać w mieszkaniu lub w domku z ogródkiem. Osoba chcąca zaadoptować Władymira musi zdawać sobie sprawę, że oswajanie go może potrwać jakiś czas i na początku może nie być to łatwe, jednak gdyby tylko psiak komuś zaufał na pewno stanie się wiernym, wpatrzonym w opiekuna przyjacielem.

Szukamy dla nich domu z terenem do biegania oraz z odpowiednim kojcem, gdzie mogły by mieszkać (są to psy które same spokojnie wracają do kojca). Poszukujemy dla nich ludzi, którzy zrozumieją ich charakter i nie będą od nich oczekiwać, że Wiera czy Wasyl będą przychodzić i się tulić, raczej będą cały czas niezależnymi psami. Staramy się znaleźć taki dom gdzie będą mieć zapewnione żywienie, ochronę i szczepienia.

dane kontaktowe:
602318518 - Marcelina
600634303 – Krzysiek (po godz.16)
[email protected]

Ogłoszenia:

[quote name='diana79']ogłosiłam Wasyla na
animalia.pl
adopcje.org
e-ziwerzak.pl
ale.gratka.pl
adopcjapsa.pl
eoferty.com
adopcjepsow.org
gieldaogłoszen.pl
gumtree.pl
przygarnijzwierzaka.pl
dwukropek.pl

Wierę na:
animalia.pl
adopcje.org
e-zwierzak.pl
ale.gratka.pl
adopcjapsa.pl
eoferty.com
adopcjepsow.org
gieldaogloszen.pl
gumtree.pl
przygarnijzwierzaka.pl
dwukropek.pl

BANNERY:

• Replies 62
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Piromanka']Jak będzie więcej zdjęć to pomogę w ogłaszaniu.[/QUOTE]

Dodałam kilka zdj do pierwszego postu :)
W niedziele postaram się zrobić im jakieś nowe zdjęcia jak będę w CK

Wasyl i Wiera proszą o ogłoszenia i banerek :)

Posted

ogłosiłam Wasyla na
animalia.pl
adopcje.org
e-ziwerzak.pl
ale.gratka.pl
adopcjapsa.pl
eoferty.com
adopcjepsow.org
gieldaogłoszen.pl
gumtree.pl
przygarnijzwierzaka.pl
dwukropek.pl

Wierę na:
animalia.pl
adopcje.org
e-zwierzak.pl
ale.gratka.pl
adopcjapsa.pl
eoferty.com
adopcjepsow.org
gieldaogloszen.pl
gumtree.pl
przygarnijzwierzaka.pl
dwukropek.pl

Posted

Sally zrobiła plakat dla W&W
Jeśli ktoś ma możliwość wydrukowania i rozwieszenia plakatów, będziemy z W&W bardzo wdzięczni :)

Posted

[quote name='agata.g']Sally zrobiła plakat dla W&W

Miałam to wrzucić sama, ale jakoś wypadło mi to z głowy :oops:

Jeśli chodzi o TG to skserowaniem się zajmę jak najszybciej i podrzucę do CK, więc kto będzie mógł porozwieszać w swojej okolicy to niech to zrobi (to informacja do wolontariuszy, ofkors :p)

W kolorkach byłoby oczywiście ładniej, ale u mojego taty można kserować tylko czarno-białe a ja innych też nie mogę wydrukować.

Posted

[quote name='szachrajka14']W&w mnie dzisiaj totalnie zaskoczyły
wiera dala sie porlaskac po nosku a wasylmnie "liznol"po receniewiem czy im sie nie spodobałam chyba zaczne z nimi wiecej czasu spedzac

Takie rzeczy a ty mówisz chyba? Nieładnie :diabloti: