Jump to content
Dogomania

Schroniskowe psiaki na spacerach! Serdecznie zapraszamy :)

Recommended Posts

• Replies 8.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Bjuta napisał(a):
Kapitalne z tą piłką! :) Może wyadoptują Hienusia!

to prawda jest śliczny i uroczy, teraz już nie widac mu wszystkich żeberek, więc pięknie się prezentuje :loveu:
Jednak jest bardzo bardzo trudnym szczeniakiem co jest pewnie w dużym stopniu spowodowane jego wcześniejszym życiem i brakiem socjalizacji :-( Musze przyznać, że poraz pierwszy jak jestem w schronisku (czyli 10 lat) spotkałam się z takim zachowaniami u kilkumiesięcznego szczeniaka :shake: Jeśli ktoś zdecyduje się na jego adopcje będzie musiał od razu na "dzień dobry " zapisać się do dobrego psiego behawiorysty...

Posted

Bjuta napisał(a):
A jak to się "objawia"?

bardzo kiepska sprawa... Atakuje inne psy, zdarza się też nieznajomych ludzi... ale to by nie było problemem gdyby nie to, że jeśli złapie psa to tego psa trzeba mu wręcz z pyska wyciągać (ostatnio złapał tak drugiego szczeniaka, że musiałam mu rozwierać bardzo mocno zaciśnięte szczęk), bo nie puści - do tego trzeba też trzymać go nieruchomo, bo inaczej szarpie i mógłby zrobić poważną krzywdę :-(
Czasem jak go obserwuję to mam wrażenie, że on ma więcej z wilka niż psa... ale w sumie żaden wilk ani pies nie powinien tak reagować :roll:

Posted

Bjuta napisał(a):
To faktycznie trzeba by się kogoś poradzić. Taki szkrab... Znaczy on nie rozumie sygnałów innych psów?

żeby je rozumieć musiałby je obserwować, a w jego przypadku "nie ma na to czasu" :roll: ktoś kto by zdecydował się na jego adopcję będzie musiał spędzić wiele długich godzin na odwrażliwianiu... Myślę, że mogłyby mu pomóc też inne psy, ale z tym trzeba być bardzo ostrożnym, nie wiele jest takich psów, które mogłyby mu pomóc - a chwila nieuwagi i mogą zaszkodzić jeszcze bardziej.

Posted

Dżeki bardzo radosny, podekscytowany i ruchliwy :evil_lol: może teraz chętniej będzie się dawał wyciągać na spacery i już nie będzie uciekał do pomieszczenia :) a poza tym przeskakiwał kałuże i na "hop" przez moje nogi jak siedziałam :cool3:
a Hadar mnie zaskoczył, bo dzisiaj nawet chętnie (jak na niego) spacerował i aż tak nie ciągnął w stronę schroniska.

Posted

ania >;17284783 napisał(a):
Dżeki bardzo radosny, podekscytowany i ruchliwy :evil_lol: może teraz chętniej będzie się dawał wyciągać na spacery i już nie będzie uciekał do pomieszczenia :) a poza tym przeskakiwał kałuże i na "hop" przez moje nogi jak siedziałam :cool3:
a Hadar mnie zaskoczył, bo dzisiaj nawet chętnie (jak na niego) spacerował i aż tak nie ciągnął w stronę schroniska.

o to super :)

Jakbyś chciała z Dżekim znowu iść a nie będzie chciał wyjść to wołaj ;)